Στηρίξτε μας

Περισσότερα από 20.000 ζώα δηλητηριάζονται με φόλες κάθε χρόνο στην Ελλάδα

27 Μαρτίου 2014 21:02 | Καταγγελίες
Περισσότερα από 20.000 ζώα δηλητηριάζονται με φόλες κάθε χρόνο στην Ελλάδα

Π.Φ.Π.Ο.: Όλη η Ελλάδα Ένα Απέραντο Νεκροταφείο Δηλητηριασμένων Ζώων

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τα κόμματα, τις εισαγγελίες και άλλους φορείς απευθύνει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καταγγέλλοντας τη συστηματική εξόντωση των ζώων με φόλες που συμβαίνει καθημερινά παντού στην Ελλάδα. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 20.000 ζώα ετησίως δηλητηριάζονται σκόπιμα από τους κατοίκους αυτής της χώρας.

Η Π.Φ.Π.Ο. δεν τονίζει μόνο την πιο συνηθισμένη μέθοδο εξόντωσης ζώων. Ταυτόχρονα ζητάει από τις αρχές να μην αδιαφορούν στις καταγγελίες σχετικά με την δηλητηρίαση των ζώων αδέσποτων, ιδιόκτητων ή της άγριας πανίδας αλλά  να θεσμοθετηθεί και να ελεγχθεί ουσιαστικά η πώληση των επικίνδυνων τοξικών χημικών ουσιών, όπως είναι τα φυτοφάρμακα και τα ποντικοφάρμακα

Διαχρονική γενοκτονία των ζώων

Η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει: «Από τον Έβρο έως την Κρήτη, από την Κέρκυρα έως την Λέσβο, πόλεις, χωριά, βουνά, παντού χώματα βαμμένα με αίμα από πτώματα μαζικά δηλητηριασμένων ζώων. Ο απολογισμός του θανάτου μεγάλος, πάνω από 20.000 ζώα συντροφιάς ή της άγριας ελληνικής πανίδας, είναι κάθε χρόνο – κατά τους μετριότερους υπολογισμούς – τα θύματα μιάς πρωτοφανούς διαχρονικής γενοκτονίας και αισχρής θηριωδίας των Νεοελλήνων, αποκλειστικό παγκόσμιο απεχθές φαινόμενο της χώρας μας.

Διάκριση καμία, σκύλοι και γάτες, αδέσποτα και μη, λύκοι, αλεπούδες, τσακάλια, πουλιά… Ψυχές άγρια δολοφονημένες, ζωές με ημερομηνία λήξης, που καθορίζεται από τη δική μας αθλιότητα, εικόνες φρίκης και τρόμου αποτυπωμένες στα μάτια τους.

Η νοσηρή φαντασία δεν έχει τέλος, γεωργικά φάρμακα, αρσενικό,  στρυχνίνη, καρφιά, γυαλιά, κάψουλες υδροκυανίου. Άρρωστα μυαλά, άνθρωποι φαύλοι, κάτοικοι αστικών ή αγροτικών περιοχών, μορφωμένοι ή μη, που κακοποιούν και βασανίζουν ζώα χωρίς ίχνος συνείδησης.

Μία σύγχρονη νεοελληνική μάστιγα που οδηγεί σε αργό, μαρτυρικό και βασανιστικό θάνατο χιλιάδες ζώα. Φανταστείτε ένα δηλητήριο που τρυπάει το συκώτι, τα νεφρά, που κατακαίει τα πάντα. Πότε επιτέλους θα χορτάσουν αίμα;

Ένας “άνθρωπος” που δεν αναγνωρίζει τον τρόμο και τον πόνο που νιώθει ένα πλάσμα όταν του αφαιρούν βίαια τη ζωή, που δεν σέβεται ότι και το διαφορετικό από αυτόν έχει δικαίωμα να ζει, είναι ένας “άνθρωπος” επικίνδυνος και η επικινδυνότητά του ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής, αγγίζει και την ασφάλεια των άλλων πολιτών.

Οι άθλιοι αυτοί δολοφόνοι δεν είναι “φαντομάδες”, οι δράστες δεν είναι άγνωστοι. Κάποιος πάντα  κάτι ξέρει, κάποιος δεν μιλάει, κάποιος κλείνει μάτια, αυτιά και στόμα, γιατί παραμυθιάζεται ότι δεν θα ξαναγίνει. Συνωμοσία της σιωπής, συνένοχοι και αυτοί στο έγκλημα.

Αλλά και η σιωπή των αρμοδίων εκκωφαντική. Η οργανωμένη (;) Πολιτεία δεν είναι άμοιρη ευθυνών για το φαινόμενο αυτό, καθώς υπάρχει μια ανεξέλεγκτη αγορά και χρήση δηλητηρίων.

Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή μέτρων από τις κεντρικές αλλά και κατά τόπους Εισαγγελικές, Αστυνομικές και Αυτοδιοικητικές  Αρχές, που θα περιορίζουν τη διακίνηση τοξικών ουσιών, την καταγραφή των στοιχείων των αγοραστών, εντατικούς ελέγχους σε όσους εμπορεύονται φυτοφάρμακα, απαγόρευση της πώλησης σκευασμάτων που σκοτώνουν ζώα (ποντικοφάρμακα) από super markets και μη εγκεκριμένα καταστήματα.

Απαιτούμε αυστηρότερες ποινές για όσους εμπορεύονται και διακινούν τα δηλητήρια.

Απαιτούμε οι αρμόδιες διωκτικές αρχές, που αντιμετωπίζουν τα περιστατικά αυτά απλά διεκπεραιωτικά και γραφειοκρατικά, χωρίς καμιά απολύτως προσπάθεια και ζήλο για να συλλέξουν στοιχεία, να κάνουν επιτέλους σωστά τη δουλειά τους για την εύρεση των δραστών.

Ζητάμε κοινή  συνάντηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να αποφασιστούν μέτρα περιορισμού του αποτρόπαιου αυτού γεγονότος.

Ο πολιτισμός μας πτωχεύει. Η Ελλάδα, τόπος με παγκόσμια ιστορία, τόπος τουριστικός, που προβάλει την ομορφιά και την φιλοξενία της, αμαυρώνεται από τέτοιες εικόνες άγρια δολοφονημένων και βασανισμένων ζώων, διασύρεται και εξευτελίζεται, προκαλώντας διεθνείς ταξιδιωτικές οδηγίες για μη επίσκεψη στη χώρα μας, καθώς χαρακτηρίζονται οι πολίτες της, ως βάρβαροι απέναντι στα ζώα με χαμηλό επίπεδο ζωοφιλίας.

Χάνουμε τους πιστούς μας φίλους, χάνουμε τον πολιτισμό μας, χάνουμε την ανθρωπιά μας.

Ας αντιδράσουμε επιτέλους σε τέτοιες βάρβαρες πράξεις, όλοι εμείς, η μέχρι σήμερα βουβή πλειοψηφία των πολιτών.

Αγαπητοί συνάνθρωποι αυτής της χώρας, ποια πλευρά θα διαλέξετε;

Αυτών που σκοτώνουν βάναυσα ανυπεράσπιστα ζώα ή αυτών που αγωνίζονται ώστε να πάψουμε να ζούμε σε μια κοινωνία βίας και αδιαφορίας;

Σε μια εποχή που έχουμε χάσει ως λαός την αξιοπρέπειά μας, ας κρατήσουμε τουλάχιστον κάποια ψήγματα πολιτισμού και ας εναντιωθούμε σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις σε βάρος των αδύναμων πλασμάτων της κοινωνίας.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία & την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων».

Διαβάστε επίσης:

24 γάτες νεκρές από φόλες σε Παγκράτι και Άγιο Αρτέμιο στην Αθήνα μέσα σε μια εβδομάδα

Φόλες με υδροκυάνιο και νεκρές αλεπούδες εντόπισαν στη Χίο

Απευθύνθηκαν στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου για την παράνομη μαζική εξόντωση αλεπούδων

Κασσάνδρα Χαλκιδικής: Πλακώθηκαν στο ξύλο για τις φόλες

Τον έπιασαν να ρίχνει φόλες στη Στούπα Μεσσηνίας!

Σέρρες: Νεκροί από φόλες δύο σπάνιοι γύπες

Σκότωσε 2 άγρια άλογα και εξόντωσε 7 σπάνια αρπακτικά πουλιά

Διεθνείς διαστάσεις έχει το περιβαλλοντικό έγκλημα στα στενά του Νέστου!

Τοξικό εντομοκτόνο σκότωσε τα πτωματοφάγα πουλιά στα στενά του Νέστου

Γρεβενά: Δηλητηρίασαν με φόλες 2 αρκούδες

6 αργυροπελεκάνοι νεκροί από σκάγια κυνηγών στο Δέλτα του Νέστου

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.