Στηρίξτε μας

Πυροβόλησε επανειλημμένα τον σκύλο στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο Καρδίτσας

6 Νοεμβρίου 2014 07:58 | Καταγγελίες
Πυροβόλησε επανειλημμένα τον σκύλο στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο Καρδίτσας

Στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο της Καρδίτσας χθες το βράδυ ένα ανθρωπόμορφος τέρας πυροβόλησε με καραμπίνα επανειλημμένα το σκυλί που βλέπετε στις φωτογραφίες. Τους πυροβολισμούς άκουσε ο φύλακας, ο οποίος αναζήτησε το ζώο αφού άκουσε τις κραυγές του. Το βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ γύρω από το σκυλί υπήρχαν τα φυσίγγια της καραμπίνας του δράστη. Ο φύλακας κάλεσε την Αστυνομία η οποία πήγε επί τόπου αλλά δεν βρήκε τον δράστη και τους εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.) για να σώσουν το σκυλί.

Όπως εξήγησε το μέλος του Φ.Ο.Κ. Ερμιόνη Γιαννακού στο www.zoosos.gr το ζώο μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη λίγο μετά τις 21:00.

Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι το ένα πόδι του έχει σχεδόν συνθλιβεί από τα σκάγια. Το σκυλί φέρει αιματώματα στο στόμα του, έχει πάθει εξόριση του αριστερού ματιού του και φυσικά πέρα από τον πόνο έχει υποστεί ισχυρό σοκ.

Η ακατάσχετη αιμορραγία του σκυλιού, που επέζησε, φαίνεται και στις φωτογραφίες. Εκείνοι που πάλεψαν για να το σώσουν κάνουν έκκληση για την οικονομική ενίσχυση καθώς τα έξοδα για τη σωτηρία του δεν είναι λίγα αφού θα χρειαστεί να χειρουργηθεί ξανά.

Αν θέλετε να βοηθήσετε ο λογαριασμός στην ALPHA BANK του Φ.Ο.Κ. είναι: 320-002101-287996

Όνομα δικαιούχου: Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας

IBAN: GR3001403200320002101287996

BIC : GRBAGRAA

Email για πληρωμή μέσω PAYPAL: [email protected]

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαν τον σκύλο σκελετωμένο και άρρωστο κοντά στον Παλαμά Καρδίτσας

Παλαμάς Καρδίτσας: Εξαφανίστηκε το πυροβολημένο σκυλί που περιέθαλψαν

Εντόπισαν το πυροβολημένο σκυλί στον Παλαμά Καρδίτσας

Παλαμάς Καρδίτσας: Το πυροβόλησαν στο κεφάλι και του έβγαλαν στο μάτι

Έσωσαν τα 5 κουτάβια που κινδύνευαν να πνιγούν από την πλημμύρα στο Αρτεσιανό Καρδίτσας (βίντεο)

Πυροβόλησε το κουτάβι με αεροβόλο και το άφησε παράλυτο στον Πρόδρομο Καρδίτσας (βίντεο)

Έσωσαν την σκελετωμένη από την ασιτία σκυλίτσα που περιφερόταν στα Παλιά Εργατικά Καρδίτσας

Έσωσαν το γατάκι που περιφερόταν με το αγκίστρι καρφωμένο στην κοιλιά του στην Καρδιτσομαγούλα

Καρδίτσα: Κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το μικρόσωμο σκυλί που βρέθηκε σε αρδευτικό κανάλι (βίντεο)

Καρδίτσα: Δύο γυναίκες έσωσαν τον σκύλο που είχε παγιδευτεί στο αρδευτικό κανάλι

Καρδίτσα: Βρήκαν τον παράλυτο σκύλο ζωντανό μέσα στο αρδευτικό κανάλι

Καρδίτσα: Πέταξαν 2 κυνηγόσκυλα στο αρδευτικό κανάλι για να τα εξοντώσουν

Καρδίτσα: Το πέταξε στο κανάλι για να πεθάνει από την ασιτία

Πτελοπούλα Καρδίτσας: Έδεσε τον σκύλο με σύρμα και τον πέταξε στο ποτάμι για να πνιγεί

Καρδίτσα: Δύο γυναίκες έσωσαν τον σκύλο που είχε παγιδευτεί στο αρδευτικό κανάλι

Καρδίτσα: Έσωσαν την σκυλίτσα που κάποιος είχε τυλίξει με σύρμα

Πτελοπούλα Καρδίτσας: Αναζητούν τον άνδρα που πυροβόλησε εξ επαφής τον σκύλο

Καρδίτσα: Αρνείται να περπατήσει ο σκυλάκος που βρέθηκε δεμένος με σύρμα πεταμένος σε ποτάμι

Καρποχώρι Καρδίτσας: Πυροβολημένος αλλά ζωντανός κείτονταν για μέρες στο πλάι του δρόμου

Πυροβόλησε επανειλημμένα τον σκύλο στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο Καρδίτσας

Καρδίτσα: Τυπική η τιμωρία του άνδρα που έκλεισε τα σκυλιά στα τσουβάλια… λόγω βλακείας!

 

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

18 Σχόλια

  1. CHKOUTS

    Περαστικά και γρηγορα, να τελειώσουν τα βασανα του με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Λίγα χρήματα που διέθετα τα έδωσα για το σκυλάκι από τα Οινόφυτα. Ας συμβάλλουν κάποιοι και εδώ, το αξίζει.
    Πως μπορούν κάποιοι να κάνουν τόσο κακό; Σε ανυπεράσπιστα και γλυκύτατα πλασματάκια σαν αυτό της φωτογραφίας; Μόνο "άνθρωποι" άχρηστοι στη κοινωνία.

  2. Antonia Vassila

    Νά πάρουν οι ζωόφιλοι τό νόμο μέ τά χέρια τους, δέν πάει άλλο, η πολιτεία όλο λόγια είναι καί στήν πραγματικότητα όταν πάς σέ ένα αστυν. τμήμα νά καταγγείλεις κακοποίηση ζώου, σέ κοιτάνε λές καί είσαι από άλλον πλανήτη. Δέν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, προσωπικά γιά σχετικό θέμα έχω μεταβεί όχι μόνο σέ αστ.τμήμα αλλά στόν εισαγγελέα γιά τά ζώα, στόν εισαγγελέα ακροάσεων μέ συγκεκριμένες κατηγορίες καί στοιχεία καί όχι μόνο δέν έγινε τίποτα αλλά οι δράστες συνέχισαν τό έργο τους. Δέν υπάρχει τίποτα πού νά τούς σταματά, αφού η βασική παράμετρος γιά τή σωτηρία τών ζώων, γενικώς, διότι έχουμε θύματα καί δεσποζόμενα, είναι η μόρφωση τών νέων, τά οποία είναι οι μελλοντικοί θύτες ή υπερασπιστές τών ζώων. Δυστυχώς η παιδεία είναι στά χέρια καί κάποιων ανίκανων καί ακατάλληλων νά επιφέρουν τήν αλλαγή μέ τήν μόρφωση.

  3. MARIA VLACHOU

    Πόσο πιο κάτω πρέπει να φτάσουμε.

    Επιτέλους η πολιτεία να πάρει θέση, να απαγορευτούν τα ΄όπλα.

    Οι υπεύθυνοι γι΄αυτή την κατάσταση πρέπει να βγούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης & να ζητήσουν να σταματήσει αυτός ο φαύλος κύκλος,
    αντί να τρομοκρατούν τον κόσμο με προσχεδιασμένες δηλώσεις, που στόχο έχουν να τους απαλλάξουν απ΄τις ευθύνες τους,γιατί όποιος δεν θέλει ευθύνες απλά κάθεται σπίτι του.

    Τόσοι άνθρωποι,ζώα χάνουν τη ζωή τους για να κερδίζει το κράτος
    Πρέπει να διαλέξουν τι έχει μεγαλύτερη αξία ή ζωή ή το κέρδος απ΄τα όπλα.

    Αν δεν σέβονται τον εαυτό τους δικαίωμα τους, όμως την ζωή ανθρώπων & ζώων ΠΡΕΠΕΙ να την σεβαστούν.

  4. Santo

    Ευχομαι πραγματικά περαστικά σε αυτήν την ψίχουλα...Μακάρι να μπορούσα να βοηθεισω αλλά δεν μπορω είμαι άνεργος 3 χρονια και εχω κ'εγω δυο σκυλάκια και τα φερνω πολύ δύσκολα περα.

  5. aliki

    Η καρδια μου πονεσε. Δυστυχως χρηματα δεν εχω να διαθεσω... Με το ζορι επιβιωνω... Αν γυριζα τον χρονο πισω θα γινομουν κτηνιατρος και θα τα χειρουργουσα τσαμπα... Οχι σαν μερικους κτηνιατρους που ολο ζητανε.. Απορω τι ψυχη θα παραδωσουν.

  6. athina

    Επιτέλους πια με αυτά τα τέρατα που κυκλοφορούν ανάμεσά μας! Να τιμωρηθεί παραδειγματικα αυτό το "λάθος της φύσης" έτσι ώστε στο εξής να το σκέφτεται καλά το όποιο κάθαρμα βάζει ενα αθώο ζωάκι στο μάτι. Αίσχος!

  7. Φωτεινή

    Ρε παιδιά ,αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.....και αυτό το περιστατικό πρέπει να βγεί στην δημοσιότητα ,στα κανάλια ,στις ειδήσεις,και να προωθηθεί και στο γραφείο του Κικίλια.Όσο για την βοήθεια ....400 ευρώ το μήνα παίρνω ,τα τελευταία 20 ευρώ που είχα να περάσω μέχρι τέλος του μήνα(ΕΔΏ ΓΕΛΑΜΕ)τα έδωσα και αυτά για φιλοζωικό σκοπό.Θα δανειστώ.Και οι κτηνίατροι που αναλαμβάνουν τέτοιου είδους περιστατικά,ας βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους.Έλεος,δεν είναι δεσποζόμενο το ζώο,και όλοι όσοι τρέχουν για να σώσουν αυτές τις ψυχούλες μπατιράκια είναι.Αλλά ακόμη και όσοι έχουν ζωάκια δεν διαθέτουν τόσα χρήματα,εκτός απο λίγες περιπτώσεις. Δεν αντέχονται αυτές οι εικόνες.Το κακό έχει ξεφύγει...Να αρχίσω πάλι να ρίχνω κατάρες?Έχω καταντήσει γραφική.Μόνο προσευχή θα κάνω..να σταματήσει να πονάει αυτό το καρδουλάκι που είναι σαν αρκούδος όμορφος....και ΟΛΑ τα βασανισμένα ζώα να βρούν γαλήνη,και μια ζεστή γωνιά σε κάποιο σπίτι....

  8. Eλένη Φ.

    Πως γίνεται μέσω Paypal να βοηθήσουμε αν μπορείτε απαντήστε μου άμεσα, δεν μπορώ να δώσω πολλά αλλά έστω και λίγα από τον καθένα μας μπορεί να αποτελέσει ένα καλό αποτέλεσμα.

  9. ΑΣΠΑΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ

    Εχω σοκαριστει απο τις εικόνες αυτές...ειναι φοβερό αυτό που συνέβη...ελπιζω να γίνει καλά το σκυλάκι και να βρουν το κάθαρμα που το έκανε..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.