Στηρίξτε μας

Ένας λαφιάτης στην Κυψέλη

25 Ιουλίου 2012 08:48 | Επικαιρότητα
Ένας λαφιάτης στην Κυψέλη

Σε μια γειτονιά της Κυψέλης πίσω από τη ρόδα ενός παρατημένου αυτοκινήτου ανάμεσα σε μια πεταμένη γόπα τσιγάρου και σ’ ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού «ξεφύτρωσε» ο λαφιάτης, που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ένα ακίνδυνο για τους ανθρώπους φίδι, το οποίο σε πείσμα όλων, ζει ακόμα στην τσιμεντούπολη της Αθήνας.

Τα νεαρά κορίτσια, είδαν χθες το ερπετό και κάλεσαν τους ανθρώπους της ΑΝΙΜΑ, για να το μαζέψουν, και για να το σώσουν, αφού το τέλος του θα ήταν προδιαγεγραμμένο, αν το αντιλαμβάνονταν οι γείτονες. Αυτά τα δύο κορίτσια δεν έκαναν, ό,τι συνήθως κάνουν οι Έλληνες, όταν βλέπουν φίδια. Καθώς είτε τα σκοτώνουν, είτε οι ίδιοι εξαφανίζονται κατατρομαγμένοι, για να προστατευθούν από τα τέρατα!

Αντί της γνωστής υστερίας αυτές οι νεαρές γυναίκες είχαν έγνοια, γι’ αυτό το φιδάκι και έτσι ενημέρωσαν εκείνους που θα το αφήσουν στο φυσικό του περιβάλλον μακριά από την πόλη και τους ανθρώπους της. Μια ηλικιωμένη γειτόνισσα, που είδε την κυρία από την ΑΝΙΜΑ, να πιάνει και να κρατάει στα χέρια της το ακίνδυνο φίδι, αφού πρώτα πέρασε ένα σοκ, στη συνέχεια ενημέρωσε τη γειτονιά για ένα φίδι πέντε μέτρα, που κρατούσαν κάτι περίεργες!

Διαβάστε επίσης:

Έσωσε το ακίνδυνο νεαρό φιδάκι που βρέθηκε σε Ι.Χ. στο Παγκράτι

Τα δραστήρια φίδια και ο βαθιά ριζωμένος φόβος των ανθρώπων

Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας: Βάζουμε τέλος στις φήμες και τους μύθους για τα φίδια!

Έχετε δει πως πίνει νερό ένα φίδι; (Βίντεο)

Έσωσαν τα φίδια και σταμάτησαν ένα έγκλημα που συνέβαινε επί 27 χρόνια…

Κατασχέθηκαν 11 ελληνικά φίδια από την παράνομη πολυδιαφημισμένη έκθεση «Snakes» (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. Νικος Παλλης

    Λαφιατης!Αξιολατρευτος!Μου βρεθηκε καποτε ενας τυχαια και τον κρατησα.Ειχα κι εχω μια τρελλα με τα ερπετα.Εκεινη την εποχη ειχα ενα βοα constrictor και κρατησα κι αυτον.Ομως μου ελεγαν οτι ειναι παρανομο να τον εχω.Ετσι μια μερα τον αφησα ελευθερο στον Υμηττο,αφου τον ειχα φροντισει καλα για αρκετο καιρο.Εχω μια απορια!Γιατι ειναι παρανομος ο λαφιατης που ανηκει στην χλωριδα και πανιδα της χωρας μου και ειναι νομιμα τοσα αλλα ειδη που εισαγονται και πωλουνται και ειναι ξενα ως προς αυτην!Παντως η εντυπωση που εχουν πολλοι για τους οικολογους πρεπει να αναθεωρηθει και να γινει κατανοητο οτι η προσπαθεια τους ειναι σημαντικη για τη διασωση των ειδων.Ευχαριστω!Νικος.

  2. Λευτέρης

    Είμαι σίγουρος ότι η ίδια κυρία θα αρχίζει να λέει σε όλους τους γνωστούς της για τους "οικολόγους" που άφησαν φίδια στην Κυψέλη...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.