Στηρίξτε μας

Μαρούσι: Ο σκύλος στάθηκε τυχερός αλλά χρειάζεται πια μια οικογένεια που δεν θα τον εγκαταλείψει ξανά (βίντεο)

3 Φεβρουαρίου 2012 14:35 | Τα καλά νέα
Μαρούσι: Ο σκύλος στάθηκε τυχερός αλλά χρειάζεται πια μια οικογένεια που δεν θα τον εγκαταλείψει ξανά (βίντεο)

Το Σωματείο Περίθαλψης & Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stay.gr θα αναλάβει να προωθήσει την υιοθεσία του Σώτου Νεράτζη. Θυμίζουμε, ότι ο σκύλος με το ονοματεπώνυμο, αφέθηκε άρρωστος, να περιφέρεται έξω από το σπίτι εκείνων, που κάποτε τον υιοθέτησαν, στη συνέχεια τον καθήλωσαν – αφού τον είχαν αλυσοδεμένο – και μετέπειτα τον παράτησαν χωρίς νερό και τροφή στο Μαρούσι στην οδό Νερατζιώτισσας.

Το ζώο, που πάσχει από καλααζάρ 1/1600, παραμένει στην κλινική του Θωμά Μαραγκού στο Χαλάνδρι και για μερικές ημέρες ακόμα θα κάνει ενέσεις Glucantin. Η Μυρτώ, η Σωτηρία και η Ιωάννα και έδωσαν χρήματα για να καλύψουν το κόστος νοσηλείας του ζώου και πηγαίνουν και τον βλέπουν και τον βγάζουν βόλτα για να ξεμουδιάσει λιγουλάκι… Όπως μας περιγράφουν είναι κύριος και φιλικός. Χώνει μάλιστα το μουτράκι στα χέρια του κτηνίατρου και των κοριτσιών ζητώντας έτσι τα χάδια τους! Τώρα που τρώει κανονικά και το κοκαλάκι του ζεστάθηκε ο Σώτος Νεράτζης φάνηκε, ότι είναι περίπου 5 ετών.

Σίγουρα δεν είναι ένα γέρικο ζώο. Σύντομα θα γίνει καλά και θα χρειαστεί μια οικογένεια, που να τον αγαπά και δεν θα τον εγκαταλείψει στον δρόμο. Αν επανατοποθετηθεί στο αφιλόξενο περιβάλλον, που επιβίωνε, δεν θα τα καταφέρει πια. Το υπόλοιπο του κόστους της θεραπείας είναι 205 ευρώ. Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει οικονομικά ας επικοινωνήσει με τον κτηνίατρο κ. Μαραγκό στο τηλέφωνο: 2106850120 ή ας περάσει από το κτηνιατρείο να αφήσει τα χρήματα, που θέλει να προσφέρει.

Αν μπορείτε να βοηθήσετε στην υιοθεσία του επικοινωνήστε μαζί μας στο email: [email protected], ή με την Αριστέα Ιωαννίδου (stray.gr) στο email: [email protected]. Θυμίζουμε, ότι ο Βλάσης Σαρλάς, που είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής κατοικίδιων, και ο αναγνώστης του www.zoosos.gr, Κώστας Αδαμόπουλος, διάβασαν την ιστορία του σκύλου, Σώτου Νεράτζη, συγκινήθηκαν απ’ όσα πέρασε αυτό το ζώο και προσφέρουν στη οικογένεια, που θα τον υιοθετήσει τρία μαθήματα θετικής εκπαίδευσης δωρεάν.

Συστάσεις στους ιδιοκτήτες δεν έγιναν!

Το www.zoosos.gr είχε κάνει καταγγελία στο Α.Τ. Αμαρουσίου στις 20 Ιανουαρίου 2012. Ο αξιωματικός υπηρεσίας μας είπε, ότι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. πήγαν τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στην πολυκατοικία επί της οδού Νερατζιώτισσας 100Α και χτύπησαν το κουδούνι, αλλά κανείς δεν τους άνοιξε. Όταν ρώτησαν κάποιον γείτονα, αν υπήρχε κάποιο εμφανώς άρρωστο ζώο εκεί, τους επιβεβαίωσε την ύπαρξη του, αλλά το χαρακτήρισε αδέσποτο! Αυτό τους φάνηκε αρκετά πειστικό και έτσι έληξε και η «παρέμβαση» τους.

Επί της ουσίας συστάσεις στους ιδιοκτήτες δεν έγιναν! Το www.zoosos.gr είχε ενημερώσει τον αξιωματικό υπηρεσίας για το σύνολο της νομοθεσίας σχετικά με τα αδέσποτα ζώα - την οποία αγνοούσε - και είχε εξηγήσει, ότι δουλειά των φιλόζωων δεν είναι να κάνουν τους ντεντέκτιβ. Μάλιστα είχαμε ενημερώσει και για την μεταφορά του ζώου σε κτηνιατρείο της περιοχής.

Επί της ουσίας οι «φιλεύσπλαχνοι» ιδιοκτήτες του ζώου ξεμπέρδεψαν με το «πρόβλημα», αφού άλλος επωμίστηκε την ευθύνη της φροντίδας του δικού τους ζώου… Άλλη μια απόδειξη για το ότι αυτός ο σκύλος δεν ήταν αδέσποτος, είναι το γεγονός, πως έχει στειρωθεί... Κανείς λογικός άνθρωπος δεν πιστεύει, ότι ένα ζώο αυτοστειρώνεται! Σωστά;

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν σε τι κατάσταση εντοπίσαμε τον σκύλο…

Δείτε σε τι κατάσταση μεταφέρθηκε το ζώο στον κτηνίατρο:

Διαβάστε επίσης:

Μαρούσι: Ο άρρωστος σκύλος που εγκαταλείφθηκε από την οικογένεια του θα γίνει καλά! (Βίντεο)

Μαρούσι: Έσωσε τον σκύλο από το μαρτύριο που τον είχαν καταδικάσει οι δικοί του… (βίντεο)

Μαρούσι: Μετέφεραν τον άρρωστο σκύλο στον κτηνίατρο (βίντεο)

Μαρούσι: Έγινε η καταγγελία για την κακοποίηση του σκύλου, οι φιλόζωοι έδειξαν για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον τους! (Βίντεο)

Μαρούσι: Ο σκύλος υποφέρει, στέκεται στην εξώπορτα του αφεντικού του όμως τον προσπερνούν αδιάφοροι! (Βίντεο)

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Έλλη Μαμούνα

    Εδώ και 4 χρόνια παίρνω τον ηλεκτρικό από τη Νερατζιώτισσα. Το Σώτο Νεράτζη,τον παρακολουθούσα τα δύο πρώτα χρόνια που ήταν δεμένος εκεί. Μου έκανε εντύπωση που ήταν δεμένος συνέχεια και απεριποίητος. Μετά έπαψα να τον βλέπω για ένα μήνα περίπου και κατόπιν εμφανίστηκε εκεί τρομερά πεινασμένος. Από τότε και μέχρι την ημέρα που τον πήρατε, τον τάιζα ανελλιπώς, του έβγαζα όσα τσιμπούρια μπορούσα και του είχα βάλει και φάρμακο στα μάτια επειδή ήταν κόκκινα. Όταν το Φλεβάρη εξαφανίστηκε, νόμιζα ότι δεν άντεξε στο κρύο. Δόξα το θεό που τον πήρατε. Δυστυχώς δεν μπορώ να τον πάρω σπίτι μου παρόλο που θα το ήθελα. Θα ήθελα να μάθω αν τελείωσε η θεραπεία και αν υιοθετήθηκε τελικά. Επίσης, θα ήθελα να τον έβλεπα αν είναι δυνατόν. Να είστε καλά μου δώσατε μεγάλη χαρά που ζει και είναι καλά.

  2. Μανδαλη Μυρτω

    Καλησπερα Ελενη! Πολυ ωραιο το αρθρο σου για τον Σωτο Νερατζη μας! Κ ολες οι πληροφοριες του μαζεμενες! Ευχαριστουμε επισεις κ γιαυτο "Θυμίζουμε, ότι ο Βλάσης Σαρλάς, που είναι επαγγελματίας εκπαιδευτής κατοικίδιων, και ο αναγνώστης του http://www.zoosos.gr, Κώστας Αδαμόπουλος, διάβασαν την ιστορία του σκύλου, Σώτου Νεράτζη, συγκινήθηκαν απ’ όσα πέρασε αυτό το ζώο και προσφέρουν στη οικογένεια, που θα τον υιοθετήσει τρία μαθήματα θετικής εκπαίδευσης δωρεάν.".

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.