Στηρίξτε μας

Θεσσαλονίκη: Εξαιρετικά επιτυχής η ημερίδα της Π.Φ.Π.Ο. για την κακοποίηση των ζώων και τη νομοθεσία (βίντεο)

20 Νοεμβρίου 2016 23:30 | Επικαιρότητα
Θεσσαλονίκη: Εξαιρετικά επιτυχής η ημερίδα της Π.Φ.Π.Ο. για την κακοποίηση των ζώων και τη νομοθεσία (βίντεο)

Κατάμεστη ήταν χθες η αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης καθώς εκεί συναντήθηκαν περισσότεροι από 400 άνθρωποι για να παρακολουθήσουν την ημερίδα με θέμα «Το Ελληνικό Δικαιικό Σύστημα για τα ζώα, πρακτικά προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του κι ο ρόλος των Αστυνομικών, Εισαγγελικών και Αυτοδιοικητικών Αρχών». Ο συγκεκριμένος χώρος τελικά αποδείχτηκε μικρός καθώς το ενδιαφέρον των εκπροσώπων φιλοζωικών φορέων της Βορείου Ελλάδος, των κομμάτων, της Αστυνομίας, της Εισαγγελίας και των Μ.Μ.Ε. της πόλης αποδείχτηκε μεγάλο.

Το βίντεο με το οποίο άνοιξε τις εργασίες της η ημερίδα δείχνει κάποια από  τα εγκλήματα με τα οποία καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι...

Να θυμίσουμε ότι αυτή η ενημερωτική εκδήλωση της Πανελλαδικής Περιβαλλοντικής και Φιλοζωικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) έγινε τη συμμετοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τους εξαιρετικούς ομιλητές που αναφέρθηκαν στα θέματα της νομοθεσίας και της διαχείρισης των περιστατικών που αφορούν στα ζώα παρακολουθήσαν εκπρόσωποι, μέλη σωματείων και εθελοντές που πήγαν στην Θεσσαλονίκη από την Κρήτη, την Έδεσσα, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, το Κιλκίς, την Σκύδρα, την Κοζάνη, τις Σέρρες, την Κατερίνη, την Βέροια, την Χαλκιδική, την Περαία, τους Αμπελόκηπους, το Ρετζίκι κ.ά.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Ευστάθιου Θεοφανίδη που είναι αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου και ειδικός εισαγγελέας κατά της Ρατσιστικής Βίας του οποίου η ομιλία είχε θέμα: «Ποινική Δίωξη και Προδικασία σε υποθέσεις ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης ζώων κατά το ισχύον νομοθετικό καθεστώς: η λειτουργική αρμοδιότητα και παρέμβαση του Εισαγγελέα».

Το περιεχόμενο των ομιλιών της ημερίδας που έχει καταγραφεί σε βίντεο θα δημοσιευθεί μόλις υπάρξει και η απομαγνητοφώνηση των ομιλιών και από το www.zoosos.gr. Στους διοργανωτές που εργάστηκαν εθελοντικά γι’ αυτή τη συνάντηση – συζήτηση αξίζουν συγχαρητήρια καθώς χάρη στις δικές τους πρωτοβουλίες οι συναρμόδιες αρχές ασχολούνται πια με το θέμα της κακοποίησης των ζώων κάτι που μέχρι πρότινος αντιμετώπιζαν με απαράδεκτη αδιαφορία.

Ολόκληρη την ημερίδα παρακολούθησαν ο Αθανάσιος Σιδηρόπουλος, αντιδήμαρχος Βέροιας, η Αναστασία Παπαγεωργίου, ως εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο  Γεώργιος Βαμβακάς, υπάλληλος στο Τμήμα Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο Αθανάσιος Λαζαρίδης, αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Παύλου Μελά, η Ειρήνη - Μαρία Παπαδάκη Ειρήνη, δημοτική σύμβουλος - εκπρόσωπος του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, η Χριστίνα Χρυστοφίδου, ειρηνοδίκης Α' Θεσσαλονίκης ο Ηλίας Τουλίγκος, εφέτης Λάρισας και άλλοι.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι:

karamalakismixalisimeridaΑ. Ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Β. Ο αστυνομικός διευθυντής Θεολόγος Τσακίρης από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

anestidiskonstantinosimeridathessalonikisΓ. Ο ταξίαρχος Κωνσταντίνος Ανεστίδης από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

mpompolakinatasaimeridathessalonikisΔ. Η Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας.

xrysogonoskostasimeridaΕ. Ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Α.Π.Θ. Κωνσταντίνος Χρυσόγονος.

To βίντεο από τον χαιρετισμό του κ. Χρυσόγονου

markoukaterinaimeridathessalonikisΣΤ'. H βουλευτής Θεσσαλονίκης Tου Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου.

karaogloutheodorosimeridathessalonikisΖ. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Καράογλου.

Στην ημερίδα μίλησαν οι:

theofanidisefstathiosΟ αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου Ευστάθιος Θεοφανίδης, ειδικός εισαγγελέας κατά της Ρατσιστικής Βίας μίλησε με θέμα: «Ποινική Δίωξη και Προδικασία σε υποθέσεις ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης ζώων κατά το ισχύον νομοθετικό καθεστώς: η λειτουργική αρμοδιότητα και παρέμβαση του Εισαγγελέα».

triantafyllidisxristosΟ πρωτοδίκης Δ.Ν. Χρήστος Τριανταφυλλίδης μίλησε με θέμα: «Η έννοια της κακοποίησης των ζώων κατά το άρθρο 16 του νόμου 4039/12».

xrysogiannieirini2016Παρέμβαση πραγματοποίησε η Ειρήνη Χρυσογιάννη, αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης η οποία ανακοίνωσε τη δημιουργεία Εισαγγελέα Ζώων και στη Θεσσαλονίκη.

ntinopoulosathanasiosΟ καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής Σχολής Επιστημών Υγείας Α.Π.Θ. Αθανάσιος Ντινόπουλος μιλησε με θέμα: «Ο μύθος της μοναδικότητας του ανθρώπου».

metaxiotouvasilikiΗ αξιωματικός της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, αστυνόμος Β΄ Βασιλική Μεταξιώτου μίλησε με θέμα: «Η εφαρμογή της νομοθεσίας περί προστασίας των Ζώων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική».

Διαβάστε επίσης:

Τη θεσμοθέτηση Εισαγγελέα Ζώων & στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε η αντεισαγγελέας Εφετών Ε. Χρυσόγιαννη

ΕΛ.ΑΣ.: Η κακοποίηση ζώων είναι προθάλαμος για εγκλήματα εις βάρος ανθρώπων

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων και τη σύνδεση της με την ενδοοικογενειακή βία

Θα δηλητηρίαζες ποτέ ένα μωρό;

Επιστήμονες, φιλόζωοι και Αστυνομία συζητούν για τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων

Δυναμικό παρών από το φιλοζωικό κίνημα της χώρας στην ημερίδα της Π.Φ.Π.Ο.

Πολυπληθές το κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων

Ημερίδα με τους εισαγγελείς για την εφαρμογή του νόμου για όσους κακοποιούν τα ζώα

«Περιορισμένης εμβέλειας» η φιλοζωική κουλτούρα στην Ελλάδα (βίντεο)

Γιατί οι Έλληνες συμπεριφέρονται με βαρβαρότητα στα ζώα; Συνάντηση για τη φιλοζωία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Τα ζώα υπήρξαν και πριν από εμάς και έχουν τη δύναμη να υπάρξουν και χωρίς εμάς»

Εγκύκλιος προς τις Εισαγγελίες για να μην αδιαφορούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.