Στηρίξτε μας

Ρέθυμνο: Εξαθλιωμένα, σκελετωμένα και άρρωστα 15 ιδιόκτητα σκυλιά

21 Μαρτίου 2013 19:57 | Καταγγελίες
Ρέθυμνο: Εξαθλιωμένα, σκελετωμένα και άρρωστα 15 ιδιόκτητα σκυλιά

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ρεθύμνου ενημερώθηκε πρόσφατα για την άθλια κατάσταση στην οποία ζουν για καιρό περίπου 15 ιδιόκτητα σκυλιά ενός κατοίκου της περιοχής του Ρεθύμνου στην Κρήτη. Οι φωτογραφίες είναι κάτι περισσότερο από αποκαρδιωτικές, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά ο ιδιοκτήτης τους ζει και ο ίδιος κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, όμως αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία!

 

Ένας άνθρωπος άρρωστος (εξαρτημένος από ουσίες, αλκοόλ ή με κλονισμένο ψυχικό κόσμο) ο οποίος δεν μπορεί να φροντίσει ούτε τον εαυτό του δεν επιτρέπεται να έχει ζώα και να τα κακοποιεί αφήνοντας τα χωρίς τροφή και νερό επειδή απλά δεν είναι με τα καλά του.

Οι αρχές οφείλουν να σώσουν αυτά τα συναισθανόμενα πλάσματα και να τα γλυτώσουν από τα χέρια του όπως ακριβώς θα έκαναν για έναν άνθρωπο.

Αύριο η Αστυνομία θα πάει στον χώρο όπου βρίσκονται τα σκυλιά για να γίνουν τα δέονται ενώ ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ρεθύμνου θα ζητήσει από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου να απαγορευτεί σε αυτόν τον άνθρωπο να αποκτήσει οποιοδήποτε ζώο στο μέλλον.

Θυμίζουμε ότι η παθητική κακομεταχείριση είναι διαρκής κακοποίηση και είναι πασιφανές ότι αυτά τα πλάσματα που βλέπετε στις φωτογραφίες τις οποίες δημοσιεύουμε είναι σκελετωμένα είτε από την έλλειψη τροφής ή και τις ασθένειες.

Και γι’ αυτό το έγκλημα κάθε δικαιολογία είναι απλά φτηνή, καθώς τα ζώα μόνο υφίστανται και δεν επιλέγουν. Εμείς αναρωτιόμαστε οι γείτονες που γνωρίζουν αυτή την κατάσταση εκεί τόσο καιρό, γιατί μέχρι δεν τον είχαν καταγγείλει; Ο Δήμος Ρεθύμνου θα αναλάβει αυτά τα πλάσματα, αν κατασχεθούν;

Διαβάστε επίσης:

Αδιάφορος ο Δήμος Ρεθύμνου παλεύουν όπως μπορούν οι φιλόζωοι εθελοντές

Ρέθυμνο: Σκύλος αλυσοδεμένος μέσα σε βαρέλι – φέρετρο αν και νεκρός εδώ και μήνες

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Ceci

    Επειδη θα τρελαθω... τι δειχνει το βελος της φωτογραφιας; Το ζωντανο εχει καρκινο του μαστου που εχει φτασει σε ΑΥΤΟ το σημειο;;; Πριν 3 βδομαδες κοιμησα την 15χρονη μονακριβη μου λογο προβληματων υγειας (καρκινονματα στο μαστο κ μεταστασησ στον πνευμονα) πριν ξεκινησει ομως να ποναει και ειχε ξεκινησει να μεγαλωνει ογκος στο συγκεκριμενο μαστο. Αν ειναι ανικανος ο ιδιοκτητης δεν πρεπει να εχει τα σκυλια. Οπως η πολιτεια θα του επαιρνε τα παιδια ας του παρει η φιλοζωικη τα σκυλια. Ελεος!

  2. katerina

    Συμφωνα απολυτα με τον Χαρη..Απο τις φωτογραφιες βγαλω το συμπερασμα οτι ο ανθρωπος μαλλον να τα βοηθησει θελησε(ασχετα απο το αποτελεσμα),μιας κ δεν ειναι δεμενα κι εντοσ του χωρου του σπιτιου τ ειναι και ειναι και 15!Η εκπαιδευση εχει καλυτερα αποτελεσματα απο την τιμωρια.Γνωμη μου,η φιλοζωικη θα επρεπε να του μιλησει και να του δωσει να καταλαβει οτι δεν μπορει να φροντιζει τα ζωα,προτου τρεξει στην αστυνομια..

  3. χαρης

    σωστη η ερωτηση στο τελος! θα αναλαβει ο δημος(ή καποιος αλλος?), ή θα καταληξουν σε καποιο κεντρο...μεσα σε κλουβια...ευθανασια?
    μηπως αντι για αστυνομια, μια πρωτη κινηση θα ηταν να βοηθησετε τον ανθρωπο σε τροφες-φαρμακα?!
    λεω μηπως...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.