Στηρίξτε μας

Θεσσαλονίκη: Ψάχνει την γάτα της που γείτονες της πέταξαν στο δρόμο

4 Αυγούστου 2016 08:57 | Καταγγελίες
Θεσσαλονίκη: Ψάχνει την γάτα της που γείτονες της πέταξαν στο δρόμο

Η Γιαννούλα Βαλσαμίδου επικοινώνησε με το www.zoosos.gr ζητώντας βοήθεια για την εξαφάνιση της γάτας της, η οποία βρήκε από το διαμέρισμα της στις 3 Αυγούστου στον κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας και οι γείτονες της πέταξαν κυριολεκτικά το ζώο, χωρίς να της αποκαλύψουν το που αυτό βρίσκεται. Η κα Βαλσαμίδου πήγε στην Αστυνομία και εκεί της είπαν ότι αυτό δεν ξέρουν πως να κάνουν την καταγγελία και ότι αυτό δεν είναι κακοποίηση, αν και οι γείτονες πέταξαν το ζώο, που γνώριζαν ότι δεν είναι αδέσποτο, αλλά ζει στο σπίτι της και δεν της αποκαλύπτουν που το παράτησαν ή το έκαναν.

GatakiXarilaou1 (2)Το ζώο που εξαφανίστηκε...

Η κα Βαλσαμίδου ζει σε διαμέρισμα στην οδό Ηγηλόχου 8 στην περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης αν δείτε ή βρείτε το ζώο καλέστε την στα τηλέφωνα: 2315504344  - 6934620115.

Τι καταγγέλει για την στάση των αστυνομικών

Η Γιαννούλα Βαλσαμίδου στο προφίλ της στο facebook έγραψε και περιέγραψε την αδιαφορία των αστυνομικών όταν τους κατήγγειλε το γεγονός γι’ αυτό και προχώρησε σε καταγγελία στην Διεύθυνση Αστυνομικών Εσωτερικών Υποθέσεων: «Εχθές 03/08/2016 και περίπου 2.00' μ,μ. επιστρέφοντας στο σπίτι μου στην Ηγηλόχου 8 Χαριλάου Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54250 που διαμένω στον τρίτο όροφο και μπαίνοντας στο σπίτι με την κόρη μου και την εγγονή μου μας ξέφυγε η γατούλα που έχω στο διαμέρισμά μου στον κοινόχρηστο χώρο της οικοδομής δηλαδή στις.σκάλες και όταν το αντιληφθήκαμε αρχίσαμε να την ψάχνουμε. Κατεβαίνοντας τις σκάλες στον πρώτο όροφο όπου διαμένει ο κύριος........ και έχοντας την πόρτα του διαμερίσματος ανοικτή όπως συνηθίζει να κάθετε τον ρώτησα εάν είδε μια γατούλα. Η απάντηση που πήρα ήταν ότι είπε τον γιο του που τον είχε επισκεφθεί να την πετάξει και αυτός το έπραξε χωρίς να μπουν στον κόπο να με ενημερώσουν ενώ γνώριζαν ότι ήταν δική μου. Οι βρισιές ατελείωτες μαζί με απειλές.

Κάλεσα το 100 και ήρθαν. Ο κύριος καθισμένος σε μια καρέκλα γραφείου με ρόδες βγήκε έξω από το διαμέρισμά του με την καρέκλα και παραδέχτηκε στους αστυνομικούς υπηρεσίας την εντολή που έδωσε στον γιο του και ότι την εκτέλεσε ο γιος. Επειδή η ένταση ήταν μεγάλη οι αστυνομικοί υπηρεσίας του είπαν να μπει μέσα και μπήκε μέσα δέχοντας να μπουν και οι δυο αστυνομικοί για να τον κάνουν ερωτήσεις. Περιμένοντας από έξω άκουγα όλη την συζήτηση που είχαν.

Βγαίνοντας μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και να πάω στο τμήμα να κάνω καταγγελία και μήνυση. Πηγαίνω στο τμήμα Χαριλάου και μου λένε οι αξιωματικοί υπηρεσίας ότι δεν ξέρουν πως να το κάνουν και θα προσπαθήσουν να μάθουν και θα με ενημερώσουν.

Αξιωματικοί υπηρεσίας ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΎΩ ΤΑ ΟΝΌΜΑΤΆ ΤΟΥΣ ΕΝΏ ΤΑ ΈΧΩ

Η Κ....... ναι μεν δεν γνώριζε αλλά μου έδειξε ότι θα προσπαθήσει ενώ ο Κ. ........ ήταν παντελώς αδιάφορος και κοίταζε το ταβάνι και κάπνιζε το τσιγαράκι του. Αφού ήμουν περίπου μια ώρα μέσα στο γραφείο και έβλεπα ότι δεν κάνουν τίποτα τους λέω πάω να ρίξω ακόμα μια ματιά μήπως βρω την γατούλα και ενημερώστε με πότε θα γνωρίζεται για να ξαναέρθω. Ο κύριος ..... μου λέει ότι αν δεν γνωρίζω το μικρό του όνομα δεν μπορώ να κάνω καταγγελία και να πάω να μάθω πως τον λένε.Τον ρωτάω από την στιγμή που είχε έρθει το περιπολικό στο συμβάν δεν έχουν τα στοιχεία του για να σας τα δώσουν; Μου απαντάει πως αυτό δεν γίνεται και ότι εγώ πρέπει να τους δώσω Όνομα και Επίθετο. Τους έχω αφήσει τα τηλέφωνα μου κινητά και σταθερά και τα στοιχεία μου. ΑΚΌΜΑ ΠΕΡΙΜΈΝΩ!!!!

Αρχίζω και στέλνω μηνύματα μέσω Facebook εάν κάποιος μπορεί να με κατευθύνει τι πρέπει να κάνω. Πήρα κάποιες απαντήσεις και μετά μία ώρα ξαναεπιστρέφω στο τμήμα.

Τους λέω το μικρό όνομα που είδα στο θυροτηλέφωνο. Ρωτάω εάν κάποιος άγνωστος μου επιτεθεί πρέπει να σας δώσω εγώ τα στοιχεία του; ΦΥΣΙΚΆ ήταν η απάντηση.

Τους ρωτάω από την στιγμή που ο δράστης παραδέχεται την πράξη του στους αξιωματικούς υπηρεσίας δεν έπρεπε αυτεπάγγελτα να πάει αυτόφωρο; Αυτή η ερώτηση εξόργισε τον Κ. ...... και αρχίζει να μου φωνάζει σε πάρα πολύ υψηλούς τόνους ότι ποια είμαι εγώ που θα του πω τι πρέπει να κάνει η αστυνομία. Του απαντώ ότι έκανα ερώτηση και βλέπω όπως μου το είπατε και εσείς δεν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και αυτήν την στιγμή είμαι εδώ και θέλω να κάνω καταγγελία στους δύο κυρίους για κακοποίηση, και απομάκρυνση της γατούλας από τον χώρο της με βίαιο τρόπο, που είναι στην ιδιοκτησία μου. Ευτυχώς έγινε ακριβώς απέναντι ένα περιστατικό με λογομαχία δύο κυρίων και πήγε στο περιστατικό και έτσι συνεχίσαμε με την κυρία ...... όπου τελικά μου πήρε κατάθεση και έκανα την καταγγελία και μήνυση και έφυγα από το τμήμα.

Παίρνω αμέσως το 100 να τους ρωτήσω γιατί δεν έγινε αυτεπάγγελτα αυτόφωρο. Από εκεί μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να τον πάρουν γιατί ήταν μέσα στο σπίτι και τα εξηγώ πάλι από την αρχή. Δεν έβγαλα άκρη και μου λένε να πάρω στο τμήμα Καλαμαριάς από όπου εστάλει το περιπολικό. Μιλώ πάλι με τον αξιωματικό υπηρεσίας που είχε έρθει στο συμβάν και μου λέει ότι αυτό δεν είναι κακοποίηση γιατί οι ίδιοι δεν το είδαν κτυπημένο. Τον εξηγώ ότι και ο διωγμός με σκοπό την απομάκρυνση ενός ζώου από τον χώρο του είναι κακοποίηση. Όσο για το αυτόφωρο μου είπαν ότι επειδή ήταν μέσα στο σπίτι και ενώ τους επέτρεψε και τους δέχτηκε να μπουν στο διαμέρισμα, που οι αστυνομικοί του το ζήτησαν και τον κατεύθυναν προς τα μέσα δεν μπορούσαν να τον συλλάβουν.

Τον ρωτάω ότι θέλω αντίγραφο του συμβάντος και μου λέει να πάω στα κεντρικά που είναι στην Δωδεκανήσου και να κάνω αίτηση. Ο.Κ.

Στης 04/08/2016 πάω το πρωί στα δικαστήρια στον εισαγγελέα όπου με ενημέρωσε για την όλη διαδικασία πως είναι. Πηγαίνω και στην Δωδεκανήσου στο τμήμα όπου μου λένε ότι πρώτα απ' όλα δεν είναι τα κεντρικά εκεί και ότι το κάθε τμήμα έχει τα δικά του συμβάντα και να πάω στην Καλαμαριά από όπου έχει σταλεί το περιπολικό. Πηγαίνω και στο τμήμα της Καλαμαριάς όπου μου λένε μπορείς μεν να κάνεις τη αίτηση εδώ αλλά θα μπορούσες να την κάνεις και στο τμήμα της Χαριλάου. Πηγαίνω και κάνω τελικά την αίτηση στο τμήμα της Χαριλάου. Επιτέλους!!!! Και όλα αυτά γιατί κάποιοι δεν θέλουν να βοηθήσουν και τους αρέσει να ταλαιπωρούν τους πολίτες!!!!!! Δεν γνώριζαν!!!!

Με ενημέρωσαν επίσης ότι πήραν αυτόφωρο τελικά τον γιο -----. Ρωτάω γιατί όχι και τον πατέρα που έδωσε την εντολή. Μου είπαν ότι δεν τον βρήκαν για να τον πάνε αυτόφωρο. Όλα αυτά που αναφέρω γίνονται στην πρωινή βάρδια.

Φτάνοντας στο σπίτι βλέπω τον κ. ----- τον πατέρα που μένει στον πρώτο όροφο να κάθετε με ανοιχτή την πόρτα στο διαμέρισμά του. Καλώ και πάλι το τμήμα Χαριλάου που έχει αλλάξει η βάρδια και τους λέω ότι είναι στο διαμέρισμά του και να έρθουν να τον συλλάβουν γιατί θέλω να τιμωρηθεί για την πράξη του. Μου απαντάει ότι έστειλαν περιπολικό εδώ και πολύ ώρα και πάλι δεν τον βρήκαν. Ο.Κ.... Ακόμα ένας που δεν θέλει να γίνει η σύλληψη......!!!!!!

Κάθομαι στο μπαλκόνι και βλέπω να έρχεται ο γιος του που τον άφησαν ελεύθερο και υποψιάζομαι ότι ήρθε να πάρει τον πατέρα του για να γλυτώσει το αυτόφωρο. Καλώ και πάλι και ο αξιωματικός υπηρεσίας αρχίζει να υψώνει την φωνή του και ότι δεν μπορεί να ασχολείται μαζί μου.ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ ΠΆΛΙ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΕΝΌΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΎ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΊΤΗ??????? Ζητώ να μου πει το όνομά του και μου λέει ότι δεν μου το λέει γιατί απαγορεύεται να δίνει τέτοιες πληροφορίες και να πάω στο τμήμα στον Διοικητή γιατί μόνο αυτός μπορεί να δώσει ονόματα και μου κλείνει το τηλέφωνο κατάμουτρα ενώ με είχαν ενημερώσει ότι ο διοικητής εκείνη την ημέρα απουσίαζε.

Καλώ το 100 και έρχονται τελικά και τον συλλαμβάνουν........

ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΔΙΚΆ ΣΑΣ» καταλήγει η καταγγέλλουσα.

Διαβάστε επίσης:

Βρήκαν τον αδέσποτο σκύλο μ’ έναν ορειβατικό γάντζο καρφωμένο στην κοιλιά του στον Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Τουλάχιστον 40 αδέσποτα σκυλιά και γατιά νεκρά από φόλες σε Χορτιάτη & Αγία Παρασκευή Θεσσαλονίκης

Αφανίζει τις αδέσποτες γάτες της Θεσσαλονίκης η λοιμώδης περιτονίτιδα

Σκότωσαν σκύλο με λοστό στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης

Ρετζίκι Θεσσαλονίκης: Πέταξαν 12 ωρών κουτάβι σε παρτέρι για να το ξεφορτωθούν

Του άνοιξε το κεφάλι με φτυάρι, τον έσωσαν και αναζητούν εκείνον που θα τον υιοθετήσει

Θεσσαλονίκη: Συνέλαβαν τον άνδρα που με αυτοσχέδιες παγίδες αιχμαλώτιζε και εξαφάνιζε αδέσποτες γάτες (βίντεο)

Παγιδεύει γάτες με συρμάτινες θηλιές στη Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη: Έσπασε στο ξύλο και σκότωσε τον μόλις 3 μηνών σκύλο του αλλά συνελήφθη (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Έσωσαν τον σκύλο που περιφερόταν εξαθλιωμένος από την ασιτία και την ασθένεια

Θεσσαλονίκη: Χτύπησε τον σκύλο με την εφημερίδα για να τον διώξει από την στάση

Τούμπα Θεσσαλονίκης: Βρήκε 4 γατάκια πεταμένα ζωντανά μέσα στον κάδο της ανακύκλωσης

Με σπασμένες επιγονατίδες τα 3 σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν στο Κάτω Σχολάρι Θεσσαλονίκης

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

 1. ΠΡ

  Διαβαζοντας την ιστορια ως ιδιοκτητης σκυλου και φιλοζωος, θλιβομαι που υπαρχουν τοσοι πολλοι κάφροι και παλιανθρωποι που βασανιζουν τα ζωάκια.
  Διαβαζοντας την ιστορια ως πολιτης, θλιβομαι για την ανικανοτητα της ελληνικης δημοσιας διοικησης, που ταλαιπωρει τους πολιτες.

 2. MARIA

  ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΤΑΛΕΠΩΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ.ΝΟΜΙΖΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΤΟΥΣ
  ΜΠΡΑΒΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΕΤΡΞΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΤΟΥΛΑ ΤΗΣ

 3. Vasilis

  Συγγνώμη, αν αυτό δεν είναι κακοποίηση, τί είναι; Ρε πατήστε στους γείτονες μια μήνυση να τρέχουν και να μην φτάνουν τα καθάρματα!
  Άκου να πετάξουν το ζώο και να έχουν το θράσος να μην αποκαλύπτουν πού το πέταξαν! Και για ζωοκλοπή μπορούν να καταδικαστούν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.