Στηρίξτε μας

Αθήνα: Καταδικάστηκε με αναστολή άνδρας που κακοποιούσε σκύλο & εμπορεύεται παράνομα άγρια ζώα στο Κολωνάκι

21 Σεπτεμβρίου 2017 20:42 | Καταγγελίες
Αθήνα: Καταδικάστηκε με αναστολή άνδρας που κακοποιούσε σκύλο & εμπορεύεται παράνομα άγρια ζώα στο Κολωνάκι

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου τον Α.Χ., ο οποίος - όπως διαπίστωσαν και οι αστυνομικοί του Α.Τ. Συντάγματος - είχε έναν άρρωστο σκύλο να ζει δεμένος μέσα σ’ ένα διαμέρισμα που ήταν διάσπαρτο κυριολεκτικά από κόπρανα και ούρα.

KolonakiSpefsipouSkylia 2Αυτά δεν είναι κόπρανα είναι λουκάνικα είπε ο Α.Χ. στην πρόεδρο του δικαστηρίου...

Το πως ζούσε ο συγκεκριμένος άνδρας σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου στην οδό Σπευσίππου στο Κολωνάκι το διαπίστωσε αρχικά ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Αλιβερίου Κύμης, Δημήτρης Κώττης που μίλησε στο www.zoosos.gr. Ο κ. Κώττης μας περιέγραψε τα όσα ειπώθηκαν στη δίκη αλλά αυτό που έχει μεγάλη αξία είναι το πως κατάφεραν τα μέλη του συλλόγου να βρουν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας εμπορεύεται παράνομα ζώα της άγρια πανίδας.

Ο κ. Κώττης μεταξύ άλλων μας εξήγησε ότι το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής που έκανε η δικηγόρος τους Παναγιώτα Βαρθακογιάννη και ότι ο Α.Χ. στην κατάθεση του ισχυρίστηκε ότι ήταν λίγο άρρωστος και δεν είχε προλάβει να βγάλει τον σκύλου, τον Αρίστο, βόλτα, γι’ αυτό και οι αστυνομικοί είδαν τα κόπρανα παντού στο σπίτι.

Στη συνέχεια όμως άλλαξε την κατάθεση του και ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι οι φωτογραφίες που τράβηξαν οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα του στο Κολωνάκι δεν δείχνουν κόπρανα, αλλά λουκάνικα τα οποία ο ίδιος είχε αγοράσει για το ζώο του, όπως αυτό που κρατούσε στην τσέπη του, το οποίο έβγαλε και έδειξε στην δικαστή για να την πείσει, βγάζοντας την έτσι σχεδόν εκτός εαυτού με τις ασυναρτησίες του.

Όταν μάλιστα η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε για το αν οι αστυνομικοί που πήγαν δύο φορές στο διαμέρισμα του για τον σχετικό έλεγχο ψεύδονται στις αναφορές τους, εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν λένε ψέματα αλλά απλώς μπέρδεψαν τη μυρωδιά της τροφής από τα λουκάνικα με αυτή την κοπράνων και των ούρων!

Ο κατηγορούμενος για να πείσει το δικαστήριο ότι οι κατηγορίες που του αποδίδονται δεν ευσταθούν τόσο για την παθητική κακοποίηση ενός σκύλου 12 ετών ο οποίος – όπως διαπιστώθηκε – πάσχει και από καρδιακό νόσημα (βαλβιδοπάθεια) αλλά και για τη δεύτερη κατηγορία (για την οποία αθωώθηκε) που αφορά στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος επικαλέστηκε ακόμα και τη γνωριμία του με τον Ανδρέα Παπανδρέου (!) με αποτέλεσμα να αναγκαστεί και πάλι η πρόεδρος να τον επαναφέρει στο έτος 2017.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Α.Χ. και ένας άνδρας που δήλωσε ότι είναι εκπαιδευτής σκύλων στην Ελληνική Αστυνομία και κατέθεσε, για να υποστηρίξει τα φιλοζωικά αισθήματα του κατηγορούμενου, ότι κάθε έτος για πολλά χρόνια ο συγκεκριμένος άνδρας δώριζε στην ΕΛ.ΑΣ. σκυλιά ράτσας (Μαλινουά, Λαμπραντόρ κ.ά. καθαρόαιμα), αλλά τελικά δεν έπεισε την έδρα.

Ο κ. Κώττης μας εξήγησε ότι το ηλικιωμένο σκυλί που είχε αφαιρεθεί από το διαμέρισμα του δράστη στις 20 Ιουλίου 2017 με εντολή εισαγγελέα πλέον κατασχέθηκε οριστικά και για όσο θα ζήσει θα βρίσκεται σε καλά χέρια καθώς πλέον ακολουθεί και αγωγή. Στο ζώο έγινε αφαίρεση εννιά δοντιών, που είχαν σαπίσει, ενώ η καρδιοπάθεια του σκύλου είναι αποτέλεσμα της τραγικής μάλλον ανύπαρκτης στοματικής υγιεινής του.

Ο σαδιστής έμπορος ζώων…

Πέρα από το δικαστικό κομμάτι της πρωτόδικης απόφασης για την οποία ο καταδικασθείς άσκησε έφεση έχει αξία να αναφέρουμε πως τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Αλιβερίου διαπίστωσαν - ευτυχώς όχι πολύ αργά - ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Κολωνακιώτη, που παρουσιάστηκε ως μεγαλοπαράγοντας με «άκρες», και ζήτησε να υιοθετήσει ένα κουτάβι τους τον Απρίλιο του 2017. Αρχικά τους κίνησε υποψίες το γεγονός ότι δεν ήθελε να γίνει αμέσως η ηλεκτρονική σήμανση του ζώου στο όνομα του, αλλά στο συμβόλαιο υιοθεσίας που υπέγραψε δεσμεύτηκε ότι θα το τσιπάρει σε τρεις μήνες.

Φοβούμενοι ότι το σκυλάκι θα έχει άσχημη κατάληξη οι εθελοντές – αφού το έδωσαν – άρχισαν, καθώς είχε αρνηθεί πεισματικά να τον επισκεφτούν στο σπίτι του, να ψάχνουν με τα στοιχεία, που είχαν στη διάθεση τους δηλαδή διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο, το αν υπάρχει κάτι στο διαδίκτυο για τον Α.Χ. και τελικά βρήκαν.

Διαπίστωσαν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είτε με το όνομα του (Αθανάσιος) είτε με το όνομα Αρίστος δημοσίευσε αγγελίες πώλησης ζώων κάθε είδους από παπαγάλους μέχρι εξωτικά φίδια και αράχνες. Έτσι ανακάλεσαν την απόφαση τους και του ζήτησαν πολλές φορές να πάρουν πίσω το σκύλο κάτι που τελικά και ο ίδιος δέχτηκε να πράξει αφού στην κυριολεξία τον περίμεναν κάτω από το σπίτι του για να του πάρουν το κουτάβι.

Ο κ. Κώττης μας εξήγησε ότι μέλος του συλλόγου τους, που είναι επιφορτισμένο με τις υιοθεσίες, κάνοντας μια βόλτα στη γειτονιά και στην περιοχή της Δεξαμενής στο Κολωνάκι – αφού του είχαν δώσει ήδη το κουταβάκι – πληροφορήθηκε από μια γυναίκα η οποία τάιζε γάτες εκεί, πως ο συγκεκριμένος άνδρας κακοποιούσε ζώα. Από τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν διαμόρφωσαν μια εικόνα για έναν άνθρωπο που είναι σαδιστής, δηλαδή απολαμβάνει να βλέπει τα άλλα πλάσματα να υποφέρουν. Δεν είχαν όμως κάποιο στοιχείο σε βάρος του όταν πήγαν να πάρουν τον σκύλο, αφού κανείς από τους γείτονες που έβλεπαν και γνώριζαν τι γίνεται ακόμα και στο μπαλκόνι του, δεν τον είχε καταγγείλει στην Αστυνομία.

Ο κ. Κώττης μας εξήγησε ότι πήρε το κουτάβι στα χέρια του στις 6 Ιουνίου και το μόνο που αρχικά διαπίστωσε ήταν ότι το ζώο ήταν εξαιρετικά διψασμένο. Ένα σκυλάκι τεσσάρων μηνών ήπιε σε μερικά λεπτά ένα λίτρο νερό, μας είπε. Την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι με τα κόπρανα και τα ούρα και τις γυάλες με τα φίδια την είδε ο κ. Κώττης όταν ανέβηκε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα να παραλάβει το βιβλιάριο υγείας του σκυλιού καθώς ο Α.Χ. δεν το είχε μαζί του, όταν του παρέδωσε το ζώο στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει. Η μπόχα, όπως είπε στο www.zoosos.gr, σε έπιανε από τη μύτη με το που έμπαινες στην είσοδο της κτιρίου και είναι άξιο απορίας γιατί όλα αυτά τα χρόνια κανείς γείτονας δεν είχε κάνει καταγγελία τουλάχιστον για την αφόρητη δυσοσμία.

Ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Αλιβερίου μας είπε πως όταν ο Α.Χ. άνοιξε την εξώπορτα του φάνηκαν τα κόπρανα παντού μέσα στο σπίτι και το ηλικιωμένο σκυλί, ο Αρίστος, που το είχε δεμένο στο καλοριφέρ σε τραγική κατάσταση αφού μύριζε άσχημα, έζεχνε και από απόσταση. Βλέποντας όλα αυτά ο κ. Κώττης προχώρησε σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος για να σωθεί και το δεύτερο σκυλί και ο έλεγχος από τους αστυνομικούς έγινε στις 20 Ιουλίου καθώς και η σύλληψη του συγκεκριμένου άνδρα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο κ. Κώττης μας εξήγησε ότι στον κατηγορούμενο το σωματείο τους επέστρεψε μαζί με το ανάλογο παραστατικό και τη δωρεά των 300 ευρώ, που είχε κάνει ο συγκεκριμένος άνδρας, για να είναι τελείως ξεκάθαρο ότι δεν ήθελαν να έχουν καμιά σχέση μαζί του.

Αξίζει φυσικά να αναφέρουμε ότι τον Α.Χ. τον είδαν και οι αστυνομικοί να πατάει ξυπόλητος πάνω στα κόπρανα – και αυτό είναι από μόνο του απόδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο – και ένας εκ των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. αν και αρχικά είχε επιφυλάξεις για όσα είχε γράψει στην κατάθεση του ο κ. Κώττης έτρεξε προς την έξοδο του σπιτιού για να κάνει εμετό αφού δεν άντεξε τη βρωμιά που αντίκρισε και μύρισε εκεί μέσα. Μάλιστα είπε ότι ποτέ στη ζωή του δεν είχε δει κάτι τέτοιο.

Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι οι αστυνομικοί γνώριζαν τον συγκεκριμένο άνδρα καθώς συνηθίζει, όπως ειπώθηκε, τις ημέρες των γιορτών (Χριστούγεννα κ.ά.) να προσφέρει στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στο Α.Τ. Συντάγματος τσουρέκια και γλυκίσματα.

Ο κ. Κώττης μας εξήγησε ότι δεν γνωρίζει τι απέγιναν τελικά τα φίδια που είχε σε γυάλες ο Α.Χ. και η μεγάλη αράχνη (ταραντούλα) που αρχικά ισχυριζόταν ότι είναι νεκρή...  Μας τόνισε ότι ενημέρωσε και τον Δήμο Αθηναίων και τη Θηροφυλακή εντούτοις άκρη δεν έβγαλε καθώς το θέμα της διαχείρισης των άγριων εξωτικών ειδών είναι αρμοδιότητα πολλών φορέων και ένας πολίτης δύσκολα βγάζει άκρη.

Πλέον μετά και την καταδίκη του συγκεκριμένου ανθρώπου, που σίγουρα δεν είναι καλά, θα πρέπει η αρμόδια εισαγγελέας να του απαγορεύσει το δικαίωμα να αποκτήσει οποιοδήποτε ζώο στο μέλλον. Σύμφωνα με τον κ. Κώττη έχουν βεβαιωθεί από την Αστυνομία στον Α.Χ. τα διοικητικά πρόστιμα αναφορικά με τον ηλικιωμένο σκύλο του (απουσία τσιπ, εμβολίων κ.ά.) εντούτοις τώρα αφού υπάρχει και η καταδίκη του πρωτόδικα θα πρέπει να του βεβαιωθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ για την παθητική κακοποίηση του Αρίστου.

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα: 20-2-2019 στο Εφετείο η δίκη του άνδρα που κακοποιούσε σκύλο στο Κολωνάκι

20-9-2017 η δίκη του άνδρα που κακοποιούσε στο Κολωνάκι της Αθήνας τα σκυλιά που υιοθετούσε

Έκκληση για τον εντοπισμό του δράστη που κρέμασε γάτα στο Κολωνάκι στο κέντρο της Αθήνας

Πλήθος φιλόζωων διαμαρτυρήθηκε για τη δηλητηρίαση αδέσποτων γατιών με φόλες στην Πλάκα (βίντεο)

Σκότωσαν με φόλες αδέσποτες γάτες στην Πλάκα, στην πιο τουριστική περιοχή της Αθήνας

Αθήνα: Δεν είδε ποιος χτύπησε με σιδηροσωλήνα την γάτα σε ταβέρνα της Πλάκα

Κατήγγειλαν στην Αστυνομία την δολοφονία 2 γατιών και την εξαφάνιση πολλών άλλων από τους Αμπελόκηπους της Αθήνας

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ: Να μαζεύετε τα κακά του σκύλου σας!

Αντιπολεμικό δρώμενο με κομμένα κεφάλια ζώων στο Κολωνάκι

Απαγχόνισε την γάτα και την κρέμασε σε δέντρο στο κέντρο της Αθήνας

Βρήκε τον σοβαρά τραυματισμένο σκύλο τυλιγμένο με σεντόνι να αργοπεθαίνει πεταμένος σε κάδο στην Κυψέλη

Βρήκε την γάτα που φρόντιζε απαγχονισμένη πάνω στα κάγκελα μπαλκονιού στα Άνω Πατήσια της Αθήνας

Κυψέλη: Εγκατέλειψε το σκυλί μέσα στο διαμέρισμα που άφησε μετά την έξωση

Έπνιξε την γάτα και την κρέμασε έξω από τα κάγκελα Νηπιαγωγείου στα Κάτω Πατήσια

Κατάσχεσαν τα 3 σκυλιά που κακοποιούσε η ιδιοκτήτρια τους στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)

Καταγγέλλουν την εξαφάνιση των γατιών από τον περίβολο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα

Βρήκε την γάτα που φρόντιζε απαγχονισμένη πάνω στα κάγκελα μπαλκονιού στα Άνω Πατήσια της Αθήνας

Έκκληση για την σωτηρία των άρρωστων κουνελιών που ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες σε οικόπεδο στα Πατήσια της Αθήνας

Πατήσια: Κρατούσε αιχμάλωτα μέσα στο συνεργείο δεκάδες άγρια πουλιά

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.