Στηρίξτε μας

Τι δεν κάνουν οι Χανιώτες κτηνίατροι για τα αδέσποτα ζώα...

14 Νοεμβρίου 2013 18:44 | Επικαιρότητα
Τι δεν κάνουν οι Χανιώτες κτηνίατροι για τα αδέσποτα ζώα...

Η Μαρίνα Μπαξεβάνη, κάτοικος Χανίων, διαβάζοντας ένα άρθρο στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα» για τη συμβολή των ντόπιων κτηνιάτρων στη φροντίδα των ζώων (άγριων, κατοικίδιων, αδέσποτων) δεν άντεξε την υπερβολή που είδε διατυπωμένη. Επειδή θεώρησε πως το δημοσίευμα ωραιοποιεί την κατάσταση έγραψε μια επιστολή και την έστειλε στην εφημερίδα.

Το κείμενο της δεν δημοσιεύτηκε ποτέ στα «Χανιώτικα Νέα» όπως μας ενημέρωσε μάλλον το «έφαγε» η λογοκρισία. Γι’ αυτό και επικοινώνησε με το www.zoosos.gr και μας ζήτησε να δημοσιεύσουμε την άποψη της. Αυτό ακριβώς κάναμε. Παραθέτουμε φυσικά και το δημοσίευμα της συγκεκριμένης εφημερίδας για να έχετε πληρέστερη άποψη. Άλλωστε οι αναγνώστες του www.zoosos.gr γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι δεν κάνουν ούτε οι Χανιώτες κτηνίατροι…

Η εξαίρεση που δε γίνεται κανόνας…

«Μεγαλωμένη στο εξωτερικό, με πατέρα φιλόζωο-ακτιβιστή, έμαθα από πολύ μικρή να σέβομαι κάθε μορφή ζωής, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα μια ιδιαίτερη σχέση με τα ζώα.

Όταν λόγω συνθηκών μετακόμισα στα Χανιά πριν μερικά χρόνια εντυπωσιάστηκα από το φυσικό τους κάλλος και σοκαρίστηκα από το πλήθος των αδέσποτων.

Πριν λίγες μέρες και συγκεκριμένα στο φύλλο της εφημερίδας Χανιώτικα Νέα της 7ης Οκτωβρίου διάβασα ένα άρθρο με τίτλο “Διάσωση εκατοντάδων ζώων από τους Χανιώτες κτηνιάτρους”.

Ήταν ένα άρθρο που οποιοσδήποτε φιλόζωος θα ήθελε να ισχύει… Θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική έκθεση ιδεών με θέμα “Πως θα πρέπει να είναι οι κτηνίατροι στην Ελλάδα”.

Δυστυχώς η αλήθεια απέχει πάρα πολύ. Mου φάνηκε διαβάζοντας το σαν ένα ωραίο παραμύθι των παιδικών μου χρόνων.

Οι κτηνίατροι είναι επαγγελματίες δεν είναι φιλόζωοι και πολλοί από αυτούς ακραιφνείς επαγγελματίες και ουδόλως φιλόζωοι.

Εντύπωση μου έκανε επίσης στο άρθρο σας, ότι δεν υπάρχει αναφορά σε κανένα όνομα συγκεκριμένου κτηνιάτρου. Μάλλον δεν είναι τυχαία η μη προσωποποίηση.

Ποιοι είναι αυτοί οι κτηνίατροι που αναλαμβάνουν την διάσωση άγριων ζώων, όταν κανείς από αυτούς δεν εξειδικεύεται στην θεραπεία τους και ΟΛΑ στέλνονται στα ειδικά κέντρα περίθαλψης εκτός Κρήτης;

Το βλέμμα του γερακιού που είναι η ανταμοιβή τους, όπως λένε, πως μπορεί να τους κοιτάζει με ευγνωμοσύνη, όταν δεν μπορούν καν να του προσφέρουν την παραμικρή βοήθεια, αφού το βάζουν αμέσως στα καράβια της ΑΝΕΚ και το αποστέλλουν κατ’ ευθείαν στα κέντρα περίθαλψης άγριων ζώων;

Η “φιλοζωία” των Χανιωτών κτηνιάτρων, είναι η πιο ακριβή σε όλη την Ελλάδα, όταν για τη “φιλοζωική” στείρωση εκατοντάδων αδέσποτων ζώων η τιμή κυμαίνεται από 130-160 ευρώ (το θηλυκό σκυλί) και βαίνει αυξανόμενη παρά την οικονομική κρίση, που έχει γονατίσει τους φιλόζωους πολίτες.

Τέτοιες τιμές, στην Αθήνα ας πούμε, γίνονται για τα ζώα που έχουν ιδιοκτήτη ενώ η φιλοζωική τιμή για τ’ αδέσποτα κυμαίνεται από 50 έως 80 ευρώ φυσικά με χρήση άριστων υλικών.

Το Δίκτυο Εθελοντών του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, που αναφέρεται στο άρθρο, δεν είναι και τόσο εθελοντικό, μιας και το κόστος για κάθε στείρωση περιλαμβάνει, έξοδα εισιτηρίων, έξοδα διαμονής, φαγητού και όλο το φαρμακευτικό υλικό, αναισθησία κ.τ.λ. ανέρχεται δηλαδή για κάθε ζώο σε περίπου 100 ευρώ.

Που να βρουν αυτά τα χρήματα οι φιλόζωοι πολίτες για τα πάρα πολλές εκατοντάδες ζώων; Οι “φιλοζωικές” τιμές των 130 ευρώ και πιο πολύ για μια στείρωση, αποκαλείται εθελοντισμός των κτηνιάτρων στα αδέσποτα;

Ή το να στειρώσεις ένα ζώο δωρεάν μπροστά στα εκατοντάδες τον μήνα είναι προσφορά - και αυτό στην πράξη δεν το έχω αντιμετωπίσει ποτέ - τους κάνει να αισθάνονται ότι έχουν κάνει το χρέος τους προς την πόλη των Χανίων και τον νομό με τα χιλιάδες αδέσποτα και να υπερβάλλουν;

Προτιμότερη θα ήταν η σιωπή. Πολλοί Χανιώτες κτηνίατροι έχουν και μια αποστροφή προς τα αδέσποτα.

Ορισμένοι μάλιστα τα εξετάζουν στο πορτμπαγκάζ των αυτοκινήτων και αρνούνται να τα μεταφέρουν στο κτηνιατρείο τους, ή όσες φορές αυτό γίνεται πανικοβάλλονται στην θέα ενός αδέσποτου βρώμικου, με ψύλλους που είναι μέσα στα αίματα.

Μερικές δε φορές πριν το “πιάσουν” ψεκάζουν μέχρι και το... πεζοδρόμιο και αυτό φυσικά δεν συγκαταλέγεται στους κανόνες αντισηψίας, που είναι απολύτως απαραίτητη να εφαρμόζεται.

Αν τύχει και εντοπίσεις ένα τραυματισμένο ζώο το Σαββατοκύριακο και πέσεις στην εφημερία – που ορθώς υπάρχει – θα αντιληφθείς ότι τότε οι τιμές είναι υψηλότερες λόγω αργίας! Και αυτά σε μια Ελλάδα χειμαζόμενη, με πτωχοποιημένους πολίτες.

Άμα δεν έχεις να πληρώσεις εκείνη την στιγμή αρκετοί δεν το αναλαμβάνουν με αποτέλεσμα ακόμη και τον θάνατο του ζώου. Έχουν πεθάνει ζώα, επειδή μερικοί κτηνίατροι εκτός ωραρίου έχουν το κινητό τους κλειστό.

Στα κατάγματα η “φιλοζωική” τιμή ανέρχεται στα 300, 500 και 800 ευρώ. Πολλοί από τους συμπαθείς κτηνιάτρους δεν αναλαμβάνουν αδέσποτο ζώο, αν δεν πληρωθούν και ο πολίτης απεγνωσμένος κάνει εράνους να μαζευτεί το ποσό, που τις περισσότερες φορές είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί,

Και τα τραυματισμένα αδέσποτα που χρήζουν κτηνιατρικής φροντίδας δεν είναι λίγα, ούτε νοσούν σπάνια.

Διάβασα με λύπη μου βέβαια στην εφημερίδα σας, ότι κάποιος φιλοζωικός σύλλογος σταμάτησε την περίθαλψη των ζώων, λόγω οικονομικής ανέχειας πλέον. Θα γινόταν αυτό αν έστω, οι τιμές των κτηνιάτρων προς τα σωματεία ήταν υποφερτές; Στην έκπτωτη αξιών εποχή μας οι λέξεις έχουν χάσει το πραγματικό τους νόημα.

Έχοντας ζήσει στην Ευρώπη και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την έννοια του εθελοντισμού, οι εθελοντές κτηνίατροι παρέχουν τα πάντα δωρεάν, έχουν ιδεολογικά πραγματική αγάπη στα ζώα με την έννοια ότι δεν τρώνε κρέας, ψάρια, αλλά ούτε και τα παράγωγά τους, είναι πραγματικοί φορείς της έννοιας του εθελοντισμού...

Θυμάμαι ότι μια φορά βρήκα σκυλίτσα, χωρίς σήμανση – ένα Πομεράνιαν – στην περιοχή του Carrefour, το οποίο εγκυμονούσε.

Την πήρα στο σπίτι, την έλουσα, την αποπαρασίτωσα και πήγα να της κανονίσω στείρωση, προσδοκώντας σε καλύτερη τιμή γιατί ήταν αδέσποτη.

Δέχτηκα όμως τρομερή επίθεση από τον κτηνίατρο, ότι προσπαθούσα να τον εξαπατήσω καθώς το ζώο ΔΕΝ φαινόταν αδέσποτο.

Τελικά δεν έχω καταλάβει… Τα πλένουμε ή δεν τα πλένουμε για να μην νομίσει κάποιος κτηνίατρος, ότι τον κοροϊδεύουμε;

Πήγα λοιπόν σε άλλο κτηνίατρο με καλύτερη τιμή και την ώρα του προγραμματισμένου ραντεβού, με πέταξαν στην κυριολεξία έξω γιατί συνέβη κάτι - καθόλου έκτακτο να σημειώσω - στο ζώο μιας εξέχουσας πελάτισσας και αναβλήθηκε η στείρωση του αδέσποτου απλά γιατί… ήταν αδέσποτο.

Τελικά μετά από τόσες περιπέτειες το ζώο στειρώθηκε δωρεάν από εθελοντές κτηνιάτρους της αλλοδαπής, τους οποίους κατηγορούν οι Έλληνες, ως απατεώνες, ενώ αντίθετα είναι εξέχοντες κτηνίατροι και κυρίως Άνθρωποι.

Βέβαια σε κάθε κανόνα υπάρχει και η εξαίρεση, αλλά αυτή είναι σαν την σταγόνα στον ωκεανό, ένας το πολύ δύο από τους συμπαθείς κατά τα άλλα αυτούς επαγγελματίες.

Προτείνουν οι καλοί κτηνίατροι την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων. Το κόστος αγοράς ενός τσιπ είναι 3 ευρώ με εμπορική τιμή, τόσο τα προμηθεύονται. Μέχρι τα 20, 25, 30 ακόμη και 40 ευρώ που είναι η τιμή για τον καταναλωτή;

Πόσους πελάτες τους έχουν υποχρεώσει – έχοντας το λιγότερο ηθική υποχρέωση – να βάλουν microtsip “βάσει της νομοθεσίας, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των αδέσποτων”;

Πόσα από αυτά είναι καταχωρημένα στην επίσημη βάση δεδομένων; Tι κίνητρα έχουν δώσει αυτοί στους πελάτες τους για το microtchip;

Ο νόμος απαγορεύει επίσης το κόψιμο των αυτιών και των ουρών… Ας μας πουν οι φίλτατοι συμπολίτες μας -κηδεμόνες Ντόμπερμαν, Πιτμπούλ και άλλων συναφών φυλών, πού έχουν γίνει αυτοί οι ακρωτηριασμοί;

Γιατί όσοι “συχνάζουμε” σε κτηνιατρεία έχουμε γίνει πολλές φορές μάρτυρες αυτού του διαπεραστικού και έντονου – όπως του γερακιού – αλλά ταυτόχρονα και πληγωμένου βλέμματος, ζώων που βγαίνουν από τα χειρουργεία ακρωτηριασμένα…

Επομένως γίνεται επιλεκτική χρήση του νόμου μόνο και μόνο για να δημιουργούμε εντυπώσεις;

Γνωρίζω, ότι τα φιλοζωικά σωματεία, τα οποία όλα είναι άξια για τον πραγματικό εθελοντισμό τους, κάνουν μαθήματα στα σχολεία.

Δεν άκουσα να πήγε ποτέ κτηνίατρος σε σχολείο για να ενημερώσει τα παιδιά ή αν έγινε κάποτε αυτό κάπου, κάποτε δεν είναι τουλάχιστον αντικειμενικό να το γενικεύουμε.

Σε συζητήσεις με διάφορους κηδεμόνες σκύλων – όπου τους παροτρύνω να κάνουν στείρωση στα ζώα τους –ακούω συνέχεια είτε ότι αδυνατούν να τα στειρώσουν λόγω του υπερβολικά υψηλού κόστους της στείρωσης (200-300 έως και 400 ευρώ – μισός μισθός δηλαδή ή μια ολόκληρη σύνταξη – είτε ότι “θα το αφήσουν να γεννήσει μια φορά” γιατί έτσι τους σύστησε ο κτηνίατρός τους, για το καλό του ζώου!

Με ποια λογική δεν ξέρω. Κτηνίατρος δεν είμαι, αλλά στην εποχή της πληροφορίας, μπορώ να ενημερωθώ για ορισμένα πράγματα. Δε φταίει ο κλάδος σας για τη δημιουργία των αδέσποτων. Και είναι δικαίωμά σας να βοηθάτε ή όχι. Η δε αρμοδιότητα για τα αδέσποτα ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αυτό που ενοχλεί, είναι η ωραιοποίηση της κατάστασης και η υπερβολή. Ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,
Μαρίνα Μπαξεβάνη».

Το άρθρο των Χανιώτικων Νέων

XaniotikaNea

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Διάσωση εκατοντάδων ζώων

Γράφει: Γιώργος Κώνστας

Πάνω από 300 αδέσποτα ζώα και δεκάδες άγρια περιθάλπουν δωρεάν και με δική τους ευθύνη οι κτηνίατροι των Χανίων.

Δείχνοντας αληθινό ενδιαφέρον για τα ζώα πολλές φορές δεν διστάζουν, παρά το κόστος, να προσφέρουν ότι μπορούν σ’ ένα τραυματισμένο ή άρρωστο αδέσποτο ζώο ή ακόμα και δεσποζόμενο που οι κηδεμόνες του δεν μπορούν να αναλάβουν το κόστος, ενώ σε συνεργασία με άλλους εξειδικευμένους φορείς προσφέρουν βοήθεια σε τραυματισμένα άγρια ζώα και συμβάλλουν στην επιστροφή τους στη φύση.

«Η σχέση των κτηνιάτρων με τη δουλειά τους δεν εξαντλείται στο επαγγελματικό κομμάτι. Η επαφή τους με τα ζώα τροφοδοτεί την αγάπη τους γι’ αυτά και αυξάνει τον σεβασμό για όλες τις μορφές της ζωής. Απ’ την άλλη υπάρχει η σχέση της με τους ανθρώπους, δηλαδή, τους κηδεμόνες των ζώων. Η σχέση αυτή στο πέρασμα των ετών γίνεται προσωπική και με στοιχεία φιλίας», σημειώνουν οι κτηνίατροι των Χανίων που έχουν άμεση συναλλαγή με όλο τον φιλόζωο πληθυσμό του Νομού μας, δηλαδή τους κηδεμόνες των ζώων.

Είναι πολύ συχνή η προσκόμιση απ’ αυτούς ενός αδέσποτου ζώου στα κτηνιατρεία. Οι κτηνίατροι θα δώσουν τις συμβουλές τους και θα βοηθήσουν αφιλοκερδώς. Στατιστικά καθημερινά, ο κάθε κτηνίατρος θα δεχθεί από μία τουλάχιστον ερώτηση για συμβουλή για κάποιο αδέσποτο ζώο, ενώ κατά μέσο όρο οι κτηνίατροι θα περιθάλψουν δωρεάν έναν αριθμό αδέσποτων που φτάνει τα 300 κάθε χρόνο τουλάχιστον».

Ανάλογη είναι η συμβολή των κτηνιάτρων σε θέματα ευαισθητοποίησης κυρίως των μικρότερων ηλικιών. «Τα παιδιά οικογενειών που έχουν ζώο στο σπίτι τους νοιάζονται πολύ για τα αδέσποτα και πάντα προσπαθούν να τα βοηθήσουν. Είναι συχνές οι επισκέψεις ομάδων παιδιών ή εφήβων που βρίσκουν ένα αδέσποτο συνήθως νεαρό ζωάκι.

Πολλά από αυτά τα ζώα υιοθετούνται από πολλά παιδιά μαζί και τα φροντίζουν σε αυλές πολυκατοικιών και ψάχνουν να τους βρουν σπίτι. Συχνά μάλιστα φέρνουν ζώα ολόκληρες τάξεις σχολείων. Μας καλούν σε σχολεία για να κάνουμε ομιλίες σε σχέση με τα ζώα και να απαντήσουμε στους προβληματισμούς των παιδιών. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να λύσουμε και τους φόβους για τις ασθένειες ή την επιθετικότητα που πολλές φορές τους έχει περάσει κάποιος ενήλικας».

ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ

Εκτός από τα αδέσποτα ζώα οι κτηνίατροι φροντίζουν εθελοντικά και τα ζώα της άγριας φύσης. «Λειτουργεί εξαιρετικά ένα μεγάλο εθελοντικό δίκτυο που συμμετέχουν κτηνίατροι, δασαρχείο, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, δασολόγοι και Ναυτιλιακές Εταιρείες για να μπορέσουν να φτάσουν τα άγρια ζώα, εφόσον χρειάζονται μακροχρόνια νοσηλεία σε Κέντρα Προστασίας Αγριων Ζώων και Πτηνών. Κανείς από όλους αυτούς δεν πληρώνεται, η πληρωμή για μας είναι το διαπεραστικό βλέμμα του γερακιού όταν συνέρχεται», λένε.

Τα πιο πολλά άγρια ζώα είναι πτηνά, όπως γεράκια, αετογερακίνες, κουκουβάγιες ή αποδημητικά πουλιά. Τα περισσότερα συμβάντα έχουν να κάνουν με δηλητηριάσεις αλλά και τραυματισμούς δυστυχώς συχνά από πυροβόλα όπλα κ.ά. Άλλα ζώα είναι ασβοί, σκαντζόχοιροι κ.ά.

Ο αριθμός των άγριων ζώων που βοηθήθηκαν από τους κτηνιάτρους των Χανίων, ήταν το τέλος του 2012 περίπου 40, ενώ το 2013 είναι ήδη πολύ αυξημένος ο αριθμός τους, πράγμα που δείχνει και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για αυτά τα θέματα.

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ

«Οι κτηνιατρικές πράξεις που εκτελούνται αφιλοκερδώς από έναν κτηνίατρο για τα αδέσποτα ή τα άγρια ζώα μπορεί να αντιστοιχούν σε κόστος από 10 έως 200 ευρώ ή και περισσότερα. Όσον αφορά τον χρόνο που θα απαιτηθεί αυτός δεν έχει να κάνει με το κόστος της αγωγής. Σε πολλές περιπτώσεις θεραπευτικών αγωγών χαμηλούς κόστους απαιτούνται πολλές ημέρες καθημερινής παρακολούθησης», τονίζουν.

Σημειώνεται, ότι στην κατεύθυνση της προστασίας των ζώων ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος έχει συστήσει “Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών Κτηνιάτρων” που προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου χρειάζεται.

Προτάσεις Κτηνιάτρων για τα αδέσποτα

• Ενημέρωση των πολιτών, αρχής γενομένης από τα σχολεία αλλά και με φιλμάκια στην τηλεόραση. Ότι το να πάρουμε ζώο σημαίνει ανάληψη ευθύνης. Κάθε έμβιο πλάσμα έχει βιολογικές ανάγκες καθημερινά, άρα χρειάζεται ενασχόληση.

• Τα δεσποζόμενα ζώα πρέπει να σημαίνονται και να καταγράφονται βάση της νομοθεσίας, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο των αδέσποτων.

• Στους κηδεμόνες ζώων πρέπει να γίνει συνείδηση ότι θα πρέπει να αποφεύγονται πάση θυσία οι “κατά λάθος” εγκυμοσύνες των ζώων τους. Εάν συμβεί, τα μικρά πρέπει να υιοθετηθούν από επίσης υπεύθυνους κηδεμόνες και όχι να αφεθούν στον δρόμο και στην τύχη τους.

Η διάσωση της μικρής γάτας

Το “γατουλάκι” το έφερε η κα Ελένη, που παρότι έχει ήδη αρκετές γάτες υπό την προστασία της δείχνει αγάπη για κάθε ζωντανό που θα βρεθεί στην αυλή της.

Ένα από αυτά είναι και το “γατουλάκι” ηλικίας δύο μηνών το οποίο βρήκε με πολλαπλό κάταγμα στο μπροστινό δεξί πόδι του. Λόγω της σοβαρότητας του τραύματος και του νεαρού της ηλικίας του η κα Ελένη με βαριά την καρδιά αποφάσισε ευθανασία.

Οι κτηνίατροι αποφάσισαν να προσπαθήσουν χωρίς να το γνωρίζει η κα Ελένη με δική τους ευθύνη να επιχειρήσουν τη μοναδική περίπτωση σωτηρίας του. Την εγχείριση για να κοπεί το μολυσμένο πόδι του ζώου.

Με μεγάλη τους χαρά είδαν ότι ο μικρός όχι μόνο επιβίωσε, αλλά πολύ σύντομα έμαθε να τρέχει και να σκαρφαλώνει στα πιο απίθανα μέρη. Αυτό που είναι ακόμα πιο αξιόλογο ειναι η αντίδραση της κα Ελένης που όταν είδε το ζώο που οι περισσότεροι θα αντιδρούσαν με αμηχανία το αγκάλιασε αμέσως και τώρα ζει ευτυχισμένο στην αυλή της.

ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Άλλοι κτηνίατροι αναφέρονται σε ανάλογες ιστορίες στις οποίες διασώθηκαν ζώα. Όπως το νεαρό γατάκι με εγκεφαλικές κακώσεις από επίθεση σκύλου που παρέμεινε για 1 μήνα σε συνθήκες εντατικής και τώρα πια ζει στο κτηνιατρείο που περιθάλπηκε ως “μασκότ”

Επίσης, το σκυλί με κάταγμα στον βραχίονα το οποίο έφεραν για ευθανασία οι ιδιοκτήτες του. Ο κτηνίατρος το λυπήθηκε και το χειρούργησε. Κάλεσε μετά από λίγες ημέρες τους ιδιοκτήτες που έκπληκτοι είδαν ότι το ζώο τους είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Χώρα Χανίων: Κατήγγειλαν άνδρα που κακοποιούσε τον σκύλο του πατώντας του το κεφάλι & δένοντας τον σε φωταγωγό χωρίς τροφή – νερό

Συνελήφθη ο άνδρας που κατηγορείται για την δηλητηρίαση 2 σκυλιών των γειτόνων του στα Περιβόλια Χανίων

Βρήκαν τον σκύλο χτυπημένο και πυροβολημένο έξι φορές με αεροβόλο στην Μαλάξα Χανίων

Χρυσή Ακτή Χανίων: Η σκυλίτσα προσπαθούσε να βγάλει από τον κάδο τα κουτάβια της που κάποιος πέταξε στα σκουπίδια ζωντανά

Βρήκε τον σκύλο κρεμασμένο μέσα σε φρεάτιο στη Σούδα Χανίων

Βρήκαν δύο σκυλιά νεκρά πνιγμένα σε γούρνα στην Αγία Κυριακή Χανίων

Το σκυλί «έδειξε» ποιος το είχε εγκαταλείψει στο Νοσοκομείο Χανίων

Δεν τα κατάφερε ο σκύλος που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και βρέθηκε πεταμένος στον δρόμο στα Κεραμειά Χανίων

Βρήκαν τον άνδρα που εγκατάλειψε τα 6 κουτάβια του στην Χρυσή Ακτή Χανίων και τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία

Βρήκαν εγκαταλελειμμένη την σκυλίτσα με τον τεράστιο όγκο στην κοιλιά στον Γαλατά Χανίων

Σκότωσε σκόπιμα τον σκύλο που ήταν στο πεζοδρόμιο με το αυτοκίνητο του στο Πάνω Δαράτσο Χανίων

Κατήγγειλε τον ηλικιωμένο που προσπάθησε να πετάξει κουτάβια στις Βρύσες Χανίων

Σκότωσε τον σκύλο συνθλίβοντας το κεφάλι του μ’ ένα βράχο στο Θέρισο Χανίων

Χανιά: Κρέμασε τρία αρνιά για να εκδικηθεί τον γείτονα του

Χανιά: Αλυσόδεσε νέα θύματα ο βασανιστής των σκυλιών

Χανιά: Ενημέρωσαν και το BBC για την εξόντωση των 30 σκυλιών της Βρετανίδας (βίντεο)

Χανιά: Οι Σουηδοί τουρίστες νοιάστηκαν για τα γατάκια

Χανιά: Συστηματική η εξόντωση των αδέσποτων ζώων

Χανιά: Έφριξαν οι τουρίστες βλέποντας τα κουτάβια να χαροπαλεύουν!

Χανιά: Δηλητηριάζουν τ’ αδέσποτα και ξεφτιλιζόμαστε στους τουρίστες!

Χανιά: Συνελήφθη επειδή κατήγγειλε εκείνον που κακοποιεί τα σκυλιά του!

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

6 Σχόλια

  1. Tasos

    Δουλεψα και εζησα εξωτερικο,δουλεψα σε ασυλο ζωων σε Ελλάδα και εκτος και εχω να πω το εξης:Οτι βλέπεις γυρω σου και σε ενοχλει να θυμασαι οτι αποτελεις μέρος του και εχεις και εσυ ευθυνη.Φιλοζωια ετυμολογικα και οχι μονο ειναι η αγαπη για καθετι ζωντανο συμπεριλαμβανομένων και των ανθρωπων.

  2. Kyriakos

    Απορώ γιατί δεν γίνεστε κτηνίατροι μερικοί απο εσάς. Αφιερώστε λίγα χρόνια απο τη ζωή σας, και μετά στειρώστε δωρεάν όλα τα ζά της οικουμένης. Εως τότε, κάντε μια λίστα με τα επαγγέλματά σας, και τις συναφείς δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρετε στην κοινωνία, να έχουμε μέτρο σύγκρισης.

  3. Δαβή Ευαγγελία

    Καταπέλτης η επιστολή της, είναι μια αλήθεια που την γνωρίζουμε όλοι. Όσο κοινότοπο και να ακουστεί όσο υπάρχουν άνθρωποι που με τόσο γλαφυρό και ξεκάθαρο τρόπο περιγράφουν την πραγματικότητα χωρίς να μασάνε τα λόγια τους και να ωραιοποιούν καταστάσεις εμένα με κάνουν και ΕΛΠΙΖΩ!!!

  4. Μαρια κακαλιουρα

    Η επιστολη της κυριας Μπαξεβανη ειναι εξαιρετικα καλοβαλμενη και δινει την εικονα της πραγματικοτητας με ακριβεια, χαιρομαι να ακουω ανθρωπους να σκεφτονται ετσι ειναι ενα δειγμα οτι δεν εχει χαθει καθε ελπιδα να βελτιωθουμε οσο υπαρχουν ανθρωποι ευγλωτοι, συμπονετικοι, καλοδιαθετοι και θαραλεοι. Θα ηθελα να πω παντως οτι κατα την αποψη μου, οι κτηνιατροι δεν εξαιρουνται απαραιτητα απο το φταιξιμο για τη δημιουργια υπερογκα πολλων αδέσποτων ζωών, φερουν και αυτοι τη δικη τους μεριδα ευθυνης οταν λενε στο πελατη "αστο ας γεννησει μια φορα" και δυστυχως το λενε πολλοι και καποιοι ειναι και καθετα αντιθετοι με τη στειρωση χωρις να συντρεχει αλλος λογος, πχ καποια ασθενεια. Επισης, να σχολιασω, δεν θα επρεπε να ειναι δικαιωμα τους το να βοηθουν η οχι. Αντιθετα, εγω πιστευω οτι το κρατος θα επρεπε να τους υποχρεωνει, τουλαχιστον τους εν Ελλαδι με δωρεαν παιδεια σπυδασαντες, να αφιερωνουν εστω μια εβδομαδα το χρονο ο καθενας τους και να προσφερουν τις υπηρεσιες τους σε νησια η γενικως απομακρυσμενες περιοχες που ποτε, ενω κατοικουνται, δεν εχουν δει κτηνιατρο....και μετα, αφου εκτελουν μια τετοια αποστολη ως καθηκον, ας γυρνουν στα ιδιωτικα τους -πολυτελη η μη- ιατρεια να πωλουν η μη λουστρινια παπουτσακια για ακριβες ρατσες απο εκτροφεις...

  5. flora

    Δεν είναι μόνο στα Χανιά που συμβαίνει αυτό.Σε όλη την επαρχία είναι ακριβώς το ίδιο.Επίσης για τους εθελοντές του ΠΚΣ που δεν ντρέπονται ν'αποκαλούνται εθελοντές όταν ζητούν 100 ευρω για την στείρωση τι να πεί κανείς?Ότι και να πούμε είναι λίγο.Αρκεί βεβαια ν'ακούσει κάποιος την πρόεδρο τους να μιλά για τα φιλοζωικά σωματεία και θα καταλάβει πόσο υπεραμύνεται των συντεχνιών τους.Αλλά δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο έτσι είναι τα πράγματα και είναι αμφίβολο αν θ'αλλάξουν ποτέ. Ντροπή τους αλλά δεν νομίζω να ιδρώνει το αυτί τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.