Στηρίξτε μας

Αναβλήθηκε η δίκη του άνδρα που έσπασε στο ξύλο και εκτέλεσε έναν σκύλο στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας

12 Ιουνίου 2015 08:38 | Καταγγελίες
Αναβλήθηκε η δίκη του άνδρα που έσπασε στο ξύλο και εκτέλεσε έναν σκύλο στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας

Στις 31 Μαΐου 2016 θα εκδικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεαπόλεως Λασιθίου η υπόθεση του βασανισμού ενός σκύλου και της εκτέλεσης του με καραμπίνα, που συνέβη στις 10 Μαρτίου του 2014 στη Γρα Λυγιά Λασιθίου στην Κρήτη. Η Καλλιόπη Μαραβελάκη δικηγόρος και γραμματέας του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι η προγραμματισμένη για τις 11 Ιουνίου δίκη αναβλήθηκε λόγω κολλήματος του συνηγόρου του κατηγορούμενου.

Σύμφωνα με την δικογραφία ο δράστης αφού στρίμωξε το ζώο σ’ ένα σημείο, ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει, το έσπασε στο ξύλο στην κυριολεξία προκαλώντας του – όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η γνωμάτευση του κτηνιάτρου – πολλαπλά συντριπτικά κατάγματα στην αυχενική χώρα (δηλαδή κάταγμα τριών αυχενικών σπονδύλων, διατομή των αυχενικών νεύρων και διατομή του νωτιαίου μυελού).

Όμως ο δράστης δεν σταμάτησε εκεί, ενώ είχε καταστήσει ανάπηρο το ζώο από το ξύλο, το εκτέλεσε εξ επαφής πυροβολώντας το τρεις φορές με καραμπίνα.

Τα τρία βλήματα (δύο από την αριστερή κοιλιά και ένα από τον αριστερό κόλπο) διαπέρασαν το κορμί του ζώου προκαλώντας διαμπερή τραύματα και πολτοποίησαν τα σωθικά του σκύλου.

Ο κτηνίατρος από το Τμήμα Κτηνιατρικής Λασιθίου που έκανε και την ιατροδικαστική εξέταση του πτώματος βρήκε το ένα βλήμα και εκατοντάδες σκάγια.

Το πτώμα o συνεργός του δράστη το τοποθέτησε σε τσουβάλι για να το εξαφανίσει και να το πετάξει μακριά από το μέρος του εγκλήματος. Όμως η ιδιοκτήτρια του ζώου, που τυχαία πέρναγε από το σημείο, είδε τον άνδρα, αναγνώρισε το σκύλο που κρεμότανε από τον σάκο, τον σταμάτησε και εκείνος της είπε ποιος τον εκτέλεσε.

Μάλιστα ο δράστης και ο συνεργός του στην συνέχεια της ζητούσαν συγνώμη που σκότωσαν το ζώο της! Η ιδιοκτήτρια του σκύλου παρ’ όλα αυτά κατάθεσε στην Αστυνομία εις βάρος τους και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία.

Ο δράστης κατηγορείται για τον βασανισμό και την θανάτωση του ζώου καθώς και την οπλοχρησία ενώ ο δεύτερος για απλή συνέργεια. Μάλιστα γι’ αυτό το έγκλημα αν και έχουμε ομολογία του δράστη – η οποία είναι καταγεγραμμένη στην δικογραφία – η Αστυνομία δεν του επέβαλε το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ όπως ορίζει η νομοθεσία!

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι εκεί που εκτελέστηκε το ζώο βρέθηκε και δεύτερος σκύλος νεκρός πυροβολημένος αλλά δεν υπάρχει μαρτυρία σχετικά με τον δράστη ούτε έγινε κάποια εξέταση για να διαπιστωθεί αν με το ίδιο όπλο πυροβολήθηκε και αυτό το ζώο.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε με αναστολή ο κυνηγός που εκτέλεσε σκύλο με καραμπίνα εξ επαφής στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας το 2014

Λασίθι: Στις 11-6-2015 θα δικαστεί ο άνδρας που έσπασε στο ξύλο και εκτέλεσε τον σκύλο

Πυροβόλησε τον σκύλο στο κεφάλι στον Μύτρο Λασιθίου (βίντεο)

Ιεράπετρα: Δηλητηρίασαν στην αυλή του σπιτιού του την σκυλίτσα με τα κουτάβια της

Πέθανε το σκυλί που περιφερόταν σκελετωμένο και πολύ άρρωστο στην Ανατολή Λασιθίου (βίντεο)

Έγδαραν το κουτάβι ζωντανό στην Ιεράπετρα της Κρήτης; (Βίντεο)

Ιεράπετρα: Έσπασε στο ξύλο το γατάκι επειδή ανέβηκε σε μια καρέκλα

Τι είδε η τουρίστρια στην Ιεράπετρα;

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.