Στηρίξτε μας

Πολυάνεμος Καστοριάς: Το αρκουδάκι πέθανε αγκαλιάζοντας τη νεκρή από τα σκάγια μάνα του!

17 Δεκεμβρίου 2013 10:10 | Καταγγελίες
Πολυάνεμος Καστοριάς: Το αρκουδάκι πέθανε αγκαλιάζοντας τη νεκρή από τα σκάγια μάνα του!

Το χθεσινό ρεπορτάζ του www.zoosos.gr επιβεβαιώνει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ο οποίος σε σχετικό δελτίο Τύπου εξηγεί ότι δύο ακόμη αρκούδες, μία θηλυκή και το αρκουδάκι της, πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από αγνώστους σε δασική περιοχή κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

ArkoudesPolyanemosArcturos

Τα νεκρά ζώα εντόπισαν σε ορεινή περιοχή του Γράμμου κοντά στο χωριό Πολυάνεμος συνοριοφύλακες που έκαναν περιπολία, οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν την Αστυνομία. Οι συνοριοφύλακες είδαν τις κηλίδες του αίματος στον δρόμο και αφού ακολούθησαν τα σημάδια βρήκαν τις αρκούδες νεκρές. Οι δράστες αφού πρώτα δολοφόνησαν το ενήλικο θηλυκό το έσυραν λίγα μέτρα πιο πέρα μέσα στο δάσος.

Για τα δύο ζώα ενημερώθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, που ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία. Η θηλυκή αρκούδα, νεαρής ηλικίας και βάρους 150 περίπου κιλών, είχε πυροβοληθεί στη μουσούδα, ενώ το επίσης θηλυκό αρκουδάκι της έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο στο σώμα του.

Το μικρό είχε γεννηθεί φέτος και δεν ζύγιζε περισσότερα από 40 κιλά. Σύμφωνα με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ «Η δολοφονία της μητέρας αρκούδας έγινε μάλλον σε παρακείμενο δρόμο όπου και βρέθηκαν ίχνη αίματος και στη συνέχεια την έσυραν αιμόφυρτη μέσα στο δάσος.

Οι δύο αρκούδες βρέθηκαν αγκαλιασμένες σε κοντινή απόσταση από το δρόμο. Θεωρείται πιθανό ότι πρώτα σκότωσαν τη μητέρα, που έφερε τα πιο σοβαρά τραύματα, και το αρκουδάκι που τραυματίστηκε από τους πυροβολισμούς, αφού περιπλανήθηκε, γύρισε κοντά στη μητέρα του περιμένοντας την να ξυπνήσει και υπέκυψε δίπλα της… Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο άτυχες αρκούδες δεν βρισκόταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή ούτε είχαν αναφερθεί ζημιές σε κτηνοτροφικό κεφάλαιο.

Είναι η πρώτη φορά στα 21 χρόνια λειτουργίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που σημειώνεται τέτοιο αποτρόπαιο περιστατικό δολοφονίας μητέρας και μικρής αρκούδας. Το θέμα εκτός από τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του ξεπερνάει πλέον και τα όρια της ηθικής. Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες δύο ακόμη αρκούδες σκοτώθηκαν από πυροβόλο όπλο στα ελληνικά βουνά.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υπενθυμίζει ότι η καφέ αρκούδα παραμένει αυστηρά προστατευόμενο είδος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ο φόνος και η δημόσια έκθεσή της από τον άνθρωπο, τιμωρούνται από το νόμο, με ποινή φυλάκισης. Δυστυχώς επιβεβαιώνεται ότι η κυριότερη απειλή για την αρκούδα παραμένει ο άνθρωπος».

Διαβάστε επίσης:

Πολυάνεμος Καστοριάς: Σκότωσαν και την αρκούδα και το αρκουδάκι της!

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα φροντίσει ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε στην Καστοριά

Ελπίζουν το αρκουδάκι που βρέθηκε μόνο του να έσμιξε ξανά με τη μαμά του στην Καστοριά (βίντεο)

Καστοριά: Ευχαριστούν την κτηνίατρο – βουλευτή που βοήθησε στην διάσωση του τραυματισμένου ζαρκαδιού

Καστοριά: Άλλη μια αρκούδα νεκρή σε τροχαίο σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού

Ακόμα μία νεαρή αρκούδα θύμα τροχαίου στην Καστοριά

Καστοριά: Άλλη μια αρκούδα νεκρή σε τροχαίο σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

7 Σχόλια

  1. Γιαννούλας Μιχάλης

    Αυτό που αποδεικνύει ότι τα καθάρματα σκοτώσαν για την πλάκα τους είναι ότι το συμβαν συνεβει πολύ μακρυά από κατοικημενη περιοχή και κανενα κανό δεν είχε προξενήσει σε κοπάδια και ζώα. Ναι να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει.

    ΌΜΩΣ...

    (και ξέρω ότι ανοίγω το κουτί της πανδώρας...)

    πρέπει οι ακραίες συνθηκες και καταστάσεις να αποφεύγονται γιατί οδηγούν σε χειρότερες...Δεν σου φταίει ούτε το όπλο ούτε ο κυνηγός αγαπητέ φιλόζωε..Φταίει η πολιτεία, το γεγονός ότι δεν αφιερώνουν πόρους για τη σωστή φύλαξη της τόσο όμορφης και υπερπολύτιμης χλωρίδας και πανίδας μας...Και φταίει και η ανθρώπινη παιδεία..Αυτά φίλοι μου δεν τα αναιρείς με καμία "σφράγιση όπλων" και καμία "απαγόρευση"..Νόμοι και απαγορεύσεις υπάρχουν και είναι καλά μελετημενες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζονται σωστά από κρατος και από το δασαρχείο που τόσο έχει πληγεί από θέμα προσωπικου και πόρων...

    Επιτέλους...

    Ζω τη ζωή μου και τη δουλειά μου εξ'ολοκλήρου μεσα στη φυση..Εμάθα να την αγαπώ και να την σέβομαι.Δεν έχω όπλο, μόνο ψαρεύω ορεινή πέστροφα με καλάμι τους μήνες που επιτρέπεται. Για να αποδείξω εδω μεσα πόσο λάθος είναι οι περισσότεροι ΑΚΡΑΙΟΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ πρόσφατα πήγαν να απαγορέψουν και την ερασιτεχνική αλιεία σε μία ευρύτερη περιοχή του μερους που ζώ..ΕΥΤΥΧΩΣ για μένα αλλά ακόμη περισσότερο για την πέστροφα εννοείται πως ΔΕΝ τα κατάφεραν. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει..Αν φύγει από το ποτάμι ο ερασιτεχνης ψαράς που βγαζει 2-4 ψαρια θα δώσει όλο το χώρο και την πολυτέλεια στους παράνομους ψαράδες που εξολοθρεύουν το ποταμι με χλωρίνες, ηλεκτρικό ρεύμα, διχτυα και άλλα πολλά.. Αν ο κυνηγός, ο ψαράς και όλοι αυτοί που έρχονται σε επαφή με τη φύση και παίρνουν κάτι από αυτή, αν είχαν σωστή παιδεία και επαιρναν αυτό που έπρεπε να πάρουν δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

    Και αν δεν πειστήκατε ακόμη, κοιτάξτε σε πολλά ευρωπαικά κράτη, καναδα και Η.Π.Α ότι ισχύουν λίγο πολύ οι ίδιες απαγορεύσεις αλλά τα θηράματα τους είναι πολύ περισσότερα όπως πολλοί περισσότεροι είναι και οι ψαράδες/κυνηγοί...Εδώ και δεκαετίες υπάρχει ισσοροπία μεταξύ τους.Γιατι? Γιατί οι νόμοι τους τηρούνται.

    1. καρολος

      'Δεν σου φταίει ούτε το όπλο ούτε ο κυνηγός αγαπητέ φιλόζωε..Φταίει η πολιτεία,'...............'όλοι αυτοί που έρχονται σε επαφή με τη φύση και παίρνουν κάτι από αυτή' Οι κυνηγοι και τα οπλα τους σκοτωσαν και σκοτωνουν αρκουδες και αλλα ζωα για τη πλακα τους (κυνηγι-σπορ-διασκεδαση),αρα καλως μας φταινε εκεινοι Το μονο που μπορουν να παρουν οι κυνηγοι απο τη φυση ειναι τις ζωωες των ζωων,που το μονο τους λαθος ειναι οτι θελουν να ζησουν στο περιβαλλον τους.Οι κυνηγοι ειναι νταβατζηδες της φυσης που σκοτωνουν για πλακα ο,τι βρουν αραδιαζοντας προηγουμενως ηλιθιες δικαιολογιες για να δικαιολογησουν το παθος τους για αιμα.

  2. georgia

    ΘΕΕ ΜΟΥ -ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ- ΠΩς ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ.
    ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΑΣ ΠΕΙΣΑΤΕ, ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΣΑΣ, ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΜΩΡΑΚΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΤΟΥ.
    ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΟΥΝΕ.

  3. Ντινα Β.

    χάσαμε την γατούλα μας την Πέμπτη 12-12-2013, στην αμφισσα .ειναι χρωμα γκρι με μαυρα ακανονιστα σχεδια ,δεν εχει αριστερο ματακι ειναι μια θυληκια στειρωμενη γατουλα ,μικροσωμη και την λενε Άριελ. βοηθειστε μας να την βρουμε ! αν την βρειτε τηλεφωνηστε εδω: 6979771769

  4. Πάνος Καφφές

    Κατάργηση του κυνηγιού και των κυνηγετικών όπλων. Αυτό πρέπει να γίνει το πάγιο αίτημα - απαίτηση όλων φιλοζωϊκών οργανώσεων και να υποστηριχτεί από όλους με σθένος και υπομονή μέχρι την πραγματοποιήσή του! Άλλωστε με τα κυνηγετικά όπλα έχουν γίνει και φόνοι ανθρώπων! Δεν τα χρειαζόμαστε! να καταργηθούν! να σφραγιστούν!

  5. Βασιλική Ηλιοπούλου

    Δεν είναι δυνατόν να μη μπορούν να βρεθούν.
    Το πρόβλημα είναι ότι δεν τιμωρούνται όπως θα έπρεπε.
    Αν ήμουνα πιο νέα, θα ήξερα τι να κάνω.
    Σ' αυτή τη χώρα δεν χρειαζόμαστε μια Αστυνομία υπέρ των Ζώων, αλλά μια Τρομοκρατία υπέρ των Ζώων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.