Στηρίξτε μας

Ο καταγγέλλων επιμένει πως με εντολή διοικητή σκότωσε οπλίτης σκύλο όμως το Γ.Ε.Σ. το αρνείται

14 Μαΐου 2012 18:48 | Επικαιρότητα
Ο καταγγέλλων επιμένει πως με εντολή διοικητή σκότωσε οπλίτης σκύλο όμως το Γ.Ε.Σ. το αρνείται

Το www.zoosos.gr σήμερα το πρωί επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Γ.Ε.Σ., Γιάννη Σηφάκη, προκειμένου να μάθουμε, τι συμβαίνει στο στρατόπεδο του Αυλώνα και αν αληθεύει η καταγγελία, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.) και στην οποία αναφέρονταν το όνομα του διοικητή (που έδωσε την εντολή) και το όνομα του οπλίτη, που εξόντωσε χτυπώντας μια σκυλίτσα.

Ο κ. Σηφάκης μας απάντησε, ότι τον θλίβει το γεγονός, αλλά και ότι ο διοικητής διαψεύδει το συμβάν. Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Γ.Ε.Σ. μας εξήγησε πως ο διοικητής έδωσε εντολή για την απομάκρυνση μιας σκυλίτσας με τα μικρά της από το στρατόπεδο και όχι για την εξόντωση τους.

Ο κ. Σηφάκης τόνισε, ότι αρχηγός Γ.Ε.Ε.Θ.Α. είναι αποφασισμένος να δώσει τέλος στα εγκλήματα, που συμβαίνουν εις βάρος των ζώων μέσα στα στρατόπεδα, σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία. Όμως στο www.adespoto.gr σήμερα το απόγευμα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες, που έστειλε στην ιστοσελίδα εκείνος, οποίος κατήγγειλε και εκεί το γεγονός.

AvlonaSkylitsaΟι φωτογραφίες του νεκρού ζώου και των κουταβιών του.

Όπως φαίνεται τα στιγμιότυπα απεικονίζουν μια νεκρή σκυλίτσα, το μεταλλικό λοστάρι (ενώ στην καταγγελία γινόταν λόγος για καδρόνι), που χρησιμοποιήθηκε για την εξόντωση του ζώου και τα δύο κουτάβια, τα οποία πλέον – όπως αναφέρεται – φιλοξενούνται στο σπίτι ενός φαντάρου.

Δυστυχώς στις φωτογραφίες δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, που να αποδεικνύει, ότι το έγκλημα αυτό συνέβη μέσα στο συγκεκριμένο στρατόπεδο την περασμένη Παρασκευή 11 Μαΐου. Επί της ουσίας ο καταγγέλλων τονίζει, πως συνέβη, και από το ΥΠ.ΕΘ.Α. αναφέρουν, ότι δε συνέβη.

Αντιλαμβανόμαστε τον βαθμός δυσκολίας π.χ. το τράβηγμα φωτογραφιών ακόμα και με κινητό μέσα στο στρατόπεδο. Θα θέλαμε πολύ η καταγγελία να αποδειχτεί ψευδής. Όμως θα θέλαμε ακόμα περισσότερο, αν το έγκλημα συνέβη, ο συγκεκριμένος διοικητής να πάψει, να κατέχει το αξίωμα του.

Είναι απαράδεκτο και τέτοιες εντολές να δίνονται και φυσικά να εκτελούνται! Κρίση και άποψη έχουμε όλοι. Ο οπλίτης είχε δικαίωμα να αρνηθεί, να εκτελέσει την εντολή.

Αν υπάρχουν και άλλοι μάρτυρες (φαντάροι ή μόνιμο προσωπικό) αυτών των γεγονότων θα πρέπει να βγουν να πουν, τι είδαν, ώστε οι δράστες να τιμωρηθούν. Ας ελπίσουμε, ότι αρχηγός Γ.Ε.Ε.Θ.Α. δε θα μείνει μόνο στα ωραία λόγια.

Διαβάστε επίσης:

Αυλώνας Αττικής: Αξιωματικός κλώτσησε κουτάβι ενώπιον των νεοσύλλεκτων

Έσωσαν τον σκύλο που αιμορραγούσε στο στρατόπεδο του Αυλώνα

Έκκληση για τα 4 άρρωστα σκυλιά στο Στρατόπεδο του Αυλώνα

Στρατόπεδο Αυλώνα: Πετάνε τα αποφάγια αντί να τα δίνουν στα αδέσποτα σκυλιά!

Δολοφόνησε σκύλο μέσα στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής με εντολή του διοικητή;

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση για τη θανάτωση σκυλίτσας κατ’ εντολή του διοικητή στον Αυλώνα Αττικής

Αυλώνας: Αρνούνται τις κατηγορίες έδωσαν άδεια για τη φροντίδα των ζώων του στρατοπέδου

Χαϊδάρι: Τάζουν τιμητικές άδειες στους φαντάρους που θα ξεφορτωθούν τα σκυλιά!

Κατά συρροή εγκληματίες εις βάρος των ζώων ο διοικητής Αυλώνα & ο δεκανέας

Εισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών διεξάγει προανάκριση για τη θανάτωση σκύλου στον Αυλώνα

Η Στρατονομία ζητά τη συνδρομή του www.zoosos.gr στην έρευνα για τη θανάτωση της σκυλίτσας

Ο διοικητής εξαφάνισε τα αδέσποτα του στρατοπέδου στις Σάπες Ροδόπης;

Πολεμικό Ναυτικό: Φροντίζει τ’ αδέσποτα και δείχνει τον δρόμο στις Ένοπλες Δυνάμεις

Χίος: Συνεχίζονται τα εγκλήματα εις βάρος των αδέσποτων που βρίσκονται στα στρατόπεδα

Ζητούν να γίνει έρευνα από το Γ.Ε.Σ. ώστε να αποκαλυφθεί αν φαντάροι στη Ρόδο σκότωσαν σκυλιά

 

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. markos dimitriadis

    Malista.. me aformi...mia megali ekpompi...paliotera.. sto fos sto tounel.. me tin aggeliki nikolouli..totes tou 2003,eicha milisei zontana sto fos sto tounel...gia tis sinthikes pou epikratousane stin limno sto proin michanokinito tagma pezikou...stin mirina tis limnou to 286t.p.
    Ekeinin tin bradeia.. ksilothikane stratiotikoi....apalachtikane apo ta kathikonta tous...lochagoi...kai sintagmatarches

    Ego imouna ekeinos.. pou allakse arketa dedomena.. giati etsi ithela..etsi eprepe na ginei... o logos...epeidi den diachoriza.. fantaro apo palio i neo...emena to mono pou me aforouse sto strato itane ta louloudeia....oi gates kai ta skilia... kai ochi to pos na kano kapsoni....se enan fantaro...i neosillekto.

  2. markos dimitriadis

    Oi entoles dothikane. !! Iparchoune apodeikseis enos akomi fantarou. Aplos.. einai...kathikeia oi stratiotikoi. Gia ti theloune na einai tipikos karabanades.

    Malista...apo osa gnorizo ston avlona.. ginounte kai kapsoneia neosillekton....ola avta fisika me eponima stoicheia kai apodeikseis.

  3. Swell

    Αν αληθεύει, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Εξόντωση με φόλες των σκύλων γινόταν και στον Παλάσκα επί χρόνια. Και πιθανότατα συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Γιατί ο χαρακτήρας (διάβαζε συμπλέγματα) του στρατιωτικού δεν αλλάζει...

  4. Θάνος

    Εντολέα, και εκτελεστή της εντολής, άλλο να είσαι πολεμιστής και να πολεμάς για τα ιδανικά σου, και άλλο να είσαι δολοφόνος. Αν δεν έχετε ιδανικά για να πολεμήσετε, τότε κινδυνεύουμε όλοι από τις δολοφονικές σας ορμές.
    Αν πρέπει να σκοτώνετε άσχετους κι αθώους για να εκπαιδεύεστε στην αντιμετώπιση του εχθρού, τότε δεν είστε στρατιώτες αλλά επαγγελματίες δολοφόνοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.