Στηρίξτε μας

Ζητούσε επί μέρες από τους αστυνομικούς να σώσουν τον σκύλο που βρέθηκε πεταμένος σε αγωγό στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

5 Οκτωβρίου 2016 22:46 | Καταγγελίες
Ζητούσε επί μέρες από τους αστυνομικούς να σώσουν τον σκύλο που βρέθηκε πεταμένος σε αγωγό στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Εξαντλημένος από την ασιτία, την αναιμία, τις ασθένειες είναι ένας σκύλος που εντοπίστηκε πριν από μερικές μέρες από κάτοικο του Μυλοπόταμου Ρεθύμνου να κείτεται δεμένος στα πόδια με σχοινί και με σύρμα στη μουσούδα, πεταμένος και εγκλωβισμένος σε έναν αγωγό όμβριων υδάτων σε βάθος δύο μέτρων κοντά στο χωριό Πασαλίτες.

mylopotamosrethymnouperamaskylos-4Το σκυλί έχει αιματοκρίτη 15 εντούτοις όλοι ελπίζουν να τα καταφέρει...

Ο άνδρας που βρήκε τυχαία το σκυλί επί δύο μέρες επικοινωνούσε διαρκώς με το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος Μυλοποτάμου ζητώντας βοήθεια για να το σώσει, όμως καθώς δεν έβλεπε καμιά ανταπόκριση από τους ένστολους και τα κρίσιμα εικοσιτετράωρα περνούσαν κάλεσε σήμερα το πρωί τον Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ζητώντας βοήθεια.

Οι εθελοντές του φιλοζωικού φορέα ενημέρωσαν την Νατάσα Μπομπολάκη, που είναι πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, η οποία κάλεσε λίγο μετά τις 10:00 το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος και άκουσε τους αστυνομικούς να ισχυρίζονται ότι πήγαν χθες και δεν βρήκαν το σκυλί στο σημείο που τους είχε υποδείξει ο άνδρας, ο οποίος αρχικά το εντόπισε.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, που βρήκε το ζώο στον αγωγό, το σκυλί ήταν δεμένο με σύρμα στην μουσούδα – για να μην μπορεί να γαυγίσει – ενώ με σχοινί ήταν δεμένα και τα πόδια του. Μάλιστα αυτό επισήμανε πολλές φορές μιλώντας στην Ηρώ Λαβεντζάκη εθελόντρια του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», η οποία αμέσως κάλεσε την κα Μπομπολάκη στο τηλέφωνο ζητώντας την βοήθεια της. Περιέργως κάτι τέτοιο περιέργως ουδέποτε επιβεβαιώθηκε απο την Αστυνομία, όταν ο Γιώργος Αστρινός, πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Ρεθύμνου «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» πήγε στο Α.Τ. Περάματος για να το παραλάβει και να το μεταφέρει σε κτηνίατρο.

Διάσωση μετά από πίεση...

Η επιμονή της κας Μπομπολάκη είχε τελικά αποτέλεσμα. Έτσι λίγο μετά τις 14:00 - και μετά τα πολλά τηλεφωνήματα - ένας πυροσβέστης που κλήθηκε από την Αστυνομία έβγαλε το ζώο ζωντανό από τον αγωγό, που ήταν εγκλωβισμένο στο σημείο της επαρχιακής οδού από Πέραμα προς Χουμέρι στην διασταύρωση προς Πασαλίτες.

Το σκυλί μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Περάματος. Ενώ ο κ. Αστρινός διένυσε 80 χιλιόμετρα από και προς το Ρέθυμνο για να βοηθήσει στην διάσωση του, να το παραλάβει και να το πάει στον γιατρό. Έτσι το ζώο με το σχοινί γύρω από το λαιμό του – απόδειξη ότι δεν ήταν αδέσποτο – μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του Γιώργου Αντωνακάκη. Ο κτηνίατρος διαπίστωσε όχι μόνο ότι αυτό το πλάσμα είναι πετσί και κόκκαλο αλλά ότι πάσχει από λεϊσμανίωση κάτι μάλιστα που μαρτυρούσε η κλινική του εικόνα όπως επίσης και το πύον στα μάτια, οι εκτεταμένες πληγές στο δέρμα του κ.ά.

Ο κ. Αντωνακάκης για να το σώσει, αφού είναι εξαιρετικά άρρωστο και για μέρες εγκλωβισμένο στο φρεάτιο απορροής υδάτων, του έβαλε ορό, του έδωσε αντιβίωση ενώ του έκανε και δυναμωτικές ενέσεις και στη συνέχεια ο κ. Αστρινός το πήρε στο σπίτι του για να το φροντίσει.

Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι το σκυλί – όπως διηγήθηκε ο ίδιος ο Θεοφάνης Καταπόδης που είναι διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος στον κ. Αστρινό – με το που το έβγαλαν από το φρεάτιο ξέφυγε για λίγο από τα χέρια των διασωστών του και με όσες δυνάμεις του είχαν μείνει έτρεξε σ’ ένα σπίτι που ήταν εκεί κοντά.

Οι αστυνομικοί που πήγαν να το μαζέψουν διαπίστωσαν ότι στην αυλή τους σπιτιού ήταν δεμένο το ίδιο ακριβώς σχοινί που έσερνε το σκυλί από το λαιμό του και αυτό είναι τουλάχιστον απόδειξη ότι αυτό το πλάσμα δεν ήταν αδέσποτο και είτε εγκαταλείφθηκε από τον ιδιοκτήτη του, που το είχε δεμένο και άρρωστο, είτε το πέταξε εκεί στον αγωγό έτσι εξαντλημένο για να το σκοτώσει η πείνα η δίψα και οι ασθένειες. Εντούτοις από την Αστυνομία δεν υπάρχει όπως προαναφέραμε καμιά αναφορά στο αν το σκυλί όντως βρέθηκε με δεμένα τα πόδια και με σύρμα στην μουσούδα του.

Η κα Μπομπολάκη που μίλησε στο www.zoosos.gr μας εξήγησε ότι χρειάστηκε να καλέσει πολλές φορές τους αστυνομικούς ώστε το σκυλί αρχικά να εντοπιστεί, ενώ ζήτησε ακόμα και την παρέμβαση του περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Κρήτης, στρατηγού Ανδρέα Δασκαλάκη, ώστε το Αστυνομικό Τμήμα Περάματος να ξεκινήσει αμέσως τις έρευνες από το σπίτι στο οποίο κατέφυγε το σκυλί και εκεί βρέθηκε το υπόλοιπο κομμάτι του σχοινιού με το οποίο ο δυνάστης και βασανιστής του πιθανότατα το είχε δεμένο.

«Το γεγονός ότι ο διοικητής του Α.Τ. Περάματος ζητούσε επιμόνως την κτηνιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση του σκυλιού - λες και δεν είναι οφθαλμοφανές το χάλι του σκυλιού - ώστε να διαπιστώσει και γραπτώς πόσος χρόνος χρειάστηκε για να καταντήσει έτσι αυτό το πλάσμα, δείχνει τουλάχιστον ότι οι αστυνομικοί αντί να αναζητήσουν αμέσως αυτόν στον οποίο ανήκε το ζώο, απλά έχαναν χρόνο» μας επισήμανε η κα Μπομπολάκη η οποία τόνισε πως «δυστυχώς πολλές φορές χρειάζεται πίεση από τους ανώτερους της ΕΛ.ΑΣ. ώστε οι αστυνομικοί υπάλληλοι να κάνουν το αυτονόητο και ό,τι προβλέπει η νομοθεσία για την προστασία των ζώων και αυτό είναι εξαιρετικά λυπηρό και διόλου ελπιδοφόρο».

Διαβάστε επίσης:

Μυλοπόταμος Ρεθύμνου: Πέταξε στα σκουπίδια ζωντανό τον άρρωστο σκύλο

Ρέθυμνο: Βρήκε το πτώμα της γάτας τεμαχισμένο στον κήπο της πολυκατοικίας της

Μισίρια Ρεθύμνου: Βρήκε τα γατάκια που ζούσαν στον κήπο του και τα είχε μεγαλώσει με μπιμπερό δηλητηριασμένα από φόλα

Ρέθυμνο: Σκύλος αλυσοδεμένος μέσα σε βαρέλι – φέρετρο αν και νεκρός εδώ και μήνες

Ρέθυμνο: Έδεσαν, ξυλοκόπησαν, εκτέλεσαν 15 πρόβατα και έκλεψαν άλλα 40

Ρέθυμνο: Κρέμασαν 3 σκυλιά μάλλον για λόγους αντεκδίκησης!

Φώναζε σπαρακτικά το πυροβολημένο στο κεφάλι μικρό γεράκι που βρέθηκε στο Ρέθυμνο (βίντεο)

Συνέλαβαν τους κυνηγούς που σκότωναν λαγούς νύχτα στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Αδιάφορος ο Δήμος Ρεθύμνου παλεύουν όπως μπορούν οι φιλόζωοι εθελοντές

Ανήλικοι συνελήφθησαν καθώς κυνηγούσαν λαγούς με ψαροντούφεκο στα Μπραμιανά Ιεράπετρας

Ρέθυμνο: Έκανε μήνυση στους κυνηγούς που εντοπίστηκαν χωρίς κυνηγετική άδεια

Ρέθυμνο: Συνέλαβαν τους 3 παράνομους κυνηγούς και κατάσχεσαν το όχημα τους

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου καταστρέφει τις φωλιές της καρέττα!

Ρέθυμνο: Εξαθλιωμένα, σκελετωμένα και άρρωστα 15 ιδιόκτητα σκυλιά

Ρέθυμνο: Κακοποίησαν μέχρι θανάτου σκυλίτσα

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν το έγκλημα στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου

Ρέθυμνο: Σκότωσε εν ψυχρώ τον σκύλο της γειτόνισσας του

Ρέθυμνο: Στις 24/10 η δίκη του άνδρα που σκότωσε τον σκύλο

Αδιάφορος ο Δήμος Ρεθύμνου παλεύουν όπως μπορούν οι φιλόζωοι εθελοντές

Ρέθυμνο: Εκτέλεσε τον σκύλο για να το ξεφορτωθεί;

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

  1. ΜΑΡΙΑ ΑΝΝΑ ΤΡΑΥΛΟΥ

    ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΣΥΜΒΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ" ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ???? ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ!! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!!!!!!!

  2. αννα

    αλλος ενας ελεεινος κρητικαρος - ρε καβουρια εχουν οι τσεπες σας και δεν πατε τα αρρωστα ζωντανα σας στον κτηνιατρο;;;
    ου να χαθείτε διποδα αναισθητα και μιζεριασμενα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.