Στηρίξτε μας

Πτελοπούλα Καρδίτσας: Έδεσε τον σκύλο με σύρμα και τον πέταξε στο ποτάμι για να πνιγεί

27 Μαΐου 2015 16:51 | Καταγγελίες
Πτελοπούλα Καρδίτσας: Έδεσε τον σκύλο με σύρμα και τον πέταξε στο ποτάμι για να πνιγεί

Στο κτηνιατρείο του Αντώνη Λυμπέρη στην Καρδίτσα μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση το σκυλάκι που εντοπίστηκε σήμερα στο χωριό Πτελοπούλα να κείτεται βογκώντας μέσα σ’ ένα ποτάμι. Το ζώο το έσωσαν η Ερμιόνη Γιαννακού και η Κατερίνα Γκανάτσιου που έσπευσαν επί τόπου μόλις πληροφορήθηκαν την ύπαρξη του από μια ποδηλάτισσα, η οποία άκουσε τα βογγητά του ζώου και προσπάθησε να δει που βρίσκεται αυτό το πλάσμα.

Ptelopoula Karditsas (1) 0Το ζώο ήταν τουλάχιστον δύο μέρες στο ποτάμι και κανείς από τους ντόπιους δεν νοιάστηκε!

Το ζώο είναι άγνωστο για πόσο καιρό ήταν εκεί μέσα στον βούρκο. Ο δράστης σύμφωνα με την κα Γιαννακού, που μίλησε στο www.zoosos.gr, του έδεσε και τα τέσσερα πόδια αλλά και το κεφάλι με σύρμα ακινητοποιώντας το και τελικά το πέταξε από ύψος πέντε μέτρων μέσα στο ποτάμι.

Ptelopoula Karditsas (3)Οι δύο γυναίκες κατέβηκαν μπήκαν μέσα στα αγκάθια και έφτασαν στο ποτάμι για να το σώσουν.

Το σκυλί, που είναι κατατρομαγμένο και δεν κινείται από το σοκ είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταφέρθηκε με υποθερμία στον κτηνίατρο. Ήταν και παρέμεινε για ώρες ακίνητο χωρίς να μπορεί να σταθεί στα πόδια του αν και δεν έχει κάποιο οστό σπασμένο.

Ptelopoula Karditsas (4)Το ζώο με υποθερμία μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο.

Ο κτηνίατρος για να το βοηθήσει αφού το εξέτασε το έβαλε στο κλουβί και με ζεστό αέρα προσπάθησε να το ζεστάνει ώστε τουλάχιστον να χαλαρώσει και να κοιμηθεί για να πάρει δυνάμεις.

«Είναι ένα νεαρό σκυλί περίπου 8 μηνών που δεν τρώει, δεν πίνει μόνο με κοιτάει στα μάτια» μας εξήγησε η κα Γιαννακού που αν και έχει διασώσει εκατοντάδες ζώα, τα οποία βρέθηκαν σε κίνδυνο κάτω από παρόμοιες συνθήκες όχι άδικα τονίζει «Είναι κάποιες στιγμές που λες ''δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό'' και όμως το ζεις».

Ptelopoula Karditsas (5)Οι κάτοικοι της περιοχής απλά έβλεπαν τις δύο γυναίκες που πήγαν να σώσουν το σκυλί.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι κοπέλα που περνούσε από το σημείο με το ποδήλατο της, εντόπισε το ζώο και κάλεσε σε βοήθεια τις φιλόζωες, που μένουν στην Καρδίτσα, πήγε αρχικά στην Πτελοπούλα και από τους κατοίκους έμαθε ότι το σκυλί ήταν εκεί τουλάχιστον δύο μέρες και κανείς δεν έκανε τον κόπο να ενδιαφερθεί για την σωτηρία του.

Ptelopoula Karditsas (10)Η Ερμιόνη Γιαννακού και η Κατερίνα Γκανάτσιου νοιάστηκαν.

Για την διάσωση του σκυλιού οι φιλόζωες έπρεπε στη κυριολεξία να κατέβουν την απόκρημνη πλαγιά, να περάσουν μέσα από τα αγκάθια, να μπουν στο νερό που ευτυχώς παρά τη βροχή είχε χαμηλή στάθμη.

Ptelopoula Karditsas (11)Δεμένο με σύρμα πεταμένο στο νερό.

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας του μαρτυρίου που βίωσε αυτό το ζώο, το οποίο παλεύει για την ζωή του. Ενώ οι δύο γυναίκες έτρεξαν να σώσουν το ζώο, οι περαστικοί και οι κάτοικοι της Πτελοπούλας απλά τις κοιτούσαν από μακριά χωρίς να συμμετέχουν στη διάσωση του ζώου!

Ptelopoula Karditsas (12)Το ζώο από το σοκ δεν γαύγιζε.

Η αποκτήνωση της ελληνικής κοινωνίας είναι σχεδόν συνολική και οι λιγοστοί ουσιαστικά φιλόζωοι είναι η φωτεινή εξαίρεση που όμως επιβεβαιώνει τον θλιβερό κανόνα. Αν κάποιος αναγνωρίζει σε ποιον ανήκει το σκυλί ή γνωρίζει κάτι περισσότερο για το έγκλημα παρακαλείται έστω και ανώνυμα να καλέσει στο τηλέφωνο την κα Γιαννακού: 6930434093.

Ptelopoula Karditsas (13)Με σύρμα κάποιος έδεσε τα πόδια και το κεφάλι του ζώου πριν το πετάξει στο ποτάμι για να το πνίξει.

Όποιος θα ήθελε να βοηθήσει ώστε να καλυφθούν τα έξοδα νοσηλείας του μπορεί να χρησιμοποιήσει το Paypal με email: [email protected].

Ptelopoula Karditsas (15)Στο κτηνιατρείο διαπιστώθηκε ότι ευτυχώς δεν είχε σπάσει κανένα οστό.

Διαβάστε επίσης:

Τα κατάφερε ο σκυλάκος που βρέθηκε δεμένος με σύρμα πεταμένος σε ποτάμι στην Πτελοπούλα Καρδίτσας (βίντεο)

Καρδίτσας: Αρνείται να περπατήσει ο σκυλάκος που βρέθηκε δεμένος με σύρμα πεταμένος σε ποτάμι

Πτελοπούλα Καρδίτσας: Αναζητούν τον άνδρα που πυροβόλησε εξ επαφής τον σκύλο

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

11 Σχόλια

  1. RaNdaPlaN17

    Ποιος εισαι εσυ βασιλακη που θα μιλησεις για τους πατεραδες μας;;Ε;
    Και αν δεν απατομαι οι κατοικοι της ΠΤΕΛΟΠΟΥΛΑΣ ηταν αυτοι που ειδοποιησαν τις δυο κυριες να ερθουν στο σημειο..Και ποια/ος ειναι παρακαλω η/ο κυρια/κυριος δημοσιογραφος που βαζει ολη την τοπικη κοινοτητα σε μια χουφτα..ονοματακι θελουμε..

    1. fafaseda

      mypos na peis esy to onomataki aytounou tou athliou pou petakse to skylo sto potami? den mporei, kapoios tha kserei kati. oloi gnorizestai sta xoria. ean den thelete na tsouvaliasteite, kataggeilete ton athlio.

  2. Argiro

    Ενα τεράστιο μπράβο στις ΚΥΡΙΕΣ που βοηθησαν αυτη την αθωα ψυχουλα. Μακαρι να πανε ολα καλα για το σκυλακι.Οπιοι μπορουν ασ βοηθησουν με τα νοσηλεια....Παρακαλω ενημερωστεμας για την εξέλιξη του.

  3. Πανος Μπρουτσος

    Το να τσουβαλιαζεις και να χαρακτιριζεις ενα ολοκληρο χωριο ως νεατερνταλ και δε ξερω γω τι αλλο που στην πλειοψηφια τους εχουν ενα η δυο σκυλια και οι περισσοτεροι τα'ι'ζουνε ολα τα αδεσποτα που κυκλοφορουν στο χωριο και ειναι πολλα το θεωρω το λιγοτερο ηλιθιο.δε μπορειτε να βριζετε χωρις να ξερετε.μακαρι να ηξερα ποιος το εκανε θα τον εδινα ο ιδιος αν ηταν το σκυλι απο την γειτονια μου και γνωριζα ποιανου ειναι.θα τον βρουμε και θα πληρωσει...τελος!!!!

    1. fafaseda

      ean den itane oi katoiki neardenthal, tha eixane sosei to skylaki apo tin proti stigmi. tha eixane voithisei otan kapoios filotimithike na to voithisei. omos DEN to kanane. fysika kai neardenthal. kai pio piso akoma. parepiptontos, oi katoikoi "exoun apo 2 skylia kai ta taizoun". fovero!!! dhladi einai proson to aytonohto. arage ta pigainoun kai se kthniatro, ta envoliazoun, h mypos de variesai more, zontana einai, den xreiazontai tetoia pragmata? sti teliki ama arrostisoun, ta apoteleionoume mia ora arxitera h ta petame se kana potami na mhn enoxloune....etsi?

  4. tota sakellariou

    Πάντα έτσι ήταν στο σύνολό της η ελληνική κοινωνία!! αδιάφορη και σκληρή προς τα ζώα που αποτελούσαν μόνο ένα εργαλείο δουλειάς,ή σαδιστικών ορέξεων!!η γενναία μειοψηφία που προσπαθει και τα διασώζει,είναι πολύ μικρή σε αριθμό για να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων συνολικά,είναι όμως μια μεγάλη ελπίδα κι ένα φωτεινό πρότυπο για τα νεώτερα παιδιά που ίσως αρχίσουν να ευαισθητοποιούνται σε μεγαλύτερη κλίμακα!!θα ήθελα προσωπικά να σφίξω το χέρι και να ευχαριστήσω την άγνωστη ποδηλάτισσα,την κυρία Γιαννακού και την κυρία Γκανάτσιου γι αυτό που έκαναν,ενώ κάποιοι κάτοικοι του χωριού παρακολουθούσαν άβουλοι κι ανεύθυνοι τη διαδικασία διάσωσης του δύστυχου ζώου.Μ Π Ρ Α Β Ο για το ΚΟΥΡΑΓΙΟ,την ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ και τη ΔΥΝΑΜΗ σας!!!

  5. ginger

    Αποκτηνωθηκε ο κόσμος....
    εεεε ρεεεε ουγκ νεατερνταλ της πτελοπουλας... άνθρωποι θέλετε να λέγεστε κ εσεις?????
    Δε νομίζω!!!!!!!

  6. Vasilis

    Από τα πιο σιχαμερά εγκλήματα που έχουν έρθει στο φως. Να χαίρεστε τους άντρες σας και τους πατεράδες σας στην Πτελοπούλα. Πάλι καλά που βρεθήκαν κι αυτές οι δύο κοπέλες, οι μόνες με αρχ..ια στην περιοχή, και κάναν το αυτονόητο.

  7. ioanna

    ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΒΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΙΜΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ!!!!! ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ Κ ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Κ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.

  8. Elvira

    Μακάρι να ζησεινη ψυχούλα να ειναι καλα!οποιος το εκανε ευχομαι μεσα απο την ψυχη μου να βρει αργό και βασανιστικό θάνατο αυτος και όλη του η οικογένεια.ενημερωστε μας για ό,τι νεοτερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.