Στηρίξτε μας

Αμοργός: Με εισαγγελική εντολή στο φιλοζωικό σύλλογο το σκυλί του τελάρου

17 Απριλίου 2013 13:16 | Επικαιρότητα
Αμοργός: Με εισαγγελική εντολή στο φιλοζωικό σύλλογο το σκυλί του τελάρου

Σήμερα εξεδόθη η απόφαση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου που δίνει στη Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού τη δυνατότητα να κρατήσει προσωρινά το σκυλί, που εντοπίστηκε εγκλωβισμένο σε τελάρο στην περιοχή της Χώρας Αμοργού στις 21 Μαρτίου 2013. Το ζώο, η Λίζα, που βρίσκεται υπό την αιγίδα των εθελοντών του φιλοζωικού συλλόγου αναρρώνει, αφού παράλληλα κάνει θεραπεία για την ερλιχίωση, αφού από το σώμα της αφαιρέθηκαν δεκάδες τσιμπούρια.

Τα τσιμπούρια που είχαν κάνει αποικία στο σώμα της είναι άλλη μια απόδειξη της φροντίδας που της προσέφερε ο ιδιοκτήτης της, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι την είχε προσωρινά έτσι στο αυτοσχέδιο κλουβί για να την προστατέψει από τα άλλα ζώα! Η προσωρινή αφαίρεση από τον ιδιοκτήτη έγινε μετά από σχετικό αίτημα  της Φιλοζωικής Μέριμνας Αμοργού καθώς σαφέστατα ο εγκλεισμός του ζώου στο τελάρο συνιστά ξεκάθαρη κακοποίηση.

Γι’ αυτό και εις βάρος του άνδρα έγινε αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου -  μετά την καταγγελία και το φωτογραφικό υλικό που είδε η αρμόδια εισαγγελέας - σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος 4039/2012.

Ο αστυνομικός, που βρέθηκε στο σημείο - του οποίου το όνομα σκοπίμως δεν αναφέρουμε - και δεν ήθελε επί της ουσίας να εφαρμόσει την νομοθεσία, ελπίζουμε τώρα να αντιληφθεί ότι οι νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται και πως ρόλος και δουλειά της Αστυνομίας είναι η προστασία των αδυνάτων, εκείνων που αδικούνται, άρα και των ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.zoosos.gr εις βάρος του αστυνομικού οργάνου που συμπεριφέρθηκε απρεπώς και κατά παράβαση της δέουσας νομοθεσίας ετοιμάζεται καταγγελία, η οποία και θα προωθηθεί στους ανωτέρους του.

Διαβάστε επίσης:

Αμοργός: Είχε τον σκύλο του κλεισμένο στο τελάρο

Καταδικάστηκε – με αναστολή – ο άνδρας που έκλεισε τον σκύλο σε τελάρο και τον εγκατέλειψε στην Αμοργό

Αμοργός: Με εισαγγελική εντολή στο φιλοζωικό σύλλογο το σκυλί του τελάρου

3 μικροί τύραννοι βασανίζουν γάτα σε πισίνα ξενοδοχείου στην Αμοργό

Η Λίζα του τελάρου φροντίζει τον άρρωστο γατούλη

Στις 17-5-2017 η δίκη του αστυνομικού που κάλυπτε όσους κακοποιούν ζώα στην Αμοργό

Στις 18-1-2017 η δίκη του αστυνομικού που κάλυπτε όσους κακοποιούν ζώα στην Αμοργό

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

12 Σχόλια

  1. ΝΩΝΤΑΣ

    Τι θα πει σκοπιμως δεν αναφερεται το ονομα του αστυνομικου? Τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια? τον εαυτο σας κοροιδευετε? Η νομιζετε οτι με αυτο απαλλασεστε απο τις ευθυνες σας αν δεν ειστε σωστα ενημερωμενοι? Δυο αστυνομικοι υπηρετουν εκει και ειναι και οι δυο υποδειγματα φιλοζωων ανθρωπων. Ολα αυτα που γραφετε δεν μου στεκουν και πολυ για κανεναν απο τους δυο τους. Κατεβαινω μονο καλοκαιρι βεβαια αλλα ξερω πολυ καλα οτι και οι 2 αγαπουν τα ζωα, εχουν και σκυλους και γατες.

    1. MAIRH

      ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΠΤΥΧΙΟ!!! ΕΣΕΝΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΟΥ ΜΟΡΦΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ!!!!!

  2. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Δώστε το ζώο για υιοθεσία .Κανένα δικαστήριο δεν θα αντιδράσει εφόσον υπάρχει καταγγελεία για κακοποίηση .

  3. MAIRH

    ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΑ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ!!!!ΤΑ ΖΩΑ ΖΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΕΒΑΤΙΑ!!! ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΨΥΧΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΤΕ Γ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!!!!ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!!ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΠΑΩ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΒΡΙΖΩ!!!!!!!!!!

  4. Αntigonh Giannokvsta

    ΑΜΑ ΔΕΝ ΤΡΕΦΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΑΙΤΕΡΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΚΩΣ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ!!! ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙΡΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝΕ ΤΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΑΣ (ΣΤΗΝ ΑΜΟΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΕΡΥΣΙ) Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΖΩΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ!!! ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΟΥ!

  5. Φιλοζωϊκή Μέριμνα Αμοργού

    ΣΥΛΒΑ ΚΟΚΚΑΛΑΝΗ, προς το παρόν το σκυλάκι δεν μπορεί να δωθεί ακόμα για υιοθεσία καθώς θα πρέπει να τελειώσει η όλη διαδικασία και αυτό μπορεί να πάρει μήνες μη σου πω και χρόνια αν ζητηθούν αναβολές. Αν και όταν το πάρουμε οριστικά στα χέρια μας, τότε ναι θα δωθεί για υιοθεσία και θα μπορεί να έρθει και στην Αθήνα.
    Αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να ενημερώνεσαι για εκείνο καλώντας μας στο 22850-71716 ή στέλνοντας μήνυμα στην διεύθυνση [email protected].
    Ευχαριστούμε

  6. Νικη

    Τι τα θελουνε μωρε και τα παιρνουνε?
    Τους αρεσει να βασανιζουν ετσι απλα?
    Ας πανε στα κομματια πια ολοι οι παλιανθρωποι..

  7. vasiliki

    eixa skopo to kalokairi na kanw diakopes stin amorgo.. me tetoia omws pou vlepw apo tous antrwpous tis amorgous, pragmatika lipamai poli alla den iparxei periptwsi na episkefthw pote to nisi sas. ntropi sas pou kanetai auta sta kaimena ta zwa..!

    1. maria

      ΒΑΣΙΛΙΚΗ,
      δεν ήταν από Αμοργό ο άνθρωπος που είχε το σκύλο αλλά περαστικός από Νάξο είπαν. 'Ακουσα τον ίδιο στο λιμάνι που έλεγε ότι τον κράτησε κάποιες γυναίκες της φιλοζωικής για να του κάνουν θεραπεία και ότι θα του τον έστελναν με το τοπικό πλοίο. Θα πήγαινε στο λιμεναρχείο να κάνει υπεύθυνη δήλωση ότι ο σκύλος είναι δικός του. Απ ότι κατάλαβα γι αυτό δεν τους έκανε και μήνυση για κλοπή γιατί ο σκύλος ήταν με επιστροφή. Είναι περίεργη υπόθεση και έγινε μεγάλος ντόρος γι αυτό επειδή δεν πήγαν στον εισαγγελέα αμέσως αλλά μετά από καιρό. Το πιο περίεργο είναι ότι ο δήμος δεν ήξερε τίποτα απολύτως που αυτός είναι ο υπεύθυνος για τέτοιες περιπτώσεις, αυτός τα μαζεύει και όχι οποιοδήποτε σωματείο. Από την άλλη όλοι οι αστυνομικοί στο νησί αυτό είναι φιλόζωοι μέχρι αηδίας οπότε γιατί να μην προστατέψουν ένα κακοποιημένο; (μη με παρεξηγήσεις αλλά εγώ δεν τρέφω ιδιαίτερη συμπάθεια για τα ζώα αλλά σιχαίνομαι και τους βασανιστές τους)

  8. Αntigonh Giannokvsta

    Ετσι να μπαινουν τα πραγματα στη θεση και οσοι δεν εκαναν αυτα που επρεπε να υποστουν και τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!!! Μου φτιαξατε τη μερα!!!
    H

  9. ΣΥΛΒΑ ΚΟΚΚΑΛΑΝΗ

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ! ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟ! ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ? ΑΝ ΝΑΙ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ! ΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ? EYXARISTIES GIA THN APANTHSH.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.