Στηρίξτε μας

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ άλλαξε την εγκύκλιο μεταφοράς κατοικίδιων κάνοντας δύσκολο το ταξίδι με ζώα συντροφιάς

20 Απριλίου 2016 18:44 | Επικαιρότητα
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ άλλαξε την εγκύκλιο μεταφοράς κατοικίδιων κάνοντας δύσκολο το ταξίδι με ζώα συντροφιάς

Λίγο πριν η πασχαλινή εορταστική περίοδος ξεκινήσει – και αυξηθεί η επιβατική κίνηση – η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. άλλαξε την εγκύκλιο με την οποία ορίζει κάτω από ποιες προϋποθέσεις και σε ποια δρομολόγια μπορούμε να μετακινηθούμε με τα κατοικίδια μας ενώ ταξιδεύουμε με δρομολόγια Προαστιακού, Ιντερσίτι, λεωφορεία με αποτέλεσμα αυτό να δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στους κηδεμόνων ζώων συντροφιάς που δεν έχουν εναλλακτική λύση.

Και αυτό γιατί οι αλλαγές, που μπορείτε να δείτε εδώ, προβλέπουν ότι μεγαλόσωμα και μικρόσωμα ζώα μεταφέρονται υποχρεωτικά σε κουτί μεταφοράς. Τα μεγαλόσωμα πάντα στην σκευοφόρο και τα μικρόσωμα στην καμπίνα των επιβατών και αυτό μόνο αν δεν αντιδράσουν οι συνεπιβάτες, διαφορετικά και αυτά με το κλουβί τους πάνε στην σκευοφόρο.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) με επιστολή στις 18 Απριλίου προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr o αντιπρόεδρος της Μάνθος Αρμπελιάς, ζητάει συνάντηση ώστε να δρομολογηθούν οι αλλαγές που δεν θα αποδεικνύουν την οπισθοδρόμηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. στην αντιμετώπιση των κατοικίδιων και στόχος της φυσικά είναι να υπάρχει ενιαίος κανόνας για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να είναι πιο απλός δηλαδή όλα τα ζώα να μεταφέρονται εκτός κουτιού παρά μόνο φέροντας φίμωτρο και λουρί ενώ ο κηδεμόνας του θα έχει μαζί του το βιβλιάριο υγείας τους.

Η Π.Φ.Π.Ο. στην επιστολή της προς την Βασιλική Κολοβού, προϊσταμένη Τμήματος ∆ιεθνών Σχέσεων Τοµέα Μεταφορών επισημαίνει: «Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχατε με τον Αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, θα θέλαμε και γραπτώς να ζητήσουμε την άμεση παρέμβασή σας για πρόβλημα που έχει προκύψει με την τροποποίηση εγκυκλίου εκ μέρους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ παραμονές Πάσχα, με αποτέλεσμα το επιβατικό κοινό -και ιδίως Φοιτητές που δεν έχουν και άλλον τρόπο μετακίνησης- να μην μπορούν να μετακινηθούν με τα ζώα τους.

Είναι απολύτως παράλογο τέτοιες αποφάσεις να λαμβάνονται λίγο πριν την εορταστική περίοδο, με σκοπό τελικά να αποτρέψει την πρόσβαση ιδιοκτητών σκύλων και γατών από την ελεύθερη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μία εγκύκλιος που ίσχυε επί περίπου δύο χρόνια, καταργείται ξαφνικά μέσα σε περίοδο αιχμής αφήνοντας ουσιαστικά ξεκρέμαστους δεκάδες συμπολίτες μας χωρίς άλλη επιλογή μετακίνησης.

Παρακαλούμε άμεσα για την παρέμβασή σας, ώστε τουλάχιστον να διατηρηθεί το προηγούμενο καθεστώς μόνο για την περίοδο των εορτών και αμέσως μετά η Ομοσπονδία μας αιτείται συνάντηση μαζί σας ώστε να συζητηθεί - και επιτέλους να λυθεί μετά από 4 χρόνια από την ισχύ του Νόμου - η διάκριση που έχει δημιουργηθεί, που έχει σαν συνέπεια την στέρηση του θεμελιώδους δικαιώματος κάθε πολίτη της Ε.Ε. να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - αίτημα που έχει τεθεί στο Υπουργείο σας περίπου δύο χρόνια πριν» καταλήγει η επιστολή.

Διαβάστε επίσης:

Ποτέ τα ζώα στο χώρο των αποσκευών!

Και στα τρένα μπορούμε να ταξιδεύουμε με τα κατοικίδια μας!

Νέα εγκύκλιος για τη μεταφορά κατοικίδιων στα Κ.Τ.Ε.Λ. και στα αστικά λεωφορεία

Επιτρέπεται η μεταφορά των μικρόσωμων κατοικίδιων με το Κ.Τ.Ε.Λ.

Ζητούν να επιβληθούν κυρώσεις στον οδηγό του Κ.Τ.Ε.Λ. Έβρου για την κακομεταχείριση του σκύλου

Πρόστιμο στον οδηγό του Κ.Τ.Ε.Λ. Τρικάλων που έβαλε σκύλο στις αποσκευές!

Το Κ.Τ.Ε.Λ. ΠΕΛΛΑΣ ενημερώνει επιβάτες και οδηγούς ότι επιτρέπεται η μεταφορά ζώων στην καμπίνα

Τον κατέβασε από τον Προαστιακό για να βάλει σε σακούλα τον σκύλο!

Θα επιτρέπονται στους συρμούς των τρένων για επιβάτες τα ζώα συντροφιάς

Κατέβασε από το λεωφορείο τους ανήλικους επειδή είχαν μαζί τους ένα κουταβάκι

Η άγνοια της νομοθεσίας οδήγησε στην άρνηση εισόδου του σκύλου (συνοδού τυφλής) σε ταβέρνα

Ο πρώτος – σκύλος συνοδός τυφλής που βοηθάει ασθενείς στο Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης

Επέτρεψαν στον σκύλο να επιβιβαστεί μαζί της στο ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Νέα Σμύρνη: Απαγόρευσαν σε ταβέρνα την είσοδο σε σκύλο – συνοδό τυφλής

 

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

 1. ΓΩΓΩ

  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΚΟΥΠΕ ΗΤΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΑ ΣΚΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΑ ΣΕ ΚΛΟΥΒΑΚΙ Ή ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.

  ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΑΝ Η ΣΚΕΥΟΦΟΡΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΩ ΕΓΩ, Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ "ΜΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ". ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΤΟ "ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΣΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ.

  ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕΣΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ.

 2. Βασίλης

  Ελλάδα..Κάθε χρόνο κι ένα βήμα προς τα πίσω. Σε λίγο θα πιάσουμε Μεσαίωνα. Έχουμε καταντήσει ο περίγελος όλης της Ευρώπης με κάτι τέτοιες αποφάσεις...

 3. ΧΡΙΣΤΙΝΑ

  Μήπως να διαμορφώσουν κάποιο βαγόνι με θέσεις για ανθρώπους με τα ζώα του να τελειώνει το παραμύθι? Ας είναι και μισό βαγόνι σε κάθε δρομολόγιο. Κάνουν τη ζωή μας δύσκολη για θέματα που έπρεπε να έχουν λυθεί ήδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.