Στηρίξτε μας

Τα σκυλιά παραμένουν εξαφανισμένα - Η Ε.ΥΔ.Α.Π. αρνείται το γεγονός και την ευθύνη

8 Φεβρουαρίου 2021 22:02 | Καταγγελίες
Τα σκυλιά παραμένουν εξαφανισμένα - Η Ε.ΥΔ.Α.Π. αρνείται το γεγονός και την ευθύνη

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Πώς είναι δυνατόν σε έναν καλά φυλασσόμενο, περιφραγμένο χώρο, στον οποίο υπάρχουν φύλακες και κάμερες παρακολούθησης 24 ώρες το 24ωρο να μπει κάποιος, να αρπάξει τέσσερα σκυλιά και να μην γίνει αντιληπτός, ούτε να καταγραφεί;

Δύο σκυλιά αγνοούνται

Αυτό μάλλον προσπαθεί να μας πείσει η Ε.ΥΔ.Α.Π. ότι έγινε μετά τα όσα συνέβησαν στις εγκαταστάσεις της (Ωρωπού 156) στο Γαλάτσι Αττικής, που είχαν ως αποτέλεσμα αρχικά τέσσερα σκυλιά να εξαφανιστούν, δύο από αυτά - μετά τις δημόσιες διαμαρτυρίες (καταγγελία Αστυνομία, Εισαγγελία, δημοσιεύσεις στο facebook) - να επανέλθουν ως διά μαγείας στις 27 Ιανουαρίου στον ίδιο χώρο, ενώ τα δύο από τα αδέσποτα (στειρωμένα και εμβολιασμένα) ακόμα αγνοούνται.

Η αλήθεια είναι μια. Και ο Δήμος Γαλατσίου και υπάλληλοι της Ε.ΥΔ.Α.Π. και φιλόζωοι της περιοχής, που γνώριζαν τα σκυλιά - καθώς τα περισσότερα είχαν εκεί γεννηθεί - ακόμα τα αναζητούν. Δύο από αυτά παραμένουν άφαντα από τις 23 Ιανουαρίου 2021. Και τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα. Ποιος τα πήρε και που τα πήγε; Άραγε κανείς από τους αρμόδιους της Ε.ΥΔ.Α.Π. σε αυτόν τον καλά φυλασσόμενο χώρο δεν γνωρίζει τι συνέβη ή δεν μπορεί να μάθει;

Η Ε.ΥΔ.Α.Π. απαντώντας σήμερα στο ερώτημα μας - μετά από αίτημα μας και αφού δημοσιοποιήσαμε το ρεπορτάζ «Καταγγέλλουν τη διοίκηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. για την εξαφάνιση αδέσποτων σκυλιών του Δήμου Γαλατσίου» - μας κάνει μια γενικόλογη αναφορά περί επιθετικών σκυλιών και συνεργασίας με τον Δήμο Γαλατσίου για την απομάκρυνση τους.

Όμως η αντιδήμαρχος Γαλατσίου, Αγγελική - Μαρία Ζήκου, μιλώντας στο www.zoosos.gr διαψεύδει ότι συνεργείο του Δήμου Γαλατσίου πήρε από εκεί τα αδέσποτα σκυλιά στις 23 Ιανουαρίου. Μάλιστα διαψεύδει ότι τα ζώα ήταν επιθετικά. Η απάντηση της Ε.ΥΔ.Α.Π., που ξεκάθαρα προσπαθεί να θολώσει τα νερά, πουθενά δεν εξηγεί τι συνέβη εκείνη τη μέρα. Ούτε αναφέρει ότι δύο από αυτά τα ζώα ακόμα παραμένουν άφαντα.

Ποιος λοιπόν μπήκε στις καλά φυλασσόμενες εγκαταστάσεις της και απομάκρυνε τα «ενοχλητικά» αδέσποτα, αφού ο Δήμος Γαλατσίου δεν το έπραξε; Τέσσερα σκυλιά εκείνη τη μέρα εξαφανίστηκαν. Δύο επανήλθαν και άλλα δύο ακόμα αγνοούνται. Αυτά είναι τα γεγονότα, τα οποία αναγκαζόμαστε να τα επαναλαμβάνουμε καθώς η απάντηση της εταιρίας δεν τα περιλαμβάνει.

Τα σχόλια της υπογράφουσας την απάντηση, σχετικά με το γιατί στείλαμε το ερώτημα μας στην Ε.ΥΔ.Α.Π. οκτώ (!) λεπτά μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ μας δεν είναι άξια σχολιασμού. Είναι προφανές ότι η  Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου, διευθύντρια Επικοινωνίας, & Εταιρικών Σχέσεων της Ε.ΥΔ.Α.Π., αντιλαμβάνεται πως θέλαμε η εταιρία, την οποία εκπροσωπεί, να απαντήσει στο ρεπορτάζ μας. Αλλά κάτι πρέπει να πει.

Και φυσικά στο δημοσίευμα μας δεν υπάρχει υπόνοια ότι τους ζητήσαμε να απαντήσουν και είτε αρνήθηκαν, είτε ότι καθυστέρησαν να το κάνουν. Ζητήσαμε να απαντήσουν ξεκάθαρα για το τι συνέβη, καθώς εργαζόμενοι και φιλόζωοι κατηγορούν ευθέως τη διοίκηση της επιχείρησης. Και δυστυχώς δεν το έκαναν, όπως θα διαπιστώσετε διαβάζοντας το γενικόλογο κείμενο που ακολουθεί.

 Η απάντηση της Ε.ΥΔ.Α.Π.

«Αξιότιμη κυρία Ηλιοπούλου,

Με έκπληξη διαβάσαμε το δημοσίευμά σας με τίτλο «Καταγγέλλουν τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ για την εξαφάνιση αδέσποτων σκυλιών του Δήμου Γαλατσίου», με ημερομηνία 6/2/2021 στο www.zoosos.gr.  Περισσότερη δε έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι προβήκατε σε δημοσίευση της καταγγελίας, χωρίς να έχετε προηγουμένως απευθύνει ερώτημα στην Εταιρεία για το θέμα, ως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ παράλληλα κλείνοντας το δημοσίευμα σας, αναφέρετε ότι το zoosos.gr έχει ζητήσει την απάντηση της ΕΥΔΑΠ σχετικά με την τύχη των ζώων, υπονοώντας ότι η ΕΥΔΑΠ, μέχρι τη δημοσίευση του άρθρου σας δεν είχε ανταποκριθεί στο ερώτημά σας, ενώ το αληθές είναι ότι το άρθρο σας αναρτήθηκε στο zoosos.gr το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ώρα 16.30 μμ., και το email σας στη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων απεστάλη μεταγενέστερα, δηλαδή στις 16.38 μμ.

Σχετικά με το περιεχόμενο του δημοσιεύματός σας, η ΕΥΔΑΠ σάς γνωρίζει ότι βρίσκεται επί μακρόν σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με το γραφείο αδέσποτων ζώων του Δήμου Γαλατσίου και η απομάκρυνση των αδέσποτων σκυλιών από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι έγινε σε συνεννόηση με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, κατόπιν πολλαπλών περιστατικών επίθεσης σε εργαζόμενους, τα οποία έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού και των επισκεπτών.  Μάλιστα, έχουν καταγραφεί  αρκετά περιστατικά επιθέσεων σε εργαζομένους και καταγγελίες εργαζομένων για σοβαρούς τραυματισμούς.

Τέλος, η Εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στην υιοθεσία ενός εκ των αδέσποτων σκύλων, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τη στέγη, σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του σκύλου, ως ελάχιστη συμβολή στον περιορισμό του φαινομένου τα αδέσποτα ζώα να στερούνται στέγης και τροφής.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη δημοσίευση του παρόντος.

Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου

Διευθύντρια Επικοινωνίας

& Εταιρικών Σχέσεων».

EYDAPapantisi7 2 2021

Διαβάστε επίσης:

Καταγγέλλουν τη διοίκηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. για την εξαφάνιση αδέσποτων σκυλιών του Δήμου Γαλατσίου

Ο Δήμος Γαλατσίου διαψεύδει την Ε.Υ.Δ.Α.Π. – Παραμένουν εξαφανισμένα δύο αδέσποτα σκυλιά

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.