Στηρίξτε μας

Αμοργός: Είχε τον σκύλο του κλεισμένο στο τελάρο

15 Απριλίου 2013 14:36 | Καταγγελίες
Αμοργός: Είχε τον σκύλο του κλεισμένο στο τελάρο

Στις 21 Μαρτίου 2013 τα μέλη του συλλόγου «Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού» ενημερώθηκαν ότι στην περιοχή της Χώρας εντοπίστηκε ένα σκυλί, το οποίο είναι παρατημένο και εγκλωβισμένο μέσα σε κίτρινο πλαστικό τελάρο στην άκρη του δρόμου. Οι εθελοντές, που πήγαν επί τόπου, είδαν το ζώο στην κατάσταση που βλέπετε. Μέσα στο τελάρο, το οποίο ο ιδιοκτήτης του το είχε μετατρέψει με μια σιδερένια σχάρα σε κλουβί. Το ζώο δεν μπορούσε ούτε να σταθεί όρθιο, αφού το χειροποίητο κλουβί έχει ύψος μόλις 30 εκατοστά.

AmorgosLizaTelarou (1) 0Έτσι βρήκαν το σκυλί κλεισμένο στο τελάρο...

Τελικά ο ιδιοκτήτης του ζώου - που εμφανίστηκε μόλις κλήθηκε η Αστυνομία - ισχυρίστηκε ότι το άφησε δίπλα στο αμάξι του φίλου του για λίγο για να πάει σε μία δουλειά και το είχε στο κλουβί για να το προστατέψει από τα υπόλοιπα ζώα! Οι φιλόζωοι το πήραν μαζί τους παρά την αντίρρηση του άνδρα στον οποίο ανήκε και διαπίστωσαν ότι το πλάσμα αυτό - που ζούσε στο τελάρο πάνω στα περιττώματα του - ήταν και γεμάτο τσιμπούρια.

AmorgosLizaTelarou%20(3)To σκυλί ήταν άρρωστο από τα πολλά τσιμπούρια...

Τελικά μετά από απειλές ο ιδιοκτήτης του σκύλου αναγκάστηκε να υπογράψει μια δήλωση παραχώρησης του ζώου, ώστε να γίνει η περίθαλψη του και η αποπαρασίτωση. Είναι άλλη μια περίπτωση ξεκάθαρης και εξόφθαλμης κακοποίησης κατά την οποία το αρμόδιο αστυνομικό όργανο όχι μόνο δεν έκανε ό,τι ορίζει ο νόμος 4039/2012 και οι διαταγές της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και η πρόσφατη εγκύκλιος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αλλά προσπάθησε να πείσει τους φιλόζωους ότι υπερβάλλουν!

Το ζώο σώθηκε από τα χέρια του δυνάστη του και τώρα ζει μια φυσιολογική ζωή – όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες – όμως το πρόβλημα παραμένει και δεν γίνεται η νομοθεσία να μεταφράζεται κατά πως βολεύει κάποιον…

AmorgosLizaTelarou (4)

Δυστυχώς συχνά διαπιστώνουμε ότι στις αστυνομικές αρχές δεν γίνεται αντιληπτή η έννοια της κακοποίησης και είναι απαράδεκτο η έκβαση μιας υπόθεσης να εξαρτάται από τα φιλοζωικά ή μη αισθήματα του αστυνομικού που την αναλαμβάνει!

AmorgosLizaTelarou (5)

Τα παράπονα σχετικά με την απαράδεκτη συμπεριφορά συγκεκριμένου αστυνομικού στο νησί της Αμοργού είναι πάρα πολλά και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται αναφορά εις βάρος του, στους ανωτέρους του μπας και αντιληφθεί ότι άλλο «προστάτης» και άλλο αστυνομικός.

AmorgosLizaTelarou%20(6)

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε και από το Εφετείο Σύρου ο άνδρας που κακοποίησε τον σκύλο του στην Αμοργό & τον κάλυψε ο διοικητής του Α.Τ.

Καταδικάστηκε – με αναστολή – ο άνδρας που έκλεισε τον σκύλο σε τελάρο και τον εγκατέλειψε στην Αμοργό

Στις 17-5-2017 η δίκη του αστυνομικού που κάλυπτε όσους κακοποιούν ζώα στην Αμοργό

Στις 18-1-2017 η δίκη του αστυνομικού που κάλυπτε όσους κακοποιούν ζώα στην Αμοργό

Αμοργός: Με εισαγγελική εντολή στο φιλοζωικό σύλλογο το σκυλί του τελάρου

3 μικροί τύραννοι βασανίζουν γάτα σε πισίνα ξενοδοχείου στην Αμοργό

Η Λίζα του τελάρου φροντίζει τον άρρωστο γατούλη

 

Tagged: , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

19 Σχόλια

  1. ΝΩΝΤΑΣ

    Αγαπητες φιλες της φιλοζωικης, μπορει να εκφραζετε την αντιθεση σας με τα αρνητικα σχολια που ολοι τα διαβασαμε και απορησαμε ποιοι ειναι οι αθρωποι που τα γραφουν αυτα, αλλα να ξερετε οτι δεν συμπεριφερθηκατε οπως επρεπε σε αστυνομικους που ειναι φιλοζωωοι.
    Εγω ερχομαι μονο το καλοκαιρι ως φιλοξενουμενος σε σπιτι φιλων μου, αλλα μου δοθηκε η ευκαιρια να διαπιστωσω τη φιλοζωια των αστυνομικων που εσεις κατηγορειτε, οταν ειχαν προσαγει καποιον ενα καλοκαιρι και τον ειχαν ολη νυχτα κρατουμενο, με ποση αγαπη συμπεριφερθηκαν στα δυο σκυλια του και οι δυο αστυνομικοι και ενας νεαρος εκπαιδευομενος που ηταν εκει. Ειδα με τα ματια μου το διοικητη της αστυνομιας να παραγγελνει μεριδες φαγητου από εστιατοριο για τους σκυλους και να δινει εντολη να τους βαλουν καθαρο νερο απο μπουκαλι και οχι απο τη βρυση. Επισης τα εβγαζαν ,αι βολτα τασ σκυλια με τοση δουλεια που εχουν το καλοκαιρι. Μετα εμαθα οτι και οι 2 μονιμοι αστυνομικοι εχουν δικα τους ζωα και ταιζουν και αδεσποτα.
    Για ποιο λογο λοιπον να μην προστατεψουν ενα ζωακι οταν ειναι κακοποιημενο? κατι δεν μου καθεται καλα εδω και ολα αυτα που γραφονται πιο πανω ειναι υβριστικα και σηκωνουν και μηνυση.

  2. Φιλοζωϊκή Μέριμνα Αμοργού

    Με αφορμή της αντιδράσεις που έγιναν, σχετικά με δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν στην ιστιοσελίδα zoosos.gr, τα οποία αφορούν τις δηλητηριάσεις ζώων στο νησί της Αμοργού
    «http://www.zoosos.gr/article/3038/kai-sten-omorphe-amorgo-deleteriazoun-sustematika-t-adespota» και
    «http://www.zoosos.gr/article/3203/vrohe-pephtoun-oi-pholes-kai-sten-amorgo»
    και την πρόσφατη αναφορά για κακοποίηση ενός σκυλιού
    «http://www.zoosos.gr/article/3945/amorgos-eihe-ton-skulo-tou-kleismeno-sto-telaro» και
    «http://www.zoosos.gr/article/3955/amorgos-me-eisaggelike-edole-sto-philozoiko-sullogo-skuli-tou-telarou»
    Το διοικητικό συμβούλιο της Φιλοζωϊκής Μέριμνας Αμοργού θέλοντας να διαχωρήσει τη θέση του από τα αρνητικά σχόλια που έγιναν αναφερόμενα στο νησί της Αμοργού και τους κατοίκους του, δηλώνει ότι οποιοδήποτε υβριστικό και προσβλητικό σχόλιο, δεν εκφράζει τις δικές του θέσεις.
    Μεμονομένα περιστατικά κακοποίησης κατά των ζώων, σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο των κατοίκων ενός νησιού.

    Το διοικητικό συμβούλιο της Φιλοζωϊκής Μέριμνας Αμοργού

  3. Πόπη

    Στον αστυνομικό σταθμό της Χώρας Αμοργού υπηρετούν δυο αστυνομικοί και είναι και οι δύο φιλόζωοι..επομένως δε γίνεται να μην υποστηρίξουν ένα κακοποιημένο ζωάκι. Είναι ντροπή να υβρίζετε τον αστυνομικό που επιλήφθηκε του περιστατικού και να γράφετε ανυπόστατα πράγματα! Ο ίδιος αγοράζει ολόκληρα σακιά με ξηρή τροφή(είτε κονσέρβες) και τα κουβαλάει! αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος. μπορείτε να ρωτήσετε και στο φαρμακείο της Γιάλης να σας πουν πόσα φάρμακα αγοράζει για τα αδέσποτα σκυλιά και γατιά. Όποιος περάσει έξω από το σπίτι του θα δει πόσα αδέσποτα γατάκια είναι μαζεμένα , τα οποία ταίζει ο ίδιος και όχι μόνο η γυναίκα του όπως γράφει κάποια παρακάτω. Μήπως τελικά δε ζούσε το σκυλί στο τελάρο, αλλά απλά το μετέφεραν εκεί? Το σίγουρο είναι ότι όταν ένας αστυνομικός έχει φιλοζωικά αισθήματα δε μπορεί να μην τα κάνει πράξη..

  4. katerina

    kyria antigoni.......kata prwton s eyxomai apo ta ba8ei tis kardias mou na pas apo morba,dioti esy den eisai apla filozoi ala anomalara dioti dn yparxei antras na soy kanei ayto to psixiko k tin briskeis me toys skyloys,,,k giayto exeis k t 8ema me ta nea skylia,,,,,enw ta m,megala dn se ikanopioune,,,,,3exases mipws poses fores se exoun paei se giatro k eisai kollimeni mazi me t skyli mwri skila k kanoun ey8anasia sto skyli na psofisei anti na psofiseis esy brwma....bgaineis k katariesai ta paidia k tin oikogenia toy an8rwpoy,ti s ftaine re skyla eeee?????????????????????????/

  5. Αntigonh Giannokvsta

    ΑΜΟΡΦΩΤΗ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΔΙΠΟΔΟ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!!! ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΘΕΩΡΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΡΑΒΛΑΧΑΡΑ!!!

  6. MAIRH

    ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΑΜΟΡΦΩΤΗ ΚΥΡΑΤΣΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΑ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!! ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΑΥΤΟ ΚΑΤΑΡΙΕΤΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ,ΘΕΛΕΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟ Η ΓΥΝΑΙΚΑ!!!ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΠΕΥΤΟΥΝ ΕΠΑΝΩ Σ΄ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΙΣ ΛΕΕΙ!!!

  7. Φιλοζωϊκή Μέριμνα Αμοργού

    Κύριε Πέτρο,
    σας διαβεβαιώνουμε ότι το δημοσίευμα γράφει τα πράγματα ακριβώς όπως έγιναν και γι'αυτό υπάρχουν και μάρτυρες. Φυσικά και γνωρίζουμε περιστατικά με ζώα που δεν φροντίζονται σωστά και βρίσκονται αλυσοδεμένα σε όλη την Αμοργό και τα έχουμε καταγγείλει επανειλημένα στον εν λόγω αστυνομικό, ζητώντας να εφαρμοστεί ο Νόμος, αλλά αν είδατε εσείς να εφαρμόζεται ο Νόμος και να αλλάζουν οι συνθήκες, είδαμε και εμείς. Να σας υπενθυμίσω επίσης ότι σε περιστατικά κακοποίησης η δίωξη γίνεται αυταπάγγελτα και είναι υποχρέωση της αστυνομίας να διώκει τον κάθε παραβάτη του Νόμου και όχι της Φιλοζωϊκής. Όταν λάβαμε την καταγγελία για το συγκεκριμένο σκυλί δεν γνωρίζαμε την ηλικία του, ούτε και ρωτάμε ποτέ την ηλικία οποιουδήποτε ζώου μας έχει ανάγκη. Θα γνωρίζετε φυσικά ότι διατηρούμε καταφύγειο για υπερήλικα ιπποειδή, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους μετά από μια ολόκληρη ζωή που τους υπηρετούσαν, μόλις γεράσουν τα "πετάνε" στο βουνό για να πεθάνουν, οπότε το ότι δεν ασχολούμαστε με μεγάλης ηλικίας ζώα είναι εντελώς άστοχο.
    Με την έννοια "ζήτηση" δεν καταλαβαίνουμε τι εννοείτε, καθώς δεν είμαστε εμπορικό κατάστημα, αλλά μη κερδοσκοπικό σωματείο και όλα τα έξοδα για τα αδεσποτα ζώα που θα έπρεπε να καλύπτονται από τον Δήμο, καλύπτονται αποκλειστικά από εμάς, χωρίς το παραμικρό κέρδος.
    Εννοείται ότι το έργο μας πρέπει να προβάλεται και στους χορηγούς και στον κόσμο, ώστε να λαμβάνουμε τη βοήθεια για να συνεχίσουμε να βοηθάμε τα ζώα που μας έχουν ανάγκη, όσο και αν αυτό ενοχλεί μερικούς. Αλλά τέτοιες πονηρές σκέψεις κάνετε εσείς και πολλοί άλλοι, οι οποίοι αδυνατείτε να δεχτείτε ότι υπάρχει εθελοντισμός και ότι δεν πωλούνται ούτε αγοράζονται όλα.

    Κύριε Χαρίλαε,
    από πότε οι φιλοζωϊκες είναι υπεύθυνες για τη συγκομιδή των γατόσκατων? Αν γνωρίζετε κάποιον νόμο που να το αναφέρει αυτό, σας παρακαλούμε πολύ να μας τον γνωστοποιήσετε, καθώς αυτό που εμείς γνωρίζουμε είναι ότι υπεύθηνοι για την καθαριότητα είναι οι Δήμοι και όχι οι φιλοζωϊκές!
    Η Φιλοζωϊκή όπως έχει καθήκον και αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που δημιουργήθηκε, φροντίζει για την ευζωϊά των ζώων και την τήρηση του Νόμου σε περιστατικά κακοποίησης, αν αυτό λαμβάνεται ως απειλή από κάποιους, τότε ας προσέχαν να ήταν σωστοί,ώστε να μην έχουν τίποτα να φοβηθούν.
    Η Φιλοζωϊκή δεν λαμβάνει καμία χρηματοδότηση από πουθενά, αποτελείται από εθελοντές (ελπίζω να ξέρετε τι σημαίνει η λέξη) και τα χρήματα που μαζεύονται για τους σκοπούς του σωματείου, προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές ευαισθητοποιημένων ανθρώπων που νοιάζονται πραγματικά για τα ζώα.
    Αν η Φιλοζωϊκή έκλεψε το σκυλάκι όπως λέτε, γιατί ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης (ο οποίος παρεπιπτώντος δεν είχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι είναι ο ιδιοκτήτης) δεν μας έκανε μήνυση για κλοπή? Παρά η Εισαγγελέας κίνησε αυταπάγγελτη ποινική δίωξη εναντίον του και παραχώρησε με απόφαση της το σκυλί στην Φιλοζωϊκή? Μήπως και εκείνη είναι για τα κλάματα όπως και η Φιλοζωϊκή?
    Πάντως αναρωτιόμαστε αν αυτό το περιστατικό δεν θεωρείται από εσάς κακοποίηση, τότε τι θεωρείται κατά τη γνώμη σας κακοποίηση? Είναι σαν να μας λέτε ότι θα σας άρεσε να σας κλείσουν σε ένα κλουβί υψους 30 εκατοστών, με χιλιάδες τσιμπούρια να σας πίνουν το αίμα.

    1. maria

      Όπως τα ξέρω εγώ που δεν είμαι φιλόζωη, ούτε Αμοργιανή αλλά νευριάζω το βράδυ που δεν ξέρω που θα πατήσω για να μην κουβαλήσω μέσα στο σπίτι μου ακαθαρσίες από αδέσποτα. Για να μπαίνουν όμως τα πράγματα στη θέση τους:

      1)Όταν βρήκατε το σκύλο, ειδοποιήσατε το Δήμο να έρθει να το παραλάβει που είναι και ο αρμόδιος για τα αδέσποτα και κακοποιημένα; Γιατί αν το πήρατε από μόνοι σας τότε αυτό θεωρείται κλοπή και διώκεται.

      2) Δεν σας έκανε μήνυση ο ιδιοκτήτης του σκύλου επειδή δεσμευτήκατε ότι θα του τον στείλετε στη Νάξο σε λίγες μέρες μόλις τελειώσει η θεραπεία που είπατε ότι θα του κάνετε. Εσείς δεν τον στείλατε στο Λιμεναρχείο τον άνθρωπο να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι είναι δικός του;

  8. xarilaos

    ΠΟΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ; ΤΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ; ΧΑΧΑΧΑΧΑ. ΩΡΑΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ.
    Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ, ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΤΟΣΚΑΤΑ , ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ; ΤΙΠΟΤΑ.
    ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΣΗ, ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ-ΠΡΟΒΑΤΟ-ΚΑΤΣΙΚΙ Κ,Τ,Λ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΥΝΗΣΗ Η ΑΝΑΦΟΡΑ, ΩΡΑΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ.
    ΑΠΛΑ ΑΜΑ ΚΟΠΕΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΟΖΩΟΙ,ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΑΜΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΗΤΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ, ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΕΧΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ,ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Η ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

  9. Φιλοζωϊκή Μέριμνα Αμοργού

    Θα θέλαμε να απαντήσουμε στον κύριο Αντώνη ο οποίος ήταν παρόν στο περιστατικό και γνωρίζει πολύ καλά τι έγινε, ότι για όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα υπάρχουν μάρτυρες και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Ο εισαγγελέας και το δικαστήριο θα κρίνουν λοιπόν αν τα πράγματα έγιναν έτσι ή αλλιώς, αν και οι φωτογραφίες ούτω συ άλλως μιλάνε από μόνες τους!
    Τα φιλοζωικά αισθήματα του κάθενος δεν φαίνονται από το φαγητό που ταίζει η γυναίκα του τα αδεσποτα, ούτε από την ευαισθησία της γυναίκας του απέναντι σε αυτά, αλλά από το τι κάνει ο ίδιος. Επίσης η εφαρμογή των νόμων είναι άσχετη από τα αισθήματα που έχει ο καθένας και αυτό ακριβώς τονίζει και το δημοσίευμα.
    Όσο για το σκυλί που αναφέρετε ότι ταίζει ο αστυνόμος στη Χώρα και του οποίου έχει πεθάνει η ιδιοκτήτρια, η Φιλοζωϊκή Μέριμνα Αμοργού ουδέποτε έχει ενημερωθεί για το συγκεκριμένο ζώο και καθώς είσαστε μέλος και γνωρίζετε τα περιστατικά για τα οποία ενημερωνόμαστε θα έπρεπε να το ξέρετε.
    Όπως λέει όμως και μια παροιμία όποιος είναι απ'έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει!

  10. ΠΕΤΡΟΣ

    Πρώτα απ' όλα και οι δύο αστυνομικοί που υπάρχουν στη Χώρα είναι πολύ φιλόζωοι και αυτό το λέω από προσωπική εμπειρία (δεν γνωρίζω στη συγκεκριμένη περίπτωση σε ποιον αναφέρεστε). Δεν ξέρουμε αν ισχύουν όλα αυτά ακριβώς έτσι όπως τα λέτε, γιατί γνωρίζω πολύ καλά ότι στο νησί υπάρχουν ζώα τα οποία δεν τα φροντίζουν, είναι μόνα τους, αλυσοδεμένα σε ερημικούς τόπους έξω από τη Χώρα και άλλα πολλά που ξέρω. Και εσείς φυσικά φιλόζωοι ξέρετε! Μήπως τελικά κρύβετε κάτι; Γιατί δεν ασχολείστε με τα μεγάλης ηλικίας σκυλάκια και άλλα ζωάκια; Μήπως δεν έχουν "ζήτηση";
    Με βάζετε σε πονηρές σκέψεις. Μήπως πρέπει να δείχνετε στους χορηγούς σας ότι κάτι κάνετε;
    Περιμένω απάντηση στα ερωτήματά μου. Καλό σας βράδυ

  11. Vasos

    Αγαπητοί φιλόζωοι, είστε όπως πάντοτε εμπαθείς και προκατειλλημένοι. Στην πραγματικότητα η κατάσταση έχει ως εξής:
    1. Το σκυλί όπως μπορείτε να δείτε, βρίσκεται όχι σε τελάρο αλλά σε επιμελώς κατασκευασμένο σκυλόσπιτο. Η φροντίδα του ιδιοκτήτη φαίνεται από το χαρτόνι στον πάτο του σπιτιού και την πλαστική μόνωση που μαζί με το χαμηλό ύψος σκοπό έχουν να δημιουργήσουν μια ζεστή φωλιά για το ζώο. Η στέγη πρόκειται να προστεθεί σύντομα και η προσωρινή έλλειψή της σε καμία περίπτωση δε δείχνει αδιαφορία. Άλλωστε ας κάνει και ο σκύλος λίγη υπομονή!
    2. Για τα περιττώματα που βρέθηκαν στο τελάρο την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο σκύλος αφού έχει τη συνήθεια να ενεργείται τουλάχιστον άπαξ ημερησίως, και κανείς λογικός και καλόπιστος κριτής δε μπορεί να περιμένει ο ιδιοκτήτης να ασχολείται τόσο συχνά με ένα τέτοιο θέμα.
    3. Για τα τσιμπούρια ουδεμία ευθύνη μπορεί να φέρει ο ιδιοκτήτης που είναι σε θέση να βεβαιώσει ότι πριν αφήσει το σκύλο στο σημείο όπου τον εντόπισαν οι κακόπιστοι δήθεν φιλόζωοι, ούτε ένα τσιμπόυρι δεν είχε ο σκύλος. Μάλιστα όπως δείχνουν τα πράγματα, τα τσιμπούρια τοποθέτησαν οι δήθεν φιλόζωοι εχθροί του για να τον ενοχοποιήσουν.
    4. Όσο για τον αστυνομικό που δήθεν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, όπως πολύ σωστά γράφει και ο φίλος Αντώνης, είναι αποδεδειγμένα φιλόζωος μιας και μπορεί να σας δείξει ανά πάσα στιγμή πλήθος φιλοζωικών αποδείξεων. Στη βάση αυτή, το ότι ενεργεί τα δέοντα σε κάθε περίπτωση κακοποίησης είναι αυτονόητο, αυταπόδεικτο, δεν επιδέχεται κριτικής και κυρίως όχι από εμπαθείς δήθεν φιλόζωους που εχθρεύονται ένα άξιο μέλος της τοπικής κοινωνίας που τυγχάνει, όπως σχεδόν όλοι οι ντόπιοι, και φίλος του.

  12. Ευαγγελια Ανδρόνικου

    Καλημέρα σε όλους! Αρχικά θα ήθελα να δηλώσω τη χαρά μου, που ένα τόσο γλυκό πλάσμα ζει ξανά σε καλές συνθήκες! Το να αγαπάς τα ζώα είναι κομμάτι μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας και χαίρομαι πραγματικά που στο νησί μας υπάρχουν οργανώσεις που μπορούν να παρέμβουν! Εδώ στην Αθήνα που ζούμε εμείς, σε τόσο άθλιες συνθήκες ζουν άνθρωποι καθημερινά όλο και περισσότεροι. Είναι και αυτοί μόνοι και αβοήθητοι μα λίγοι τους βλέπουν με συμπάθεια. Μάλιστα αν αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι Έλληνες αρκετές φορές τρώνε και ξύλο από κάποιους. Εκεί θέλω εγώ κυρίως την αστυνομία δυνατή και οργανωμένη .Ίσως αυτό που σας λέω σαν εικόνα να σας ακούγετε μακρινό...αλλά δυστυχώς είναι έτσι. Το περίεργο δε είναι ότι πολλές φορές τα αδέσποτα σκυλάκια κάνουν παρέα σε αυτούς τους ανθρώπους και τους ζεσταίνουν με το σώμα τους το χειμώνα. Και ίσως είναι και οι μόνοι φίλοι τους τελικά! Δεν ξέρω πραγματικά ποιον να βοηθήσεις και τι να κάνεις. Σας στέλνω και πάλι την καλημέρα μου......και την ζήλεια μου τώρα ειδικά που καλοκαιριάζει που είστε στο ωραίο νησί μας.
    Καλή αντάμωση!

  13. Αntigonh Giannokvsta

    ΑΝΤΩΝΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ! ΟΥΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ!ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ, ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΑ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ!!!ΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΥΛΑΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ,ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ (4039/2012)ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΕΧΡΙ 15.000 ΕΥΡΩ!!! Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ!!! Ο ΦΙΛΑΡΑΚΟΣ ΟΜΩΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ IMAGE ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΥΣ, ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ!!! ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ? ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΣΤΑ? ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ!!!

    1. Αντώνης

      Αγαπητή Αντιγόνη,
      σου ανέφερα τα φιλοζωικά αισθήματα του αστυνομικού οργάνου, που παρεπιμπτόντως τα γνωρίζει όλη η τοπική κοινωνία καθώς αν περάσεις από το σπίτι του πάντα υπάρχουν αδέσποτα στην αυλή του , επίσης ταίζει ένα γέρικο σκυλί του οποίου η ιδιοκτήτρια έχει πεθάνει και έκτοτε ο σκύλος ζει στο δρόμο έξω από την Υπηρεσία του Αστυνομικού, όλα αυτά σου τα γράφω για να σου δώσω τροφή για σκέψη: είναι δυνατόν ένας φιλόζωος αστυνομικός να προβεί σε πράξεις εναντίον ενός κακοποιημένου σκύλου και υπέρ ενός ακατάλληλου αφεντικού; Η κοινή λογική λέει όχι. Μήπως λοιπόν δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα όπως παρουσιάζονται; Να σημειώσουμε ότι η Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού έχει λάβει γνώση από δημότες γι αυτό τον εγκαταλελλειμένο σκύλο του οποίου πέθανε η ιδιοκτήτρια, αλλά δεν έχει ενδιαφερθεί να το περιθάλψει.!

      Όσο γι αυτά που αναφέρεις "Ο ΦΙΛΑΡΑΚΟΣ ΟΜΩΣ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ IMAGE ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΡΑΒΛΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΥΣ, ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ!!! " επειδή όπως φαίνεται έχεις ελλιπή πληροφόρηση, μάθε ότι το αφεντικό του σκύλου δεν ήταν καν Αμοργιανός και αυτό είμαι σε θέση να σου το διαβεβαιώσω, ούτε καν γνωστός του. Την ημέρα εκείνη γνωρίστηκαν με αφορμή το σκύλο, οπότε απορρίπτεται αυτό το επιχείρημα. Όσο για τα φοβερά λόγια που έγραψες:"ΠΟΥ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" φανερώνουν το επίπεδό σου και την παιδεία σου καθώς, αν έκανε κάτι ο ιδιοκτήτης, η οικογένειά του δεν φταίει σε τίποτα.

      1. Αntigonh Giannokvsta

        ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΤΩΝΗ,ΣΟΥ ΛΕΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ, ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΖΩΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΟΖΩΙΚΑ ΤΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. ΛΕΣ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΖΩΑΚΙ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΛΕΛΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ! ΑΥΤΟΣ ΑΛΗΤΑΡΑΣ, Ο ΕΛΕΙΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΥΛΑΚΙΣΕ? ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ!!! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ,ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ? Ή ΕΙΧΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ? ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΡΓΙΑΝΟΣ, ΑΠΛΑ ΤΟ ΥΠΕΘΕΣΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΕΓΙΝΕ ΕΚΕΙ!ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΛΙ ΜΑΣ ΤΑ ΓΥΡΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΣ, ΑΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ! ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΥΤΟΣ Ή ΟΧΙ? ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΘΑ ΤΟΥ ΡΙΧΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΨΟΦΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ!!! ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΕΛΑΡΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΖΩΑΚΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ! ΤΕΛΟΣΠΑΤΩΝ ΑΣΤΟΝ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ!!! ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΟΜΩΣΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ! Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ, Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΣΚΗΣΕ ΔΙΩΞΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΝΟΜΟ? ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ? ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ?

  14. Αντώνης

    Είστε σίγουροι φίλοι μου ότι είναι έτσι τα πράγματα και όχι εντελώς διαφορετικά;
    Κατ αρχάς παράπονα εις βάρος του συγκεκριμένου οργάνου δεν υπάρχουν όπως ατυχώς γράφετε αποδίδοντάς του μάλιστα βαρείς χαρακτηρισμούς.

    Επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά τι έχει γίνει σας λέμε ότι: Το συγκεκριμένο αστυνομικό όργανο που εσείς κατηγορείτε για μη φιλοζωικά αισθήματα, καθημερινά ταϊζει περίπου είκοσι αδέσποτες γάτες στην αυλή του ξοδεύοντας 100 ευρώ το μήνα σε γατοτροφές (ξηρή τροφή και κονσέρβες), επίσης αγοράζει φάρμακα γι αυτά τα αδέσποτα, πράγμα που αποδεικνύεται και από τις αποδείξεις πληρωμής και από τις μαρτυρίες των καταστηματαρχών.
    Το ότι ταίζει αδέσποτα με δικά του έξοδα το γνωρίζουν άπαντες, όποιον και να ρωτήσετε θα σας το πει. Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί να μεταβεί στην οικία του αστυνομικού για να το διαπιστώσει. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και η Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού, ένα μέλος της οποίας επισκεπτόταν για δύο περίπου χρόνια επί δύο φορές την εβδομάδα την οικία του αστυνομικού!

    Επίσης πολλές φορές ο ίδιος αστυνομικός προσωπικά είχε μεταφέρει αδέσποτα ζώα για μακροχρόνια περίθαλψη στους κτηνιάτρους που κατά καιρούς συνεργάζεται το εν λόγω φιλοζωικό σωματείο, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται από τα βιβλία του κτηνιατρείου.

    Μετά από όλα αυτά πιστεύεται ακόμα ότι ο εν λόγω αστυνομικός δεν έχει φιλοζωικά αισθήματα;

  15. δημητρης

    Η τελευταία φωτο είναι φανταστική και καλλιτεχνική! Ευτυχώς βλέπουμε και κάποια τέτοια και παίρνουμε θάρρος...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.