Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Κυκλώματα εμπόρων, κυνηγών και κτηνιάτρων θέλουν τον ακρωτηριασμό των σκυλιών

13 Ιανουαρίου 2014 18:05 | Καταγγελίες
Π.Φ.Π.Ο.: Κυκλώματα εμπόρων, κυνηγών και κτηνιάτρων θέλουν τον ακρωτηριασμό των σκυλιών

Με μια ανοιχτή επιστολή η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καταγγέλλει σήμερα τα όσα απαράδεκτα ακούγονται από βουλευτές και αρμόδιους φορείς υπέρ του ακρωτηριασμού των αυτιών και της ουράς των σκύλων για το καλό των κυνηγών κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, που επί της ουσίας αναθεωρεί κάποιες διατάξεις του νόμου 4039/2012 και βρίσκεται υπό διαμόρφωση από τη Διαρκή Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Η Π.Φ.Π.Ο. στην επιστολή αυτή τάσσεται κατά των κυνηγών – που δεν θεωρούν ακρωτηριασμό όταν κόβονται τα άκρα των σκυλιών τους – κατά του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου, ο οποίος θεωρεί σωστό να γίνονται αυτές οι επεμβάσεις που είναι και παράνομες εδώ και 20 χρόνια και επιζήμιες για την υγεία των ζώων.

Η Π.Φ.Π.Ο. τονίζει: «Βουλευτές και άθλια κυκλώματα και παρακυκλώματα κατά των ζώων. “Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν σε μένα χωρίς εμένα” θα έλεγαν τα ζώα, αν είχαν τα έρημα φωνή.

Βουλευτές ψηφοθήρες και παντελώς ακατάλληλοι να νομοθετήσουν για τα ζώα και ύποπτα κυκλώματα που κερδοσκοπούν εις βάρος των ζώων, όλοι μαζί στο κυνήγι και το βωμό του κέρδους και της ψήφου. Δεν τους σταματάει τίποτα.

Ούτε η γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Ούτε η Υπουργική Απόφαση που κάνει αποδεκτή την γνωμάτευση. Ούτε οι Ευρωπαϊκές Συμβάσεις και οι Κοινοτικές Οδηγίες, που ισχύουν στην χώρα μας από το 1992 και απαγορεύουν τον ακρωτηριασμό.

Και επί του πρακτέου ο κ. Παπαδόδημας, πρόεδρος των Κυνηγών, που τόσο τον ενόχλησε η λέξη ακρωτηριασμός αλλά όχι ο αδιαμφισβήτητος και άχρηστος βασανισμός των ζώων, εκτός από το να κυνηγά να μάθει και λίγα ελληνικά για να καταλάβει ότι ακρωτηριασμός σημαίνει αποκοπή άκρου. Ή μήπως η ουρά και τα αυτιά δεν αποτελούν άκρα;

Ούτε η επίσημη απάντηση του καθ’ ύλην αρμόδιου Καθηγητή της Χειρουργικής μαλακών μορίων της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης,(http://happydogsworld.com/forum/viewtopic.php?f=21&t=5968#.UtQmtvvgyxg),ούτε οι μελέτες των εγκυρότερων Κτηνιατρικών Σχολών σε Αμερική και Ευρώπη.

Δεν μας παραξενεύουν βέβαια αυτά στην χώρα της απόλυτης ηθικής και οικονομικής αποσύνθεσης.

Ούτε παραξενευόμαστε που οι ιδιώτες κτηνίατροι , για λόγους "επιστημονικούς" πάντα, τάσσονται υπέρ της κοπής των άκρων που η φύση επικύρωσε λειτουργικά στα ζώα και που παρά φύσει αυτοί τα αποκόπτουν.

Σε τελική ανάλυση μήπως οι κυρίαρχες σήμερα νεοδαρβινικές απόψεις για την φυσική επιλογή στην Ελλάδα κατ αποκλειστικότητα καταντούν ευτελές αστείο;

Τα οικονομικά τους συμφέροντα σκέπτονται και μόνο, αφού και τα χρόνια αυτά που ισχύει η απαγόρευση, πλείστοι όσοι – υπάρχουν και οι σωστοί κτηνίατροι – ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ κόβοντας ουρές και αυτιά.

Και βλέπουν, ως μωρές παρθένες, ύποπτα κυκλώματα στα φιλοζωικά σωματεία γιατί εκτός από τους Έλληνες Εθελοντές ή “εθελοντές”, επιζητούν και την βοήθεια των ευρωπαίων, όπως εξάλλου ο νόμος ορίζει.

Σε μια χώρα που χειμάζεται οικονομικά και με εκατομμύρια αδέσποτα αναρωτιούνται, αλλά δεν πείθουν κανένα - ούτε καν τον ίδιο τους τον εαυτό - γιατί οι φιλοζωικοί οργανισμοί αποδέχονται κάθε δυνατή βοήθεια από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία ανήκουμε. Ή μήπως ανήκουμε μόνο όταν μας συμφέρει συντεχνιακά;

Και με την ευκαιρία να διευκρινίσουμε ότι οι εθελοντές μας κτηνίατροι ζητούν έξοδα μετακίνησης, παραμονής, διατροφής και όλο το φαρμακευτικό υλικό, που θα χρησιμοποιήσουν, ενώ οι ευρωπαίοι τίποτα.

Γιατί λοιπόν αφού και νόμιμο και ανέξοδο είναι να μην επωφεληθούμε ως χώρα με τον τεράστιο αυτό υπερπληθυσμό αδέσποτων;

Όμως γιατί η εμμονή αυτή με τους ευρωπαίους συναδέλφους τους; Τι φοβούνται και τους βλέπουν τόσο ανταγωνιστικά; Ή μήπως θεωρούν ότι δεν θα φτάσουν τα εκατομμύρια αδέσποτα της Ελλάδας, για να στειρώσουν και οι έλληνες εθελοντές;

Σταματήστε τα παιχνίδια επιτέλους εις βάρος των ζώων. Βουλευτές, κυνηγοί, κυνολογικοί, παράνομοι εκτροφείς κ.ο.κ., μη στενοχωριέστε τόσο για τα κακόμοιρα τα ζώα! Χαλάτε την ζαχαρένια σας, μέρες δύσκολες που περνάμε.

Και για να λύσουμε και την απορία σας για το ότι αναφέραμε πως εκπρόσωποι του Π.Κ.Σ. τάσσονται κατά της κοπής ουρών κ.τ.λ., σας προτείνουμε να ακούσετε στοχευμένα την συνεδρίαση της Βουλής, όπου μετείχαν οι φορείς».

Διαβάστε επίσης:

Η «φιλόζωη» Χ.Α. υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών! (Βίντεο)

Υπέρ του ακρωτηριασμού των σκυλιών ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος!

Βουλευτής Ν.Δ. Κ. Κόλλιας: Είμαι υπέρ του ακρωτηριασμού των κυνηγόσκυλων!

Υποφέρουν τα σκυλιά κατά τον ακρωτηριασμό αυτιών και ουράς

Ν. Μπομπολάκη: Οι αλλαγές στο «φιλοζωικό» νομοσχέδιο είναι επιζήμιες για τα ζώα

Διαμαρτυρηθείτε για τον βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Κόλλια που θέλει τον ακρωτηριασμό των σκυλιών

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: Φωτογραφική διάταξη για να εκμεταλλεύονται «νόμιμα» τα δελφίνια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους: Καθολική απαγόρευση των ακρωτηριασμών χωρίς καμιά εξαίρεση!

Ο ακρωτηριασμός δεν είναι καλλωπισμός! Τα πρότυπα είναι πρόφαση – δικαιολογία!

Ψεύδεται η πρόεδρος του Κ.Ο.Ε. εδώ και 20 χρόνια απαγορεύεται η κοπή αυτιών και ουράς!

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. penny damianou

    Αυτά τα πλασματάκια πότε θα τα σκεφτούν σοβαρά οι ιθύνοντες; Τι εφιαλτικές είναι όλες αυτές οι καταστάσεις. Ας τεθεί ένα τέρμα και ας σκεφτούμε ότι επειδή οι τετράποδοι φίλοι μας δεν μιλούν, όμως έχουν αισθήματα, συναισθήματα και κυρίως έχουν την ανάγκη μας. Είναι φίλοι μας....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.