Στηρίξτε μας

Μαθητές Λυκείου κακοποίησαν μέχρι θανάτου γάτα στο Δαράτσο Χανίων

11 Οκτωβρίου 2011 18:33 | Καταγγελίες
Μαθητές Λυκείου κακοποίησαν μέχρι θανάτου γάτα στο Δαράτσο Χανίων

Μαθητές του Γενικού Λυκείου Δαράτσου Χανίων είναι αυτή τη φορά οι πρωταγωνιστές ενός νέου εγκλήματος, που έγινε σε βάρος ζώου. Όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί την ώρα της συνέλευσης, την οποία παρακολούθησαν οι περισσότεροι μαθητές του σχολείου, κάποια αγόρια της Γ’ Λυκείου κακοποίησαν μέχρι θανάτου με στυλό ή σουγιά μια γάτα μέσα στην σχολική τάξη.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από τους συμμαθητές τους, οι οποίοι είδαν νεκρό το αιμόφυρτο ζώο στο προαύλιο και μίλησαν γι’ αυτό στους γονείς τους! Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η πληγωμένη γάτα στην προσπάθεια της να ξεφύγει πήδηξε από το ανοιχτό παράθυρο της σχολικής αίθουσας και έπεσε από τον δεύτερο όροφο στο έδαφος, ενώ κάποιοι άλλοι λένε ότι οι συμμαθητές τους την πέταξαν για να την αποτελειώσουν!

Η Αστυνομία αν και μάθαμε ότι ενημερώθηκε για το συμβάν και πήγε στο Λύκειο Δαράτσου εντούτοις, όπως μας εξήγησε η Μαρία Κανταράκη, μέλος του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία Των Ζώων», δεν έχει καταγράψει τίποτα στο βιβλίο συμβάντων.

Αν και ειπώθηκε ότι το ζώο αρχικά πετάχτηκε σε  κάδο σκουπιδιών, μητέρα μαθητή που επικοινώνησε με το www.zoosos.gr για να μας ενημερώσει για το έγκλημα, όταν το αναζήτησε για να δει αν είναι ακόμα ζωντανό, ώστε να το μεταφέρει σε κτηνίατρο, δεν το βρήκε όσο και αν έψαξε.

Προφανώς κάποιοι βοήθησαν για να εξαλειφτούν τα πειστήρια γρήγορα. Αύριο θα έχουμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με το συμβάν, το τι λέει η Αστυνομία και πως αντιμετωπίζει ο λυκειάρχης αυτό το γεγονός.

Ένα ακόμα στοιχείο που αποδεικνύει ότι το έγκλημα έγινε, όσο και αν η τοπική κοινωνία προσπαθεί να το κουκουλώσει, είναι οι διάλογοι μεταξύ των μαθητών του σχολείου στο facebook τους οποίους το www.zoosos.gr έχει στη διάθεση του αλλά δεν τους δημοσιεύει για ευνόητους λόγους.

Διαβάστε επίσης:

Μαθητές του Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών κακοποιούν γατάκι και το διασκεδάζουν

Δύο αδέρφια έκαψαν γάτα και ανέβασαν το βίντεο το Facebook

Από χωριό της Λιβαδειάς τα δύο αδέρφια που ανέβασαν το βίντεο της φρίκης

3 μικροί τύραννοι βασανίζουν γάτα σε πισίνα ξενοδοχείου στην Αμοργό

Άρτα: Συνέλαβαν τους 3 ανήλικους τσιγγάνους που έκαψαν ζωντανό τον σκύλο

Ηράκλειο Κρήτης: Δύο πιτσιρίκια σκότωσαν με αεροβόλο τη γάτα της γειτόνισσας τους στην Άνω Βιάννο!

Δικογραφία εις βάρος των 2 ανήλικων παιδιών που σκότωσαν το γατάκι στη Χίο

Ηράκλειο Κρήτης: 14χρονος κάνει ηλεκτροσόκ στα αδέσποτα!

Σύρος: 13χρονος σκότωσε νεογέννητο γατάκι και ο πατέρας του δεν αντέδρασε!

Αγοράκι στη Χίο εγκλώβισε δύο γατιά και το ένα το σκότωσε

Βυρώνεια Σερρών: Κατήγγειλε το έγκλημα που διέπραξαν δύο μικρά παιδιά

Χανιά: Διευθυντής Λυκείου ενοχλήθηκε από τα σκυλιά που περνούσαν από τον δρόμο

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

12 Σχόλια

  1. ria

    Pos einai dunaton mikra paidia na kanoun tetoia pragmata? pos ta megalonoun etsi oi goneis tous? Prepei na timorithoun paradeigmatika alla kai epitelous na ksekinisei mia enimerosi sta sxoleia apo mikroteri ilikia sxetika me ta zoa kai kurios ta adespota zoa etsi oste na euaishitopoihthoun oloi kai na min exoume tetoia fainomena ksana sto mellon.

  2. ΝΙΚΟΣ ΦΑΝΤΑΟΥΤΣΑΚΗΣ

    Τα αυτονόητα δεν θα τα σχολιάσω. Καλό είναι, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, φωτογραφίες ή βίντεο με κινητά και προώθηση σε φιλοζωϊκά σωματεία για μηνύσεις. Όσο για κάποιους που έχουν απωθημένα καλό είναι να βουτάνε τη γλώσσα τους στο μυαλό τους πριν γράψουν/πουν οτιδήποτε, εκτός αν στην Κρήτη έμαθαν να την βάζουν αλλού. "Υποβλήθηκε από Αντώνης Μοσχάτο ( ) στις Πέμ, 2011-10-13 13:49.
    ΚΡΗΤΙΚΟΙ
    ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΕ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΦΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟΜΠΑΡΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΣΑΣ.
    ΣΑΣ ΕΖΗΣΑ ΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ, ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
    ΚΑΚΟΣ ΨΩΦΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ."

  3. Αντώνης Μοσχάτο

    ΚΡΗΤΙΚΟΙ
    ΑΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, ΑΔΕΡΦΕΣ ΜΕ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΦΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟΜΠΑΡΑ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΥΠΑΡΞΗ ΣΑΣ.
    ΣΑΣ ΕΖΗΣΑ ΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ, ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
    ΚΑΚΟΣ ΨΩΦΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.

    1. Δημητρης Χανια

      ΚΑΤΟΥΡΑ ΛΙΓΟ ΑΘΗΝΑΙΕ....ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΑΥΤΟ....ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΡΦΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ Η ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΘΑ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΛΟΓΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΔΕΡΦΑΡΑ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΓΑΜΩ...

  4. Niovi

    Η αποβολή δεν αρκεί. Πρέπει να γίνει καταγγελία και να τιμωρηθούν οι μαθητές για τη δολοφονία που διέπραξαν. Δεν έγινε καταγγελία από τη φιλοζωική; Πού θα βρούμε στοιχεία επικοινωνίας με τον υπεύθυνο;

    Αν σκοτώνουν τώρα γατάκια, όταν αποφοιτήσουν θα σκοτώνουν τα παιδιά μας. Θα ανοίξουμε σχολή δολοφόνων μήπως; Ή θα τους τιμωρήσουμε παραδειγματικά και όπως προστάζει ο νόμος για την κακοποίηση ζώων;

  5. @ngel

    Τα ζώα κακοποίησαν το αβοήθητο γατάκι και τα άλλα ζώα είναι ανίκανα να βρουν τους ομόσταυλούς τους... τραγικό... πόσο τραγικό...

  6. Άγγελος

    φρίκη...δυστυχώς κάποια ζώα κανιβαλίζουν από μικρή ηλικία. Πρέπει να αναρωτηθούν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί πως έφτασαν τα παιδιά τους σε αυτό το σημείο. Λυπάμαι αλλά πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

  7. Αριέττα Μαρινίτση

    Είναι πραγματικά λυπηρό και απογοητευτικό να συμβαίνουν τέτοια αποτρόπαια περιστατικά κακοποίησης ζώων και όταν μάλιστα πρωταγωνιστές είναι ανήλικοι...Πρέπει το συντομότερο δυνατόν να εισαχθεί μάθημα που θα έχει ως αντικείμενο τη διαμόρφωση φιλοζωϊκής παιδείας.Στην περίπτωση αυτή ακόμη και όταν το οικογενειακό περιβάλλον ενός μαθητή δεν εμφυσεί στον μαθητή την φιλοζωϊα,ο μαθητής θα ευαισθητοποιείται απέναντι στα ζώα μέσω της παρακολούθησης του συγκεκριμένου μαθήματος.

    Με εκτίμηση,
    Αριέττα Μαρινίτση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.