Στηρίξτε μας

Ο Δήμος Γαλατσίου διαψεύδει την Ε.Υ.Δ.Α.Π. – Παραμένουν εξαφανισμένα δύο αδέσποτα σκυλιά

9 Φεβρουαρίου 2021 19:50 | Καταγγελίες
Ο Δήμος Γαλατσίου διαψεύδει την Ε.Υ.Δ.Α.Π. – Παραμένουν εξαφανισμένα δύο αδέσποτα σκυλιά

Την επίσημη απάντηση του Δήμου Γαλατσίου σχετικά με την εξαφάνιση δύο αδέσποτων που ζούσαν στις περιφραγμένες και φυλασσόμενες εγκαταστάσεις της Ε.Υ.Δ.Α.Π. επί της οδού Ωρωπού 156 στο Γαλάτσι Αττικής ζήτησε το www.zoosos.gr προκειμένου να διαλευκανθεί που βρίσκονται αυτά τα δύο σκυλιά, τα οποία αγνοούνται εδώ και περίπου έναν μήνα.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Γαλατσίου, Αγγελική - Μαρία Ζήκου μας επισημαίνει ξεκάθαρα ότι στις 23 Ιανουαρίου δεν πήραν κανέναν αδέσποτο σκύλο από τις εγκαταστάσεις της Ε.ΥΔ.Α.Π. και έτσι διαψεύδει τους ισχυρισμούς της επιχείρησης, που για να περιορίσει τις αντιδράσεις των φιλόζωων, μας απάντησε γενικόλογα – μετά από σχετικό ερώτημα – ότι η απομάκρυνση των σκυλιών έγινε σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή.

Η αντιδήμαρχος τονίζει και ότι τα δύο αυτά σκυλιά ακόμα αγνοούνται. Και διαψεύδει την Ε.ΥΔ.Α.Π. σε ένα ακόμα σημείο καθώς εξηγεί ότι κανένα από αυτά τα σκυλιά δεν είχε κριθεί επικίνδυνο.

Θυμίζουμε ότι η Ε.ΥΔ.Α.Π. ψευδώς στην απάντηση της στις 7 Φεβρουαρίου μας είχε επισημάνει ότι «… η απομάκρυνση των αδέσποτων σκυλιών από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στο Γαλάτσι έγινε σε συνεννόηση με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, κατόπιν πολλαπλών περιστατικών επίθεσης σε εργαζόμενους, τα οποία έθεταν σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού και των επισκεπτών.  Μάλιστα, έχουν καταγραφεί  αρκετά περιστατικά επιθέσεων σε εργαζομένους και καταγγελίες εργαζομένων για σοβαρούς τραυματισμούς…».

Γίνεται έτσι φανερό ότι για την εξαφάνιση των συγκεκριμένων σκυλιών - την οποία καταγγέλλουν εργαζόμενοι στην Ε.ΥΔ.Α.Π. και φιλόζωοι της περιοχής -  ευθύνεται μόνο η Ε.ΥΔ.Α.Π. καθώς χωρίς άδεια από τη διοίκηση ή κάποιον άλλον αρμόδιο εκ μέρους της επιχείρησης κανείς δεν θα μπορούσε να μπει στον περιφραγμένο και φυλασσόμενο χώρο, ο οποίος βιντεοσκοπείται αφού εκεί υπάρχουν και τα κτίρια της διοίκησης και τα συνεργεία και τα διυλιστήρια, για να αρπάξει τα ζώα.

Θυμίζουμε μάλιστα ότι ο Δήμος Γαλατσίου εξ αρχής έχει καταγγείλει στην Εισαγγελία Ζώων Αθηνών την παράνομη περισυλλογή τεσσάρων σκυλιών και την εξαφάνιση δύο εξ αυτών.

Η απάντηση του Δήμου Γαλατσίου

«Κυρία Ελένη Ηλιοπούλου

[email protected]

ΓΑΛΑΤΣΙ,        9/2/2021

Αριθ. Πρωτ.:    3766

ΘΕΜΑ: «Απάντηση σχετικά με αδέσποτους σκύλους στην ΕΥΔΑΠ»

Αξιότιμη κυρία Ηλιοπούλου,

Όσον αφορά στις πρόσφατες δημοσιεύσεις σας σχετικά με την εξαφάνιση 4 σκύλων από το χώρο της ΕΥΔΑΠ και κατόπιν της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας, ο Δήμος Γαλατσίου ήθελε να σας ενημερώσει τα κάτωθι.

Το βράδυ του Σαββάτου, 23η Ιανουαρίου, το Τμήμα Προστασίας των Ζώων του Δήμου Γαλατσίου ενημερώθηκε από φιλόζωους πολίτες, εργαζόμενους στο χώρο της ΕΥΔΑΠ πως 4 αδέσποτα σκυλιά απομακρύνθηκαν από το χώρο από βαν άγνωστων στοιχείων. Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο σημείο ώστε να έρθουμε σε επαφή με τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και να ενημερωθούμε σχετικά με το συμβάν. Καθότι, όπως μας ανέφεραν, κανείς από τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ δε γνώριζε τι είχε συμβεί, καταγγείλαμε το περιστατικό στην Αστυνομία (κλήθηκε η Άμεση Δράση να έρθει στο σημείο) και στην Εισαγγελία, ενώ ζητήθηκε εγγράφως  να μας ενημερώσουν για το συμβάν που είχε λάβει χώρα εντός του περιφραγμένου χώρου της ΕΥΔΑΠ.

Ύστερα από χιλιάδες αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, επέστρεψαν ξαφνικά τα 2 ζώα. Παράλληλα, ως απάντηση του εγγράφου μας, εστάλη απάντηση στις 27/1, από την ΕΥΔΑΠ, στην οποία μας ενημέρωναν ότι όλα τα ζώα είναι στο χώρο και ζητούσαν να τα απομακρύνουμε αναφέροντας επιθετική συμπεριφορά.

 

Λαμβάνοντας υπόψιν την επιστολή αυτή, αλλά και το γεγονός της παράνομης περισυλλογής, ο Δήμος προέβη την ίδια κιόλας μέρα στις 27/1, και σε καμία περίπτωση νωρίτερα, στην περισυλλογή 4 σκύλων και ακόμα 2 τις επόμενες ημέρες. Καλό θα ήταν να επισημανθεί ότι στο παρελθόν τα αδέσποτα είχαν επισκεφτεί μέλη της πενταμελούς επιτροπής, κατόπιν αιτήματος της ΕΥΔΑΠ για απομάκρυνσή τους από το χώρο, και δεν είχαν κριθεί ως επικίνδυνα.

Κατόπιν της περισυλλογής τους στις 27/1, κρίθηκαν φοβικά και όχι επιθετικά. Αυτή τη στιγμή τα 3 έχουν υιοθετηθεί από φιλόζωους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ που τα φρόντιζαν όλα αυτά τα χρόνια (συγκεκριμένα υιοθετήθηκαν η Λίζα, ο Σήφης και ο Θύμιος) ενώ το ένα σκυλάκι με όνομα Ηρακλής, υιοθετήθηκε από τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ και επέστρεψε στο χώρο.

Τα άλλα δύο (Χωριστρούλης και Έκτωρ – Μαυρούλης) παραμένουν, προς το παρόν, φιλοξενούμενα σε νόμιμο καταφύγιο που έχει σύμβαση ο Δήμος Γαλατσίου.

Ως Δήμος, δεν γνωρίζουμε ποιος προέβη στην παράνομη περισυλλογής της 23ης Ιανουαρίου και ως εκ τούτου δεν επιρρίπτουμε ευθύνες κάπου. Ως Δήμος κινηθήκαμε με κάθε νόμιμο μέσο για την άρση του απορρήτου, καθώς το συμβάν συνέβη σε χώρο που φυλάσσεται και αυτό ίσως έδινε περισσότερες πιθανότητες να βρεθούν τόσο τα ζώα όσο και οι υπαίτιοι.

Μέσω αυτής μας της ανακοίνωσης επίσης θα θέλαμε να ενημερωθούν οι φιλόζωοι πολίτες που εργάζονται στο χώρο της ΕΥΔΑΠ και ανησυχούν για το πού βρίσκονται τα ζώα, αλλά και να τους ευχαριστήσουμε για τη σπουδαία βοήθεια που μας προσέφεραν. Πρωταρχικό μας μέλημα αυτή τη στιγμή είναι να υιοθετηθούν και τα υπόλοιπα ζώα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε σύντομα να βρεθούν και τα άλλα δύο σκυλάκια τα οποία ακόμα αγνοούνται (ακούνε στο όνομα Πατερούλης και Μπάμπης).

Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,

ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΜΑΡΙΑ ΖΗΚΟΥ».

Διαβάστε επίσης:

Τα σκυλιά παραμένουν εξαφανισμένα - Η Ε.ΥΔ.Α.Π. αρνείται το γεγονός και την ευθύνη

Καταγγέλλουν τη διοίκηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. για την εξαφάνιση αδέσποτων σκυλιών του Δήμου Γαλατσίου

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.