Στηρίξτε μας

Μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών κακοποιούν γατάκι και το διασκεδάζουν

6 Οκτωβρίου 2014 18:20 | Καταγγελίες
Μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών κακοποιούν γατάκι και το διασκεδάζουν

Το βίντεο που ανέβασε σήμερα στο facebook μαθητής του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών στο οποίο απεικονίζονται δύο ανήλικοι να ταλαιπωρούν αφάνταστα ένα γατάκι τραβώντας το από την ουρά και κάνοντας το να στριφογυρίζει στον αέρα επανειλημμένα είναι ατράνταχτη απόδειξη ότι η κακοποίηση των ζώων δεν είναι θέμα, φυλής, ηλικίας, καταγωγής, εθνικότητας, χρώματος ή φύλου. Είναι όμως θέμα παιδείας που αυτά τα παιδιά δεν πήραν ούτε από το σπίτι τους ούτε από την κοινωνία ή το σχολείο.

gatakimathitesekklisiastikoulykeiou-1

Τα στοιχεία των εμπλεκόμενων έχουν ήδη σταλεί και από το www.zoosos.gr στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αναμένουμε να δούμε αν τα αντανακλαστικά της συγκεκριμένης υπηρεσίας θα είναι το ίδιο γρήγορα και αυτή τη φορά που οι δράστες δεν είναι τσιγγάνοι.

Το βίντεο έχει τον τίτλο «Εν ώρα βαρεμάρας χαχαχαχα χααχαχ» και σε αυτό φαίνονται δύο νεαρά αγόρια μέσα σε μια αποθήκη. Σε μια κούτα που υπάρχει κοντά τους βρίσκεται μια γάτα με τα μικρά της. Από εκεί οι μαθητές παίρνουν το ξανθό γατί, το οποίο περιστρέφουν διαρκώς, το κουνάνε αναγκάζοντας το να κάνει σβούρες ενώ του κρατάνε τα πόδια, το τραβάνε από την ουρά για να το ανεβάσουν από έδαφος στον πάγκο εργασίας.

GatakiMathitesEkklisiastikouLykeiou1Ο ένας τραβάει το γατάκι από την ουρά για να το ανεβάσει στον πάγκο.

Εκείνος που τραβάει το βίντεο φωνάζει στους πρωταγωνιστές: «Τολμάς να το πάρεις από την ουρά» ή λέει «κάντο μια κωλοτούμπα, μια τούμπα» ενώ όλοι γελάνε όταν το κάνουν να «χορέψει ζεϊμπέκικο». Στο τέλος ένας από τους δύο νεαρός θέλει να το πετάξει από ψηλά στην κούτα εκεί που βρίσκονται και τα υπόλοιπα. Όμως εκείνος που βιντεοσκοπεί του φωνάζει «όχι ρε βλάκα θηλάζει η άλλη μέσα».

GatakiMathitesEkklisiastikouLykeiou3Περιστρέφουν διαρκώς το ζώο πετώντας στον αέρα καθώς ο ένας το κρατάει από τα πόδια.

Φυσικά και δεν πρόκειται από τις χειρότερες περιπτώσεις κακοποίησης ζώου από ανήλικους σε σχέση με ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να την αποδεχτούμε ή να κάνουμε ότι δεν συνέβη.

Τι ορίζει ο Ποινικός Κώδικας για τους ανήλικους δράστες που κακοποιούν ζώα

Πολύ συχνά το τελευταίο χρονικό διάστημα φέρνουμε στη δημοσιότητα εγκλήματα εις βάρος των ζώων που διαπράχθηκαν από παιδιά. Για να λυθούν οι απορίες των αναγνωστών μας οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων γενικώς – σύμφωνα με τη νομοθεσία που βρίσκεται σε ισχύ – είναι αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα. Οι δράστες μπορεί να μην φτάσουν καν στο δικαστήριο αν ο αρμόδιος εισαγγελέας μπορεί να εξακριβώσει την ηλικία του κατηγορούμενου.

Μάλιστα το αν θα ασκήσει δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου στους γονείς ή τους κηδεμόνες του ανήλικου δράστη κρίνεται κατά περίπτωση από τον εισαγγελέα.

Ο ποινικός κώδικας στο άρθρο 121 αναφέρει ότι: «ανήλικοι νοούνται αυτοί που, κατά το χρόνο τέλεσης της πράξης, έχουν ηλικία μεταξύ του όγδοου και του δέκατου όγδοου έτους της ηλικίας τους συμπληρωμένων».

Στο άρθρο 126 του ποινικού κώδικα ξεκαθαρίζεται ότι «1. Η αξιόποινη πράξη που τελέστηκε από ανήλικο οκτώ έως δεκατριών ετών δεν καταλογίζεται σε αυτόν.

2. Σε ανήλικο που τέλεσε αξιόποινη πράξη χωρίς να έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του επιβάλλονται μόνο αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα.

3. Σε ανήλικο που τέλεσε αξιόποινη πράξη και έχει συμπληρώσει το δέκατο πέμπτο έτος της ηλικίας του επιβάλλονται αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα, εκτός αν κρίνεται αναγκαίο να επιβληθεί ποινικός σωφρονισμός κατά το επόμενο άρθρο».

Σε οποιοδήποτε στάδιο της ποινικής διαδικασίας διαπιστωθεί ότι ο ανήλικος δράστης είναι ηλικίας από 8 έως 13 ετών τότε παύει η ποινική δίωξη του.

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012

Ο νόμος «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό» στο άρθρο 16, που αναφέρεται στην κακοποίηση των ζώων, τονίζει ξεκάθαρα ότι:

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Διαβάστε επίσης:

Μαθητές Λυκείου κακοποίησαν μέχρι θανάτου γάτα στο Δαράτσο Χανίων

Δύο αδέρφια έκαψαν γάτα και ανέβασαν το βίντεο το Facebook

Από χωριό της Λιβαδειάς τα δύο αδέρφια που ανέβασαν το βίντεο της φρίκης

3 μικροί τύραννοι βασανίζουν γάτα σε πισίνα ξενοδοχείου στην Αμοργό

Άρτα: Συνέλαβαν τους 3 ανήλικους τσιγγάνους που έκαψαν ζωντανό τον σκύλο

Ηράκλειο Κρήτης: Δύο πιτσιρίκια σκότωσαν με αεροβόλο τη γάτα της γειτόνισσας τους στην Άνω Βιάννο!

Δικογραφία εις βάρος των 2 ανήλικων παιδιών που σκότωσαν το γατάκι στη Χίο

Ηράκλειο Κρήτης: 14χρονος κάνει ηλεκτροσόκ στα αδέσποτα!

Σύρος: 13χρονος σκότωσε νεογέννητο γατάκι και ο πατέρας του δεν αντέδρασε!

Αγοράκι στη Χίο εγκλώβισε δύο γατιά και το ένα το σκότωσε

Βυρώνεια Σερρών: Κατήγγειλε το έγκλημα που διέπραξαν δύο μικρά παιδιά

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

38 Σχόλια

  1. Γιώργος

    Πιθανόν αυτά τα δύστυχα αγόρια να έχουν πέσει θύματα του ίδιου αρρωστημένου παιχνιδιού. Ειναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο στην κοινωνία μας τα ανθρώπινα βρέφη να τα πιάνουνε αγκαλιά (οι γονείς οι ίδιοι) να τα πετάνε πάνω και να τα ξαναπιάνουν. Να τα περιστρέφουνε να τα τραβάνε απο το πόδι....και διάφορα τέτοια "παιχνίδια" .
    Πιθανότατα τα συγκεκριμένα αγόρια να ειναι απο αυτές τις περιπτώσεις, που όταν ο γονιός τα πετάει προς τα πάνω τυχαίνει παράλληλα να βρίσκεται κάτω απο το κάσωμα της πόρτας ή ένας λάθος χειρισμός να έχει το αποτέλεσμα της πρόσκρουσης του βρεφικού κρανίου με το πάτωμα.
    Απο το χαρακτηριστικό γέλιο των μικρών κρετίνων προκύπτει πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί και αυτά τα παιδιά χρίζουν ιατρικής βοηθείας. (ψυχολόγου, φισικοθεραπευτή ή κάτι τέτοιο)
    Όσο για την τιμωρία τους νομίζω πως όταν τελειώσουν το σχολείο θα τιμωρηθούν ανάλογα και (ίσως) να βάλουν μυαλό περνώντας ΤΑ ΙΔΙΑ βασανιστήρια σε μορφή "ασκησης" μέσα στην στρατιωτική τους θητεία.(στις ειδικές δυνάμεις σε μεγαλύτερο βαθμό)
    Η γάτα δεν φαίνεται να πτοείται ή να ταλαιπωρείται ιδιαίτερα αλλά το βίντεο θα ήταν αστείο για εμένα, αν οι μικροί Άβερελ θα δεχόντουσαν μια δυναμική άμυνα με άγριες ιαχές και γρατσουνιές που θα τους έτρεπαν σε άτακτη φυγή ή σε κάποιο φαρμακείο ή στο νοσοκομείο του Ρίο.

    Για τους γονείς θα ήθελα να τονίσω οτι υπάρχει ένας καθοριστικός παράγοντας αλλά δεν υπάρχει κανόνας.

    Όσο για το ότι, τα παιδιά αυτά φοιτούν σε εκκλησιαστικό σχολείο ...ας με βοηθήσει κάποιος να θυμηθώ σε ποιο επίπεδο η εκκλησία μας δίδαξε την αγάπη και τον σεβασμό για τα ζώα και άν τα ζώα για την επίσημη εκκλησία έχουν "Ψυχή" ή "πάνε στον παράδεισο".

    Διαβάζοντας αυτή την καταγγελία οδηγήθηκα σε μία παρόμοια αποτρόπαια πράξη με τίτλο
    "Από χωριό της Λιβαδειάς τα δύο αδέρφια που ανέβασαν το βίντεο της φρίκης"
    όπου δυο ανήλικοι δελεάζουν και πυρπολούν ένα γατάκι.
    Μου έκανε εντύπωση πως όσοι σχολίασαν το περιστατικό, πολύ σωστά επιτέθηκαν αποκλειστικά στην αποτρόπαια πράξη και όχι στην καταγωγή, την φυλή ή την κοινωνική ομάδα που ανήκαν οι μικροί κρετίνοι. Σε αντίθεση και με αφορμή τα 3 ανήλικα τσιγγανόπουλα που βασάνισαν πυρπολώντας το σκυλί στην Άρτα, ένας χείμαρος μίσους στόχευσε προς την φυλή των Ρομά στα σχόλια κάτω απο την είδηση.

    Πάντως σε αυτή την περίπτωση νομίζω πως το βίντεο δεν πρέπει να εξαφανιστεί γιατί κατα την γνώμη μου
    1) δεν έχει σκληρές σκηνές..
    2)δεν αποτελεί κάποια σαδιστική "πρωτοτυπία" που κάποιος θα αναπαράγει...
    3)απεικονίζει την ηλιθιότητα των μελλοντικών απόφοιτων μαθητών.

    και το πιο επικίνδυνο
    4)Η φωτογραφία μόνη της (σκέτη)μπορεί εύκολα να παρερμηνευτεί εσκεμμένα απο "κάποιους" και να κυκλοφορήσει με τίτλο "Πακιστανός και αλβανός ανήλικος βασανίζουν και ποζάρουν με σκοτωμένο γατάκι"
    Το λέω γιατι έχει συμβεί στο παρελθόν με κάτι φωτογραφίες ηλιθίων (στην αυστραλία νομίζω) που είχαν αποκεφαλίσει μια γάτα... και στην ελλάδα κυκλοφόρησε-χρησιμοποιήθηκε σε διάφορα φασιστικά site με τίτλο "αφγανοί σκοτώνουν γάτες στην Άρτα"

    Ά....να....έχει δημοσιευτεί και εδώ στο zoosos...

    https://www.zoosos.gr/paizoun-philozooi-eno-einai-mono-phasistes-neonazi-akrodexioi/

  2. Ελεάνα

    Φίλτατοι (τρόπος του λέγειν και μόνον), υπερασπιστές των σκ@τόπαιδων βοάτε για να το θέσω κομψά (αντί του πολύ πιο ταιριαστού βρωμάτε και ζέχνετε) ότι έχετε στενή σχέση με τα εν λόγω παιδιά(;;;;) είτε ως συγγενείς είτε ως δάσκαλοι. Θερμά συγχαρητήρια.Δεν αντέχετε τα αποτελέσματά σας και επειδή ως γνωστόν η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, επιτίθεστε κι από πάνω (αντί τουλάχιστον να το βουλώσετε)στους κανονικούς ανθρώπους που δεν αποδέχονται τη μεσαιωνική σας αντίληψη (και κραυγαλέα παράνομη) ότι ένα πλάσμα Του Θεού (είστε και της εκκλησίας, τρομάρα σας!!!)δημιουργήθηκε για να διασκεδάζουν τα προϊόντα σας - αμφιβόλου ποιότητας χάρη στη δική σας συνδρομή βεβαίως, βεβαίως. Εάν θέλουν να διασκεδάσουν να τους αγοράσετε παιχνίδια, δηλαδή πράγματα. Τα πλάσματα δεν προορίζονται για τη διασκέδαση της ανίας του κάθε άχρηστου (ενήλικου είτε ανήλικου, αδιάφορο).
    Α να χαθείτε που εκεί που χρωστάτε ζητάτε και το βόδι!

    1. Μια ερώτηση μόνο

      Μια ερώτηση μόνο... Έχετε δει το βίντεο;;;; Αν όχι δεν έχετε κανένα λόγο να μιλάτε αμα ναι τότε αλλάζει το θέμα.

  3. αλεξανδρα

    εγω ξερετε τι ξερω; οτι για να παει καποιος σε αναμορφωτηριο και γενικοτερα να υποστει τιμωριες πρεπει να ειναι ''παραβατης''. ξερω περιστατικα ανηλικων οπως κλοπη βενζιναδικου και γενικοτερα ΑΚΡΑΙΕΣ πραξεις που τιμωρηθηκαν! τωρα το οτι 3 παιδια ΠΑΙΖΟΥΝ με ενα ζωο το οποιο δεν ειναι καν νεογεννητο θεωρω υπερβολικη ολη την συγκεκριμενη κατασταση που διαδραμματιζεται και κατανταει κουραστικη! υποθηκαν σχολια οπως ΣΑΤΑΝΟΠΑΙΔΑ,ΣΚΑΤΟΨΥΧΑ και οσον αφορα το ζωο ''ΤΟ ΟΤΙ ΚΡΕΜΙΕΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟ ΠΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ???..''
    για να χαρακτηριστει ενας ανθρωπος με τετοιες κουβεντες πρεπει να εχει κανει κατι τοσο ανηθικο και αισχρο ωστε να πουμε ναι αυτος δεν εχει ψυχη μεσα του. λυπαμαι που δεν ανεβηκε και το βιντεο στην ιστοσελιδα για να εβλεπε ο καθενας οτι αυτο δεν ηταν βασανισμος. ο καθενας λεει ο,τι τον συμφερει! οπως και εδω η φιλοζωικη μας δειχνει καποιες φωτογραφιες που αν καποιος ΔΕΝ εχει παρακολουθησει το βιντεο λογικο να αντιδρασει με τετοιο τροπο. επισης υποηθηκαν πολλα για το ζωο. ΞΥΠΝΗΣΥΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥς!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΟ ΟΥΤΕ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ. ολη αυτη η φασαρια που γινεται εχει καταντησει ΕΛΕΪΝΗ. αφηστε το περιστατικο να παει στην ευχη του θεου και σταματηστε να κρινετε με τετοιο τροπο τα παιδια. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ. σταματηστε επιτελους την τριχα να την κανετε τρυχια!

  4. Είστε άσχετοι

    Ρε ανθρωπάκια της κοινωνίας δεν έχετε τι άλλο να κάνετε και ασχολείστε με όλες τις χαζομάρες.καθεστε,κατηγορείτε και δυσφειμητε τα παιδιά και γενικά όλους τους παράγοντες που επηρεάζουν τα παιδιά.σχολειο,γονείς κτλπ...που βλέπετε την κακοποίηση του Ζωντανού;που βλέπετε όλες αυτές τις ανοησίες που λέτε;αλλα τι να πει κανείς;!μια ζωή παραπληροφόρηση ..μια ζωή αλλαγή θεμάτων με βάση το συμφέρον σας..καθόμαστε και ασχολούμαστε υποτίθεται με την "κακοποίηση" του γατιου(που είναι παιχνίδι) και δεν ασχολούμαστε με την ψυχική οδύνη των παιδιών,το άγχος και την αντιμετώπιση του κόσμου στο πρόσωπο τους...απευθείας παιδιά κακοποιούν το γατί !;αλλα τέτοιοι είστε που βάζετε ότι θέλετε στο Ίντερνετ..για ποιο λόγο κύριοι δημοσιογράφοι βάζετε ότι σας συμφέρει!;αν είχατε τα κότσια,θα βάζατε όλο το βίντεο να δει ο κόσμος τι κάνουν τα παιδιά..εγω είδα το βίντεο και γελαγα..και μια τελευταία ερώτηση κύριοι φιλόζωοι..εσείς που ξέρετε απο ζώα,αν κάποιος πάει και πειράξει τα νεογέννητα της δεν θα του ορμηξει!;σοβαρευτείτε και κοιτάξτε τι γίνεται στον κοσμο..κοιτάξτε που άνθρωποι σκοτώνονται,δεν έχουν να φάνε..και αφήστε ανώριμα θέματα...

  5. Νίκος Τ

    Που κολλάει η Εκκλησία, οι παπάδες και οτι αλλο λέτε; Η πόρωση σας δεν έχει όρια. Τόσο μεγάλη είναι που δεν βλέπετε καν οτι τα παιδιά παίζουν και δεν βασανίζουν. Επειδή είμαι απο την Πάτρα σας λέω οτι βγήκε η γυναίκα που έχει το γατάκι στο μαγαζί της(απέναντι απο το λύκειο)και είπε οτι τα παιδιά έπαιζαν. Βεβαίως η είδηση αυτη δεν συμφέρει και αποσιωποιήθηκε.... Καλό θα ήταν να ανοίξετε λίγο το μυαλό σας...!!!

    1. Κate Ap

      Νικος Τ, τα παντα ειναι θεμα αντιληψης, προφανως καποιοι εχουν διαφορετικη αντιληψη για το τι ειναι κακοποιηση και τι παιχνιδι. Προσωπικα πιστευω οτι το συγκεκριμενο περιστατικο ειναι παιχνιδι. Και κακως πηρε διαστασεις.

  6. Γιώργος Θαλ.

    Η αλήθεια ειναι πως η γάτα ( γατάκι δεν το λες) στο βίντεο δεν φαίνεται να ενοχλείται . Αλλο ένα ελαφρυντικό είναι πως σε κάποια στιγμή ο ένας απο τους δυο, το χαϊδεύει με έναν τρόπο λίγο περίεργο για να χαϊδέψεις μια γάτα.
    Τώρα για την τιμωρία...
    νομίζω πως μια απλή σύσταση απο τους δασκάλους τους γονείς ή και τον εισαγγελέα ανηλίκων θα είναι ικανή να βάλει τα "χαζά" να σκεφτούν λιγάκι και να μην το ξανακάνουν.
    Να θυμήσω πως σε αυτή την ηλικία όλοι "χαζά" είμασταν και κάναμε βλακείες . Άλλοι σε ζώα άλλοι στους συμμαθητές, άλλοι στους γείτονες, άλλοι σε ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες.Αυτό δεν σημαίνει πως γίναμε όλοι ...ουτε βασανιστες ζωων και ανθρώπων ουτε εγκληματίες.
    Όπως ειπα και παρακάτω θα δουν πολύ καλά στην θητεία τους πως είναι να σε ταλαιπωρούν και να σε ξεφτιλίζουν φωνασκώντας και χαζογελώντας κάποιοι "ανώτεροι".
    Αλλη μια καλή τιμωρία θα ήταν να τα πάνε στο ΑΛΛΟΥ ΦΑΝ ΠΑΡΚ και να τα φέρνουν ζβούρα όλη μέρα.

    και εγώ τωρα που το ξανασκευτομαι δεν θεωρείτε βασανιστίριο αυτό που κάναν στο γατί.
    Μπορεί να πεί κάποιος πως "αν δεν τιμωρηθούν για αυτό θα προχωρήσουν σε κάτι χειρότερο"
    Πιστεύω πως αν τιμωρηθούν με τρόπο εκδικητικό και άδικο... ίσως σίγουρα να γίνουν χειρότεροι .
    Πολλές φορές ο άνθρωπος με την τιμωρία γίνεται χειρότερος δεν γίνεται καλύτερος
    Και αυτό που θέλω να πώ είναι πως αν εμένα μου κόψουν το χέρι επειδή πεινουσα και έκλεψα ενα καρβέλι ψωμί(οπως κάνουν αλλόυ) δεν σημαίνει πως δεν θα ξανακλέψω... πόσο μάλλον όταν για μια ζωή θα έχω ένα χερι, θα ειναι δύσκολο να ξαναβρώ δουλειά (πείνα) και θα νοιώθω αδικημένος και γεμάτος μίσος μια ζωή. Γιατί είναι άδικο να σε τιμωρούν σκληρά για κάτι που δεν είναι αντίστοιχα σκληρό.

    Υ.Γ
    θα ήθελα να ξεκαθαρήσω πως ο Gιώργος που έγραψε παρακάτω περί Θρησκείας δεν είμαι εγώ.
    Εγώ υπέγραφα Γιώργος (και κακώς... γιατί δεν είμαι ο μόνος Γιώργος) και απο εδώ και πέρα θα υπογράφω σαν Γιώργος Θαλ.
    Και αυτό γιατί κάποιοι ακροδεξιοί μισάνθρωποι που εκ του πονηρού γράφουν εδώ μέσα και έχω έρθει στο παρελθόν σε έντονη αντιπαράθεση... αλλάζουν ονόματα,αλλάζουν ιδέες, αλλάζουν δέρμα...και παίζουν βρώμικα παιχνίδια.

  7. αλεξανδρα

    λοιπον,πραγματικα η κατασταση εχει καντατησει αηδια και υπερβολικη. το ζωο δεν βασανιζεται καν. ξυπνησαν ξαφνικα οι φιλοζωοι, βρηκαν ενα βιντεο και εγραψαν ''κακοποιηση νεογεννητου γατιου'' που το ζωο δεν ειναι πρωτον καν νεογεννητικο και δευτερον δεν κακοποιειται. σταματηστε επιτελους ολη την φασαρια και αφηστε τα παιδια στην υσηχια τους.. ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΠΑΡΙ.

  8. τιλετε ρε παδιά;

    ....κάνουν εξάσκηση για ιεροεξεταστές ακούς εκεί εκκλησιαστικό λύκειο το 2014 !
    Διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους και φορολόγηση όλης της περιουσίας της εκκλησίας από το δημόσιο.
    Δεν σας θέλουμε μαυροφορεμένα κοράκια τσαρλατάνοι και παραμυθατζίδες της εβραικής αρρωστημένης θρησκείας δεν έχουν θέση πουθενά !!!!
    ΟΥΤΕ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ !!!

  9. Νίνα Καραχλή

    Συγνώμη αλλά που βλέπετε τον βασανισμό???.... Τα παιδιά παίζουν με το γατάκι και αυτό από ότι φαίνεται το διασκεδάζει... Εγώ ξέρω οτι όταν ένα ζωο ενοχλήται αντιδρά.. Στο video φαίνεται καθαρά ότι η γάτα δεν βασανίζεται! Αφήστε τα παιδιά ήσυχα...

    1. Σωτηρης

      συμφωνω απολυτα μαζι σου νινα...διοτι και εγω εχω 7 γατες και ξερω ποτε αντιδρουν και ποτε οχι....αυτο μονο εχω να πω...

    2. katerina

      ΚΟΠΕΛΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΑΚΙΑ ΣΟ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ......ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟ ΔΥΣΤΗΧΟ ΓΑΤΑΚΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ........ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΙ ΟΛΑΣ.....ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ???ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΓΔΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΘΕΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ???ΤΟ ΟΤΙ ΚΡΕΜΙΕΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟ ΠΡΑΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ???.....ΘΑ ΑΦΗΝΑΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΜΩΡΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΑΑΑΑΑΑΑΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΛΑ...ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ.....??ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ!!!!ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ!!!ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ!!!!ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΟΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ!!!.....ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

      1. Νίνα Καραχλή

        Katerina... Στην ιστοσελίδα έχουν βάλει μονο φωτογραφίες και όχι ολόκληρο το video. Βρες και δες το video και πίστεψε με θα αλλάξεις γνώμη...

  10. marian brak

    The offender named as Michael Mengklempeis and he quickly deactivated his facebook account.

    I hope he and his partners in crime will be punished severely!!

    Those poor kittens, defenseless for their cruel acts

  11. ΓΙΑΓΙΑ

    Αφήσατε, μαλακομπουκώματα, την ενασχόληση με το πουλί σας και την πληρώνουν τα ανήμπορα; Το παρουσιάζετε δε και ως μαγκιά, ανεβάζοντας το στο διαδίκτυο, λες και αυτό δημιουργήθηκε για την προβολή της ανωμαλίας του κάθε μαλακοχειρώνακτα που ποζάρει κιόλας αυτάρεσκα. Αλήθεια, πόσο χαρμανιασμένα είστε; Έτσι, σίγουρα δεν πρόκειται να συνουσιαστείτε. Συνεχίστε στην πεπατημένη μέχρι να το ματώσετε ή, εναλλακτικά, αξιοποιείστε τις δυνατότητες της έδρας σας. Ούτως ή άλλως, οι γονείς σας δεν θα πρέπει να συνεχίσουν να χαίρονται που έχουν γιούς.
    Υ.Γ. Τι σχέση μπορεί να έχει οτιδήποτε σχετικό με την εκκλησία;

  12. Cynthia Gobert

    Les animaux ont des droits et il faut les faire respecter. Ces personnes sont des criminels et ils doivent avoir une peine de prison exemplaire ou équivalente s'ils avaient commis ces actes sur un être humain.

  13. Gιώργος

    ΖΗΤΩ Ο ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ...!!!!
    Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα, το ¨φιλεύσπλαχνο" πρόσωπο της Ελληνικής Συμμορίας-Εκκλησίας.
    Τώρα όχι μόνο τα πράττουν οι ίδιοι- υπενθυμίζω ανεπάλληλα περιστατικά κακοποίησης ζώων δημοσιευμένα και στο zoosos, αλλά και στον καθημερινό τύπο όπως ο καλόγηρος που σκότωσε το σκύλο όταν μπήκε στην περίφραξη του μοναστηρίου, όπως ο κληρικός που κλωτσούσε τα αδέσποτα έξω από εκκλησία, όπως ο νεοκόρος ή όπως στο γεροδιάολο λέγονται αυτοί, όταν χτύπησε με σκουπόξυλο ένα αδέσποτο που καθόταν έξω από τον ναό του...κτλ κτλ κτλ...απλά ανατρέξτε στο αρχείο του zoosos...
    Tώρα τα μαθαίνουν και στα κομπλεξικά φιντάνια τους....αυτή είναι η παιδεία που τους περνάνε...
    Κατά τα άλλα, άμα κάνουν το σταυρό τους, ανάβουν κεράκι, και προσεύχονται στον ¨¨ΥΨΙΣΤΟ", όλα θα συγχωρευθούν, όλα θα είναι καλά γιατί θα είναι στο δρόμο του θεού...........
    Δεν υπήρξε ποτέ πιο υποκριτική συμμορία στην ελληνική ιστορία, από τη συμμορία με τις ¨μαύρες ρόμπες".
    Εχουν απίστευτη περιουσία, ακίνητα, κτήματα, ρευστό,, και ζητούν και τη συνδρομή του απλού λαού ώστε να προσφέρουν βοήθεια στους απόρους.
    ΟΥΥΥΥΣΤ, έξω ρεμάλια υποκριτές.....

  14. καρολος

    Απο τις φατσες τους,διαγνωσκω βαρια μορφη νοητικης καθυστερησης,καθως και καλπαζουσα μορφη αιμομοιξιας και κτηνοβασιας με κατσικες.

  15. ilianna

    επειδη εχω περασει για τρεις μερες απο το εκκλησιαστικο λυκειο μπορω να πω οτι ειναι απο τα πιο γαμωσχολεια της ελλαδας η ¨παιδεια¨ που τους διδασκουν εκει μεσα οπως και σε ολα τα σχολεια της χωρας μας μηδενικη.καμια ανοχη για αυτα τα εγκληματα και επιτελους να επιβληθουν αυστηρες κυρωσεις και στα παιδια αλλα κυριως στους γονεις τους...δηλαδη εμενα που η οικογενοια μου μ εμαθε ν αγαπω και να προστατευω τα ζωα τι ηταν ?οι μαλακες ???τι οικογενοιες υπαρχουν πισω απο αυτα τα παιδια ?τι γονεις που υποστηριζουν αυτες τις πραξεις?και τι μπορουμε να περιμενουμε απο ενα διαλυμενο κρατος ?

  16. Μαρία

    Κανονικά θα έπρεπε η διεύθυνση του εκκλησιαστικού σχολείου Πατρών να έβγαζε μια ανακοίνωση σχετικά με την τιμωρία των ηλίθιων μαθητών αλλά και την στάση της απέναντι σε τέτοια περιστατικά.
    Διαφορετικά θα θεωρηθεί οτι το σχολείο είναι οτι και αυτά τα απαίδευτα βλαμμένα .

  17. Παναγιώτης Βύρας

    Ο νόμος περί κακοποίησης ζώων έχει αλλάξει, προβλέπεται δίωξη για αυτά τα πράγματα. Ομως πρέπει να υπάρξει σχετική καταγγελία. Αν έχετε στοιχεία προωθείστε τα αμέσως στην αστυνομία.

  18. Kalli

    ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΑΝΔΡΕΣ.
    ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ? ΑΝ ΟΧΙ Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΛΟΓΩ ΑΝΑΡΜΟΣΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ.

  19. Κώστης

    Όσο σε αυτή τη χώρα τα εγκλήματα που κάνουν τα ανήλικα μπασταρδάκια μένουν ατιμώρητα λόγω της ηλικίας τους, τόσο θα βλέπουμε συνεχώς τέτοιες εικόνες. Δεν θα έπρεπε τα σκατόπαιδα να κλειστούν σε κάνα ίδρυμα; δεν θα έπρεπε να αποβληθούν; τέλος, το ότι πηγαίνουν σε εκκλησιαστικό λύκειο επιβεβαιωνεί για ακόμα μια φορά τα εγκλήματα που συντελούνται "εις τον όνομα του θεού"...

  20. Στέλλα Σκαλιδάκη

    μένω στο εύστοχο σχόλιο του άρθρου: "...αναμένουμε να δούμε αν τα αντανακλαστικά της συγκεκριμένης υπηρεσίας (Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) θα είναι το ίδιο γρήγορα και αυτή τη φορά που οι δράστες δεν είναι τσιγγάνοι".

    1. Νίκος Τ

      Εσένα στο σχολείο σου,σου έμαθαν οτι όποιος κάνει κατι άσχημο πρέπει να τον σκοτώνουν; Να τιμωρηθούν, ναι,αλλά οχι και έτσι..... Να προσέχουμε τι λέμε!!!

  21. penny damianou

    Και τι κάνει το ηλεκτρονικό έγκλημα; Και είναι και Εκκλησιαστικού Σχολείου οι "μαθητές"; Καλό παράδειγμα δίνουν και συγχαρητήρια στους καθηγητές τους για τους μαθητές που αφήνουν ατιμώρητους και γελούν και σπάνε τη βαρεμάρα τους με κακοποιήσεις ζώων. Τους βασανιστές της ΄Αρτας τους συνέλαβαν με αυτούς εδώ τι θα γίνει; Με τα "αδελφάκια" μακαλάρηδες που έκαψαν τη γατούλα τι θα γίνει; Με τον άλλο "μαθητή" που σακατεύει τα αδέσποτα στην Κρήτη και τους κάνει ηλεκτροσόκ τι θα γίνει; Πολλές οι περιπτώσεις και ελάχιστες οι τιμωρίες.

    1. καρολος

      Θα ηθελα να δω εσενα περιτριγυρισμενο απο 4-5 ζουλου,να σε τραβανε απο τα χερια και ποδια και να σε στρυφογυριζουν στον αερα,να μου πεις μετα,εαν αυτο δεν ειναι βασανισμος.Μας ειρωνευεσαι κ'απο πανω καθυστερημενε μπαμπουινε.Εμαθες μια λεξη και τη παπαγαλιζεις,τσουτσεκι.

  22. Dimitrios Hatzigeogiou

    Αν δεν αγαπάς τα ανυπεράσπιστα ζώα δεν μπορείς να δώσεις αγάπη σε τίποτα.
    Μόνο από τις φάτσες τους καταλαβαίνει κανείς ότι είναι προβληματικά χωρίς παιδία βγαλμένα από οικογένειες ηλιθίων και χαμηλού επιπέδου χαμερπών ανθρώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.