Στηρίξτε μας

Ζητούν από τον εισαγγελέα Εφετών Αγρινίου να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που αθώωσε τον δολοφόνο του σκυλιού στο Αιτωλικό

15 Σεπτεμβρίου 2016 08:06 | Καταγγελίες
Ζητούν από τον εισαγγελέα Εφετών Αγρινίου να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης που αθώωσε τον δολοφόνο του σκυλιού στο Αιτωλικό

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Στον εισαγγελέα Εφετών Αγρινίου απευθύνθηκε με επιστολή της σήμερα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καθώς και ο σύλλογος «Φίλοι των Ζώων και του Περιβάλλοντος Ι.Π. Μεσολογγίου» ζητώντας του να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου, το οποίο στις 7 Σεπτεμβρίου αθώωσε έναν 28χρονο άνδρα, αν και αυτός σκότωσε έναν αδέσποτο σκύλο πυροβολώντας τον επανειλημμένα μπροστά στα παιδιά και μέσα σε παιδική χαρά στην περιοχή εργατικών κατοικιών του Αιτωλικού στις 28 Αυγούστου 2016.

Οι αυτόπτες μάρτυρες που τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία δεν είδαν αυτό που ισχυρίστηκε ο δράστης ότι δηλαδή το συγκεκριμένο σκυλί επιτέθηκε στο παιδί του. Αντιθέτως χαρακτήρισαν το νεαρό ζώο φιλικό. Το δικαστήριο έκανε όμως δεκτούς τους ισχυρισμούς του δολοφόνου του ζώου και των δύο «μαρτύρων» που εμφανίστηκαν ξαφνικά, οι οποίοι είπαν ότι το συγκεκριμένο σκυλί είχε επιτεθεί στο παιδί του, αν και στο δικαστήριο δεν προσκομίστηκαν έγγραφα (π.χ. βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο) τα οποία να πιστοποιούν την επίθεση.

Ουσιαστικά το δικαστήριο – αν η επίθεση συνέβη κάτι για το οποίο αμφιβάλλουμε – είπε μπράβο στον δράστη και συναίνεσε στην αυτοδικία και στην εκδίκηση κάτι που το ποινικό μας δίκαιο απαγορεύει. Όπως πολλές φορές έχουμε δημοσιεύσει στο www.zoosos.gr το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου συστηματικά (έχουμε τρεις καταγεγραμμένες περιπτώσεις το τελευταίο έτος) αθωώνει δολοφόνους ζώων βρίσκοντας ελαφρυντικά ή γιατί δεν τηρεί τη νομοθεσία κάτι που έχει καταγγείλει ξανά η Π.Φ.Π.Ο.

Στην επιστολή των φιλοζωικών φορέων επισημαίνεται ότι: «Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα, Στις 07/09/2016 εκδικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου  υπόθεση θανάτωσης ζώου συντροφιάς και δη σκύλου και εκδόθηκε η υπ αριθ. 1068/2016 απόφαση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε, ότι κινδύνεψε το παιδί του και γι’ αυτό πυροβόλησε και σκότωσε το μικρόσωμο 6  μηνών κουτάβι. Θα Σας παρακαλούσαμε  να λάβετε υπόψη Σας στην αποδοχή ή όχι του αιτήματός μας τα παρακάτω πραγματικά περιστατικά.

Α. Το θανατωθέν ζώο ήταν μικρόσωμο και κουτάβι περίπου 6 μηνών και δεν θα μπορούσε να προκαλέσει κακό λόγω του μεγέθους του και της ηλικίας του.

Β. Το παιδί του κατηγορούμενου  είναι περίπου 5 χρονών, όχι τόσο μικρό, ώστε να κινδυνέψει από ένα τόσο μικρό ζώο και σε κάθε περίπτωση η απώθηση του κουταβιού θα μπορούσε να γίνει με τρόπους ανώδυνους και όχι με τον πυροβολισμό του.

Γ. Το νεκρό σκυλί σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ανθρώπων που το φρόντιζαν ως αδέσποτο ήταν απόλυτα φιλικό και άκακο.

Δ. Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός άλλου μικρού κοριτσιού, που έπαιζε και αυτό στην παιδική χαρά, η οποία πιθανόν λόγω της ηλικίας του δεν ελήφθη υπόψη αλλά είναι καθοριστικής σημασίας, έσπευσε να προστατέψει το κουτάβι από την μανία του δράστη  και αυτό συνηγορεί στους ισχυρισμούς μας, ότι  το μικρόσωμο κουτάβι ήταν ακίνδυνο και φιλικό, αλλά και κατά την δήλωση του κοριτσιού κινδύνεψε το ίδιο από τους πυροβολισμούς του αεροβόλου όπλου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατες σωματικές βλάβες σε άνθρωπο.

Ε. Είναι απορίας άξιο πως κάποιος γονιός μεταβαίνει σε παιδική χαρά οπλοφορώντας γεγονός που κατά την γνώμη μας καταδεικνύει τα βίαιο του χαρακτήρα του.

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα,

Η αυτοδικία κατά ενός ακίνδυνου και ανυπεράσπιστου πλάσματος, η οποία  μάλιστα επιφέρει τον θάνατό του λαμβανομένων υπόψη και των ανωτέρω ισχυρισμών μας θεωρούμε, ότι δεν θα έπρεπε να επιδοκιμαστεί εμμέσως από το σεβαστό δικαστήριο με την αθώωση του δράστη.

Θα αποτελούσε δε και ένα γενικότερο κοινωνικό μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων, στο βαθμό μάλιστα που το 5χρονο παιδί ουδόλως κινδύνεψε, σε μια κοινωνία  που  η κακοποίηση των ζώων έχει λάβει στοιχεία παθογένειας και καταδικάζεται από την Πολιτεία  αλλά και από τις ανώτατες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές της χώρας».

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Το δικαστήριο αθώωσε τον δολοφόνο του σκύλου που ισχυρίστηκε ότι το ζώο δάγκωσε το παιδί του στο Αιτωλικό

Μεσολόγγι: Αθώωσαν τον άνδρα που σκότωσε με τσεκούρι σκύλο μπροστά σ’ ένα παιδί στον Άγιο Θωμά

Στις 7/9 η δίκη του 28χρονου που δολοφόνησε σκύλο μέσα σε παιδική χαρά μπροστά στα παιδιά στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας

Δικάζεται αύριο ο δολοφόνος του σκύλου στο Αιτωλικό, του επιβλήθηκε ήδη το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ

Αιτωλικό: Συνελήφθη άνδρας που πυροβόλησε επανειλημμένα με αεροβόλο και σκότωσε σκύλο μέσα σε παιδική χαρά μπροστά στα παιδιά

Αγρίνιο: 30.000 € πρόστιμο στον άνδρα που έδεσε τον σκύλο στον κοτσαδόρο του Ι.Χ. για να τον πάει στο χωράφι του

Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας: Έγδαρε τον σκύλο, ακρωτηρίασε τα γεννητικά του όργανα και τον πέταξε στο δρόμο

Παναιτώλιο: Αντί να φροντίσει το σοβαρά χτυπημένο άλογο το αναζητούσε για να το εκτελέσει!

Κατέθεσαν καταγγελία σε βάρος του συλλέκτη που κακοποιεί τα έγκλειστα ζώα στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας

Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας: Σκοτώνει πουλιά και τα κρεμάει στην περίφραξη του κτήματος του!

Νεκρός ο γάιδαρος που δηλητηρίασαν με χημικές ουσίες στο Στράνωμα Ναυπακτίας

Ματαράγκα Αιτωλοακαρνανίας: Σκότωσε τον σκύλο και τον πέταξε στον γκρεμό

Σοβαρή η κατάσταση του σκελετωμένου σκύλου που περιφερόταν στον Άγιο Θωμά Αιτωλοακαρνανίας

Έκκληση για την σωτηρία του σκύλου που πυροβολήθηκε με μονόβολο στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας

Συνελήφθη ο άνδρας στο χωράφι του οποίου βρέθηκαν 3 γάτες κρεμασμένες σε δέντρο στη Λυσιμαχία Αιτωλοκαρνανίας

Τριανταίικα Νεάπολης Αγρινίου: Πόσο μπορεί να ζήσει ένας σκύλος αν έχει για φαγητό λεμόνια;

Αγρίνιο: Έκαψαν σκυλί στην στάση του Κ.Τ.Ε.Λ.

Αγρίνιο: Σκότωσαν τη σκυλίτσα πυροβολώντας την με αεροβόλο

Αγρίνιο: Μ’ ένα παλούκι θέλησαν να μετακινήσουν το πτώμα του σκύλου

Σωρηδόν εγκαταλείπουν κουτάβια παντού στο Αγρίνιο

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.