Στηρίξτε μας

Πτελοπούλα Καρδίτσας: Αναζητούν τον άνδρα που πυροβόλησε εξ επαφής τον σκύλο

2 Οκτωβρίου 2014 08:16 | Καταγγελίες
Πτελοπούλα Καρδίτσας: Αναζητούν τον άνδρα που πυροβόλησε εξ επαφής τον σκύλο

Στις 30 Σεπτεμβρίου το πρωί ο οδηγός ενός απορριμματοφόρου του Δήμου Καρδίτσας ενημέρωσε τον Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.) πως στο χωριό Πτελοπούλα κάποιος είχε πυροβολήσει έναν σκύλο. Εθελοντής του σωματείου έσπευσε στο σημείο παρέλαβε το ζώο και το μετέφερε στον κτηνίατρο στο οποίο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τι συνέβη

Ο οδηγός καθώς έκανε τη συγκομιδή των απορριμμάτων είδε συνωστισμό, πλησίασε στο σημείο που είχαν συγκεντρωθεί οι άνθρωποι και είδε έναν σκύλο στο δρόμο αιμόφυρτο. Τότε κάλεσε αμέσως τον Φ.Ο.Κ. για να βοηθηθεί το άτυχο ζώο.

KarditsaPtelopoula (5)Η ακτινογραφία δείχνει τα δεκάδες σκάγια στο σώμα του ζώου.

Εθελοντής επί τόπου για να παραλάβει το σκύλο και να τον μεταφέρει στον κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες στις 09:00 την περασμένη Τρίτη το πρωί ακούστηκε πυροβολισμός. Οι περίοικοι πετάχτηκαν στο δρόμο για να δούνε τι συμβαίνει και αντίκρισαν τον σκύλο αιμόφυρτο να κείτεται στο δρόμο! Κάποιος νεαρός είδε έναν άντρα με καπέλο να φεύγει γρήγορα με το όπλο στο χέρι! Ο κτηνίατρος που εξέτασε το ζώο διαπίστωσε ότι το Αγγλικό Σέτερ φέρει ευρύ τραύμα στην δεξιά πλευρά του τραχήλου διαμέτρου 15 εκ. περίπου και στον ακτινολογικό έλεγχο διαπιστώνεται μεγάλος αριθμός από σκάγια στο τραύμα και περιφερικά αυτού, ένδειξη ότι το ζώο πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής.

KarditsaPtelopoula (4)Το σκυλί σύμφωνα με τον κτηνίατρο πυροβολήθηκε εξ επαφής!

Ο σκύλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και του χορηγείται φαρμακευτική αγωγή μέχρι να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Ο Φ.Ο.Κ. έκανε καταγγελία στην Αστυνομία και γι’ αυτό το έγκλημα και προσκόμισε όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του. Στην ανακοίνωση του τονίζει ότι έχει επικηρύξει τον δράστη και μάλιστα επισημαίνει: «Επειδή τέτοιες πράξεις συχνά αποκρύπτονται από τη μικρή τοπική κοινωνία, αποφασίσαμε να δώσουμε αμοιβή σε όποιον μας δώσει την πληροφορία για τον εντοπισμό του δράστη, αλλά και για το ποιος εγκατέλειψε το σκύλο, αφού πρόκειται για καθαρόαιμο ζώο.

KarditsaPtelopoula (1)

Δεν γνωρίζουμε τον λόγο που πυροβολήθηκε ο σκύλος, αλλά αν για παράδειγμα προκάλεσε ζημιά στο κοτέτσι κάποιου…τότε αυτός που ήθελε τον ‘’πυροβολισμό’’ ήταν αυτός που το εγκατέλειψε… και όχι ο σκύλος! Με την ευκαιρία ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας θέλει να ευχαριστήσει δημόσια την Αστυνομία Καρδίτσας που άμεσα και με τον ανάλογο σεβασμό δίνει την απαραίτητη βαρύτητα σε περιστατικά κακοποίησης. Τέτοιες πράξεις προσβάλουν ακόμη μια φορά την πόλη μας και τον πολιτισμό μας! Η σιωπή είναι συνενοχή» καταλήγει η ανακοίνωση του Φ.Ο.Κ. Αν γνωρίζετε ποιος πυροβόλησε το ζώο επικοινωνήστε με την Ερμιόνη Γιαννακού μέλος του Φ.Ο.Κ. στο τηλέφωνο: 6930434093 (whats up).

Διαβάστε επίσης:

Πτελοπούλα Καρδίτσας: Έδεσε τον σκύλο με σύρμα και τον πέταξε στο ποτάμι για να πνιγεί

Πυροβόλησε το κουτάβι με αεροβόλο και το άφησε παράλυτο στον Πρόδρομο Καρδίτσας (βίντεο)

Έσωσαν την σκελετωμένη από την ασιτία σκυλίτσα που περιφερόταν στα Παλιά Εργατικά Καρδίτσας

Έσωσαν το γατάκι που περιφερόταν με το αγκίστρι καρφωμένο στην κοιλιά του στην Καρδιτσομαγούλα

Καρδίτσα: Κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το μικρόσωμο σκυλί που βρέθηκε σε αρδευτικό κανάλι (βίντεο)

Καρδίτσα: Δύο γυναίκες έσωσαν τον σκύλο που είχε παγιδευτεί στο αρδευτικό κανάλι

Καρδίτσα: Βρήκαν τον παράλυτο σκύλο ζωντανό μέσα στο αρδευτικό κανάλι

Καρδίτσα: Πέταξαν 2 κυνηγόσκυλα στο αρδευτικό κανάλι για να τα εξοντώσουν

Καρδίτσα: Έσωσαν την σκυλίτσα που κάποιος είχε τυλίξει με σύρμα

Καρδίτσα: Αρνείται να περπατήσει ο σκυλάκος που βρέθηκε δεμένος με σύρμα πεταμένος σε ποτάμι

Πυροβόλησε επανειλημμένα τον σκύλο στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο Καρδίτσας

Καρδίτσα: Τυπική η τιμωρία του άνδρα που έκλεισε τα σκυλιά στα τσουβάλια… λόγω βλακείας!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. penny damianou

    Μήπως αυτός που το πυροβόλησε είναι ο ίδιος που το εγκατέλειψε; Εύχομαι το άτυχο πλασματάκι να αντέξει να βγει νικητής από αυτή την περιπέτεια και να ζήσει ευτυχισμένα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του σε ένα ευτυχισμένο σπιτικό!!!!!!!!!!

  2. MARIA VLACHOU

    Μία μικρή εστία φωτιάς λένε ό,τι σβήνει με ένα ποτήρι νερό, σε λίγα δευτερόλεπτα χρειάζεται μια κανάτα & σε λίγα μόλις λεπτά δέν φτάνει μια θάλασσα για να την σβήσει.
    Την "φωτιά" που μας έχουν ανάψει κάποιοι ασυνείδητοι, ποιός & πότε θα την σβήσει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.