Στηρίξτε μας

Στενή συνεργασία Δήμου Πειραιά - ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και για την διαχείριση των αδέσποτων

3 Δεκεμβρίου 2015 15:24 | Επικαιρότητα
Στενή συνεργασία Δήμου Πειραιά - ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και για την διαχείριση των αδέσποτων

Θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.) Γρηγόρη Γουρδομιχάλη. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου, εξετάστηκε αναλυτικά ο αναπτυξιακός προγραμματισμός και ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός των δυο φορέων με στόχο τη συνεργατική αντιμετώπιση ζητημάτων.

Ο δήμαρχος Πειραιά συγκεκριμενοποίησε το πλαίσιο συνεργασίας και ζήτησε από τον κ. Γουρδομιχάλη τη στήριξη του Συνδέσμου για την ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης με την ανάπτυξη των ακόλουθων δράσεων:

1. Διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο πλαίσιο της φιλοζωίας και δημόσιας υγείας, που άλλωστε αποτελεί αρμοδιότητα του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π.
2. Ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών ζώων για τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με την παρουσία των δεσποζόμενων ζώων στο αστικό περιβάλλον.
3. Αξιολόγηση και αντιμετώπιση φαινομένων ρύπανσης και ηχορύπανσης που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.
4. Συνδρομή πρασίνου ως προς την συντήρηση αλλά και την ανάπτυξή του βάσει αναγκών και προδιαγραφών.

Από τη μεριά του ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. σύνδεσε το πλαίσιο συνεργασίας με την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού προγράμματος του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.), που αφορά στην προμήθεια νέων ασθενοφόρων, κατασκευή χώρων φιλοξενίας με σύγχρονες προδιαγραφές, δημιουργία νέων χειρουργείων με ταυτόχρονη κατά 5% μείωση των εισφορών των Δήμων - μελών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε η άμεση ανάπτυξη μιας σειράς κοινών δράσεων. Πιο συγκεκριμένα:
1. Η πραγματοποίηση εκδήλωσης ευαισθητοποίησης για τα αδέσποτα ζώα με ευρεία συμμετοχή εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας και του φιλοζωικού κινήματος.
2. Η υλοποίηση προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πειραιά.
3. Η διάθεση των υποδομών και του στελεχιακού δυναμικού του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. για μετρήσεις ακουστικής ρύπανσης, ακτινοβολίας και άλλων παραμέτρων ρύπανσης και εκπόνησης μελετών αντιμετώπισής τους.
4. Η πιλοτική εφαρμογή προγράμματος κομποστοποίησης των κλαδεμάτων του Δήμου.
5. Η μόνιμη συνεργασία στελεχών του Δήμου και του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. για ευρύτερα ζητήματα περιβάλλοντος.

Με το κλείσιμο της συνάντησης ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε: «Η Δημοτική Αρχή θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε και να διευρύνουμε τις συνεργασίες μας για τη μεγιστοποίηση των παραγόμενων αποτελεσμάτων».

Από τη μεριά του ο Πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, επισήμανε: «Σε μια δύσκολη συγκυρία όπου το ενδιαφέρον για τα οικονομικά ζητήματα κυριαρχεί, η πρωτοβουλία για ανάπτυξη συνεργατικών δράσεων περιβαλλοντικού περιεχομένου είναι σημαντική. Πρόθεσή μας είναι να παρέμβουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει. Η ευαισθητοποίηση του δημάρχου σε ζητήματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής αποτελεί εγγύηση για τους πολίτες αλλά και την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Κορίνα Λαουλάκου, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πειραιά Βασίλης Ταταρόπουλος και ο αντιπρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. Δημήτρης Τσατσαμπάς.

Διαβάστε επίσης:

Ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος απειλεί εκείνους που ταΐζουν αδέσποτα

Αντιφιλοζωικό παραλήρημα από τον δήμαρχο Πειραιά Β. Μιχαλολιάκο

Πειραιάς: Άφησαν νηστικά και χωρίς νερό τα άλογα που πήραν μέρος στην παρέλαση

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.