Στηρίξτε μας

Φρικτά βασανιστήρια υπομένουν τα ζώα που εξάγονται μέχρι να σφαγιαστούν

24 Μαΐου 2015 06:45 | Καταγγελίες
Φρικτά βασανιστήρια υπομένουν τα ζώα που εξάγονται μέχρι να σφαγιαστούν

Διαμαρτυρήθηκαν για τη φρικτή κακοποίηση των ζώων που ζωντανά εξάγονται εκτός Ε.Ε.

Στην πλατεία Συντάγματος συγκεντρώθηκαν και χθες τα μέλη της ομάδας 269life Greece για να διαμαρτυρηθούν για τις εξαγωγές ζωντανών ζώων καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποστέλλονται κυρίως εκτός Ε.Ε. συνιστούν ένα μαρτύριο που διαρκεί έως και έναν μήνα. Αυτή η δράση των φιλόζωων που είναι βέγκαν (δηλαδή δεν τρέφονται με κρέας και ζωικά παράγωγα) έγινε στα πλαίσια μιας παγκόσμιας διαμαρτυρίας, η οποία πραγματοποιείται σε αρκετές χώρες, από τις 23 μέχρι τις 29 Μαΐου.

ExagogesDiamartyria23 5Syntagma (2)Οι εικόνες αποδεικνύουν τι υφίστανται τα ζώα που φτάνουν στο πιάτο μας.

Με οπτικό υλικό και φυλλάδια τα μέλη του 269life Greece ενημέρωναν τους περαστικούς για τα ταξίδια θανάτου στα οποία στέλνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και φυσικά και η Ελλάδα τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια πρόβατα και αγελάδες κάθε χρόνο. Τα ζώα ξεκινούν από τις χώρες της Ε.Ε. με προορισμό χώρες όπως η Τουρκία, η Παλαιστίνη, ο Λιβάνος, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Σαουδική Αραβία και το μαρτυρικό αυτό ταξίδι διαρκεί πολλές φορές και περισσότερο από ένα μήνα.

Τα ζώα ταξιδεύουν φοβισμένα στα καταστρώματα και στα αμπάρια των πλοίων, δίχως να μπορούν να κουνηθούν, με χώρο μικρότερο από ένα τετραγωνικό μέτρο ανά ζώο και  με τα περιττώματά τους να πλημμυρίζουν τον χώρο ενώ την αμμωνία των ούρων κυριαρχεί στον αέρα.

Σε συνδυασμό με τις ακραίες θερμοκρασίες που φτάνουν τους 45 βαθμούς Κελσίου και την υγρασία που αγγίζει το 90% η θνησιμότητα αυτών των πλασμάτων στα πλοία είναι μεγάλη. Αυτά που θα πεθάνουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα είναι όμως μάλλον τα τυχερά καθώς το μαρτύριο τους τελειώνει εκεί.

ExagogesDiamartyria23 5Syntagma (3)Οι λιγοστοί ευαισθητοποιημένοι διαδηλωτές μέλη του 269life Greece συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.

Όσα φτάσουν στις χώρες προορισμού, στη Μέση Ανατολή, θα είναι τρομερά ταλαιπωρημένα ή άρρωστα ή και τραυματισμένα και θα αντιμετωπίσουν χειρότερη μοίρα. Όλες οι έρευνες που έχουν γίνει από παγκόσμιες οργανώσεις αποδεικνύουν πάντα την ίδια κατάσταση:

Τα ζώα που επιβίωσαν από το φριχτό ταξίδι, συχνά τραυματίζονται, μιας και πετιούνται από την ψηλή ράμπα εκφόρτωσης των πλοίων προς το έδαφος και μετά τα σέρνουν από τα πόδια τους και τα πετάνε σαν σακιά σε καρότσες φορτηγών ή και πορτμπαγκάζ αυτοκινήτων.

Οι άνθρωποι, προκειμένου να ακινητοποιήσουν τα ζώα για να τα σφάξουν, συνήθως τους βγάζουν τα μάτια με μεταλλικές ράβδους, τους κόβουν τους τένοντες, τους σπάνε τις ουρές, τα ξυλοφορτώνουν άγρια και κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να μην είναι σε θέση αυτά να περπατούν.

Κάποια από αυτά τα ζώα σφάζονται μαζικά σε βρώμικα σφαγεία ή υπαίθριους χώρους, έχοντας πλήρη συναίσθηση για το τι τα περιμένει, μιας και βλέπουν τα προηγούμενα ζώα που σφαγιάστηκαν, να αργοπεθαίνουν, ενώ άλλα τα παίρνουν οι αγοραστές τους στο σπίτι τους και τα σφάζουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορείτε να φανταστείτε.

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την καταδίκη των ζώων σε μια επίγεια κόλαση. Έχει έρθει πια η εποχή που οι άνθρωποι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στα ζώα και το δικό τους δικαίωμα στη ζωή.

Τα ζώα δεν είναι αντικείμενα για να τα μεταχειριζόμαστε όπως μας αρέσει και να τα εξάγουμε και να τα δολοφονούμε. Είναι συναισθανόμενα όντα όπως και εμείς και έχουν τα ίδια φυσικά δικαιώματα με εμάς!

Για να αντιληφθείτε το τι υφίστανται αυτά τα πλάσματα κατά την διάρκεια του ταξιδιού και όταν φτάνουν στις χώρες όπου εξάγονται δείτε το βίντεο που ακολουθεί...

Για περισσότερα βίντεο και για να δείτε τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί στη Μέση Ανατολή μπορείτε να κάνετε μια αναζήτηση στο διαδικτυακό κανάλι Youtube με λέξεις κλειδιά «live animal export cruelty».

Ένα μαρτυρικό ταξίδι μέχρι τον θάνατο

Έχοντας πιθανόν υπομείνει τον πόνο και τηn σκληρότητα του μαρκαρίσματος των αυτιών τους, έχοντας ευνουχιστεί χωρίς αναισθητικό, τα ζώα θα απομακρυνθούν από το κοπάδι τους και θα ξεκινήσουν το βασανιστικό τους ταξίδι. Πεινασμένα, διψασμένα (βάσει νόμου σε μια χερσαία μεταφορά, τα ζώα μπορούν να μείνουν δίχως νερό μέχρι και για 24 ώρες), φοβισμένα και χωρίς την οικογένειά τους.

Τα πρόβατα που αποστέλλονται στο εξωτερικό (από τις βιομηχανίες κρέατος και γάλακτος) θα υπομείνουν εβδομάδες ταλαιπωρίας και βασανισμού, πριν από τις τελευταίες τους στιγμές, κατά τις οποίες θα αισθανθούν την λεπίδα να τους κόβει το λαιμό χιλιοστό προς χιλιοστό.

Τα περισσότερα από αυτά τα ζώα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί για το γάλα τους ή το μαλλί τους. Οι μέθοδοι εκτροφής που εφαρμόζονται για να τους παίρνουν το γάλα ή το μαλλί τους είναι ιδιαίτερα βασανιστικές για τα ζώα. Όταν τα φθαρμένα σώματά τους δεν είναι πλέον χρήσιμα στη βιομηχανία γάλακτος και μαλλιού, τα ζώα αυτά όπως και εκατομμύρια άλλα αποστέλλονται εξάγονται σε χώρες εκτός Ε.Ε.

Πριν από τη μεταφορά τους με φορτηγά αυτοκίνητα προς τα λιμάνια, τα πρόβατα περιορίζονται σε πάρκα πάχυνσης για πολλές ημέρες. Φτάνοντας στα εκάστοτε λιμάνια της Ε.Ε. (τις ελληνικές εξαγωγές εξυπηρετεί το λιμάνι Φίλιππος Β’ στην Καβάλα), τα τρομοκρατημένα ζώα εξαναγκάζονται να μπουν στα πλοία, συνήθως με τη χρήση συσκευών ηλεκτροσόκ και άγριου ξύλου.

Σε κάθε πλοίο τα ζώα στοιβάζονται τόσο πολύ, που δεν αντιστοιχεί στο καθένα τους χώρος μεγαλύτερος από δύο κόλλες Α4 αν μιλάμε για πρόβατα και λιγότερο από ένα τετραγωνικό μέτρο, αν μιλάμε για αγελάδες βάρους 300 κιλών. Ταξιδεύουν σε αποπνικτική ζέστη, δίχως να μπορούν να κουνηθούν, με τα περιττώματά τους να πλημυρίζουν τον χώρο και την αμμωνία να κυριαρχεί στον αέρα.

Οι ασθένειες και οι τραυματισμοί λυμαίνονται τα ήδη ταλαιπωρημένα πλήθη των ζώων μέσα στα πλοία. Τα ζώα στα ταξίδια αυτά υποφέρουν κυρίως από:

Πείνα: Εκτιμάται ότι περίπου το 5% των ζώων που πεθαίνουν κατά τη διάρκεια των επίπονων αυτών ταξιδιών πεθαίνουν από την πείνα, διότι δεν έχουν πρόσβαση στο φαγητό, μιάς και αδυνατούν λόγω του συνωστισμού να φτάσουν στον σταθμό τροφοδοσίας. Ορισμένα ζώα μάλιστα ποδοπατούνται και συνθλίβονται μέχρι θανάτου στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην περιοχή του πλοίου όπου υπάρχει νερό και φαγητό. Πολλά ζώα επίσης απλά σταματούν να τρώνε επειδή οι συνθήκες στα πλοία αυτά είναι τόσο βασανιστικές.

Υπερθερμία: Τα ζώα συχνά υποφέρουν από θερμικό στρες κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών και εμφανίζουν έντονο λαχάνιασμα για να μειώσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους, κάτι που μπορεί επίσης να τα κάνει πιο επιρρεπή σε ασθένειες όπως η πνευμονία. Οι κρίσεις υπερθερμίας συμβαίνουν όταν οι θερμοκρασίες μέσα στο σκάφος υπερβαίνουν τους 40 βαθμούς κελσίου και η υγρασία φτάσει το 90%, δημιουργώντας έτσι άθλιες συνθήκες για τα ζώα και μπορεί να οδηγήσει σε μαζικούς θανάτους μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Η αποβίβαση τους επίσης στις ακραίες θερμοκρασίες της Μέσης Ανατολής είναι μια έντονη αλλαγή για τα πρόβατα που είναι συνηθισμένα στο πιο δροσερό κλίμα της Ε.Ε.

Τραυματισμοί: Οι περισσότεροι τραυματισμοί προκύπτουν στα πίσω πόδια των ζώων κατά την επιβίβασή τους στα πλοία, μιας και γλιστρούν στην ολισθηρή ράμπα φόρτωσης. Επιπλέον οι εργάτες με τους βίαιους χειρισμούς τους τραυματίζουν τα ζώα με κλωτσιές, μπουνιές κ.ά. Τα άρρωστα και τραυματισμένα ζώα συνήθως αφήνονται να πεθάνουν χωρίς κτηνιατρική φροντίδα, σε μια περιορισμένη περιοχή του πλοίου.

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλύπτουν τους μύθους και τις αλήθειες σχετικά με το γάλα που πίνουμε

The Earthlings Experience: Δείχνουν σε βίντεο στους καταναλωτές πόσο άγρια κακοποιούνται ζώα σε σφαγεία & κτηνοτροφικές μονάδες

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα & τα αυγά παράγονται με περισσότερη βία απ' ότι το κρέας

Δεν επιτρέπεται να μη ξέρεις πόσο υποφέρουν τα ζώα που τρως!

Παραγωγικά Ζώα: Τα αφανή θύματα της ανθρώπινης ασυδοσίας

1η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Βεγκανισμού

Φρουτοκαρποφάγο ζώο ο άνθρωπος! (Βίντεο)

Είναι ο άνθρωπος από τη φύση του κρεατοφάγο είδος; (Βίντεο)

Η ζωή ενός γουρουνιού μέχρι να καταλήξει στο σφαγείο μέσα από σκίτσα! (Βίντεο)

Τσικνοπέμπτη: Όταν η παράδοση απαιτεί περισσότερες θυσίες ανυπεράσπιστων πλασμάτων

Ε.Ε.: Καμιά ευαισθησία για τα παραγωγικά ζώα και τις συνθήκες εκμετάλλευσης τους

Ράδιο Αρβύλα: Εκπομπή αφιερωμένη στην κακοποίηση των ζώων (βίντεο)

Εσείς τι είδους αυγά θα βάψετε το Πάσχα; (Βίντεο)

MEGA αγανάκτηση από GAWF και Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Οι «Ράδιο Αρβύλα», η Σαρδέλα, οι κότες και η ΑΓΝΟΙΑ (βίντεο)

Κ. Λαζόπουλε, δικαιώματα έχουν και όσοι δεν αρθρώνουν λόγο για να ακουστούν!

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. ΒΙΤΑΛΗ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑ

    Ντρέπομαι που ανήκω στο ίδιο είδος με αυτούς που διαπράττουν αυτή την κτηνωδία.
    Δεν άντεξα να το δω...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.