Στηρίξτε μας

Θα επιτρέπονται στους συρμούς των τρένων για επιβάτες τα ζώα συντροφιάς

2 Οκτωβρίου 2012 15:31 | Επικαιρότητα
Θα επιτρέπονται στους συρμούς των τρένων για επιβάτες τα ζώα συντροφιάς

Τα προβλήματα κατά την μετακίνηση των ζώων συντροφιάς με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εντός της Ελλάδας δεν είναι λίγα. Καθημερινά σχεδόν λαμβάνουμε καταγγελίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας για ζώα που αν και συνοδεύονται από τους ιδιοκτήτες τους και φέρουν το βιβλιάριο υγείας, που είναι παντού απαραίτητο, μπαίνουν στους χώρους αποθήκευσης αποσκευών και όχι στην καμπίνα των επιβατών κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Δυστυχώς είναι αρκετοί ακόμη οι οδηγοί των υπεραστικών Κ.Τ.Ε.Λ. που αρνούνται την επιβίβαση σε εκείνους που συνοδεύουν ζώα συντροφιάς.

Εξαιτίας του όγκου των παραπόνων και των καταγγελιών, αφού έχουμε και θανάτους ζώων λόγω ασφυξίας ή έντονου στρες, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία  (Π.Φ.Π.Ο.) και τα τοπικά φιλοζωικά σωματεία είναι σε επαφή τόσο με τις διευθύνσεις των κατά τόπους Κ.Τ.Ε.Λ. όσο και με το Υπουργείο Μεταφορών ώστε σταδιακά να περάσει το κατάλληλο μήνυμα και η νομοθεσία να ισχύσει πλήρως.

Τα ζώα δεν είναι ακάθαρτα και έχουν δικαίωμα να ταξιδεύουν μαζί μας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι επαφές της Π.Φ.Π.Ο. με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ήδη ισχύει στον Η.Σ.Α.Π. και στο ΤΡΑΜ και στο ΜΕΤΡΟ) ώστε και στα τρένα που κάνουν υπεραστικά δρομολόγια να ισχύει αυτό που γίνεται στα Κ.Τ.Ε.Λ., δηλαδή τα ζώα συντροφιάς να συνοδεύονται από τους ιδιοκτήτες του και να ταξιδεύουν μαζί τους στα βαγόνια των επιβατών.

Όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Π.Φ.Π.Ο. σήμερα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ την πληροφόρησε, ότι τελικά θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος η οποία θα επιτρέπει τη μεταφορά των ζώων συντροφιάς στους συρμούς των επιβατών.

 Αυτό είναι ένα ακόμα καλό νέο. Μια μικρή απόδειξη ότι τα δικαιώματα των ζώων τίθεται επί τάπητος και οι αρμόδιοι αναγκάζονται να υποχωρούν και να προσφέρουν σε αυτά τα πλάσματα κάτι από αυτό που τους αναλογεί.

Διαβάστε επίσης:

Ευνοϊκότερες διατάξεις για τη μετακίνηση ζώων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προαναγγέλλει ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων

Επιτρέπεται η μεταφορά των μικρόσωμων κατοικίδιων με το Κ.Τ.Ε.Λ.

Κ.Τ.Ε.Λ. Πέλλας: Συγκεκριμένα δρομολόγια για τη μεταφορά μικρόσωμων ζώων συντροφιάς

Το Κ.Τ.Ε.Λ. Πέλλας βοηθά τους φιλόζωους να μετακινηθούν μαζί με τα ζώα τους

Το Κ.Τ.Ε.Λ. ΠΕΛΛΑΣ ενημερώνει επιβάτες και οδηγούς ότι επιτρέπεται η μεταφορά ζώων στην καμπίνα

Οδηγοί του Κ.Τ.Ε.Λ. Αριδαίας παρανομούν και απαγορεύουν τα κατοικίδια στην καμπίνα των επιβατών

Αττικό Μετρό: Τι απαντά για την είσοδο σκύλων – συνοδών αναπήρων

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Μαρία

    Αφήστε το καλύτερα. Γιατί το μόνο που καταφέρατε είναι να μετακινούνται τα γλυκά μικρόσωμα σκυλάκια... Αχ μωρέ... Εμείς που έχουμε μεγαλύτερο μέγεθος σκυλιού και μην φανταστείτε τίποτα τεράστιο μεσαίου μεγέθους 17 κιλά απαγορεύεται... Άρα δεν καταφέρατε ΤΙΠΟΤΑ... αν καταφέρεται με αγώνες το ίδιο και στα τρένα πραγματικά θα είστε ξεφτιλες...

    1. 666

      Έχεις διεκδικήσει ποτέ κάτι για τα σκυλιά να δεις πώς είναι; Πόσα χρόνια προσπαθούσαν να στείλουν το νομοσχέδιο στην βουλή, και πόσες φορές το σταμάτησαν γιατί του γίνονταν αλλαγές και θα ήταν χειρότερο από ό,τι είναι ξέρεις; Ότι περιλάμβανε και την απαγόρευση πώλησης στα πετσοπ και την αφαίρεσε ο υπουργός το ξέρεις;
      Κάνε μια δοκιμή με τον δήμο σου να δεις τι σημαίνει να διεκδικείς για τα ζώα. Ζήτα του κάτι και μάλιστα σε νόμιμο πλαίσιο, και έλα να μας πεις τα χαμπέρια.

    2. eleni

      Μαρία, το δημοσίευμα που σχολίασες και τόσο ειρωνικά αποκαλώντας ξεφτίλες εκείνους που προσπαθούν να αλλάξουν νοοτροπίες δεκαετιών είναι του 2012. Τα νεότερα για την επικείμενη αλλαγή στα ΜΜΕ σε ό,τι αφορά τα κατοικίδια εδώ: https://www.zoosos.gr/eunoikoteres-diatakseis-gia-ti-metakinisi-zoon-ta-mesa-mazikis-metaforas-proanaggellei-o-upourgos-metaforon-upodomon-diktuon/#axzz53xkodlS7

  2. marw

    Μπράβο μας φιλόζωοι! πολύ καλά νέα! επιτέλους! ήθελα και γω να μετακινώ το σκυλάκι μου στην αθήνα και τρόμαζα με το τι θα αντιμετώπιζα κάθε φορά ή έπρεπε να ξηλωθώ και να παίρνω ταξί και να ανέχομαι τα μούτρα του κάθε ταξιτζή και τους όρους του! μη μου ξεράσει, μη μου αφήσει τρίχες, είναι άρρωστο;, γιατί κλαψουρίζει και τελειωμό δεν είχαν! κι αυτά εν καιρώ κρίσης, πιο πρίν σε διάλεγαν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.