Στηρίξτε μας

Πειραιάς: Άφησαν νηστικά και χωρίς νερό τα άλογα που πήραν μέρος στην παρέλαση

24 Απριλίου 2014 14:59 | Καταγγελίες
Πειραιάς: Άφησαν νηστικά και χωρίς νερό τα άλογα που πήραν μέρος στην παρέλαση

Χωρίς τροφή και νερό άφησαν για δύο ημέρες οι υπεύθυνοι του Δήμου Πειραιά και του Ιππικού Συλλόγου Μάνης τα άλογα, τα οποία πήραν μέρος στην παρέλαση - σόου που πραγματοποιήθηκε την 25ης Μαρτίου στην πόλη. Αυτό δήλωσε σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://newsta.gr/ η Ελένη Κούβαρη δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας της οποίας «ιδέα» ήταν η συμμετοχή των ζώων στην παρέλαση, η οποία έμοιαζε με κανονικό τσίρκο.

Μάλιστα - όπως έγινε γνωστό - αν και τα ζώα στερήθηκαν γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο την τροφή και τον νερό για 48ώρες τελικά μπροστά στην εξέδρα των επισήμων αφόδευσαν με αποτέλεσμα να χαλάσει για λίγο η μόστρα του πατριωτικού - καρναβαλικού σόου!

Η κα Κούβαρη μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά δικαιολογήθηκε (!) για το περιστατικό με τη αφόδευση των αλόγων ενώπιον της εξέδρας των επισήμων. Η κα Κούβαρη αντιλαμβανόμενη ότι αυτό και όχι η κακομεταχείρισή των ζώων ήταν το μείζον, εξήγησε σύμφωνα με το http://newsta.gr/: «πως τα άλογα ταλαιπωρήθηκαν κατά τη μεταφορά και συνέβη το περιστατικό, παρά το γεγονός ότι ήταν νηστικά δύο μέρες γι’ αυτό το σκοπό!».

PireasParelasi1

Το θέμα απασχόλησε και τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά με πρωτοβουλία του  δημοτικού συμβούλου και υποψηφίου δημάρχου Ιωσήφ Βουράκη.

Ο  κ. Βουράκης απέδωσε την συγκεκριμένη «πρωτοβουλία» σε ψηφοθηρικούς σκοπούς του δημάρχου, προκειμένου να ρίξει γέφυρες προς τους Μανιάτες, που κάθε άλλο παρά αμελητέα δύναμη αποτελούν στον Πειραιά.

«Προσπαθώντας να ρίξετε γέφυρες προς τους Μανιάτες φέρατε 10 άλογα από τη Μάνη. Ευτυχώς, όχι μόνο οι Πειραιώτες, αλλά και τα άλογα στην παρέλαση κατάλαβαν τι είστε κ. Δήμαρχε και σας απάντησαν με τον τρόπο τους περνώντας από μπροστά σας» είπε ο κ. Βουράκης.

Ο ίδιος σε ανακοίνωση, που εξέδωσε,  κατήγγειλε τον απερχόμενο δήμαρχο, κ. Μιχαλολιάκο ότι «σε μια ημέρα τόσο σημαντική για το ελληνικό Έθνος και την Ορθοδοξία που αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία για το εθνικό μας φρόνημα τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, για μια ακόμα φορά αυθαιρέτησε και χρησιμοποίησε προς ίδιον όφελος ακόμα και την επέτειο της 25ης Μαρτίου και μάλιστα με επονείδιστο τρόπο, δίχως ίχνος σεβασμού και με πρακτικές που του είναι πολύ προσφιλείς όπως το … «αποφασίζομεν και διατάσσουμε»…

Καρδαράς: Τραγικό ευτράπελο

Αξίζει δε να σημειωθεί πως καυστική ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε την επομένη της συνεδρίασης ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Το λιμάνι της Αγωνίας - Συμμαχία στον Πειραιά» Γιάννης Καρδαράς.

«Μέσα στη γενική θλίψη της τραγωδίας που περνάει η χώρα μας και η πόλη μας ο Πειραιάς αλλά και της οικονομικής και κοινωνικής αποσύνθεσης λόγω ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ έχουμε ανάγκη ορισμένες φορές να ξεφεύγει το μυαλό μας και να ασχολούμαστε με γεγονότα που μπορεί να είναι «ευτράπελα» αλλά συνάμα εμπεριέχουν και το τραγικό στοιχείο» τονίζει αναφερόμενος στην επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

AlogaPireasParelasi2

Ο κ. Καρδαράς επισημαίνει ότι ο κ. Μιχαλολιάκος στη συνεδρίαση «έμπλεος εθνικού ενθουσιασμού και υπερηφάνειας είπε στο Δ.Σ. ότι η παρέλαση της 25ης Μαρτίου του 2014 ήταν η καλύτερη επετειακή εκδήλωση που έχει γίνει ποτέ στον Πειραιά και επεσήμανε την παρουσία των έφιππων Μανιατών με τις εθνικές στολές που άνοιξαν την παρέλαση καθώς και των Σπαρτιατών με τις πανοπλίες τις περικεφαλαίες και τα δόρατα… Κάποιος από τους Δημοτικούς Συμβούλους στην ομιλία του επεσήμανε σκωπτικά τα περί αφοδεύσεων των αλόγων έμπροσθεν της εξέδρας των επισήμων!!! Εκείνη την ώρα έπρεπε να παρευρίσκονται πολίτες για να παρακολουθήσουν το τι επακολούθησε στο Δ.Σ.» αναφέρει.

Ο κ. Καρδαράς εξηγεί ότι «Μία εκ των Μανιατισσών Δημοτική Σύμβουλος (που πιθανόν είχε την ιδέα της μεταφοράς 10 αλόγων από τη Μάνη στον Πειραιά) σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να καταγγέλλει με ύβρεις Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης του κ. Β. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ αλλά και ανεξάρτητους που τόλμησαν και ανέδειξαν (είτε στην ομιλία τους είτε με φωτογραφίες στα blog) τις αφοδεύσεις των αλόγων περίπου ως “αντεθνική ενέργεια”, αφού όπως εξήγησε το όλο “σόου” αναδείκνυε την ιστορικής σημασίας συμμετοχή των Μανιατών στον αγώνα για την ελευθερία το 1821».

«Αυτός είναι βασανισμός»

Σε αυτό το σημείο,  υπογραμμίζει ο κ. Καρδαράς, «δεν άντεξα ούτε κατάφερα να συγκρατηθώ και παρενέβην ότι είναι απαράδεκτο για το “σόου” της παρέλασης των αλόγων να επιλέξουν κάποιοι να βασανίσουν τα ζώα στερώντας τους το φαΐ και το νερό!!!

Έτσι έγινα και εγώ συμμέτοχος δυστυχώς μιας από τις πολλές ατυχείς στιγμές ενός Δημοτικού Συμβουλίου που αντί να ασχολείται με τα μεγάλα θέματα της πόλης και τους πολίτες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, ασχολείται με τα “σόου” στις παρελάσεις. Αυτά και τόσα άλλα αναδεικνύουν το “ευτράπελο” αλλά και το “τραγικό” στοιχείο που αφορά άλλες εποχές αλλά και την ανάγκη αλλαγής προσώπων, νοοτροπιών, δομών, πρακτικών και αντιλήψεων.

Με άλλα λόγια χρειάζεται ανατροπή και συνολική πολιτική Αλλαγής στις εκλογές της 18/5/2014 και της 25/5/2014. Σε ό,τι αφορά τους Μανιάτες (εγώ είμαι Αρκάς) η ιστορία έχει αναδείξει το ρόλο τους στην Επανάσταση του 1821 και δεν χρειάζονταν ούτε οι Σπαρτιάτες με τις πανοπλίες ούτε τα άλογα να φύγουν από το φυσικό τους χώρο και να παρελαύνουν στον Πειραιά» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Καρδαράς.

Διαβάστε επίσης:

Ο δήμαρχος Πειραιά απειλεί εκείνους που ταΐζουν αδέσποτα

Με φόλες σκότωσαν αδέσποτα που ζούσαν επί δέκα χρόνια στα Καμίνια του Πειραιά

Καμίνια: Έκαναν καταγγελία εις βάρος του άνδρα που είχε τον σκύλο του κλεισμένο στο Ι.Χ. για ενάμιση χρόνο

Έσωσαν το κακοποιημένο σκυλί που αργοπέθαινε από την ασιτία στη Νίκαια και αναζητούν γι’ αυτό ένα σπιτικό

Νίκαια: Τα τύλιξε σε πατάκι για να μην ακούγεται το κλάμα τους και τα πέταξε στα σκουπίδια

Νίκαια: Εγκατέλειψαν τον σκύλο τους αλλά τους κατέγραψε η κάμερα

Κερατσίνι: Σκελετωμένο από την ασιτία κουτάβι

Έβαλαν φωτιά σε σκυλίτσα στο Κερατσίνι! Διαμαρτυρία σήμερα στις 18:00 έξω από το σπίτι του δράστη!

Κερατσίνι: Παραδέχτηκε ότι πέταξε από τον 6ο όροφο και σκότωσε το γατάκι αλλά δεν την συνέλαβαν

Αδιαφορούσαν για την σκελετωμένη σκυλίτσα που περιφερόταν στο κέντρο του Κερατσινίου

Καταδικάστηκε επειδή σκότωσε δύο σκυλιά του χτυπώντας τα με λοστό στο Πέραμα

Χωρίς νερό για 8η ημέρα αφήνει 250 σκυλιά ο Δήμος Περάματος

Γκράφιτι για τ’ αδέσποτα στο Ικόνιο Περάματος

Πέραμα: Εγκατέλειψε δένοντας στην κολώνα τον σκύλο που θέλησε να ξεφορτωθεί

Πέραμα: Βρήκαν τον σκύλο καμένο και με κομμένο το κεφάλι!

Έσωσαν τον σκύλο που έπεσε σε πίσσα στον μώλο της Δραπετσώνας

Δραπετσώνα: Πυροσβέστες έσωσαν τον γέρικο σκύλο που κινδύνευε να πνιγεί στη θάλασσα

 

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Χ

    ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!!!!!!!! Προφανως του ηταν πιο ευκολο να φερει "μανιατικα αλογα" για να δειξει τη συνεισφορα της Μανης στον αγωνα,παρα να αγωνιστει ο ιδιος οπως αρμοζει σε ενα Μανιατη!! Δε ριχνεις ετσι γεφυρες στους Μανιατες Μιχαλολιακο,Ετσι μονο τις γκρεμιζεις!! Ουτε περιμενε κανενας,Μανιατης η μη,να περιπλανησεις το τσιρκο σου για να προβληθει ο τοπος μας,δεν ειμαστε τοσο λιγοι!! Εκτος αν νομιζεις πως εκτος απο τα δυσμοιρα τα αλογα,απευθυνεσαι και σε ενα λαο με παροπιδες. Σα συνειδητοποιμενη φιλοζωη αλλα και σα συνειδητοποιημενη Μανιατισσα,ντρεπομαι και λυπαμαι για λογαριασμο σου!!!

  2. Emma Russel

    Ντροπή και αίσχος! όλοι οι τιποτένιοι μαζεύτηκαν και αποτελούν την τοπική αυτοδιοίκηση με πρώτο και καλύτερο τον Μιχαλολιάκο και τις δηλώσεις του περί αδέσποτων.. ("Φίλοι και φίλες, όταν βλέπετε ανθρώπους να πετάνε φαγητό στον δρόμο για να ταΐσουν τα αδέσποτα να τους καταγγέλλετε! Αυτοί μισούν τα παιδιά του Πειραιά!
    Γι' αυτό, θα πέσει βαρύς ο πέλεκυς των προστίμων...") και έρχεται αυτό για να επιβεβαιώσει τελικά σε εμάς ότι κάτι πάει τραγικά λάθος στον δήμο του Πειραιά... Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.