Στηρίξτε μας

Δράμα: Ο αστυνομικός του Α.Τ. Προσοτσάνης δεν είδε καμιά κακοποίηση!

7 Ιουνίου 2012 10:26 | Καταγγελίες
Δράμα: Ο αστυνομικός του Α.Τ. Προσοτσάνης δεν είδε καμιά κακοποίηση!

Αντιμέτωποι με το δράμα ενός ακόμα ζώου ήρθαν οι εθελοντές του συλλόγου «Φίλοι των ζώων Δράμας». Στις 31 Μαΐου 2012 μέλος του συλλόγου είδε σε κτήμα στον Σταυρό Δράμας (Δήμος Προσοτσάνης) μία σκυλίτσα ετοιμόγεννη δεμένη με χοντρή αλυσίδα μέσα σε άθλιο παράπηγμα... Το ζώο ζούσε μέσα στις λαμαρίνες στα σκουπίδια, στις ακαθαρσίες και στις λάσπες. Το κτήμα ανοιχτό χωρίς περίφραξη από τις τρεις πλευρές και μπροστά κάτι παλέτες να παριστάνουν την πόρτα.

«Πήγαμε... Βλέποντας το θέαμα σοκαριστήκαμε και καλέσαμε την Αστυνομία. Ήρθε το περιπολικό και οι αστυνομικοί είδαν την κατάσταση που επικρατούσε. Φεύγοντας τους είπαμε, ότι πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα να βρουν τον ιδιοκτήτη ώστε να μην γεννήσει εκεί δεμένο το ζώο και να πράξουν, ό,τι ορίζει η νομοθεσία για την περίπτωση της κακοποίησης και μη ευζωίας ζώου. Μας είπαν, ότι θα μας ειδοποιήσουν άμεσα.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ… ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ … ξανατηλεφωνήσαμε, μιλήσαμε με τον διοικητή, μας ενημέρωσε, ότι θα ψάξει την ιδιοκτήτρια. ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ… ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ… Χθες 6 Ιουνίου 2012 πήγαμε στο κτήμα και η σκυλίτσα εκείνη τη στιγμή γεννούσε…

Ξανατηλεφωνήσαμε στο τμήμα, ο διοικητής απουσίαζε και μια υπάλληλος από το Αστυνομικό Τμήμα είπε στην πρόεδρο του συλλόγου, ότι δεν είναι δουλειά της ΕΛ.ΑΣ. αυτή η περίπτωση, αλλά της Δημοτικής Αστυνομίας! Όμως στο Δήμο Προσοτσάνης δεν υπάρχει Δημοτική Αστυνομία.

Μετά από έντονη συνομιλία, που είχαμε μαζί τους ξαναέστειλαν περιπολικό για να ξαναδεί αυτό που είχαν ήδη δει οι προηγούμενοι αστυνομικοί! Ο αστυνομικόςπου βγήκε από το περιπολικό βαριεστημένος με απαξίωση μας ρώτησε “τι θέλετε να κάνουμε δεν είναι δικιά μας δουλειά;”

Δεν μπήκε καν στον χώρο να δει… έριξε μια ματιά από μακριά και είπε με μαγκιά "εγώ βλέπω ένα σκυλί σε αλυσίδα, κακοποίηση δεν βλέπω και αυτό θα γράψω στην αναφορά μου".

Εξαγριωθήκαμε φυσικά με την συμπεριφορά του, αφού έφυγε με την ίδια βαρεμάρα, που ήρθε, λέγοντας “άστε μας πια πρωί πρωί…”. H ώρα ήταν 13:30.

Μαζί με τον άνδρα αστυνομικό ήταν και μια νεαρή γυναίκα αστυνομικός, η οποία πιστεύουμε, ότι κατανόησε την όλη κατάσταση, έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό της, κοιτούσε απορημένη και μας έδωσε την εντύπωση, ότι ήρθε σε δύσκολη θέση με την άξεστη συμπεριφορά του συναδέλφου της.

Πέρσι για το ίδιο κτήμα είχαμε πάλι καταγγελία για άλλον σκύλο δεμένο στο ίδιο παράπηγμα. Είχαμε πάει στο Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης, κάναμε καταγγελία και ο διοικητής βρήκε τον ιδιοκτήτη, έκανε συστάσεις και το ζώο το μετέφεραν σε σπιτάκι που έχτισαν στο κτήμα.

Ο σκύλος αυτός δεν υπάρχει τώρα και σε ερώτηση μέλους μας προς τον ιδιοκτήτη του, σχετικά με το που βρίσκεται τώρα το σκυλί η απάντηση του ήταν “είχε τσιμπούρια και τον πέταξα”».

Διαμαρτυρηθείτε για την αδιαφορία που έδειξε ο αστυνομικός

Οι «Φίλοι των ζώων Δράμας» εξηγούν: «Σήμερα στο σπιτάκι αυτό υπάρχουν ακόμη δύο σκυλάκια δεμένα εκτός από αυτό που γέννησε στο παράπηγμα. Έχουμε στείλει έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα Προσοτσάνης και ζητάμε να απαντήσουν εγγράφως για τις ενέργειες τους, που πρέπει να κάνουν σύμφωνα με τον νόμο και περιμένουμε απάντηση.

Η σκυλίτσα είναι δεμένη ίσως γεννήσει και άλλα κουτάβια μέχρι το βράδυ, είναι έρμαιο του ιδιοκτήτη να τα κάνει ό,τι θέλει, είναι έρμαιο έτσι δεμένη σε οποιοδήποτε ζώο της επιτεθεί και φυσικά δεν μπορεί με τίποτα να προφυλάξει τα μωρά της.

Θα συνεχίσουμε, να κάνουμε όποια ενέργεια μπορούμε μέσω της Εισαγγελίας, της Αστυνομίας κ.ά.). Παρακαλούμε επειδή έχουμε απελπιστεί, όσοι μπορείτε διαμαρτυρηθείτε στο Αστυνομικό τμήμα Προσοτσάνης για το γεγονός.

Το τηλέφωνο του Αστυνομικού Τμήματος Προσοτσάνης είναι το 2522022100 και το φάξ: 2522022883.

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν τι είδους κακοποίηση υφίσταται αυτό το ζώο και τι δεν ήθελε να δει ο αστυνομικός!

Διαβάστε επίσης:

Ποινή – χάδι για την κακοποίηση και την εξαφάνιση των σκυλιών στον Σταυρό Δράμας

Δοξάτο Δράμας: Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν με το λουρί στον λαιμό να σαπίζει μέσα του

Δράμα: Θα δικαστούν δύο χρόνια μετά για την εξαφάνιση των σκυλιών τους

Δράμα: Εξαφάνισαν τα ζώα που προσπάθησαν να σώσουν οι φιλόζωοι

Δράμα: Θα δικαστούν δύο χρόνια μετά για την εξαφάνιση των σκυλιών τους

Δράμα: Εξαφάνισαν τα ζώα που προσπάθησαν να σώσουν οι φιλόζωοι

Τα λάθη της ΕΛ.ΑΣ. αφήνουν ατιμώρητους τους δράστες

Νέα εγκύκλιος της ΕΛ.ΑΣ. για να συλλαμβάνονται όσοι κακοποιούν ζώα

Τι ακριβώς διευκρινίζει η εγκύκλιος που εστάλη στις Εισαγγελίες

Εγκύκλιος προς τις Εισαγγελίες για να μην αδιαφορούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Συνελήφθη 59χρονος που πυροβόλησε δύο σκυλιά και σκότωσε το ένα στην Αδριανή Δράμας

30.000 € διοικητικό πρόστιμο στον κυνηγό που πυροβόλησε τα σκυλιά στην Αδριανή Δράμας

Ο δήμαρχος Δοξάτου επικήρυξε με 1.000 € τους δολοφόνους των αδέσποτων

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης: Με υδροκυάνιο δηλητηριάστηκαν τα αδέσποτα στο Δοξάτο Δράμας

Περιποιούνται τα σκυλιά που άλλοι πέταξαν στην χωματερή της Σίψας Δράμας

Χωματερή αδέσποτων ψυχών στην Δράμα

Εθελοντές κτηνίατροι στείρωσαν δωρεάν 222 αδέσποτα στην Δράμα

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. ΚΟΡΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    Αν είναι πάντως να το πάτε στο καταφύγειο της Δράμας ,αφήστε το εκεί καλύτερα!!Μέσα στην βρώμα τα κουτάβια πεθαίνουν το ένα μετά το άλλο!!Τα μεγάλα σκυλιά πίνουν και τρώνε στοιβαγμένα σαν κοτόπουλα σε κλουβιά με ςτα κοπρανά τους . Κανένας εθελοντής για καθάρισμα δεν υπάρχει;2 φιλοζωικές στην Δράμα και σύμβαση με τους κτηνίατρους και στους δύο Δήμους!!!¨οπως λέει και ο Δημήτρης ,στειρώστε το πρώτα και μετά βλέπουμε ....!!Τσάμπα είναι !!!

  2. Εύα

    Κωνσταντίνα, συμφωνώ με το Δημήτρη.
    Ποιος ιδιοκτήτης? Επειδή είναι δεμένη σε ένα ανοιχτό οικόπεδο, υπάρχει ιδιοκτήτης? Είναι τσιπαρισμένη και δηλωμένη? Της παρέχουν στέγη, τροφή, ιατρική περίθαλψη, αγάπη, φροντίδα, αξιοπρεπή ζωή?
    Άλλωστε δε μίλησα για στείρωση, είπα να απομακρυνθεί για να γεννήσει με ασφάλεια. Έτσι δεμένη δε μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της από όλα σκυλιά που θα πάνε να ξαναζευγαρώσουν μαζί της, δεν μπορεί να βοηθήσει τα κουτάβια της, δε μπορεί να κάνει τίποτα.
    Τέτοιες καταστάσεις αποτελούν ΝΤΡΟΠΗ και όχι ιδιοκτησία.
    Ο Σύλλογος θα έπρεπε να καταθέσει καταγγελία εναντίον των αστυνομικών για αδιαφορία καθήκοντος και μη εφαρμογή του νόμου, τα "δεν είναι δική μας δουλειά" να τα πουν αλλού. Άλλωστε μόλις δουν τα ζόρικα, αμέσως θυμούνται το νόμο με κάθε λεπτομέρεια.

  3. δημητρης

    Κωνσταντίνα, γράφεις "όταν ο σκύλος ανήκει σε κάποιον"... δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι το σκυλάκι είχε ΤΣΙΠΑΚΙ;;; Για μένα πρωτεύει το ζωάκι και όχι ο εκάστοτε τσάμπα μάγκας

  4. konstantina

    οταν ο σκύλος ανήκει σε κάποιον δεν μπορεί αν τον παίρνει ο καθένας και να του κάνει στείρωση χωρίς να πάρει άδεια από τον ιδιοκτήτη.

  5. Εύα

    Αφού ο χώρος είναι ανοιχτός, αφού έφυγε η Αστυνομία τη πρώτη φορά δείχνοντας καθαρά ότι δεν πρόκειται να ασχολοθούν, ιδιοκτήτης υπάρχει δεν υπάρχει το ίδιο πράγμα, γιατί πολύ απλά δεν λύσατε τουλάχιστον τη ετοιμόγεννη σκυλίτσα να την μεταφέρετε σε ασφαλές μέρος για να γεννήσει? Θα σας κατηγορούσε κανένας για κλοπή?

  6. δημητρης

    Δε θέλω να παριστάνω τον έξυπνο, αλλά ρε παιδιά αφού φτάσατε τόσο κοντά (είχατε εύκολη πρόσβαση; και γράφει πιο πάνω "Φεύγοντας τους είπαμε, ότι πρέπει να ενεργήσουν γρήγορα να βρουν τον ιδιοκτήτη να μην γεννήσει εκεί δεμένο το ζώο" ) και δεν ήταν κανείς, γιατί δεν πήρατε το σκυλάκι να του κάνετε μια στείρωση να μη γεννήσει κι άλλα αδεσποτάκια; Εν τέλει ποιος θα έκανε τη στείρωση, η αστυνομία;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.