Στηρίξτε μας

Προκλητικά απόντες οι Δήμοι από την ημερίδα που διοργάνωσε η Π.Φ.Π.Ο. με ΕΛ.ΑΣ., Εισαγγελικές, Δικαστικές & Πανεπιστημιακές Αρχές

23 Νοεμβρίου 2016 22:51 | Επικαιρότητα
Προκλητικά απόντες οι Δήμοι από την ημερίδα που διοργάνωσε η Π.Φ.Π.Ο. με ΕΛ.ΑΣ., Εισαγγελικές, Δικαστικές & Πανεπιστημιακές Αρχές

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) εξηγεί τη σημασία της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης καθώς στόχος της ήταν να αναδειχτεί ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα – η κακοποίηση των ζώων – και να επισημανθεί πως αυτό αντιμετωπίζεται από τις συναρμόδιες αρχές (Αστυνομία, Δικαιοσύνη, Δήμους) και ποια προβλήματα προκύπτουν. Όλα αυτά συνέβησαν μεν ως ένα βαθμό, αλλά με τους εκπροσώπους των Δήμων, που ήταν κληθεί να την παρακολουθήσουν, απόντες αν και είναι οι πλέον επιφορτισμένοι με την διαχείριση π.χ. των αδέσποτων ζώων, τα οποία στη χώρας μας ίσως και να ξεπερνούν τα 2.000.000.

Την επιτυχία της ημερίδας της έχουμε τονίσει σε δύο δημοσιεύματα - μπορείτε να δείτε και βίντεο με ομιλίες - και έχουμε δημοσιεύσει και το καλό νέο μεταξύ άλλων αυτό της λειτουργίας Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων και στη Θεσσαλονίκη.

Τη θεσμοθέτηση Εισαγγελέα Ζώων & στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε η αντεισαγγελέας Εφετών Ε. Χρυσόγιαννη

Θεσσαλονίκη: Εξαιρετικά επιτυχής η ημερίδα της Π.Φ.Π.Ο. για την κακοποίηση των ζώων και τη νομοθεσία (βίντεο)

Η Π.Φ.Π.Ο. για όσα επιτεύχθηκαν σε αυτή τη συνάντηση που εξελίχθηκε και εποικοδομιτική συζήτηση επισημαίνει: «Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, με το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων να παραμένει αμείωτο και σε εγρήγορση μέχρι το τέλος, με εξαιρετικές ομιλίες από όλους τους ομιλητές, που ακουμπούσαν την καρδιά και την ουσία των υπό συζήτηση θεμάτων, ξετυλίχτηκε η Ημερίδα, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία μας με την συγκινητική και πάντα ανιδιοτελή προσφορά των εθελοντών των σωματείων μελών της, την καθοριστική και μεγίστης σημασίας συμβολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ βορείου και κεντρικής Ελλάδας, των Εισαγγελικών, Δικαστικών και Πανεπιστημιακών Αρχών.
markoukaterinaimeridathessalonikis-2
 Θέμα της Ημερίδας «Το Δικαιικό σύστημα στην χώρα μας, προβλήματα κατά την εφαρμογή του και ο ρόλος των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχών». Οι Αυτοδιοικητικές Αρχές και δη και οι Δημοτικές έλαμψαν δια της απουσίας τους με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, μολονότι το νομικό status στη χώρα μας χρεώνει την αρμοδιότητα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων κατά κύριο λόγο στις Δημοτικές Αρχές, γεγονός που επισημάνθηκε μετ' επιτάσεως από τους Εισαγγελείς ομιλητές.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας τέθηκαν στο τραπέζι σημαντικές παράμετροι του υπό συζήτηση θέματος, έγιναν διασαφηνίσεις, που κάλυψαν ασάφειες της νομοθεσίας, ενώ κατατέθηκαν αξιόλογες απόψεις από το πολυπληθές κοινό.

Η ενημέρωση, η γνώση της νομοθεσίας, η απομυθοποίηση και αποστασιοποίηση από παρωχημένες απόψεις για τα ζώα, που δεν εδράζονται ούτε στην επιστήμη ούτε στις πολιτιστικές αξίες, είναι πραγματικά εργαλεία στα χέρια όλων μας γι αυτό και η Ομοσπονδία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία σε εκδηλώσεις τέτοιου τύπου.

Η είδηση της Ημερίδας, που ανακοινώθηκε από την Αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης κα Ειρήνη Χρυσογιάννη, αφορούσε την επέκταση του θεσμού του Εισαγγελέα Προστασίας των Ζώων στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη ρηξικέλευθη καινοτομία της ως άνω Εισαγγελίας Εφετών με την δημιουργία του θεσμού του Εποπτεύοντα Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων για τις κατά τόπους Εισαγγελίες της δικαιοδοσίας της.

Με την ευκαιρία της Ημερίδας εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας επισκέφτηκαν τις πόλεις της Κοζάνης και των Σερρών και συζήτησαν με όλες τις Αρχές, Αστυνομικές, Εισαγγελικές, Δημοτικές. Κτηνιατρικές κλπ, επισκέφτηκαν δε τα κυνοκομεία τους.

Οι συζητήσεις και τα συμπεράσματα από τις συναντήσεις αυτές θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο. Αισθανόμαστε την πραγματική και ειλικρινή ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον Γενικό Αστυνομικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Μ. Καραμαλάκη καθώς και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχο κ. Θ. Σάνδρο αλλά και τον Ταξίαρχο κ. Κ. Ανεστίδη από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Και βεβαίως τον Αστυνόμο A’ κ. Σουλειμάν Νταχαμπρέ για την άψογη και πολύ φιλική συνεργασία μας σε όλα τα στάδια της διοργάνωσης καθώς και την Αστυνόμο B’ κα. Β. Μεταξιώτου για την εξαιρετική καθόλα ομιλία της.

Τον Πανεπιστημιακό Δάσκαλο κ. Α. Ντινόπουλο που με την ομιλία του για τον μύθο της μοναδικότητας του ανθρώπου έβαλε τις διαστάσεις μιας άλλης σύγχρονης και επιστημονικής αντίληψης για τα ζώα και τον άνθρωπο.

Και πρωτίστως την Αντεισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης κα Ε. Χρυσογιάννη, τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και ειδικό σε θέματα ρατσιστικής βίας κ. Ε. Θεοφανίδη και τον Πρωτοδίκη Θεσσαλονίκης κ. Χ. Τριανταφυλλίδη, που με τις ομιλίες τους φώτισαν πολλές πτυχές της νομοθεσίας για τα ζώα και μας όπλισαν όλους με νέες γνώσεις χρήσιμες για το εθελοντικό αλλά και γνωστικό μας αντικείμενο.

Τον Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο κ. Κ. Χρυσόγονο, τον Βουλευτή Β Θεσσαλονίκης της Ν.Δ κ. Θ. Καράογλου, την ανεξάρτητο Βουλευτή Β Θεσσαλονίκης κα Κ. Μάρκου που μας τίμησαν πραγματικά με την παρουσία τους.

Στην Ημερίδα από την πλευρά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έδωσαν το παρόν και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κ. Βοργιαζίδης και ο Αντιδήμαρχος κ. Α. Σιδηρόπουλος, η κα. Α. Παπαγεωργίου εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Γ. Βαμβακάς από το Τμήμα Κτηνιατρικής Αντίληψης της Περιφέρειας Μακεδονίας, ο κ. Α. Λαζαρίδης Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Παύλου Μελά, η κα Ειρήνη-Μαρία Παπαδάκη, εκπρόσωπος του Δήμου Νεάπολης-Σικυών.

Επίσης παρευρέθηκαν η κα Μ. Γαλάτελη Αντεισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης, η Ειρηνοδίκης Α’ Θεσσαλονίκης κα. Χ. Χριστοφίδου και ο κ. Ηλίας Τουλίγκος Εφέτης Λάρισας.

Ειδική μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στους υπέροχους πολίτες της Θεσσαλονίκης που ασχολούνται με την Προστασία και τα Δικαιώματα των Ζώων, οι οποίοι αγκάλιασαν την προσπάθειά μας αλλά και να εκφράσουμε την μεγάλη συγκίνησή μας για τα μοναδικά μέλη – εθελοντές των Σωματείων μας, που ήλθαν από κάθε άκρη της Βόρειας Ελλάδας να ενημερωθούν και να συναντηθούμε όλοι μαζί.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, Royal Canin, Aegean, Pro Seminars, SPECTRA Business Offices, Amazonios Pet Shop, το εστιατόριο “Το γιόμα” και το BrosDogs.

Η Ομοσπονδία μας δίνει για μια ακόμη φορά την υπόσχεση, ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, την ίδια ανιδιοτελή προσφορά και τον ίδιο σεβασμό προς τα ζώα και τον συνάνθρωπό μας, τον εθελοντικό αγώνα της για την ανάδειξη και κατοχύρωση των βασικών δικαιωμάτων τους στην Ζωή και την Ελευθερία. Γιατί η ζωή είναι μια, μοναδική και πολύτιμη για κάθε πλάσμα το δε συλλογικό και ατομικό αγαθό της ελευθερίας αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εμβίου».

Διαβάστε επίσης:

Τη θεσμοθέτηση Εισαγγελέα Ζώων & στη Θεσσαλονίκη προανήγγειλε η αντεισαγγελέας Εφετών Ε. Χρυσόγιαννη

ΕΛ.ΑΣ.: Η κακοποίηση ζώων είναι προθάλαμος για εγκλήματα εις βάρος ανθρώπων

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων και τη σύνδεση της με την ενδοοικογενειακή βία

Θα δηλητηρίαζες ποτέ ένα μωρό;

Επιστήμονες, φιλόζωοι και Αστυνομία συζητούν για τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων

Δυναμικό παρών από το φιλοζωικό κίνημα της χώρας στην ημερίδα της Π.Φ.Π.Ο.

Πολυπληθές το κοινό που παρακολούθησε την ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων

Ημερίδα με τους εισαγγελείς για την εφαρμογή του νόμου για όσους κακοποιούν τα ζώα

«Περιορισμένης εμβέλειας» η φιλοζωική κουλτούρα στην Ελλάδα

Γιατί οι Έλληνες συμπεριφέρονται με βαρβαρότητα στα ζώα; Συνάντηση για τη φιλοζωία

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Τα ζώα υπήρξαν και πριν από εμάς και έχουν τη δύναμη να υπάρξουν και χωρίς εμάς»

Εγκύκλιος προς τις Εισαγγελίες για να μην αδιαφορούν για τα εγκλήματα εις βάρος των ζώων

 

 

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.