Στηρίξτε μας

Λασίθι: Στις 11-6-2015 θα δικαστεί ο άνδρας που έσπασε στο ξύλο και εκτέλεσε τον σκύλο

23 Μαΐου 2015 14:24 | Καταγγελίες
Λασίθι: Στις 11-6-2015 θα δικαστεί ο άνδρας που έσπασε στο ξύλο και εκτέλεσε τον σκύλο

Στις 11 Ιουνίου 2015 αναμένεται να εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεαπόλεως Λασιθίου η υπόθεση του βασανισμού ενός σκύλου και της εκτέλεσης του με καραμπίνα που συνέβη στις 10 Μαρτίου του 2014 στη Γρα Λυγιά της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

liapakixrysanthiskylosΗ Χρυσάνθη Λιαπάκη, ιδιοκτήτρια του ζώου.

Το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» Ηρακλείου φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα ακόμα φρικτό έγκλημα καθώς σύμφωνα με την δικογραφία ο δράστης αφού στρίμωξε το ζώο σ’ ένα σημείο, ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει, το έσπασε στο ξύλο στην κυριολεξία προκαλώντας του όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γνωμάτευση του κτηνιάτρου πολλαπλά συντριπτικά κατάγματα στην αυχενική χώρα (δηλαδή κάταγμα τριών αυχενικών σπονδύλων, διατομή των αυχενικών νεύρων και διατομή του νωτιαίου μυελού).

Η Καλλιόπη Μαραβελάκη γραμματέας του σωματείου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ο δράστης δεν σταμάτησε εκεί, ενώ είχε καταστήσει ανάπηρο το ζώο από το ξύλο το εκτέλεσε εξ επαφής πυροβολώντας το τρεις φορές με καραμπίνα. Τα τρία βλήματα (δύο από την αριστερή κοιλιά και ένα από τον αριστερό κόλπο) διαπέρασαν το κορμί του ζώου προκαλώντας διαμπερή τραύματα και πολτοποίησαν τα σωθικά του σκύλου. Ο κτηνίατρος από το Τμήμα Κτηνιατρικής Λασιθίου που έκανε και την ιατροδικαστική εξέταση του πτώματος βρήκε το ένα βλήμα και εκατοντάδες σκάγια.

Το πτώμα o συνεργός του δράστη το τοποθέτησε σε τσουβάλι για να το εξαφανίσει και να το πετάξει μακριά από το μέρος του εγκλήματος. Όμως η ιδιοκτήτρια του ζώου, που τυχαία πέρναγε από το σημείο είδε τον άνδρα, αναγνώρισε το σκύλο που κρεμότανε από τον σάκο, τον σταμάτησε και εκείνος της είπε ποιος τον εκτέλεσε.

Μάλιστα ο δράστης και ο συνεργός του στην συνέχεια της ζητούσαν συγνώμη που σκότωσαν το ζώο της! Η ιδιοκτήτρια του σκύλου Χρυσάνθη Λιαπάκη παρ’ όλα αυτά κατάθεσε στην Αστυνομία εις βάρος τους και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο δράστης κατηγορείται για τον βασανισμό και την θανάτωση του ζώου καθώς και την οπλοχρησία ενώ ο δεύτερος για απλή συνέργεια. Η «Ζωόφιλη Δράση» θα παραστεί στη δική ως πολιτικώς ενάγουσα και όπως τονίζει μέχρι το δικαστήριο θα ασκηθούν και οι σχετικές αγωγές του Ειρηνοδικείου Ιεράπετρας.

Μάλιστα γι’ αυτό το έγκλημα αν και έχουμε ομολογία του δράστη – η οποία είναι καταγεγραμμένη στην δικογραφία – η Αστυνομία δεν του επέβαλε το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ όπως ορίζει η νομοθεσία!

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι εκεί που εκτελέστηκε το ζώο βρέθηκε και δεύτερος σκύλος νεκρός πυροβολημένος αλλά δεν υπάρχει μαρτυρία σχετικά με τον δράστη ούτε έγινε κάποια εξέταση για να διαπιστωθεί αν με το ίδιο όπλο πυροβολήθηκε και αυτό το ζώο.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε με αναστολή ο κυνηγός που εκτέλεσε σκύλο με καραμπίνα εξ επαφής στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας το 2014

Αναβλήθηκε η δίκη του άνδρα που έσπασε στο ξύλο και εκτέλεσε έναν σκύλο στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας

Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ιεράπετρα για τη συστηματική δηλητηρίαση αδέσποτων και μη ζώων

Ιεράπετρα: Βρήκε την αδέσποτη γάτα να υποφέρει καμένη από καυτό λάδι!

Εξόντωσαν με φόλες 4 στειρωμένα & εμβολιασμένα αδέσποτα στο Πάνω Χωριό Λασιθίου

Ιεράπετρα: Δηλητηρίασαν στην αυλή του σπιτιού του την σκυλίτσα με τα κουτάβια της

Ο Δήμος Ιεράπετρας δεν έχει αποφασίσει που θα τοποθετηθούν ποτίστρες – ταΐστρες για τ’ αδέσποτα ενώ του έχουν προσφερθεί δωρεάν από τον Φεβρουάριο

Βρήκε τη γάτα κομμένη στην κυριολεξία στη μέση στο Καλό Χωριό Λασιθίου

Ιεράπετρα: Η Αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον άνδρα που δηλητηρίασε έναν σκύλο

Έγδαραν το κουτάβι ζωντανό στην Ιεράπετρα της Κρήτης;

Σε κρίσιμη κατάσταση το κουτάβι που κάποιος έγδαρε ζωντανό στην Ιεράπετρα της Κρήτης

Βελτιώνεται καθημερινά η υγεία της σκυλίτσας που γδάρθηκε ζωντανή στην Ιεράπετρα

Ιεράπετρα: Έσπασε στο ξύλο το γατάκι επειδή ανέβηκε σε μια καρέκλα

Τι είδε η τουρίστρια στην Ιεράπετρα;

Πυροβόλησε τον σκύλο στο κεφάλι στον Μύρτο Λασιθίου

Ιεράπετρα: Δηλητηρίασαν στην αυλή του σπιτιού του την σκυλίτσα με τα κουτάβια της

Πέθανε το σκυλί που περιφερόταν σκελετωμένο και πολύ άρρωστο στην Ανατολή Λασιθίου (βίντεο)

Βελτιώνεται καθημερινά η υγεία της σκυλίτσας που γδάρθηκε ζωντανή στην Ιεράπετρα

Τι είδε η τουρίστρια στην Ιεράπετρα;

Λασίθι: Αθώωσαν τον κυνηγό που βασάνιζε ζωντανό τον λαγό (βίντεο)

Σητεία: Συνελήφθη και απολογείται ο κυνηγός που βασάνισε τον λαγό για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του

Κυνηγός βασανίζει ζωντανό λαγό για να εκπαιδεύσει τα σκυλιά του

Συνέλαβαν τρεις κυνηγούς για παράνομη θήρα στο Λασίθι

Λασίθι: Συνέλαβαν τους κυνηγούς που θήρευαν λαγούς νύχτα με μηχανάκι

Εκπαιδευμένα σκυλιά βρήκαν τον άνδρα που εξόντωνε ζώα με φόλες, παράνομα δηλητήρια, θηλιές, δόκανα στο Κουρτέσι Λασιθίου

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

10 Σχόλια

  1. lamprini

    Η αστυνομία δεν κατάλαβα - με τον δραστη είναι? Και γιατι δεν εκαναν στο δεύτερο σκυλο νεκτοτομη να δουν αν και αυτο το πυροβοκησε ο κερατας να παει μεσα για διπλό φονικό? Α ρε ελλαδαρα πως τα σκεπαζετε ολα τελικά

  2. Πόπη

    Αν ήμουν Κρήτη θα ερχομουν στο δικαστήριο και ειναι η πρώτη φορα που νιώθω τόση οργή. Το κτήνος αυτο που έκανε κάτι τέτοιο πρέπει να πληρώσει χρηματικά και ηθικά , να τον κλείσουν φυλακή να στρώσει χαρακτήρα ο κοπανος. Γιατί αυτά που όπως φαίνεται δεν έχει στο παντελόνι του τον κάνανε μάγκα απέναντι στο ανυπεράσπιστο ζωντανό που σίγουρα σφαδαζε απο πόνο οσο αυτός έδειχνε την καταγωγή του ο μαλακας!! Η μαγκιά του κυρίου ομως πήγε περίπατο οταν εμφανίσθηκε η ιδιοκτήτρια και ζητούσε συγνώμη μετά, τι συγνώμη βρε ψυχακια ανωμαλε που θα πρέπει να ντρεπεσαι αν διαιωνισες και τη μαλακια DNA που κουβαλάς. Οσο για το σχόλιο του υποστηρικτή του, σε γειτονιά χωριού άνθρωπε μου το ζωάκι μπορει να μείνει και λιγο μονο του ,οταν δεν πειραζει και το γνωρίζουν όλοι, δηλαδή το παιδί σου δε το αφήνεις ποτέ να κυκλοφορεί μονο του , δεν πήγε ποτέ στο πάρκο μονο του; Ε για κάποιους ανθρώπους τα ζώα τους ειναι παιδιά τους. Αλλά ψιλά γράμματα αυτά, εδω δε γνωρίζουμε αλφαβήτα ακομη.. Οταν οι άνθρωποι μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τα ζώα ως ισοτημα με εμάς πλάσματα θα γίνουμε και εμείς καλύτεροι. Δυστυχώς με ολα αυτά που διαβάζουμε καθημερινά αυτο αργεί πολυ ακομη... Να γίνει το παν να εφαρμοστεί η νομοθεσία και αν ήμουν η ιδιοκτήτρια θα το έφτανα στα άκρα με το νόμο. Θα σε έκανα να πουλήσεις και το βρακι σου για αποζημίωση, ψευτομαγκα μαλάκα

  3. Timoros

    Giorgos... μαλλον εισαι ο συνεργος και προσπαθεις να δημιουργησεις εντυπωσεις. Ισως να λειπουν καποια κομματα στην πρωτη προταση για να γινει πιο σαφες το κειμενο αλλα συντακτικα δεν ειναι λαθος. Στο δευτερο παραδειγμα ισως να ειναι λαθος, οποτε αφαιροντας το πρωτο "ιδιοκτητης" και το αλλαξεις με θυτης βγαινει νοημα.... εκτος αν ο σκυλος εχει δυο ιδιοκτητες.... ζευγαρι δηλαδη. Αληθεια εσυ Μπαμπινιωτη διαβαζεις; Ολα τα ανδρεικελα γινατε και αστυνομικοι γραμματικης μια παρτε. Επισης λοβοτομημενα ατομα σαν και εσας δεν θα επρεπε να κυκλοφορειτε ελευθεροι αν θα πρεπει να ισχυει το ιδιο για τα σκυλια.

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ 5 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΓΑΜΗΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΟΥΣΤΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΤΗ ΓΡΑ ΛΥΓΙΑ

  4. Ελένη

    Σκατόμπατσοι κρητίκαροι, να σαπίσετε στη κόλαση όλοι.
    Giorgos, στην επαρχία πολύς κόσμος αφήνει λάσκα τον σκύλο του γιατί τον γνωρίζουν οι περιοίκοι. Αμφιβάλλεις οτι κυκλοφορούν ψυχάκηδες που παρόλα ταύτα τα βάζουν με τα σκυλιά που ξέρει όλη η γειτονιά; Αν ναι, πίσω στον πλανήτη Άρη από όπου κατέβηκες, UFO. Εδώ είναι Βαλκάνια, και κυκλοφορούν και απολίτιστοι, δυστυχώς.

    1. Giorgos

      Συγνώμη αδερφέ, εδώ στον πλανήτη Άρη τα έχουμε δεμένα τα σκυλιά γιατί έτσι ορίζει η νομοθεσία. Έτσι τα προστατεύουμε από κάθε ανώμαλο, αυτοκίνητο, φίδια φόλα... Τώρα εκεί στην επαρχία αφήστε τα οπως τα έχετε...

  5. venus

    Το παρα-μορφωμενο σαϊνι @Giorgos μας εγραψε μεσα στα αγρια μεσανυχτα μια διδακτορικη διατριβη περι της ελληνικης γλωσσας , που αλλο σκοπο δεν ειχε απο το να εκμαυλισει την αξιοπιστια της δεδομενης ιστοσελιδας.
    Σε αυτη την προσπαθεια του το παρα-μορφωμενο σαϊνι μας επιβεβαιωσε για μια ακομα φορα, οτι:

    Α) προκειται για εναν συνηθισμενο προβοκατορα, με προτιμηση στην αντιφιλοζωϊκη δραση.
    Προτιμηση, οχι εξειδικευση.
    Για το πρωτο απαιτειται μονο μια διεστραμμενη παιδεια, για το δευτερο ομως ταλεντο και πειρα, πραγματα που του λειπουν παντελως!!

    Β) η εσκεμμενη παραποιηση και εν συνεχεια διαπομπευση των παρατεθεντων αποσπασματων απο το κειμενο της ιστοσελιδας, δειχνει απλως –αλλα οχι για πρωτη φορα- οτι το σχολιο ειναι γραμμενο στα πλαισια της απεγνωσμενης προσπαθειας ενος ατζαμη τραμπουκου, ενος αξιολυπητου ταραξια να βλαψει οσο του επιτρεπει η χαμηλη διανοητικη του υποσταση το κυρος μιας ιστοσελιδας, που κατι τετοιους σαν κι αυτον τους βαζει στο βρακι της!

    Τελειωνοντας δεν μπορω να μην αναφερθω σε ενα εξαιρετικα ηλιθιο σημειο του σχολειου, σαν τρανο δειγμα και επιστεγασμα των οσων αναφερα:
    «Το πτώμα, ( o) συνεργός του δράστη, το τοποθέτησε σε τσουβάλι για να το εξαφανίσει...»
    Εσκεμμενα λειπει ενα «Ο» απο τον σχολιαστη!
    Αλλα και κατι ακομα λειπει:
    Η αναφορα του σχολιαστη στην εκκουσια εγκεφαλικη «Ο»νειρωξη που τον ωθησε να γραψει ενα τετοιο σχολιο!
    Venus

  6. Giorgos

    Ρε σαϊνια ανορθόγραφοι τι είναι αυτά που διαβάζω:
    1) "Το πτώμα συνεργός του δράστη το τοποθέτησε σε τσουβάλι για να το εξαφανίσει". Άρα ένοχος και ο σκύλος...
    2) Στην αρχή λέτε "σύμφωνα με την δικογραφία ο ιδιοκτήτης του σκύλου αφού στρίμωξε το ζώο σ’ ένα σημείο, ώστε να μπει μπορεί να ξεφύγει" κλπ κλπ και μετά "όμως η ιδιοκτήτρια του ζώου, που τυχαία πέρναγε από το σημείο είδε τον άνδρα, αναγνώρισε το ζώο που κρεμότανε από το τσουβάλι, τον σταμάτησε και εκείνος της είπε ποιος εκτέλεσε τον σκύλο της". Τελικά ποιος είναι ο ιδιοκτήτης;;;; Και εάν η άλλη ήταν ιδιοκτήτρια πως στρίμωξε ο άλλος το σκύλο; Δεν τον πρόσεχε η ιδιοκτήτρια; Ελεύθερο το είχε; Γιατί σε αυτή την περίπτωση αυτή έχει την ευθύνη και θα πρέπει και αυτή να διώκεται. Ότι να ναι δημοσιεύετε, βία και θάνατο να έχει το άρθρο και ότι βγει..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.