Στηρίξτε μας

Μαρούσι: Ο σκύλος υποφέρει, στέκεται στην εξώπορτα του αφεντικού του όμως τον προσπερνούν αδιάφοροι! (Βίντεο)

19 Ιανουαρίου 2012 09:09 | Καταγγελίες
Μαρούσι: Ο σκύλος υποφέρει, στέκεται στην εξώπορτα του αφεντικού του όμως τον προσπερνούν αδιάφοροι! (Βίντεο)

Ο σκύλος, που βλέπετε στη φωτογραφία και στα βίντεο, δεν είναι αδέσποτος, τον έκαναν οι ιδιοκτήτες του! Όμως εκείνος συνεχίζει να κουρνιάζει έξω από το σπίτι, το οποίο κάποτε ήταν και δικό του. Το ζώο, που προφανώς είναι ηλικιωμένο, είναι και άρρωστο, αφού κανείς από τους «δικούς του», οι οποίοι μένουν στην πολυκατοικία στην οδό Νερατζιώτισσας 100Α στο Μαρούσι (απέναντι από τον σταθμό του Η.Σ.Α.Π. στο καθοδικό ρεύμα προς Αθήνα), δεν φρόντισε να το περιποιηθεί. Τα κατακόκκινα μάτια του δείχνουν τι του συμβαίνει.

Συνήθως το ταΐζουν οι γείτονες, τις τελευταίες μέρες του πηγαίνουν φαγητό οι άνθρωποι, που αποτελούν την ομάδα του www.zoosos.gr. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ψύχους οι ιδιοκτήτες του ζώου, που το είχαν για χρόνια δεμένο – συχνά χωρίς να το ταΐζουν όπως πρέπει – το έχουν αφήσει να μένει έξω από την αυλή τους, εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Αν θυμηθούν του δίνουν τα αποφάγια τους και αυτό όχι πάντα!

Ο σκύλος κάθεται πάντα κουλουριασμένος σ’ ένα βρεγμένο στρωματάκι, που κάποιος του άφησε έξω από την μάντρα του σπιτιού των ιδιοκτητών του. Περιφέρεται στη γειτονιά, ζητάει τα χάδια των περαστικών, κυνηγάει - όταν έχει κουράγιο κάποιο αυτοκίνητο - και πάντα επιστρέφει εκεί στο πόστο του, έξω από το σπίτι του και περιμένει στωικά έξω από την πόρτα εκείνων που τον εγκατέλειψαν.

Οι γείτονες λένε, ότι το ζώο αυτό παλιότερα, το είχαν δεμένο έξω από την μάντρα της πολυκατοικίας και του είχαν φτιάξει και ένα αυτοσχέδιο σκυλόσπιτο. Οι «φιλεύσπλαχνοι» ιδιοκτήτες κάθε φορά, που έφευγαν για διακοπές, ξεχνούσαν, ότι το ζώο χρειάζεται φαγητό και νερό.

Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι, όπως μάθαμε, ο σκύλος ήταν σκελετωμένος και με τη βοήθεια κάποιων περαστικών και γειτόνων, τουλάχιστον γλύτωσε τον θάνατο από την ασιτία! Έτσι για να απαλλαγούν από τις ευθύνες τους απέναντι στο ζώο, οι ιδιοκτήτες του  ευτυχώς τον έλυσαν και ουσιαστικά τον εγκατέλειψαν.

Του άφησαν ως ενθύμιο της μικροψυχίας τους το πράσινο λουράκι, που φοράει. Φυσικά δεν νοιάζονται γι’ αυτό το πλάσμα, που υποφέρει καθημερινά και στέκεται διαρκώς έξω από την πόρτα τους. Σήμερα το www.zoosos.gr θα κάνει καταγγελία στο Α.Τ. Αμαρουσίου και θα ζητήσει να γίνουν συστάσεις στους ιδιοκτήτες του από τους αστυνομικούς! Αν δεν συμμορφωθούν, θα γίνει μήνυση!

Αν οι ιδιοκτήτες δεν γνώριζαν, πόσες παράνομες πράξεις έχουν κάνει αφήνοντας τον σκύλο τους σε αυτή την κατάσταση, καιρός είναι να το μάθουν! Λένε ότι τα μάτια είναι καθρέφτης της ψυχής. Στην περίπτωση αυτού του σκύλου, όμως, τα μάτια αυτού του ζώου είναι το κλάμα της ψυχής του!

Διαβάστε επίσης:

Ο σκύλος που εγκαταλείφθηκε από την οικογένεια του στο Μαρούσι βρήκε τελικά θαλπωρή (βίντεο)

Μαρούσι: Έσωσε τον σκύλο από το μαρτύριο που τον είχαν καταδικάσει οι δικοί του… (βίντεο)

Μαρούσι: Ο σκύλος στάθηκε τυχερός αλλά χρειάζεται πια μια οικογένεια που δεν θα τον εγκαταλείψει ξανά (βίντεο)

Μαρούσι: Μετέφεραν τον άρρωστο σκύλο στον κτηνίατρο (βίντεο)

Μαρούσι: Έγινε η καταγγελία για την κακοποίηση του σκύλου, οι φιλόζωοι έδειξαν για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον τους! (Βίντεο)

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

31 Σχόλια

  1. ROULA NTINOU

    ΝΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!!! ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΩΑΚΙ.
    ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ!!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΑΘΩΑ ΑΚΑΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΖΩΑ.. ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΕΙ...ΣΚΕΨΟΥ Κ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ Κ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΜΗ ΕΞΑΓΟΡΑΣΙΜΗ....ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΝ "ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΩ" ΤΟΥΣ! ΜΠΡΑΒΟ zoosos.gr!!!!!

    1. eleni

      Το γράφουμε! Ρίξτε μια προσεχτική ματιά στο θέμα που υπάρχει μετά το τέλος του κειμένου με τίτλο "Μετέφεραν τον Νεράτζη στον κτηνίατρο".

  2. marina

    Το σκυλί να πάει κατευθείαν σε κτηνίατρο και να υιοθετηθεί από άλλους. στους πρώην ιδιοκτήτες να κινηθεί αγωγή για αμέλεια κ.α. ήδη οι γείτονες καθυστέρησαν αρκετά. Αφού είδαν τους αναίσθητους, γιατί δέν το κατάγγειλαν αμέσως; Σε τέτοία θέματα, δέ χαρίζουμε λόγω φιλίας ή καλών σχέσεων με γειτόνους. Το σκυλί έχει σώμα και υποφέρει.

  3. χριστακης

    απαιτω αμεσα να δημοσιοποιησετε το θεμα.να δοθουν στην δημοσιοτητα τα στοιχεια των ιδιοκτητων.και σεις ρε αθεοφοβοι το ταιζετε το σκυλακι.ενα κτηνιατρο δεν το πηρατε ακομα?τι φιλοζωοι ειστε?λεφτα εχετε.κανετε φιλανθρωπια αλλωστε.βαλτε λεφτα και φροντιστε το.και να συλληφθουν οι ιδιοκτητες.τι συστασεις και μαλακιες?αυτα δεν ειναι σοβαρα πραματα

  4. Δρ Βλάσης Γωγούσης

    " Εστι δίκης οφθαλμός ος τα πανθ`ορά ! ".
    Αυτά λέει το Ευαγγέλιο,τα επικροτώ απόλυτα ( χωρίς να είμαι θρησκόληπτος).
    ¨Οπως επικροτώ και την ευχή-κατάρα του σχολιασμού της Elenhs : " Απ τα παιδιά τους να τόβρουν !¨.
    Ασκώντας επί μισό αιώνα την παθολογία ,έχω διδαχθεί από αμέτρητες περιπτώσεις ότι σε μια οικογένεια ,τα παιδιά διδάσκονται ΟΧΙ από τα λόγια αλλά από το παράδειγμα των γονέων τους.
    ¨Ετσι λοιπόν στα γεράματά τους, τα παιδιά των αφεντικών του κακόμοιρου αυτού σκύλου , θα πετάξουν τους γέροντες γονείς τους σε κάποιο γηροκομείο της κακιάς ώρας ::
    Από κει άλλωστε βγήκε ο όρος ¨σαν το σκυλί ......".

  5. ΚΟΥΡΟΥΣΙΑ ΒΙΚΥ

    Αφηστε τα λογια-παρτε το ΤΩΡΑ απο εκει -ταιστε το ,ξεσταντε'το και μετα στο γιατρο.ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΟΝΤΑΙ...εΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΕ ΑΝΑΓΚΗ -ΜΕΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ!

  6. Μαρια Συνεφια-Williamson

    Συμφωνω με την μηνυση. Αλλα ΤΙ θα καταφερει για την ποιοτητα ζωης του ζωντανου (ακομη)?
    Οταν ΔΕΝ το φροντιζουν και ΔΕΝ το θελουν?
    Η μονη ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ειναι ο σκυλακος να μεταφερθει σε ασφαλεια ΠΡΩΤΑ. Τα υπολοιπα επονται.

  7. Σπυρος

    Η λεξη ψωφισει, με θυμωνει περισσοτερο και απο την ιδια την εγκαταληψη. ευγε στους φιλοζωους γειτονες, που το βλεπουν και απλα το βλεπουν.

  8. mary

    Η γειτονιά τόσα χρόνια γιατι άφηνε αυτή την ψυχούλα να υποφέρει;

    Έλεος για γειτονιά της πρωτεύουσας μιλάμε όχι για κανένα χωριό!

  9. Christina Aeridou

    ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ....ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΑΝ "ΡΟΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ Κ ΓΥΡΝΑ"

  10. elenh

    ΚΟΛΑΝΘΡΩΠΟΙ....ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ....ΕΥΧΟΜΕ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.....ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ.ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ...ΚΡΙΜΑ.Η ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,,ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΗ.

  11. Γεωργίου Μαργαρίτα

    ο σκυλάκος αυτός είναι θαύμα που ζει ακόμα.Τον βλέπω στο ίδιο σημείο εδώ και πολύ καιρό.Πολλές φορές με ακολουθεί μέχρι το σπίτι μου επειδή έκανα την πολύ "δύσκολη" κίνηση να τον ταίσω.ίσως μυρίζει τα δικά μου ΠΑΙΔΙΑ.Πονάει η καρδιά μου κάθε φορά που τον βλέπω να περιμένει στωικά την επαφή,την ομιλία,το χάδι και φυσικά το φαγητό.Κινδυνεύει όχι μόνο απο τον καιρό και την πείνα αλλά και απο τα αυτοκίνητα αφού δυστυχώς έχει την κακή συνήθεια να τα κυνηγά και να γαυγίζει.Πολλές φορές θα τον δείτε να κάθεται παρέα με ένα μικρόσωμο μαύρο ημίαιμο που ίσως να είναι ο μοναδικός πραγματικός του φίλος αφού κι εκείνος βρίσκεται δυστυχώς στην ίδια θλιβερή κατάσταση.Είναι πολύ καλός,ήρεμος,τρυφερός και μακάρι να βρεθεί η κατάλληλη οικογένεια που θα τον πάρει κοντά της.

  12. Natasa Dimopoyloy

    KOITAXTE MEGALEIO PSYXHS AYTOI TO DIWXNOYN TO PARAMELOYN ADIAFOROYN KYRIOLEKTIKA KAI AYTO AKOMA ELPIZEI OTI THA TO PROSEKSOYN KAI THA TO PAROYN PISW PALI !MPRAVO STOYS IDIOKTHTES GIA THN SYMPERIFPRA TOYS EYXOMAI OTAN GERASOYN KAI AYTOI TA PAIDIA TOYS NA TOYS PETAKSOYN EKSW STO KRYO KAI TYN PEINA ALLA SE TOYVLA OSO KAI NA MILAS TOYVLA MEN OYN KRIMA STHN ELLADA TOY 2012
    EILIKRINA MERIKOI EINAI TOSO SKOYPIDIA OSO DEN FANTAZESTE

  13. ασυμβιβαστος

    μην ξανακούσω να αποκαλείται αυτους τους επαίσχυντους ανθρώπους. κάπως αλιος εχω στην ψυχημου το ιδος των ανθρώπων που λειπη ετσι κι αλιος αυτη τη στιγμη απ τον πλανητη.

  14. MARIA

    ΠΡΙΝ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΑΜΥΑΛΩΝ !
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΡΙΝ ΨΩΦΙΣΕΙ!!! ΣΑΣ ΙΚΕΤΕΥΩ ΔΛΔ!!!!!!!!
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ!
    ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!
    ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΛΑΙΩ!
    Η ΜΟΝΗ ΣΥΝΕΤΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ!!!!
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΔΛΔ!
    ΠΑΡΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΕΨΟΥΝΕ ΚΙΟΛΑΣ.

  15. georgia

    kala vre paidia den emeine ixnos euaisthisias kai anthrwpias se touto ton kosmo?????????den to xwraei o nous mou oti einai ayti i talaipwrimeni psixi meta apo tetoia simperifora tou afentikou tou kai estw kai etsi perimenei akoma na ton dextei........an ayto den sigkinei tote den exei meinei tipota orthio se ayton ton kosmo.....ti na pw.....lipamai eilikrina!!!!!!!!!!!!!!!!eyxomai na vrethei kapoios na dwsei se ayti thn psixi ayto pou tis aksizei........opoios mporei as voithisei PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!

  16. kwstas

    ntropi tous tha prepei na ntrepontai den exoun katholou tsipa panw tous alla nai ksexasa kati pou na brethei tsipa stois meres mas gia na thn broun kai aftoi oi ypotithemenoi entos eisagwgikwn <> ftou tous kseftilismenoi

  17. anthoula

    ΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ..ΠΑΡΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΣΚΥΛΑΚΟ,ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΞΕΝΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΗΝΥΣΗ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ"

  18. Μαρίνα

    Κανονικά με τον τελευταίο νόμο, δεν έπρεπε ήδη να έχει γίνει μήνυση; δεν είναι παράνομο πλέον η εγκατάλειψη κατοικιδίων;

  19. stelios

    kala re paidia...giati den kanete kati gi auto to kaimeno skilaki? katarxin pirovoliste tous idioktites kai vgalte tous eksw sto krio na pethanoun ekei kai kata deutero parte to kaimeno kapou pio zesta...se kapia filozwiki se ena shelter kapou....

  20. κωστας

    μια πρωτη κουβεντα με τους ιδιοκτητες νομιζω θα βοηθουσε πριν την καταγγελια . τετοια ανθρωποι ειναι ικανοι να το παρουν και το πανε μακρυα καπου να το παρατησουν αν δουν κατευθειαν αστυνομικη οδο . προφανως και θα ξερετε καλυτερα λογω εμπειριας σε αναλογα. απλα απο τη μικρη δικη σε 3 περιπτωσεις που δοκιμασα τη κουβεντα στις 2 επιασε και μαλιστα πολυ καλα . η καθε οικογενεια τραβα τα δικα της λουκια ειδικα αυτους τους καιρους . με μια καλη συζητηση πολλα αλλαζουν. απ τη μικρη μου εμπειρια πρεπει πρωτα να μαθουμε τι συμβαινει στα ανοητα μυαλα αυτων . και να παμε αρχικα με τα νερα τους. π.χ. αλλιως προσεγγιζεις γερους , αλλιως κυνηγους , αλλιως καριεριστες που και καλα δε προλαβαινουν , αλλιως βιοτεχνες που τα χουν για "φυλαξη" κτλ κτλ

  21. ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

    ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΩ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ(ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΑΚΡΙΑ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΔΗΘΕΝ ΑΤΥΧΗΜΑ)ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΔΗΛ.ΑΝ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ Η ΑΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΗΘΩ ΟΤΑΝ ΓΕΡΑΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ,ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ.

  22. CHRISTINA LOI

    ΚΑΙ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΣΥΣΤΑΣΗ Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ? ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ????????????

    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.