Στηρίξτε μας

Χωματερή αδέσποτων ψυχών στην Δράμα

30 Ιανουαρίου 2015 | Καταγγελίες
Χωματερή αδέσποτων ψυχών στην Δράμα

Περισσότερα από 200 σκυλιά ενήλικα και κουτάβια ζουν στην χωματερή της Σίψας στην Δράμα λίγο έξω από την πόλη και πολύ κοντά στους οικισμούς. Ο Άκης Τσεπίλης πρόεδρος του Δ.Σ. της Φιλοζωικής Εταιρείας Δράμας περιγράφει με ζοφερά λόγια την κατάσταση αφού κάνει λόγω για μια χωματερή ψυχών πολύ κοντά στην πόλη για την οποία όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται.

Τα σκυλιά αναπαράγονται ανεξέλεγκτά και στα ήδη υπάρχοντα προστίθενται διαρκώς νέα ζώα καθώς οι κάτοικοι των γύρω περιοχών εκεί εγκαταλείπουν τα ανεπιθύμητα κουτάβια τους. Ένας φαύλος κύκλος της δυστυχίας και της κακοποίησης των ζώων. Τα περισσότερα σκυλιά είναι άρρωστα καθώς ζουν και τρέφονται από τα σκουπίδια και ανάμεσα τους υπάρχουν και τυφλά τα οποία επιβιώνουν κακήν κακώς. Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο και φυσικά είναι ευρέως γνωστό και στις αρχές και στους κατοίκους της Δράμας.

Εκαντοντάδες ζώα υποφέρουν στη χωματερή.

Οι κίνδυνοι για τα ίδια τα ζώα που υποφέρουν είναι απεριόριστοι. Τα σκυλιά πέφτουν συχνά θύματα τροχαίων καθώς βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο που συνδέει την πόλη της Δράμας με τα γύρω χωριά. Ο Άκης Τσεπίλης τονίζει στην ανοιχτή επιστολή που απευθύνει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και για τη δημόσια υγεία καθώς οι οικισμοί βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τη χωματερή. Στο κάλεσμα που απευθύνει στους αρμόδιους επισημαίνει:

«Είναι απάνθρωπο σε μια πολιτισμένη κοινωνία του 2015 να υπάρχει αυτή η χωματερή ψυχών! Είναι ντροπή να το ξέρουμε και να το κρύβουμε ή να μην μπορούμε να κάνουμε κάτι! Οι τοπικές αρχές που είναι υπεύθυνες να αναλάβουν τις ευθύνες τους τώρα και όχι αύριο για κάτι που έπρεπε να το είχαν κάνει εχθές. ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ.

-Απομάκρυνση όλων των ζώων από την περιοχή.
-Ιατρική περίθαλψη σε όλα τα ζώα (εξετάσεις, θεραπείες, εμβολιασμούς, στειρώσεις).
-Έλεγχο της χωματερής (κάμερες - φύλακες) για να μην αφήνουν άλλοι ασυνείδητοι τα κουτάβια τους εκεί και διαιωνίζεται το πρόβλημα» καταλήγει ο κ. Τσεπίλης.

Διαβάστε επίσης:

Περιποιούνται τα σκυλιά που άλλοι πέταξαν στην χωματερή της Σίψας Δράμας

Εθελοντές κτηνίατροι στείρωσαν δωρεάν 222 αδέσποτα στην Δράμα
Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , ,

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!