Στηρίξτε μας

Καταγγέλλουν τη διοίκηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. για την εξαφάνιση αδέσποτων σκυλιών του Δήμου Γαλατσίου

6 Φεβρουαρίου 2021 16:30 | Καταγγελίες
Καταγγέλλουν τη διοίκηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. για την εξαφάνιση αδέσποτων σκυλιών του Δήμου Γαλατσίου

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Την εξαφάνιση αδέσποτων σκυλιών (στειρωμένων, εμβολιασμένων) που ζούσαν στην τεράστια έκταση των εγκαταστάσεων της Ε.ΥΔ.Α.Π. στον Δήμο Γαλατσίου καταγγέλλει με επιστολή του στο www.zoosos.gr ο Κωνσταντίνος Μπαλτσιάκης, που είναι τεχνικός υπάλληλος της εταιρίας.

Κάποια από τα ζώα με εντολή άνωθεν εξαφανίστηκαν από εκεί που τα φρόντιζαν για χρόνια. Δύο ημέρες μετά τις διαμαρτυρίες υπαλλήλων επανεμφανίστηκαν δύο από αυτά και τελικά σχεδόν όλα τα σκυλιά απομακρύνθηκαν με εντολή της διοίκησης τους και η τύχη τους έως σήμερα παραμένει άγνωστη, καθώς δεν γνωρίζουν - όσοι νοιάζονται για το τι απέγιναν - για το αν φιλοξενούνται κάπου και που τελικά μεταφέρθηκαν.

Κάποια από τα σκυλιά που εξαφανίστηκαν...

 

Ο κ. Μπαλτσιάκης μας εξήγησε ότι πολλοί εκ των υπαλλήλων επιθυμούν να υιοθετήσουν κάποια από τα ζώα, ώστε να τα γλυτώσουν. Μας τόνισε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι συνάδελφοι του ήταν κακοποιητικοί προς αυτά, με αποτέλεσμα τα ζώα όταν τους βλέπουν να προσπαθούν να αμυνθούν. Μας επισήμανε ότι κατά γενική ομολογία κανέναν δεν ενοχλούσαν στους αχανείς χώρους της εταιρίας.

Στην επιστολή του τονίζει τα εξής για όσα συνέβησαν πριν από μερικές ημέρες: «Όλα ξεκίνησαν στις 23 Ιανουαρίου καθώς κάποιος με ένα κλειστό βανάκι μπήκε στον φυλασσόμενο χώρο της Ε.ΥΔ.Α.Π. στα διυλιστήρια του Γαλατσίου (Ωρωπού 156) και άρπαξε με βία τέσσερα αδέσποτα. Τα μετέφερε σε άγνωστη περιοχή. Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου ενημερώθηκα για το γεγονός από συνάδελφο μου που τα φροντίζει.

Αναστατωθήκαμε και αρχίσαμε τις έρευνες μήπως ήταν στον περιβάλλοντα χώρο ή έξω κάπου χτυπημένα. Τότε μάθαμε ότι τα πήραν. Αμέσως ενημερώσαμε τον Δήμο Γαλατσίου και τον υπεύθυνο για τα αδέσποτα, γιατί τα ζωάκια τα είχαμε στειρωμένα και εμβολιασμένα με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής. Ο Δήμος Γαλατσίου έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και απευθύνθηκε στη διοίκηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. για να μάθει τι απέγιναν. Όμως δεν έλαβε καμιά απάντηση.

Για την αρπαγή και την εξαφάνιση των ζώων έγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Και μετά τη γνωστοποίηση του γεγονότος της αρπαγής των ζώων - κυρίως μέσω facebook - ως διά μαγείας τα δύο σκυλιά επέστρεψαν στον χώρο μας ξανά, πριν τα εξαφανίσουν και πάλι. Όμως για τα άλλα δύο ακόμα δεν γνωρίζουμε τι απέγιναν.

Όπως μάθαμε οι αρμόδιοι της διοίκησης της Ε.ΥΔ.Α.Π. έδωσαν εντολή στον υπεύθυνο ασφάλειας κτιριακών εγκαταστάσεων της Ε.ΥΔ.Α.Π. στις 27 Ιανουαρίου να πάρει όλα τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται σε χώρους της εταιρίας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρουν και ζωάκια που βρίσκονταν σε χώρους εργασίας όπου είχαν επαφή μόνο με ανθρώπους οι οποίοι εργαζόντουσαν εκεί π.χ. τη Λίζα μας που ζούσε στο Συνεργείο Ηλεκτρολογικών και Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων Τμήμα Ηρακλείου και τον Ηρακλή που ζούσε στις εγκαταστάσεις των Διυλιστηρίων Περισσού.

Τα σκυλάκια βρίσκονται μακριά μας σε πανσιόν στη Θήβα – όπως μας είπε υπάλληλος στο κτηνιατρείου του κ. Κτενά – αλλά εμείς ζητάμε να τα φέρουν πίσω στον χώρο που μεγάλωσαν και στους ανθρώπους που τα αγαπάνε και τα προσέχουν. Έχουμε υπογράψει και σχετικό αίτημα όλοι και φυσικά ζητάμε να μας πουν ποιος πήρε τα άλλα σκυλάκια και που βρίσκονται τα δύο που δεν τα έχουν επιστρέψει, ψάχνουμε να μάθουμε πια είναι η τύχη τους.»  τονίζει ο κ. Μπαλτσιάκης.

H ανακοίνωση του Δήμου Γαλατσίου

Στις 25 Ιανουαρίου και στη σελίδα στο facebook «Αδέσποτα ζώα για υιοθεσία στο Δήμο Γαλατσίου» επισημαίνονται τα εξής για την εξαφάνιση των σκυλιών: «Ο Δήμος Γαλατσίου καταδικάζει καθε παρανομη διαδικασία περισυλλογής κ οποιαδήποτε κίνηση  αντιτιθεται στους κανόνες ευζωίας αδέσποτων ζώων. Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για την απομάκρυνση 4 αδέσποτων ζώων από τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ. Έχουν κινηθεί οι νομικές διαδικασίες. Όποιος γνωρίζει για το περιστατικό, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με το Γραφείο Προστασίας Ζώων του Δήμου Γαλατσίου στο 2102222011.».

EYDAPanakoinosiDimouGalatsiou25 1 2021

 

H Φωτεινή Κομμά, κάτοικος Γαλατσίου έχει κάνει αρκετές αναρτήσεις στο facebook ζητώντας να μάθει τι απέγιναν τα σκυλιά...

EYDAPkomma25 1 2021

EYDAPkomma27 1 2021

EYDAPkomma28 1 2021

EYDAPkomma30 1 2021

 

Το www.zoosos.gr έχει ζητήσει την επίσημη απάντηση της Ε.ΥΔ.Α.Π. σχετικά με την τύχη των ζώων.

Διαβάστε επίσης:

Τα σκυλιά παραμένουν εξαφανισμένα - Η Ε.ΥΔ.Α.Π. αρνείται το γεγονός και την ευθύνη

Ο Δήμος Γαλατσίου διαψεύδει την Ε.Υ.Δ.Α.Π. – Παραμένουν εξαφανισμένα δύο αδέσποτα σκυλιά

Tagged: , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.