Βρήκαν δολοφονημένα με φόλες πολλά σκυλιά έξω από το καταφύγιο του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας

Στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Ταυρωπός – Καρδίτσας εντοπίστηκε από διερχόμενο οδηγό χθες σε άθλια κατάσταση η πυροβολημένη σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ο οδηγός ενημέρωσε τον Φιλοζωικό Όμιλο Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.) και οι εθελοντές του έφτασαν εκεί βρήκαν το ζώο και με την βοήθεια μιας γυναίκας κατάφεραν να πιάσουν την σκελετωμένη σκυλίτσα και να την μεταφέρουν στο κτηνιατρείο του Χρήστου Παπαντώνη.
διαβάστε περισσότεραΚαταγγελία στο Α.Τ. Καρδίτσας και στο αρμόδιο Δασαρχείο κατέθεσε την Παρασκευή 5 Ιουνίου ο Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.) σχετικά με την θανάτωση νεοσσών πελαργών και την καταστροφή της φωλιάς τους από συνεργείο που συνεργάζεται με την Δ.Ε.Η. στο χωριό Ανάβρα στις 3 Ιουνίου.
διαβάστε περισσότεραΜε ένα σύρμα γύρω από την κοιλιά της, που είχε χωθεί μέσα στο δέρμα της, περιφερόταν στην πόλη της Καρδίτσας η αδέσποτη σκυλίτσα την οποία βλέπετε στις φωτογραφίες.
διαβάστε περισσότεραΕγκλωβισμένο μέσα σ’ ένα κανάλι στην Καρδίτσα εντόπισε χθες το πρόβατο που βλέπετε στις φωτογραφίες μια κοπέλα που έκανε ποδηλασία στην περιοχή.
διαβάστε περισσότεραΣε σύμβαση με τους πέντε από τους επτά κτηνιάτρους της πόλης προχώρησε ο Δήμος Καρδίτσας εφαρμόζοντας στην πράξη αυτό που ορίζει η νομοθεσία για την φροντίδα των αδέσποτων γατιών και σκυλιών εξήγησε στο www.zoosos.gr η Ερμιόνη Γιαννακού εκ μέρους του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας.
διαβάστε περισσότεραΗ Εύη Θάνου, που είναι πρόεδρος Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.) βρήκε το κουτάβι το οποίο βλέπετε στις φωτογραφίες να στέκεται δίπλα από τη νεκρή μάνα του χθες. Όμως εκείνη δεν το προσπέρασε και στο βίντεο που τράβηξε μπορείτε να δείτε σε τι κατάσταση ήταν αυτό το μικρό.
διαβάστε περισσότεραΜέσα σ’ ένα αρδευτικό κανάλι στην Καρδίτσα άγνωστος πέταξε στην κυριολεξία δύο κυνηγόσκυλα για να ξεφορτωθεί. Κάποιος που γνώριζε ότι τα ζώα είναι παγιδευμένα εκεί για περίπου 15 μέρες κάποια στιγμή φιλοτιμήθηκε να ενημερώσει τον Φιλοζωικό Σύλλογο Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.).
διαβάστε περισσότεραΜεγάλη επιχείρηση διάσωσης έξι κουταβιών στήθηκε χθες το απόγευμα στην συμβολή των οδών Αγράφων και Αριστοτέλους στην πόλη της Καρδίτσα. Τα σκυλάκια είχαν εγκλωβιστεί σε βάθος 5 μέτρων σ’ ένα φρεάτιο και είχαν μπει εκεί από έναν πλαστικό σωλήνα όμβριων υδάτων που βρισκόταν στην άκρη του δρόμου χωρίς να έχει προστατευτική σχάρα.
διαβάστε περισσότεραΣτο Δημοτικό Αμαξοστάσιο της Καρδίτσας χθες το βράδυ ένα ανθρωπόμορφος τέρας πυροβόλησε με καραμπίνα επανειλημμένα το σκυλί που βλέπετε στις φωτογραφίες. Τους πυροβολισμούς άκουσε ο φύλακας, ο οποίος αναζήτησε το ζώο αφού άκουσε τις κραυγές του. Το βρήκε μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ γύρω από το σκυλί υπήρχαν τα φυσίγγια της καραμπίνας του δράστη.
διαβάστε περισσότεραΠοινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας στον άνδρα που συνελήφθη στις 15 Οκτωβρίου γιατί είχε κλείσει δύο σκυλιά σε τσουβάλια τα οποία εντοπίστηκαν στην καρότσα του αγροτικού του οχήματος στην πόλη της Καρδίτσας. Το www.zoosos.gr απευθύνθηκε στον Δημήτρη Καλημέρη δικηγόρο του Φιλοζωικού Ομίλου Καρδίτσας (Φ.Ο.Κ.) ο οποίος μας εξήγησε ότι στον κατηγορούμενο δεν επιβλήθηκε μεγαλύτερη ποινή ούτε χρηματικό πρόστιμο λόγω «μη ταπεινών αιτίων».
διαβάστε περισσότερα