Στηρίξτε μας

Π.Φ.Ο.: Κολαστήριο ζώων η Ελλάδα αν η Ν.Δ. ψηφίσει τις σφαγές χωρίς αναισθητοποίηση

8 Μαρτίου 2022 19:10 | Καταγγελίες
Π.Φ.Ο.: Κολαστήριο ζώων η Ελλάδα αν η Ν.Δ. ψηφίσει τις σφαγές χωρίς αναισθητοποίηση

Την εναντίωση της στη σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση με δικαιολογίες τις θρησκευτικές πεποιθήσεις διατρανώνει η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (Π.Φ.Ο.) και τονίζει τα εξής στην ανακοίνωση της:«Χωρίς αναισθητοποίηση θα σφαγιάζονται τα ζώα, με νέα νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης. Η νέα ρύθμιση καταργεί την υποχρέωση αναισθητοποίησης των ζώων πριν τη σφαγή, που ήταν νομικά κατοχυρωμένη στην Ελλάδα από το 1981 και η οποία εξασφάλιζε ότι, έστω και οδηγούμενα στη σφαγή, τα ζώα δεν θα βίωναν, σε καμία περίπτωση, τον πόνο, τον τρόμο και τη φρίκη της σφαγής και αφαίμαξής τους με πλήρεις τις αισθήσεις τους.

Αποτελεί σοκαριστική εξέλιξη, η ίδια πολιτική παράταξη που έθεσε, 41 χρόνια πριν - υπό Προεδρίας  Κωνσταντίνου Καραμανλή και με Υπουργό Γεωργίας τον νομικό Αθανάσιο Κανελλόπουλο - τις αρχές για την προστασία των ζώων, σήμερα να σέρνει τη Ελλάδα πίσω στο σκοτάδι, καταδικάζοντας τα ζώα στον πιο φριχτό θάνατο.

Ακόμα πιο τρομακτικό, το γεγονός ότι η κατάργηση της υποχρεωτικής αναισθητοποίησης συνοδεύεται από σειρά ενεργειών για να γίνει η Ελλάδα κέντρο εξαγωγών κρέατος kosher και halal για την Μέση Ανατολή. Μια εφιαλτική προοπτική και πλήρης διαστρέβλωση του τι εστί ανάπτυξη και πρόοδος μιας χώρας.

Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας, μόλις τον Οκτώβριο 2021, απέρριψε τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης ότι η χώρα είναι δήθεν υποχρεωμένη από το Ενωσιακό Δίκαιο να επιτρέπει τις σφαγές χωρίς προηγούμενη αναισθητοποίηση κατά την άσκηση της λατρείας. Το ΣτΕ επιβεβαίωσε, αντιθέτως, ότι ο ≠ Κανονισμός αφήνει στα κράτη-μέλη της Ένωσης το περιθώριο να κρατήσουν σε ισχύ εθνικούς κανόνες (ή και να υιοθετήσουν νέους) που εξασφαλίζουν ευρύτερη προστασία των ζώων κατά τη σφαγή.

Αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ που επιβεβαίωσε την υποχρέωση αναισθητοποίησης, η κυβέρνηση καταργεί το άρθρο στο οποίο βασίζεται η απόφαση.

Τονίζουμε ότι οι ανάγκες των θρησκευτικών κοινοτήτων για προϊόντα kosher και halal εύκολα καλύπτονται είτε με εισαγωγές κρέατος, είτε με την πρόβλεψη στο νόμο ότι ΚΑΙ οι σφαγές με λατρευτικούς τύπους θα υπόκεινται σε υποχρέωση αναισθητοποίηση πριν τη σφαγή, όπως προβλέπεται στο Βέλγιο και σε άλλα κράτη-μέλη της Ένωσης, αλλά και σε χώρες που είναι μεγάλοι εξαγωγείς χαλάλ κρέατος, όπως η Νέα Ζηλανδία.

Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στη ψήφιση αυτής της διάταξης, θα έχει πλέον απέναντι της το σύνολο των οργανώσεων προστασίας των ζώων και ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ που νοιάζονται για τα ζώα και δεν ανέχονται να γίνει η χώρα τους κολαστήριο.

Από τώρα και μέχρι τις εκλογές, θα δημοσιοποιούμε οπτικοοακουστικό υλικό από λατρευτικές σφαγές ώστε όλοι να γνωρίζουν πώς, με μια διάταξη, περάσαμε από τον πολιτισμό στη βαρβαρότητα.».

Τι είναι ουσιαστικά η τελετουργική - θρησκευτική σφαγή Χαλάλ, Κοσέρ;

Η λέξη Halal (Χαλάλ) είναι αραβική και σημαίνει κάτι το αποδεκτό σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, είτε είναι αντικείμενο, είτε είναι προϊόν ή πράξη. Αυτή η μέθοδος σφαγής ζώων βασίζεται στα όσα ορίζει ο Ισλαμισμός και η Σαρία και εφαρμόζεται στα μουσουλμανικά σφαγεία καθώς και κάτι αντίστοιχο ισχύει και στα εβραϊκά σφαγεία (με τη μέθοδο σφαγής Κοσέρ). Ο τρόπος σφαγής του ζώου, πρέπει να πραγματοποιηθεί με συγκεκριμένη διαδικασία και επίκληση του Αλλάχ. Η σφαγή γίνεται με κοφτερό μαχαίρι στο λαιμό και το αίμα από τις φλέβες πρέπει να αποστραγγίζεται.

SfagiMethodosΟι μέθοδοι σφαγής ζώων...

Επειδή τα ζώα σύμφωνα με τους μουσουλμάνους δεν πρέπει να σφάζονται αν δεν στέκονται στα πόδια τους και αν δεν έχουν πλήρως τις αισθήσεις τους γι’ αυτό και δεν προηγείται η αναισθητοποίηση μέσω ηλεκτρικού πιστολιού με αποτέλεσμα η σφαγή να είναι ιδιαιτέρως πιο οδυνηρή, αφού δεν μιλάμε για ακαριαίο θάνατο του ζώου το οποίο τελικά πεθαίνει από την αφαίμαξη…

Διαβάστε επίσης:

Π.Φ.Π.Ο.: Θα σεβαστεί η Ν.Δ. την απόφαση του ΣτΕ για την απαγόρευση θρησκευτικών σφαγών ζώων χωρίς αναισθητοποίηση;

Το ΣτΕ έκρινε παράνομες τις θρησκευτικές σφαγές ζώων χωρίς αναισθητοποίηση - Δικαίωση για την Π.Φ.Π.Ο.

Άλλο ένα λιθαράκι για σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση για θρησκευτικούς λόγους βάζει ΥΠ.Α.Α.Τ. και κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει η Π.Φ.Π.Ο. για να σταματήσουν οι (θρησκευτικές) σφαγές ζώων χωρίς αναισθητοποίηση

Π.Φ.Π.Ο.: Οπισθοδρόμηση για την Ελλάδα η σφαγή ζωών χωρίς αναισθητοποίηση - «Κωλοτούμπα» ΣΥ.ΡΙ.Ζ.Α. η μη προστασία πλασμάτων που υποφέρουν

Ο «οικολόγος» Τσιρώνης & ο «αριστερός» Αποστόλου νομοθετούν υπέρ του περαιτέρω βασανισμού ζώων για σφαγή χωρίς αναισθητοποίηση (Χαλάλ & Κοσέρ)

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Καβάλας διαψεύδει τον Γ. Τσιρώνη: Απαγορεύεται στην Ελλάδα η σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση (βίντεο)

Όλγα Κήκου (Οικολόγοι Πράσινοι): «Κωλοτούμπα» Γ. Τσιρώνη & ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στη σφαγή των ζώων χωρίς αναισθητοποίηση – Κάνουν αυτό που κατήγγειλαν

Αντιδράσεις & από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις δηλώσεις Τσιρώνη για σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση που απαιτεί το ΥΠ.Α.Α.Τ.

Οικολόγοι Πράσινοι κατά Τσιρώνη & ΥΠ.Α.Α.Τ. για την τελετουργική σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση

Με υπογραφή του ΥΠ.Α.Α.Τ. θα εξαχθούν στο Ισραήλ 200 πρόβατα που θα σφαχτούν χωρίς αναισθητοποίηση στην Καβάλα

Αντίθετοι οι Οικολόγοι Πράσινοι με τις πρακτικές βασανισμού - «θρησκευτικής σφαγής» ζώων o Γ. Τσιρώνης ακούει;

Θα επιτρέψει το ΥΠ.Α.Α.Τ. (Αποστόλου & Τσιρώνης) τη σφαγή ζώων χωρίς αναισθητοποίηση για λόγους θρησκευτικούς μα κυρίως οικονομικούς;

Tagged: ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.