Στηρίξτε μας

Τι απαντά ο Τ. Δούσης για την προτροπή εξόντωσης άγριων ζώων στο εξωτερικό

3 Αυγούστου 2015 18:23 | Καταγγελίες
Τι απαντά ο Τ. Δούσης για την προτροπή εξόντωσης άγριων ζώων στο εξωτερικό

Με μια μακροσκελή επιστολή, που έστειλε σήμερα στο www.zoosos.gr ο Τάσος Δούσης ο εκδότης του περιοδικού «Icons Travellers» παραδέχεται μεν ότι ήταν λάθος του να προτρέπει τους αναγνώστες του μέσω του περιοδικού και της ιστοσελίδας του στην παράνομη εξόντωση ζώων στο εξωτερικό, εντούτοις θεωρεί ότι στόχος του δημοσιεύματος μας δεν ήταν η αποκάλυψη της αλήθειας αλλά η προσωπική του εξόντωση!

Μάλιστα αφού μας παραθέτει σχεδόν το βιογραφικό του περιγράφοντας μας τις δημοσιογραφικές «μάχες» που έχει δώσει για το καλό των ζώων και της ανθρωπότητας - πριν γράψει τα όσα δημοσιεύσαμε στο ρεπορτάζ μας με τίτλο: «Ο Έλληνας εκδότης που προτρέπει στην παράνομη εξόντωση άγριων ζώων σε ξένες χώρες» - επισημαίνει «…Ο στόχος σας δεν ήταν να αναδείξετε το θέμα. Ο στόχος σας ήμουν εγώ προσωπικά και η εταιρεία μου. Ο στόχος σας ήταν η προσωπική μου εξόντωση και τους λόγους θα τους μάθουμε στην πορεία…».

TasosDousis2Οι «τρεις σειρές» γράφτηκαν τον Ιανουάριο του 2015 δηλαδή... χρόνια μετά τις δημοσιογραφικές «μάχες» που ισχυρίζεται ότι έδωσε ο Τάσος Δούσης για τα ζώα και την ανθρωπότητα.

Ο κ. Δούσης μας ζητάει να μην δημοσιεύσουμε την επιστολή του - στην οποία όπως είπαμε μας περιγράφει πως προστάτευε τα ζώα πριν ξεκίνησει τις προτροπές για την παράνομη εξόντωση τους - και φυσικά μας καθιστά υπεύθυνους για ό,τι συμβεί στον ίδιο, στην οικογένεια του, στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του!

TasosDousisEditorialIanouarioufbΑυτό το σημείωμα του εκδότη υπάρχει και σε ηλεκτρονικη μορφή και στο facebook και στη ιστοσελίδα του travelstyle.gr

Ο κ. Δούσης παραγνωρίζει το γεγονός ότι εμείς ποτέ δεν προτρέψαμε κανέναν να δράσει εις βάρος οποιουδήποτε, ενώ επανειλημμένα στα δημοσιεύματα μας έχουμε τονίσει ότι η αυτοδικία είναι καταδικαστέα και οδηγεί σ’ ένα φαύλο κύκλο βίας που δεν δικαιώνει ούτε τα ζώα ούτε εκείνους οι οποίοι πασχίζουν για τη σωτηρία τους γι' αυτό και αρμόδια για την τιμωρία των δραστών είναι μόνο τα δικαστήρια.

TasosDousisEpistolizoosos2Ο κ. Δούσης αντί να ζητήσει δημόσια συγνώμη μας απειλεί...

Ο κ. Δούσης επειδή προφανώς τον βολεύει παραβλέπει το γεγονός ότι καθένας μας, είτε είναι δημοσιογράφος, είτε είναι εκδότης, επιχειρηματίας ή αναγνώστης έχει την ευθύνη των όσων γράφει σ’ ένα άρθρο, σ’ ένα ρεπορτάζ, στο facebook, στο twitter ή άλλου.

Καθώς είμαστε πεπεισμένοι ότι η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης, δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή του Τάσου Δούση, που αντί να μείνει στη συγνώμη - και να την πει δημόσια - γι’ αυτό που έγραψε τον Ιανουάριο του 2015, προσπαθεί να καλύψει την προτροπή για δολοφονία άγριων ζώων, ειδών υπό προστασία, κατηγορώντας εκείνους οι οποίοι επιλέγουν - κακώς κατ' εμάς - να τον υβρίζουν.

TasosDousisEpistoliApantisi

Ολόκληρη η επιστολή του Τάσου Δούση

«Προς: Ελένη Ηλιοπούλου

Διαχειρίστρια του zoosos.gr, δημοσιογράφο

Αγαπητή κυρία Ηλιοπούλου,

Στο zoosos.gr, στο site που είσαστε διαχειρίστρια και δημοσιογράφος, γράψατε ένα καταγγελτικό άρθρο για εμένα με τίτλο «Ο Έλληνας εκδότης που προτρέπει στην παράνομη εξόντωση άγριων ζώων σε ξένες χώρες». Βρήκατε τις τρεις (3) γραμμές ενός editorial μέσα από χιλιάδες κείμενα και δράσεις μου για να με καταγγείλετε ως έναν άνθρωπο που προτρέπει στην παράνομη εξόντωση άγριων ζώων σε ξένες χώρες.

Φυσικά δεν ρωτήσατε τη γνώμη μου για να έχετε μια απάντηση, ούτε καν για να σχολιάσω το δημοσίευμά σας. Το δέχομαι, αν και έχω καταλάβει ότι τηρείτε τη δημοσιογραφική δεοντολογία σε άλλες καταστάσεις. Βρήκατε, λοιπόν, αυτές τις τρεις (3) γραμμές ενός editorial για να στοχοποιήσετε έναν άνθρωπο και να ακυρώσετε είκοσι πέντε (25) χρόνια δημοσιογραφικής δουλειάς, είκοσι πέντε (25) χρόνια μάχιμου ρεπορτάζ και δράσεων σε δεκάδες θέματα που έχουν να κάνουν με την οικολογία και με τη ζωοφιλία.

Κυρία Ηλιοπούλου, τι νομίζετε ότι πραγματικά ξέρετε για εμένα; Δώστε βάση λοιπόν…

1. Υπήρξα αρνητής στράτευσης και έκανα τη θητεία μου στο Στρατό χωρίς ποτέ να πιάσω όπλο. Μισώ τα όπλα και τη βία που προκαλούν σε οποιοδήποτε είδος πολέμου, είτε ανάμεσα σε ανθρώπους είτε ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα.

2. Έχω απέχθεια στο κυνήγι και τους κυνηγούς και κάνω μποϊκοτάζ από δεκαοκτώ (18) χρονών σε οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης σερβίρει κυνήγι. Επίσης, έχω γράψει δεκάδες άρθρα και σχόλια για τους λαθροκυνηγούς, το παράνομο ψαροντούφεκο, την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας στη χώρα μας.

3. Είμαι ο πρώτος δημοσιογράφος από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ που έκανα το ρεπορτάζ για τις μονάχους - μονάχους στην Αλόννησο και το πάρκο προστασίας τους κόντρα στα συμφέροντα παραγόντων της περιοχής.

4. Είμαι ο πρώτος δημοσιογράφος που παρουσίασα με δύο (2) επτάλεπτα θέματα τη δράση του Αρχιπέλαγος με έδρα την Ικαρία όταν η οργάνωση είχε μόλις ένα (1) σκάφος και δεν ήξερε σχεδόν κανείς.

5. Είμαι από τους πρώτους δημοσιογράφους στον τότε ΣΚΑΙ που έκανα το ρεπορτάζ για τον Αρκτούρο ως οργάνωση για την προστασία των αρκούδων που μέχρι τότε έβρισκαν το θάνατο από τους κυνηγούς, αλλά και τον εξευτελισμό από τους πλανόδιους τσιγγάνους.

6. Ήμουν εκεί για τη δράση μου και τα ρεπορτάζ μου όταν άνοιξε το πάρκο προστασίας στην Αίγινα.

7. Είμαι ο πρώτος δημοσιογράφος που ανέδειξε την οργάνωση Γιατροί χωρίς Σύνορα από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τη δράση τους στη χολέρα και το Aids στο Μαλάουι, όπως επίσης σε εκείνα τα ρεπορτάζ αναδείξαμε και τη λαθροθηρία στην ευρύτερη περιοχή του Μαλάουι και της Αφρικής.

8. Το site μου, το athensmagazine.gr, ήταν το portal που πήρε στην πλάτη του την ιστορία με τον αλήτη ταβερνιάρη που δολοφόνησε τη σκυλίτσα έξω από το μαγαζί του. Εγώ προσωπικά δέχτηκα αισχρό εκβιασμό και απειλές για να σταματήσω το ρεπορτάζ και δεν το σταμάτησα. Ήμασταν εμείς που ζητούσαμε την άμεση ποινική δίωξη και το κλείσιμο του καταστήματος του συγκεκριμένου ανθρώπου.

9. Είμαι ο μοναδικός εκδότης που διατηρώ μέχρι και σήμερα ταξιδιωτικά έντυπα, τα μοναδικά στην Ελλάδα, με σκοπό να προάγω το ταξίδι καθώς όπως γνωρίζετε όλοι οι υπόλοιποι έχουν κλείσει γιατί ακριβώς «δεν έβγαιναν». Εγώ ως επιχειρηματίας και ως εκδότης, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια ασύμφορη επένδυση, συνεχίζω να την χρηματοδοτώ εξαιτίας της αγάπης που έχω για το ταξίδι.

Όλα αυτά που σας γράφω μπορείτε κάλλιστα να τα τσεκάρετε μέσω των ίδιων των οργανώσεων και μέσω του αρχείου των τηλεοπτικών σταθμών που έχω δουλέψει (ΣΚΑΙ, Alpha). Τότε θα μου πείτε, «και πώς έγραψες αυτές τις τρεις (3) γραμμές στο συγκεκριμένο editorial»; Και σήμερα αν μου λέγατε ότι τις έγραψες, δεν θα το πίστευα για τον εαυτό μου. Είναι κόντρα και στη φιλοσοφία μου και στο γενικότερο τρόπο ζωής μου. Ήταν πραγματικά ένα τραγικό λάθος, που ο μοναδικός τρόπος για να εξιλεωθώ είναι μόνο με δράσεις που θα ξεκινήσω άμεσα για όλη αυτή την ιστορία. Οι συγγνώμες απλά δεν διορθώνουν τα προβλήματα, χρειάζονται ενέργειες και δράσεις που θα τις αναλάβω όπως άλλωστε το κάνω σε όλη μου τη ζωή.

Το θέμα όμως δεν σταματάει εδώ. Δέχομαι την κριτική από όπου κι αν προέρχεται διότι είμαι δημόσιο πρόσωπο. Δέχομαι τα επικριτικά σχόλια. Δέχομαι τα πάντα. Όταν όμως κα Ηλιοπούλου ακριβώς κάτω από το άρθρο σας αναρτώνται όχι μόνο χυδαία και υβριστικά σχόλια αλλά και σχόλια που αφορούν στη ζωή και το ήθος μου, νομίζω ότι ξεπερνιούνται τα όρια.

Μου επισημάνατε ένα Νόμο που έχει να κάνει με την παράνομη εξόντωση ζώων. Εγώ σας επισημαίνω ένα Νόμο που έχει να κάνε με την παράνομη πρόκληση σωματικών βλαβών που φτάνουν μέχρι και το θάνατο. Ακριβώς κάτω από το κείμενό σας έχουν γραφτεί σχόλια που ντρέπομαι ακόμη και να τα αναφέρω. Υπάρχουν όμως και σχόλια που προτείνουν βία απέναντι στο πρόσωπό μου. Την κριτική τη δέχομαι κυρία Ηλοοπούλου, τα σχόλια όμως αυτά ποιον ακριβώς ρόλο παίζουν στην κριτική σας; Τί εξυπηρετεί ένα σχόλιο του στυλ «Και εμένα μου αρέσει να κλοτσάω στο κεφάλι μαλάκες σαν και του λόγου σου»; Πώς θα σας φαινόταν εσάς εάν το παιδί σας, οι φίλοι σας, ο σύντροφός σας έβλεπαν τέτοιου είδους σχόλια για το άτομό σας; Είχατε μια αντιπαλότητα με κάποιους blogger από τη βόρεια Ελλάδα. Θα σας άρεσε να γράψουν τέτοιου είδους σχόλια για εσάς;

Τα σχόλια αυτά κυρία Ηλιοπούλου φανερώνουν ότι ο στόχος σας στο άρθρο δεν ήταν η κριτική απέναντί μου προς όφελος των φιλόζωων. Ο στόχος σας δεν ήταν να αναδείξετε το θέμα. Ο στόχος σας ήμουν εγώ προσωπικά και η εταιρεία μου. Ο στόχος σας ήταν η προσωπική μου εξόντωση και τους λόγους θα τους μάθουμε στην πορεία.

Κανένας ιδεαλιστής δημοσιογράφος, ζωόφιλος που σέβεται τον εαυτό του και τη δημοσιογραφική δεοντολογία δεν θα επέτρεπε να υπάρχουν τέτοια σχόλια κάτω από άρθρο του. Εσείς αν δεν κάνω λάθος είσαστε και συνδικαλίστρια με τη «μαχόμενη δημοσιογραφία». Το ήθος της αριστεράς πώς ταιριάζει με αυτά τα σχόλια που εσκεμμένα έχετε αφήσει να αναρτηθούν κάτω από το άρθρο σας; Το μίσος και η οργή που έχετε κυρία Ηλιοπούλου δεν είναι απέναντι στις τρεις (3) γραμμές του κειμένου ενός editorial που κακώς γράφτηκαν. Το μίσος και η οργή είναι απέναντι στο πρόσωπό μου, σε εμένα προσωπικά που δεν ξέρω με ποιον τρόπο σας έχω ενοχλήσει. Σας ενοχλούν προφανώς γενικώς οι απόψεις μου και βρήκατε αυτές τις τρεις (3) γραμμές από μια πορεία εικοσιπέντε (25) ετών για να χτυπήσετε. Νομίζω ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμώ η συγκεκριμένη επιστολή να αναρτηθεί οπουδήποτε ως απάντηση σε αυτά που γράψατε για εμένα, τα περιοδικά και την εταιρεία μου. Η συγκεκριμένη επιστολή είναι αυστηρά προσωπική και απευθύνεται σε εσάς για προσωπική σας ενημέρωση.

Επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου και σας καθιστώ άμεσα υπεύθυνη για ό,τι συμβεί σε εμένα, στην οικογένειά μου, στην εταιρεία και τους εργαζόμενους που δουλεύουν στα έντυπά μας. Να επισημάνω ότι τα σχόλια αυτά κάτω από το άρθρο σας και άλλα πολλά είναι ανηρτημένα στο facebook από Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή. Εις το επανιδείν.

Τάσος Δούσης»

Διαβάστε επίσης:

Ο Έλληνας εκδότης που προτρέπει στην παράνομη εξόντωση άγριων ζώων σε ξένες χώρες

Όταν δεν έχεις επιχειρήματα εκτοξεύεις λάσπη

Σπαρακτικά αποκαρδιωτική η δολοφονία ενός λιονταριού και μάλιστα επί χρήμασι

Ρόδος: Αποκεφάλισαν το ελάφι για να κρατήσουν το κρανίο ως τρόπαιο!

Καστοριά: Σκότωσαν και ακρωτηρίασαν αρκούδα! Κράτησαν για λάφυρα τα μέλη του ζώου!

Στην Καστοριά ο πιο αποτρόπαιος φόνος αρκούδας εδώ και 19 χρόνια!

Τρίκαλα: 20 ετών η αρκούδα που πυροβόλησαν στη Μύκανη Καλαμπάκας

«Δράση για την Άγρια Ζωή»: Μάστιγα η λαθροθηρία

Σκοτώνουν ζαρκάδια και φωτογραφίζονται με τα πτώματα για τα δείχνουν στους φίλους τους

Κάτοικος Βέροιας σκότωσε αρκούδα στο Βέρμιο και επιδείκνυε τη φωτογραφία στους φίλους του;

Μωρό – ζαρκάδι νεκρό από τις σφαίρες κυνηγών

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Δύο αρκούδες πυροβολημένες στη Φλώρινα

Εξόντωση αλεπούδων με φόλες στο Ποικίλο Όρος

Δύο αρκούδες πυροβολημένες στη Φλώρινα

Εκτέλεσαν άλλη μια αρκούδα στο Βροντερό Φλώρινας

Τρίκαλα: Εκτέλεσε την αρκούδα πυροβολώντας την στο κεφάλι

Καστοριά: Σκότωσαν και την αρκούδα και το αρκουδάκι της!

Και αρκούδα νεκρή από φόλα βρέθηκε στους Ψαράδες Πρεσπών

Σκότωσαν την αρκούδα που φώλιαζε στο Τσοτύλι Κοζάνης! (Βίντεο)

Κοζάνη: Άλλη μια αρκούδα παγιδεύτηκε σε θηλιά!

Πως αποζημιωνόμαστε αν αρκούδα, λύκος, αλεπού φάει τα ζώα μας;

Καστοριά: Συνάντηση για τα μέτρα πρόληψης σχετικά με τις ζημιές που προκαλεί η αρκούδα

Συστηματική εξόντωση αλεπούδων στη Βοιωτία

Βασάνισαν και σκότωσαν λύκο στη Δράμα

Σχετικά με τον βασανισμό του λύκου στη Δράμα

Κοζάνη: Λύκος νεκρός από πυροβόλο όπλο

Ημαθία: Σκότωσαν τρεις λύκους

Σέρρες: Γεμάτο σκάγια το σώμα του άρρωστου λύκου

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

24 Σχόλια

 1. Effie

  Περιμένω από τον Δούση να αποδείξει πως δεν προτρέπει σε δολοφονίες ζώων έμπρακτα. Αυτό που είδαμε άλλα μας λέει... Συνεπώς θα πρέπει να αφαιρέσει ότι σχετικό δημοσίευμα και να το αντικαταστήσει με άλλο που θα αποτρέπει από το να σκοτώνουμε ζώα. Όσο για την - άσχετη - λάσπη που διαβάζω για την κ. Ηλιοπούλου, μη μασάτε, τις κορυφές χτυπάνε πάντα οι κεραυνοί...

 2. Δημήτρης

  Υπενθυμίζω ότι ο συγκεκριμένος χώρος σχολίων αναφέρεται στην προτροπή του κ.Δούση σε "αληθινό κυνήγι άγριας τίγρης", το οποίο μάλιστα μας προτείνει ανεπιφύλακτα, νομίζοντας "ότι αξίζει τον κόπο" αν και "λίγο... παράνομο". Αυτό σχολιάζουμε εδώ. Είναι απαράδεκτο να γράφονται αυτά σε ένα τέτοιο περιοδικό και μάλιστα στο Editorial του τεύχους του Ιανουαρίου 2015, με φαρδιά-πλατιά την υπογραφή και τη φωτογραφία του εκδότη. Άρα είναι κάτι πολύ επίσημο και όχι ένα παραστράτημα 3 γραμμών. Αν πραγματικά πιστεύει ότι διέπραξε "ένα τραγικό λάθος", θα πρέπει να προχωρήσει σε μία έμπρακτη και ειλικρινή επανόρθωση. Ας μην πηγαίνει αλλού την κουβέντα, ας μην βλέπει παντού συνωμοσίες εναντίον του (τόσο μεγάλη ιδέα έχει για τον εαυτό του;), ας μην απειλεί και ας μην επικεντρώνει στα απαράδεκτα υβριστικά σχόλια (δυστυχώς το ίντερνετ βρίθει τέτοιων σχολίων). Εξάλλου πιστεύω ότι ο ΣΚΑΪ και οι οργανώσεις που επικαλείται ως άλλοθι για το οικολογικό-φιλοζωικό του παρελθόν, δεν θα ήταν περήφανοι για τον κ.Δούση διαβάζοντας το editorial του περιοδικού του. Ούτε και εμείς...

 3. Demy

  Ρε Venus μας κάνεις πλάκα...εδω η Ηλιοπουλου καταγγέλεται οτι δίνει ονόματα ακτιβιστών φόρα παρτίδα!!! Εσυ μας λες για τον Δούση; Ποιος ενδιαφέρεται ο τύπος έστειλε επιστολή και ειναι δικαίωμα του να μην θέλει κοινοποίηση. Η αλλη έδωσε το όνομα του παιδιου επειδή ξεστόμισε οτι τα παίρνουν απο την ελληνικός χρυσός. Τι δεν καταλαβαίνεις; Την κατηγορούν ακτιβιστές εθελοντές οτι τους έδωσε στην αστυνομία απο μίσος και μονο...

  1. venus

   @Demy,
   1.Διαβασε προσεκτικα ποιος ειναι ο τιτλος του θεματος για το οποιο εγραψα.
   2.Να ξαναδιαβασεις επισης προσεκτικα και το σχολιο μου.
   3.Μετα θα διαπιστωσεις χωρις φροντιστηριο οτι η κριτικη μου αφορουσε αποκλειστικα και μονο την δημοσιευθεισα επιστολη του κυριου Δουση στην ιστοσελιδα. Τιποτα λιγοτερο και τιποτα περισσοτερο απο αυτο.
   4. Μετα απο ολα αυτα βλεπω μεγαλες πιθανοτητες να τραβηξουμε οι δυο μας σε εντελως αντιθετες κατευθυνσεις μιας και μας χωριζει η συνεχως επαναλαμβανομενη υστερια πολλων φιλοζωων, να θελουν να βγαλουν λαγο εκει που κολυμπανε ψαρια!!
   Venus

 4. venus

  Μεταξυ μας: καλυτερη διαφημιση για το ατομο του δεν θα μπορουσε να κανει ο κυριος Δουσης.
  Ποιος ασχολειται με καποιον που προστατευει τη χλωρίδα και την πανίδα στη χώρα του, που απεχθανεται κυνηγους και «παρανομα» ψαροντουφεκα, καποιον που «δεχεται τα παντα» και μονο η δημοσια κριτικη τον κανει να παιρνει μετρα ασφαλειας σαν εκεινα για τη χολέρα και το Aids στο Μαλάουι, καποιον που απαιτει μυστικοτητα επιστολης, παρολο που την στελνει σε προσωπο, το οποιο «αποσκοπει την προσωπικη του εξοντωση» και επομενως για τον ιδιο ειναι αχεμυθο και αναξιοπιστο εκ των προτερων!!

  Ποιος πιστευει αυτον που υποσχεται επανορθωση για το «τραγικο λαθος» που εκανε, οταν κατα τη γνωμη του «οι συγνωμες δεν διορθώνουν τα προβλήματα» που μαλιστα δημιουργησε απο μονος του!!

  Ποιος ασχολειται σε τελικη αναλυση με την οικογενεια, την εταιρεια, την υπαρξη του κυριου Δουση!!
  Ποιος ειναι ο κυριος Δουσης!

  Η αυτοεκτιμηση που τρεφει στο προσωπο του αγγιζει παθολογικα ορια και γι αυτο καταληγει στην αυτοπροβολη.
  Εαν αναφερομασταν στον Steven Best, Melanie Joy, Peter Singer, Martin Balluch, Ingrid Newkirk…θα μπορουσα να πω οτι αυτοι οι ανθρωποι, αυτοι οι ακτιβιστες, εχουν οντως εχθρους, γιατι ο αγωνας τους εχει γραψει ιστορια κι οχι μονο επιστολες διαμαρτυριας.

  Δικαιωμα του κυριου Δουση ειναι να διαφυλαξει καθε νομιμο δικαιωμα του.
  Αλλα δεν νομιζω οτι θα το χρειαστει.
  Venus

  1. Giorgos

   Επειδή ακριβώς ο δούσης είναι ένα τίποτα τόσο μεγαλύερη η ξεφτίλα σας που δώσατε βήμα και δίκιο σε έναν τέτοιο άνθρωπο, ρουφιάνοι ψεύτες

 5. demy

  ρουφιανοι....ξαναβαλτε τα σχολια που βγαλατε....τελικα εχουν δικιο οτι καθ τα παιρνεις απο κρατος καιοτι δινεις ονοματα ακτιβιστων

 6. Δημήτρης Παρασκευόπουλος

  Μια φιλοζωική ιστοσελίδα έχει υποχρέωση να καταγγέλλει τέτοια περιστατικά, όπως πολύ σωστά έπραξε η κ.Ηλιοπούλου, ακόμα κι αν θίγει έναν επώνυμο εκδότη-δημοσιογράφο. Αυτό κανονικά έπρεπε να αποτελεί είδηση και στα τηλεοπτικά κανάλια. Πραγματικά ο κ.Δούσης δεν μπορεί να με πείσει ότι η μεταμέλειά του είναι ειλικρινής, ειδικά όταν συνοδεύεται από απίστευτες απειλές. Στην μακροσκελή του επιστολή στέκεται ελάχιστα στην απαράδεκτη προτροπή του, δηλαδή στην ουσία της καταγγελίας του zoosos, και επικεντρώνει στον πρότερο έντιμο βίο του και σε κάποια ανώνυμα σχόλια. Γράφει μάλιστα: "Δεν θα το πίστευα για τον εαυτό μου. Είναι κόντρα και στη φιλοσοφία μου και στο γενικότερο τρόπο ζωής μου". Πώς είναι δυνατόν ένας ευαισθητοποιημένος και φιλόζωος άνθρωπος να αλλάζει φιλοσοφία και τρόπο ζωής μέσα σε μόλις 7 μήνες;

  1. Γιώτα

   Τελικά γίνεται πολύ κουβέντα για το τίποτα ουσιαστικά. Λόγια του αέρα απλά για να περνάμε την ώρα μας. Αντί να δούμε δράσεις, πράξεις είμαστε μάρτυρες της κόντρας που δημιούργησε η κυρία Ηλιοπούλου με τον κ. Δούση. Καλή η ανάρτηση θεμάτων και η γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό αλλά διαφέρει πάρα πολύ από τη δράση για την προστασία των ζώων. Εκτός κι αν η σελίδα έχει άλλο σκοπό

 7. ιωαννα

  η διαφορα του δουση απο την ηλιοπουλου ειναι οτι αυτος προτρεπει στην εξοντωση αγριων ζωων...η ελενη τελειωνει τους ακτιβιστες κανονικα και κυριολεκτικα. προσεξτε διοτι οταν ερθει η ωρα θα δωσει και εμας

 8. Byron Dokimakis

  Πιστεύω ότι:

  1) Η Ελένη καλώς έπραξε κι έγραψε το άρθρο που έγραψε, και σωστό το περιεχόμενο του άρθρου της.
  2) Ο κ.Δούσης καλώς έπραξε και απάντησε, αν αισθάνθηκε ότι έπρεπε να απαντήσει.
  3) Στην απάντησή του ο κ.Δούσης τόνισε 9 σημεία τα οποία πληροφορούν για το "ποιος είναι". Παρ' όλα αυτά, στο άρθρο της Ελένης δε διάβασα κάποια αναφορά που να διαφωνεί με τα σημεία αυτά. Αναφερόταν ξεκάθαρα σε μια συγκεκριμένη προτροπή του κ.Δούση.
  4) Ο κ.Δούσης καλώς εξέφρασε με ειλικρίνεια τη μετάνοιά του για τη συγκεκριμένη προτροπή, κι ακόμα καλύτερα που δεσμεύτηκε να δουλέψει για την εξιλέωσή του γι' αυτήν.
  5) Η Ελένη κακώς έχει αφήσει υβριστικά και κακεντρεχή σχόλια, καθώς, κατά την άποψή μου, δεν προσφέρουν ουσιαστικά στην κουβέντα, παρά μόνο μπορούν να την εκτροχιάσουν. Δεν παύουν να είναι απόψεις ανθρώπων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προάγουν τον υγιή διάλογο και δεν καταλήγουν σε χρήσιμα συμπεράσματα.
  6) Το 5 δεν αποδεικνύει σε καμία περίπτωση ότι υπάρχει προσωπική στόχευση από την Ελένη προς τον κ.Δούση. Είναι ένα συμπέρασμα που για να καταλήξει κανείς πρέπει να είναι προκατειλημμένος, και να μη γνωρίζει προσωπικά την Ελένη.
  7) Αδυνατώ να καταλάβω γιατί ο κ.Δούσης τονίζει τόσο πολύ την επιθυμία του να μη δημοσιευτεί η συγκεκριμένη επιστολή, ειδικά ως άνθρωπος που δουλεύει στον τομέα της δημοσιογραφίας. Θεωρητικά, θα έπρεπε να θέλει η άποψή του να δημοσιευθεί για να τη γνωρίζει και ο κόσμος, για του οποίου τις επικίνδυνες αντιδράσεις φαίνεται ότι ανησυχεί.
  8) Θεωρώ λάθος τη δημοσίευση του συνόλου της επιστολής, δεδομένου ότι ζητήθηκε ρητά από τον αποστολέα το αντίθετο.

 9. Θάνος

  Δούση, για ποιο λόγο δεν ήθελες να δημοσιευτεί η επιστολή σου; Μας δίνει τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις δραστηριότητες σου υπέρ των ζώων, που έτσι μου έρχεται να σου πω… Δούση, όρμα στις τίγρης και σκίσ’ τες!

  Πάνω από την λάβα του ηφαιστείου θα κρεμαστείς τελικά;

 10. ΝΚ

  Καλά συγγνώμη φίλε Γιώργο, την ξεφτίλα την βλέπω, αλλά όχι του zoosos.gr... Αφού τα έγραψε πάει να βγει και από πάνω... Αν εγώ βρίσω τους Εβραίους ή τους gay και αύριο κάποιος το επισημάνει, και υποστώ τις συνέπειες των λεγόμενων μου, ποιος φταίει;

  1. Giorgos

   Δυστυχώς ΝΚ τον τελευταίο χρόνο ή και 2, το zoosos προσπαθώντας να αυξήσει την επισκεψιμότητά του έχει αφήσει επιλεκτικά ανθρώπους να φέρονται κατά ανθρώπινων ζωών να απειλούν και να διαπομπεύουν. Αν και η λογοκρισία που γίνεται από τους διαχειριστές είναι μηδενική από προσωπική μου άποψη (να λέμε και το δίκιο και τα καλά)έχω παρατηρήσει σε άλλα άρθρα ότι ενώ κάποιους που υβρίζουν το zoosos, τα σχόλια τους έχουν κοπεί (αρθρο συνέντευξης ελένης ηλιοπούλου στο mega για παράδειγμα) και επικαλούνται υβριστικό λεξιλόγιο δε συμβαίνει το ίδιο όταν κάποιοι υβρίζουν/απειλούν τους θύτες. Αν δε, κοιτάξεις στο facebook εκεί μιλάμε για τον απόλυτο μεσαίωνα. Χυδαίο υβρεολόγιο και βαρύτατες απειλές οι οποίες δεν είναι όπως εδώ που πρόκειται για σχόλιο μεταξύ προσώπου-ιστοσελίδας αλλά μεταξύ προσώπου-προσώπου. Αυτά τα παραπάνω επισημαίνει ο (εγραφα κυριος αλλά το σβησα) δούσης αλλά φυσικά όντας εγωιστής και τρισάθλιος τα γράφει επί προσωπικού. Ο δούσης δεν πρόκειται να βγει από πάνω, δε νομίζω ότι και ποτέ ήταν μέσα σε αυτά τα πράγματα. Δείχνει όμως τη σήψη και το φασισμό που θέλει να περάσει μεγάλη μερίδα των σχολιαστών του zoosos. Είναι άλλο να θες να πιστεύεις /κάνεις κάτι και άλλο να προσπαθείς να επιβάλλεις..

 11. Giorgos

  Αν και ο τύπος είναι αηδιαστικός και ποτέ μου δεν τον συμπάθησα οφείλω να ομολογήσω ότι σας ξεφτίλισε κανονικότατα.. Εκεί φτάσατε, να κάνετε αυτόν τον τύπο να χει δίκιο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.