Στηρίξτε μας

Ολοένα και καλύτερα σκύλος που βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι στους Παπαδάτες Αιτωλοακαρνανίας (βίντεο)

9 Ιουνίου 2021 23:37 | Τα καλά νέα
Ολοένα και καλύτερα σκύλος που βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι στους Παπαδάτες Αιτωλοακαρνανίας (βίντεο)

Ο Μπρέιν είναι ο σκύλος που την 1η Μαΐου του 2021 περισυνελλέγει από το χωριό Παπαδάτες Αιτωλοακαρνανίας καθώς βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος. Είχε πυροβοληθεί από κυνηγό στο κεφάλι. Τα σκάγια στο κρανίο του ζώου, που φάνηκαν στις ακτινογραφίες, ήταν δεκάδες και η πληγή που προκλήθηκε τεράστια.

 

Το ζώο αρχικά το μετέφερε στο κτηνιατρείο του ο Νίκος Φλώρος ο συμβεβλημένος με τον Δήμο Αγρινίου κτηνίατρος, ο οποίος δέχτηκε σφοδρή κριτική από τους εθελοντές, όπως θα δείτε εδώ, οι οποίοι ζήτησαν και τελικά πήραν το σκυλί  από το κτηνιατρείο του για να το σώσουν καθώς ήταν σε τραγική κατάσταση για ημέρες.

PapadatesAitoloakarnaniasSkylosPyrovolimenos11 5 2021 0Αυτή τη φωτογραφία τράβηξε στις 11/5 η αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο δεν πρόκειται για πλαστική ταινία αλλά λευκοπλάστ με επίδεσμο για την περιποίηση των τραυμάτων του ζώου.

Η Γιώτα Παγκράτη, γνωστή για το φιλοζωικό της έργο στη Ναύπακτο, ως μέλος του συλλόγου «Φιλοζωική Δράση Ναυπάκτου», που έφερε και στη δημοσιότητα στις 16 Μαΐου τις συνθήκες «περίθαλψης» του σκύλου (τον οποίο ο κ. Φλώρος δημοσίευσε ότι τον δίνει για υιοθεσία την 1η Μαΐου δηλαδή τη μέρα που τον βρήκε πυροβολημένο, προκαλώντας πολλά ερωτήματα), με ανάρτηση της στο facebook περιγράφει τα νεότερα για την κατάσταση του ζώου και ανταπαντάει και στις κατηγορίες σε βάρος της.

PapadatesAitoloakarnaniasSkylosPyrovolimenosAsproulis1 5 2021Ο Νίκος Φλώρος στο προφίλ του στο facebook δημοσίευσε την 1/5 αγγελία υιοθεσίας του Ασπρούλη την πρώτη μέρα που το ζώο βρέθηκε πυροβολημένο!

Σήμερα επισήμανε τα εξής: «Brain κι όμως είναι είναι ακόμη εδώ !! Ένα μήνα μετά από την καταδίκη του σε ευθανασία από τον Δήμο Αγρινίου και τον κτηνίατρο που έχει σύμβαση... ο Brain έχει πάρει πολλά κιλά ...η πληγή του θρέφει φυσιολογικά ...και κυνηγάει τις γάτες του Ανδρόνικος Μελισσαράτος

Να σημειώσω ότι ο Brain είχε μια φυσιολογική συμπεριφορά και διάθεση από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη Ναύπακτο !!!

PapadatesAitoloakarnaniasSkylosPyrovolimenos13 5 2021 2Τα δεκάδες σκάγια στο κρανίο του ζώου αποδεικνύουν ότι το σκυλί πυροβολήθηκε από κυνηγό...

ΤΙΠΟΤΑ στην συμπεριφορά του και στην υγεία του δεν παρέπεμπε στο να του γίνει ευθανασία !!! Ο Brain θα σας κάνει να σκίσετε τα πτυχία σας».

Αν μπορείτε να βοηθήσετε με τα έξοδα

Αν μπορείτε να βοηθήσετε με τα έξοδα νοσηλείας και φροντίδας του ζώου επικοινωνήστε με τη Γιώτα Παγκράτη μέσω facebook εδώ.

Μια απάντηση στον Νίκο Φλώρο

Στις 20 Μαΐου η Γιώτα Παγκράτη με ανάρτηση της στο facebook ανταπάντησε τα εξής για τις κατηγορίες σε βάρος της από τον κ. Φλώρο:

«Από το πρωί κυκλοφορεί επιστολή-απάντηση του κτηνιάτρου από το Αγρίνιο που είχε αναλάβει τον Brain (καταχωρημένος ως Ασπρουλης στο τσιπάκι)

Θα αναφέρω μόνο ένα θέμα   ..και έπειτα θα θέσω δυο ερωτήσεις  που αναμενω απάντηση από τον κτηνίατρο..

 

Για αρχή ..ο Brain και βέβαια υιοθετήθηκε στα χαρτιά ώστε να μην ανήκει πλέον στον Δήμο Αγρινίου ...ο κύριος Ν.Φ ξέχασε να αναφέρει στην επιστολή του ότι ο Brain (Ασπρουλης) υιοθετήθηκε από μέλος του σωματείου που ανήκω και είμαστε συνοδοιπόροι στο έργο που κάνει το σωματείο μας..

Όποτε για να σας ενημερώσω ο Brain δεν έχει βρει πρακτικά υιοθεσία!

Η δολοπλοκία που προσπαθεί να δημιουργήσει ο εν λόγω κύριος..ότι ο Brain έχει υιοθετηθεί και ότι εγώ συγκεντρώνω παράνομα χρήματα .. πέφτει στο κενό..

Δίνουμε μόνο τον λογαριασμό του κτηνιάτρου στη Ναυπακτο και κόβονται αποδείξεις για ότι κατάθεση γίνει!

Αν υπάρχει κάποιος που του έχω δώσει άλλο λογαριασμό εκτός από αυτόν του κτηνιάτρου,είναι ελεύθερος να κοινοποιήσει τη συνομιλία μας.

Και συνεχίζω

Ερώτηση πρώτη ...ο Brain( Ασπρουλης)είναι ένα μεγαλόσωμο τσοπανόσκυλο,με μεγάλο κεφάλι ...ο Ν.Φ ισχυρίζεται ότι η ταινία που φαίνεται να είναι σφικτά στο στόμα του σκύλου ...είναι επίδεσμος που του είχε βάλει στο κεφάλι και με τα πόδια του ο σκύλος τον κατεβασε ...

Πως είναι δυνατόν ο επίδεσμος δεμένος σε μια περίμετρο(του κεφαλιού του σκύλου ) πχ 20 εκατοστά να κατέβηκε στη γνάθο του με περίμετρο πχ 5 εκατοστά ...και να είναι κολλημένος επάνω στη γνάθο ;;;;;;

Μην ξεχνάμε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε  από άνθρωπο που είδε τον σκύλο ...και είδε ξεκάθαρα τι είχε στο στόμα του ..

Και τώρα  η δεύτερη ερώτηση...

Βάσει της επιστολής του Ν.Φ το σκυλί μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο του την 1/5/21 ..με ανοιχτό τραύμα στο κεφάλι ..και την ίδια ημέρα τον πόσταρε για υιοθεσία !!

Πως είναι δυνατόν να ανεβάζει  κάποιος πόστ για υιοθεσία,  ένα σκυλί που δεν έχει καν αξιολογήσει την κατάσταση του ..και όπως φαίνεται στο ποστ δεν αναφέρει καν ότι το ζώο έχει μια τεραστια τρύπα το κεφάλι ..γιατί στη φωτό όπως βλέπετε δεν φαίνεται τίποτα...

Για το τέλος ..επειδή ήδη έχω μακρηγορήσει..ο σκύλος ήταν δεμένος σε μια παλέτα ...σφηνωμένος σε μια γωνία ...στο πάτωμα και τα αίματα τα τρέχουν από το κεφάλι του!!!Άσχετα με τον αν είχε ταινία ή όχι στο στόμα του ...

Θεωρεί κάποιος ότι αυτός είναι τρόπος νοσηλείας ενός βαριά τραυματισμένου σκύλου ;

Καλο είναι όσο ζούμε ...να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας ..να ζητάμε συγγνωμη και να συνεχίζουμε πάνω σε νέες βάσεις ...χωρίς να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη!!

Ειδικά όταν δεν βλάπτουμε μόνο  τον εαυτό  μας...αλλά οι πράξεις μας έχουν αντίκτυπο σε ζωντανούς οργανισμούς !!!».

Ο σκύλος στις 17 Μαΐου...

Ο Μπρέιν στις 24 Μαΐου...

Ο σκύλος στις 31 Μαΐου...

 

Διαβάστε επίσης:

Ν. Φλώρος: Δεν βασάνισα, αντιθέτως περιέθαλψα σκύλο που βρέθηκε πυροβολημένος στους Παπαδάτες Αιτωλοακαρνανίας

Κτηνίατρος στο Αγρίνιο βασάνιζε σκύλο που βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι στη Μακρυνεία Αιτωλοακαρνανίας (βίντεο)

Tagged: , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.