Στηρίξτε μας

Ν. Φλώρος: Δεν βασάνισα, αντιθέτως περιέθαλψα σκύλο που βρέθηκε πυροβολημένος στους Παπαδάτες Αιτωλοακαρνανίας

20 Μαΐου 2021 13:00 | Επικαιρότητα
Ν. Φλώρος: Δεν βασάνισα, αντιθέτως περιέθαλψα σκύλο που βρέθηκε πυροβολημένος στους Παπαδάτες Αιτωλοακαρνανίας

Με επιστολή του στο www.zoosos.gr ο κτηνίατρος Νίκος Φλώρος, αρνείται τις κατηγορίες περί βασανισμού και αμέλειας φροντίδας του σκύλου που την 1η Μαΐου, όπως ο ίδιος δηλώνει, βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι στο χωριό Παπαδάτες Αιτωλοακαρνανίας.

Για τις κατηγορίες σε βάρος του ο κτηνίατρος, που είναι συμβεβλημένος με τον Δήμο Αγρινίου, εξηγεί από τη δική του οπτική τι συνέβη. Ταυτόχρονα κατηγορεί τη Γιώτα Παγκράτη γνωστή για το φιλοζωικό της έργο στη Ναύπακτο, ως μέλος του συλλόγου «Φιλοζωική Δράση Ναυπάκτου», επειδή - πέρα από τις κατηγορίες προς τον ίδιο - έκανε δημόσια έκκληση για το κόστος περίθαλψης του σκύλου, ο οποίος χάρη στο ενδιαφέρον των εθελοντών μεταφέρθηκε  στις 11 Μαΐου στο κτηνιατρείο του Ανδρόνικου Μελισσαράτου στη Ναύπακτο.

Συγκεκριμένα τονίζει τα εξής: «Αυτός είναι ο Ασπρούλης, περισυλλέχτηκε, σημάνθηκε, καταχωρήθηκε στο Δήμο Αγρινίου το απόγευμα του Μ.Σαββάτου, 1η Μάη, μετά από κλήση του Α.Τ. Γαβαλούς για σκύλο τραυματία στην πλατεία στις Παπαδάτες Μακρυνείας. Εγώ έκανα την περισυλλογή, παρόλη τη δυσκολία, απ'τις παρενέργειες του εμβολίου για κορωναϊό που έκανα την ίδια μέρα.

Διαπίστωσα το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων δημοτών για το σκύλο, αν και πιστεύω πως όλοι κάτι γνωρίζουν για τον άνθρωπο που τον πυροβόλησε. Ο σκύλος μεταφέρθηκε στο ιατρείο μου επειγόντως, του χορηγήθηκαν οροί, αντιβιοτικά, έγινε καθαρισμός των πληγών του απ'όπου έρρεε πύον. Έγιναν καταρχάς ακτινογραφίες και διαπίστωσα περίπου 200 ξένα σώματα ακτινοσκιερά διάσπαρτα στο σώμα του, σφαιρικά διαφόρων μεγεθών , τα περισσότερα απ'αυτά στο κρανίο, προφανώς σκάγια πυροβόλου όπλου, και μια βολίδα αεροβόλου όπλου στην οσφύ.

Επίσης ο σκύλος είχε πληγές στο δέρμα της κεφαλής του, ραχιαία, όπου προφανώς είναι το σημείο εισόδου των σκαγιών, αλλά καμία πληγή στα υπόλοιπα σημεία που οι ακτινογραφίες δείχνουν σκάγια. Αυτό σημαίνει ότι ο σκύλος πυροβολήθηκε επανειλημμένα τουλάχιστον σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές ώστε να προλαβαίνουν να κλείσουν οι προηγούμενες πληγές, τουλάχιστον από δύο όπλα, αεροβόλο και κυνηγετικό, και τουλάχιστον με δύο διαφορετικά νούμερα φυσίγγια. Την Τρίτη του Πάσχα ξεκίνησε να τρώει και να παράγει ούρα, κάτι που έδειχνε πως θα βελτιωθεί.

Ωστόσο, την επομένη μέρα, Τετάρτη, στον βραδινό καθαρισμό, αφαιρέθηκε τμήμα νεκρωμένου δέρματος και τμήμα του δεξιού κροταφίτη μυός, νεκρωμένου, μέχρι αποκάλυψης του βρεγματικού οστού. Αυτή η εξέλιξη έδωσε δυσμενή πρόγνωση, δηλαδή να προχωρήσει η νέκρωση στα οστά, μετά μηνιγγίτιδα και θάνατος, ενημερώθηκε προφορικά η υπηρεσία του Δήμου που διαχειρίζεται το πρόγραμμα για τα αδέσποτα για το ενδεχόμενο ακόμη και να καταλήξει ο σκύλος τις επόμενες ημέρες. Παρά τη δυσμενή πρόγνωσή του ο σκύλος συνέχιζε να τρώει, να περπατάει, να προσπαθεί να βγάλει τους επιδέσμους από το κεφάλι του, κυρίως όμως κοιμόταν.

Οι καθαρισμοί συνεχίστηκαν πρωί βράδυ, με κάλυψη με αντιβιοτικά. Τη Δευτέρα 10/5 είχε μια επιδείνωση, όπως φάνηκε μετά πρόσκαιρη, δεν έφαγε τίποτα, με το ζόρι τον σηκώναμε στα πόδια του. Εκείνη τη μέρα προτάθηκε για ευθανασία με επίσημο αίτημα στην υπηρεσία, να συνεδριάσει η πενταμελής επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων με θέμα την ευθανασία του. Εξάλλου, αν θανατώσεις αδέσποτο χωρίς απόφαση πενταμελούς και μάλιστα ομόφωνης, απολογείσαι στον εισαγγελέα. Είχε συζητηθεί και πιο πριν, ως επιλογή, είχα τον πρώτο λόγο, ωστόσο ήθελα να του δώσω την ευκαιρία να ζήσει. Επίσης ενημέρωσα, καλοπροαίρετα, αρκετούς  φιλόζωους που έδειχναν ενδιαφέρον για το περιστατικό.

Την επόμενη μέρα, δια περιφοράς, η απόφαση βγήκε τα έγγραφα ετοιμάστηκαν, να γίνει ευθανασία, αλλά την ίδια μέρα υιοθετήθηκε. Όλοι ήξεραν την κατάστασή του αλλά κανείς δεν ήθελε να το βοηθήσει, εκτός από τη γυναίκα που το υιοθέτησε τελικά, κι αυτό το έκανε γιατί είχε την πρόθεση να το περιθάλψει σε συνάδελφο που είχε περισσότερο χρόνο, δεν δούλευε σε πρόγραμμα αδέσποτων, και δεν είχε εννιά σκύλους στο ιατρείο του, όπως εγώ. Χάρηκα για την πρωτοβουλία της και της ευχήθηκα τα καλύτερα για το νέο της κατοικίδιο.

Μαθαίνω ότι κάθε μέρα βελτιώνεται η κατάστασή του κι εύχομαι να τα καταφέρει. Μια άλλη κυρία όμως, η yiota pagrati στο fb, θέλησε να πει ψέματα για τη νοσηλεία μου και την κτηνιατρική μου, ότι "βασάνισα το συγκεκριμένο σκύλο στο υπόγειο, του έκλεινα με ταινία το στόμα, ότι δεν το περιέθαλψα καν"!

PapadatesAitoloakarnaniasSkylosPyrovolimenos11 5 2021 0Αυτή τη φωτογραφία τράβηξε στις 11/5 η αυτόπτης μάρτυρας. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο δεν πρόκειται για πλαστική ταινία αλλά λευκοπλάστ με επίδεσμο για την περιποίηση των τραυμάτων του ζώου.

"Ότι περίμενα δέκα μέρες την απόφαση για την ευθανασία του μένοντας άπραγος"! Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω, να φωνάξω ή να σωπάσω! Αυτή η κυρία που με συκοφαντεί, χρησιμοποιεί τη δυσφήμιση που προκάλεσε στο πρόσωπό μου για να συγκεντρώσει χρήματα σε λογαριασμούς τραπεζών που στέλνει δεξιά κι αριστερά, ξεγελώντας ένα σωρό καλοπροαίρετο κόσμο για τον "βασανιστή" κτηνίατρο που κατάφερε και του απέσπασε το κακοποιημένο, στα δολοφονικά του χέρια, αδέσποτο για να "το σώσει"!

Άραγε θα την ελέγξει κανένας αρμόδιος για πόσα χρήματα μάζεψε με έρανο από αυτή την απάτη; και τί τα έκανε; Αυτή η κυρία δεν ήρθε ποτέ στο ιατρείο μου, δεν τη γνωρίζω, δεν έχω προηγούμενα μαζί της. Όμως όσα κάνει, τολμώ να πω πως πρόκειται ακόμα και για αλητεία! Η νέα ιδιοκτήτρια του Ασπρούλη έστειλε δύο φιλόζωες στο ιατρείο μου να τον πάρουν και να τον μεταφέρουν στη Ναύπακτο, η κατάστασή του επέτρεπε τη μεταφορά ( η τελευταία επιδείνωση ήταν παροδική ). Δεν ξεκαθάρισα ακόμα ποιός ή ποιά έβγαλε τη φωτογραφία.

Όσον αφορά για την ταινία που λέει ότι του έδεσα το στόμα, έχω να πω ότι είναι ο επίδεσμος με το λευκοπλαστ που του έβαζα μετά από κάθε καθαρισμό στο κεφάλι του και τον τραβούσε με τα πόδια του τα μπροστινά να τον βγάλει. Επίσης, δεν έχω υπόγειο. Δε συνηθίζω να βγάζω "πιασάρικες" φωτογραφίες από τη νοσηλεία μου γιατί δεν έχω χρόνο, αλλά τώρα θα βρω χρόνο και για αυτό, βλ. Αμαζόνα. Έτσι, μην τυχόν χρειαστεί να ξαναποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας!» καταλήγει στην επιστολή του ο κτηνίατρος.

Αγγελία υιοθεσίας σκύλου την ημέρα που βρέθηκε πυροβολημένος!

Ο κ. Φλώρος δηλώνει ότι το ζώο βρέθηκε πυροβολημένο την 1η Μαΐου και δεν έχουμε κανέναν λόγο αυτό να το αμφισβητήσουμε, αυτό όμως που μας προξενεί ακόμα περισσότερη εντύπωση είναι το γιατί ενώ βρίσκει ένα σκυλί πυροβολημένο στο κρανίο, την ίδια ημέρα δημοσιεύει αγγελία για την υιοθεσία του! Βάσει ποιας λογικής ή κτηνιατρικής πρακτικής ένα πυροβολημένο ζώο σε αυτά τα χάλια είναι έτοιμο να υιοθετηθεί;

PapadatesAitoloakarnaniasSkylosPyrovolimenosAsproulis1 5 2021Ο Νίκος Φλώρος στο προφίλ του στο facebook δημοσίευσε την 1/5 αγγελία υιοθεσίας του Ασπρούλη την πρώτη μέρα που το ζώο βρέθηκε πυροβολημένο!

Την τραγική κατάσταση και τα εκτεταμένα τραύματα του σκύλου στο κρανίο τα βλέπετε στις φωτογραφίες που δημοσίευσε στο facebook η Γιώτα Παγκράτη στις 16 Μαΐου.

 

Διαβάστε επίσης:

Κτηνίατρος στο Αγρίνιο βασάνιζε σκύλο που βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι στη Μακρυνεία Αιτωλοακαρνανίας (βίντεο)

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.