Στηρίξτε μας

Χίος: Συνεχίζονται τα εγκλήματα εις βάρος των αδέσποτων που βρίσκονται στα στρατόπεδα

24 Μαρτίου 2012 09:39 | Καταγγελίες
Χίος: Συνεχίζονται τα εγκλήματα εις βάρος των αδέσποτων που βρίσκονται στα στρατόπεδα

Η πλειοψηφία των Ελλήνων στρατιωτικών και στρατιωτών αγαπούν τ’ αδέσποτα ζώα, γι’ αυτό άλλωστε και αυτά επιβιώνουν και ζουν για χρόνια μέσα στα στρατόπεδα. Πολλοί μεριμνούν, ώστε να αποπαρασιτωθούν, να στειρωθούν, και είναι οικείο το θέαμα των εξοδούχων στρατιωτών με συνοδεία διάφορους κοντούς και ψηλούς, τετράποδους φίλους τους.

 

Όμως δυστυχώς μέσα κάθε κοινότητα, υπάρχουν και άκαρδοι και σκληροί άνθρωποι οι οποίοι φροντίζουν να εξολοθρεύουν, συνήθως με βάναυσο τρόπο, τα σκυλιά των στρατοπέδων.

Στη Χίο, παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες, που έχουν γίνει από αξιωματικούς, τις οικογένειες τους και από οπλίτες, ο Φιλοζωικός Σύλλογος του νησιού κράτησε μια διακριτική στάση προσδοκώντας πως τα περιστατικά θανάτωσης και εκτοπισμού σκύλων θα σταματήσουν.

Εδώ και δεκαπέντε χρόνια ο Φ.Σ.Χ. φροντίζει, με τη βοήθεια στρατιωτών, να εμβολιάζει και να δίνει για υιοθεσία σκυλιά από τα στρατόπεδα της Χώρας, των Καρδαμύλων, των Αρμολίων, του Χαλκειούς, από τα φυλάκια του Ναγού, των Νενήτων, της Αγίας Ελένης.

Είναι αδύνατο όμως να «εξαφανίσει», να «αδειάσει», να «απαλλάξει» με μιας όλα τα σκυλιά ή να εμποδίσει τον κόσμο να εγκαταλείπει ζώα.

Έτσι συχνά άλλοι «αναλαμβάνουν»  δράση:

13 Απριλίου 2009: ο στρατιώτης Κ. καταγγέλλει πως πέταξαν, με διαταγή του αντισυνταγματάρχη Π. της 96 ΑΔΤΕ, εννιά κουτάβια και ένα ενήλικο σκυλί στη χωματερή της Χίου. Προκειμένου να αποφευχθεί το σκάνδαλο εφόσον ο στρατιώτης ήταν δημοσιογράφος σε αθηναϊκή εφημερίδα ο ταξίαρχος παραχωρεί ένα αυτοκίνητο και δύο στρατιώτες οι οποίοι μαζί με μέλη του Φ.Σ.Χ. ψάχνουν για τα σκυλιά επί δύο ημέρες.

Χριστούγεννα 2009: ο διοικητής του στρατοπέδου Καρδαμύλων δηλώνει σε καφενείο του χωριού, μπροστά στους έκπληκτους θαμώνες, πως «επικήρυξε» τα σκυλιά, που ζουν στο στρατόπεδο, και δίνει δύο μέρες τιμητική άδεια σε όποιον στρατιώτη του τα φέρει για να τα εξαφανίσει.

25 Αυγούστου 2010: ο στρατιώτης Β. καταγγέλλει πως με διαταγή του Π., διοικητή του Λόχου Στρατηγείου της 96 ΑΔΤΕ, ο δεκανέας Κ. έβαλε ένα ενήλικο και τέσσερα κουτάβια σε μια «καναδέζα» (απορριμματοφόρο) για να τα πετάξουν στο σκουπιδότοπο.

12 Απριλίου 2011: ο Φ.Σ.Χ. καταθέτει μια πρόταση για τη διαχείριση του προβλήματος προς τον ταξίαρχο για την οποία δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Στην επιστολή ζητάει να δοθεί χρόνος, ώστε να στειρωθούν και να υιοθετηθούν τα σκυλιά και όταν το πρόβλημα γίνεται σοβαρό να επικοινωνούν οι μονάδες με τον φιλοζωικό.

Μετά από μήνες γίνεται μια συνάντηση του Επιτελάρχη και δύο στρατιωτικών κτηνιάτρων με μέλη του Φ.Σ.Χ.. Όλο το Καλοκαίρι ο φιλοζωικός στειρώνει και παίρνει σκυλιά από στρατόπεδα. Στις 3 Οκτωβρίου μάλιστα δόθηκε στον Φ.Σ.Χ. λίστα με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ώστε να ασχοληθεί με όλες.

Κι όμως, στις 13 Νοεμβρίου 2011 οι κυρίες Φ. και Μ. καταγγέλλουν πως ο Επιτελάρχης ζήτησε να απομακρύνουν όλα τα σκυλιά από το στρατόπεδο Γκιάλα και τις στρατιωτικές κατοικίες. Την επομένη, ο πρόεδρος του Φ.Σ.Χ. τον συναντά, παρουσία στρατιωτικού κτηνιάτρου. Ο φιλοζωικός τελικά μαζεύει άλλα τρία σκυλιά.

17 Ιανουαρίου 2012, στις 12:00 το μεσημέρι, ο ανθυπολοχαγός Κ. με διαταγή του διοικητή του ΤΥΠΕΘ Αρμολίων, εγκαταλείπει τρία κουτάβια και ένα ενήλικο, στειρωμένο από τον Φ.Σ.Χ. με έξοδα του Δήμου Χίου, σε ερημική περιοχή μεταξύ των χωριών Αρμόλια και Εμπορειός.

Τα μέλη του Συλλόγου βρήκαν μόνο το στειρωμένο και το ξαναπήγαν στο στρατόπεδο. Ο πρόεδρος του Φ.Σ.Χ. επικοινώνησε με την στρατιωτική κτηνίατρο Σ., η οποία δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα για το συμβάν.

12 Φεβρουαρίου 2012, δηλητηριάζονται έντεκα σκυλιά στο στρατόπεδο Αρμολίων με γουρουνόδερμα βουτηγμένο σε χημικά. Με παρέμβαση του στρατιωτικού κτηνιάτρου Β. σώθηκαν όλα εκτός από δύο κουτάβια. Έως ότου τα δηλητηριάσουν και αυτά.

Η οικονομική κρίση είναι μόνο δικαιολογία για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Η σημερινή δύσκολη κατάσταση της χώρας δεν δικαιολογεί τη βαναυσότητα απέναντι στα ζώα με δεδομένο, ότι ειδικά τα στρατόπεδα διαθέτουν και κτηνιάτρους και περισσεύματα φαγητού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χίου δίνει τα παραπάνω στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να ασκηθεί πίεση για μια συντονισμένη κίνηση μεταξύ Στρατού, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ζωοφιλικών Σωματείων ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

Στις φωτογραφίες εικονίζεται μέλος του Φιλοζωικού την ώρα που ταΐζει ένα από τα σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν στο σκουπιδότοπο τον Απρίλιο του 2009 (1), τρία από τα εννέα κουτάβια που βρέθηκαν μετά από ψάξιμο ωρών (2) και το σημείο που τα είχαν πετάξει (3).

Διαβάστε επίσης:

Αυλώνας Αττικής: Αξιωματικός κλώτσησε κουτάβι ενώπιον των νεοσύλλεκτων

Αυλώνας: Αρνούνται τις κατηγορίες έδωσαν άδεια για τη φροντίδα των ζώων του στρατοπέδου

Έκκληση για τα 4 άρρωστα σκυλιά στο Στρατόπεδο του Αυλώνα

Τυφλό Ροτβάιλερ εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες & δεμένο σε περίφραξη εντός του Στρατοπέδου Κεραμωτής Καβάλας

Στρατόπεδο Αυλώνα: Πετάνε τα αποφάγια αντί να τα δίνουν στα αδέσποτα σκυλιά!

Δολοφόνησε σκύλο μέσα στο στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής με εντολή του διοικητή;

Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση για τη θανάτωση σκυλίτσας κατ’ εντολή του διοικητή στον Αυλώνα Αττικής

Χαϊδάρι: Τάζουν τιμητικές άδειες στους φαντάρους που θα ξεφορτωθούν τα σκυλιά!

Πολεμικό Ναυτικό: Φροντίζει τ’ αδέσποτα και δείχνει τον δρόμο στις Ένοπλες Δυνάμεις (βίντεο)

Κατά συρροή εγκληματίες εις βάρος των ζώων ο διοικητής Αυλώνα & ο δεκανέας

Χίος: Συνεχίζονται τα εγκλήματα εις βάρος των αδέσποτων που βρίσκονται στα στρατόπεδα

Ζητούν να γίνει έρευνα από το Γ.Ε.Σ. ώστε να αποκαλυφθεί αν φαντάροι στη Ρόδο σκότωσαν σκυλιά

Είδος υπό προστασία ο νεκρός καρχαρίας για την θανάτωση του οποίου είναι περήφανος ο Πάνος Καμμένος

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.