Στηρίξτε μας

Πατέρας κακοποιούσε συστηματικά την κόρη του ενώ παράλληλα σκότωνε διαρκώς και δικά του ζώα

11 Ιουλίου 2017 08:04 | Καταγγελίες
Πατέρας κακοποιούσε συστηματικά την κόρη του ενώ παράλληλα σκότωνε διαρκώς και δικά του ζώα

Της Ελένης Ηλιοπούλου

Τη συγκλονιστική της μαρτυρία για όσα πέρασε από τους γονείς και πως ο πατέρας της κακοποιούσε την ίδια συστηματικά ενώ παράλληλα και επί χρόνια βασάνιζε και σκότωνε τα ζώα της οικογένειας περιέγραψε στο www.zoosos.gr η Π. Παπαθεοδώρου, μια γυναίκα 54 ετών, κάτοικος Αττικής η οποία είναι η πρώτη από τις τρεις κόρες μιας φαινομενικά «συνηθισμένης» μικροαστικής οικογένειας.

Τα όσα μας διηγήθηκε, και που συνέβησαν όταν ήταν ένα ανυπεράσπιστο παιδί, αποδεικνύουν την νοσηρότητα στην συμπεριφορά των γονιών της και ιδιαιτέρως του πατέρα της, που ήταν και κυνηγός και είχε διαρκώς διαθέσιμη μια καραμπίνα. Ενώ μέσα από τα λόγια της αποδεικνύεται αυτό το οποίο οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι δηλαδή η ενδοοικογενειακη βία και εν γένει η βίαιη συμπεριφορά μεταξύ των ανθρώπων σχετίζεται με τα εγκλήματα εις βάρος και των ζώων. Η κα Παπαθεοδώρου παρά την συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία που παρακολούθησε επί χρόνια για να αντιμετωπίσει όσα υπέστη, εξήγησε στο www.zoosos.gr, πως όσα βίωσε, τόσα χρόνια μετά, ακόμα την στοιχειώνουν…

Η Π. Παπαθεοδώρου θυμάται αυτά που βίωσε ως παιδί…

Ανάλυση «του κακοποιημένου κορμιού»*

«Εγώ η Παπαθεοδώρου Π.  του Παναγιώτη και της Σοφίας (γεννήθηκα το 1963) θέλω ν’ απαντήσω δημόσια στην απορία που δηλώνει ότι έχει η Παπαθεοδώρου Α. του Παναγιώτη και της Σοφίας  (γεννήθηκε το 1965) αν και ήταν παρούσα στα περισσότερα συμβάντα της κακοποίησης μου και όχι μόνο!

Η απορία της είναι η εξής: "μπορείς να μου αναλύσεις ‘το κακοποιημένο κορμί’ γιατί το αναφέρεις τακτικά". Γι’ αυτό και θα σας περιγράψω ορισμένα μόνο περιστατικά της παιδικής μου ηλικίας και όχι μόνο! Από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τον εαυτό μου, το μόνο που θυμάμαι είναι ΒΙΑ! Ψυχική αλλά και σωματική! Δυο γονείς που σε συνεργασία μεταξύ τους  (εκείνη ηθική αυτουργός και εκείνος εκτελεστής των εντολών της! Πιωμένος ή άπιωτος το ίδιο!) κακοποιούσαν μόνιμα το πρώτος τους παιδί, δηλαδή εμένα.

Οι αιτιολογίες που άκουγα για τις τιμωρίες μου πολλές. Δεν ήμουν υπάκουη, δεν διάβαζα, δεν εκτελούσα αμέσως τις εντολές τους. Έτσι εκείνη τον φώναζε "Παναγιώτηηηη έλα γρήγορα εδώ! Η μεγάλη δεν διαβάζει…" εκείνος μονομιάς βούταγε ό,τι έβρισκε μπροστά του ή ότι ήδη είχε ετοιμάσει γι’ αυτό το σκοπό! Π.χ. έκοβε από ελιές κλαριά "βίτσες" τις αποκαλούσε και τις έβαζε σε διαφορά σημεία ώστε να είναι προετοιμασμένος! Είτε βούταγε κάποιο καλώδιο που επίσης είχε πάντα πρόχειρο και άρχιζε να χτυπάει αλύπητα παντού! Τα χεριά και τα ποδιά δεν τα ένοιωθα από κάποιο σημείο και μετά που άρχιζαν και να αιμορραγούν! Ο πόνος ήταν αβάσταχτος και εγώ παιδί του Δημοτικού. Αυτά τα χρόνια ήταν τα χειροτέρα!

Άλλες φορές πάλι οπού ήταν παρούσα εκείνη – η οποία τώρα απορεί γιατί αναφέρω την συστηματική κακοποίηση μου – τραβούσε μαχαίρι και το έβαζε ακριβώς μπροστά στον λαιμό λέγοντας ότι θα μας σφάξει και τις δυο αυτή τη φορά. Και αφού δεν το έκανε άρχιζε να με χτυπάει με τα χεριά του στο κεφάλι και το πρόσωπο!

Εκείνη δεν έτρωγε ξύλο. Μόνο μια φορά της έριξε ένα χαστούκι και λόγω της υστερίας που την έπιανε από τον φόβο δεν την ξαναχτύπησε. Έτσι εκείνη ξέχασε και τώρα απορεί ποιο είναι "το κακοποιημένο κορμί" – που εγώ αναφέρω – γιατί απλά δεν συνέβη στην ίδια, δεν το βίωσε πάνω της, γι’ αυτό και δεν την ενδιαφέρει!

Και έτσι όλη την αρρώστια του την έβγαζε σε μένα! Κάποια στιγμή αυτός είχε βγάλει το κυνηγετικό του όπλο και το ακούμπησε στο κρόταφο μου λέγοντας μου "αυτό είναι το τέλος σου! Λέγεεεε! Θα κάνεις ό,τι σου λέει η μητέρα σουυυυ;".

Εκτός από εμένα εννοείται ότι κακοποιούσε και σκότωνε όλα τα ζωάκια! Όχι μόνο στο κυνήγι που πήγαινε αλλά και τα κουταβάκια, τα ημίαιμα, τα οποία γεννούσαν οι κυνηγοσκυλιτσες που είχε κατά καιρούς! Τα έβαζε μέσα σ’ ένα βαρέλι με νερό και τα πάταγε μ’ ένα ξύλο μέχρι να σταματήσουν ν’ αναπνέουν. Και όλα αυτά τα εγκλήματα τα διέπραττε μπροστά στα ματιά των ανήλικων παιδιών του και των παιδιών της γειτονιάς που πλάνταζαν στο κλάμα.

Κάποια άλλη στιγμή, θυμάμαι, άρπαξε τα κουτάβια από την μάνα τους και τα έκλεισε σφιχτά σε μια σακούλα. Στη συνέχεια αφού μας κλείδωσε σ’ ένα δωμάτιο πήγε και τα πέταξε στο ρέμα! Μας άνοιξε όταν πια ήταν αργά… Εγώ με κλάματα και λυγμούς έτρεξα και προσπάθησα ν’ αναστήσω τα σχεδόν άψυχα κορμάκια τους. Αλλά δυστυχώς δεν τα πρόλαβα… Μαζί με όλα αυτά τα ζωάκια που εκτελούσε το κτήνος αυτό εκτελούσε και κομμάτια της ψυχής μου!

Θυμάμαι κάποια άλλη στιγμή πως άρπαξε πάλι το όπλο του και σκότωσε την λατρεμένη μου γατούλα τη Λιλίκα που είχε μείνει με ένα ματάκι… Πέθαινα κάθε φορά… και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα παρά μόνο να υπομένω όλα αυτά τα βασανιστήρια!

Τα καλοκαιριά πηγαίναμε στο εξοχικό του στο Δήλεσι για "διακοπές". Εκείνος ερχότανε τα Σαββατοκύριακα. Όταν  δεν υπάκουα σε ό,τι έλεγε εκείνη αμέσως με απειλούσε "περίμενε και θα δεις! Δεν θα έρθει ο πατέρας σου; Θα του τα πω όλα και θα σε φτιάξει!". Και έτσι γινόταν… μόλις του έλεγε το παραμικρό αυτός άρπαζε ό,τι έβρισκε μπροστά του και μου σακάτευε ποδιά και χεριά! Ο πόνος δεν περιγράφετε! Ένας από τους λογούς της τιμωρίας μου ήταν π.χ. ότι δεν της πήγα τα ροδάκινα που ζήτησε αμέσως!

Δεν θα ξεχάσω μέχρι να πεθάνω ένα τραγικό για μένα βραδύ! Μια βδομάδα πριν ζήτησα την άδεια της να πάω με φίλες και παρέα σε ένα πανηγύρι διπλά στην Αυλίδα! Η απάντηση της ήταν ένα υστερικό "όχι" αλλά εγώ δεν την υπάκουσα και τελικά πήγα.

Όταν επέστρεψα στο σπίτι δεν μου άνοιγε την πόρτα. Το πρωί πια αναγκαστικά άνοιξε και μου δήλωσε τα εξής: "τώρα θα δεις τι θα πάθεις! Θα του τα πω όλα και θα σε κανονίσει!". Και έτσι έκανε για άλλη μια φορά!

Ήρθε το ΤΕΡΑΣ στις τρεις μετά τα μεσάνυχτα. Πήρε ένα σχοινί, έδεσε μια θηλιά και ανέβηκε την εσωτερική σκάλα, μπήκε στο δωμάτιο και την πέρασε στο λαιμό μου την ώρα που κοιμόμουνα. Ξυπνώντας με μ’ αυτή την κίνηση, ξυπόλητη άρχισε να με τραβάει με δύναμη και βίαια κουτρουβαλώντας με στις σκάλες!

Μ’ έβγαλε έξω και με βία με πέταξε μέσα στ’ αυτοκίνητο του! Με πήγε στο δάσος λίγο πιο πέρα, άνοιξε την πόρτα και με τράβηξε με το σχοινί έξω! Η θηλιά ήδη μ’ έπνιγε και τα ποδιά μου μετά από λίγο δεν τα ένοιωθα από την τριβή στ’ αγκάθια και τις πέτρες! Κάποια στιγμή αφού βρήκε το κατάλληλο δέντρο βρίζοντας με και φωνάζοντας ότι θα με πνίξει, το έκανε!

Εγώ δεν είχα αίμα στις φλέβες μου. Εκείνος συνέχισε να κάνει σαν δαιμονισμένος! Τα ματιά του είχανε πεταχτεί έξω… ήταν κατακόκκινος! Έμοιαζε με τον σατανά! Όσο και να τον παρακαλούσα να με λυπηθεί, όσο και αν έκλαιγα δεν άκουγε τίποτα και με κρέμασε!

Την ώρα που τραβούσε το σχοινί και η θηλιά έσφιγγε γύρω από τον λαιμό μου δάκρυα τρέχανε από τα ματιά μου! Μετά έσβησαν όλα γύρω μου, πνιγόμουν! Επανήλθα από το δυνατό τράνταγμα που ένοιωσα από την πτώση στο έδαφος...

Προσπάθησα να πάρω ανάσα, η θηλιά όμως ήταν ακόμη σφιχτή στο λαιμό μου! Με τον ίδιο τρόπο τραβώντας με το σχοινί με ξαναπέταξε μέσα στα αυτοκίνητο του και με πήγε πίσω στο σπίτι. Εκείνη βγήκε έξω μυξοκλαίγοντας...

Το πρήξιμο και η θηλιά "ζωγραφισμένη" μελανή γύρω από τον λαιμό μου παρέμενε για πολλές βδομάδες! Στην αρχή δεν μπορούσα να φάω τίποτα απολύτως. Έπινα μόνο υγρά και αυτά με το καλαμάκι! Και φυσικά με κλείδωσαν σ’ ένα δωμάτιο για να μην με δει κανένας!

Ακόμη και πριν από λίγα χρονιά αυτός σήκωσε ένα φτυάρι και μου είπε "θα σε αποκεφαλίσω!". Και αυτό συνέβη γιατί απλώς είπα την άποψη μου και δεν του άρεσε καθόλου!

Μαζί με όλη αυτή την ψυχική και σωματική κακοποίηση που βίωνα τόσα χρονιά η άρρωστη στο μυαλό "μητέρα" μ’ έδιωχνε και από το σπίτι της από τα 19 μου χρονιά. Ο λόγος; Ζήλευε… Ισχυριζόταν ότι ήθελα να κάνω σχέση λέει… με τον "πατερά" μου, δηλαδή με το ΤΕΡΑΣ που όλη μου την ζωή με σακάτευε! Συχνά αναρωτιέμαι πόσα μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος… Αποκλείεται εγώ να έχω επιλέξει αυτούς για γονείς μου! Σακατέψανε την ψυχή μου και το κορμί μου από τότε που ήμουν μωρό παιδί! Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου! Δεν υπάρχουν λόγια!

Έτσι όλη μου η αγάπη εκδηλώθηκε στ’ αδέσποτα και στα κακοποιημένα ζωάκια! Η μοναδική και γεμάτη αγάπη οικογένεια, που είχα ποτέ, είναι τα σκυλιά και το άλογο μου! (*Ελπίζω να σου το έχω αναλύσει επαρκώς!)» καταλήγει στη συγκλονιστική μαρτυρία της η κα Παπαθεοδώρου.

Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Κινέτα: Σύζυγος – τέρας σκότωσε το σκύλο της γυναίκας του και απείλησε για πολλοστή φορά και την ίδια

Καταδικάστηκαν πατέρας & γιος αλλά όχι για την πιο μαζική δολοφονία σκυλιών την τελευταία δεκαετία στην Κρήτη

Ο γιος αποκάλυψε που ο διεστραμμένος πατέρας του επί δεκαετίες βασάνιζε, έπνιγε και δηλητηρίαζε σκυλιά στο Γεράνι Χανίων

Αμαλιάδα: Πλάκωσε στο ξύλο την γυναίκα που τον κατήγγειλε επειδή συστηματικά πυροβολεί με αεροβόλο τ’ αδέσποτα

Λουτράκι Κορινθίας: Κλώτσησε το σκυλί και χτύπησε τις γυναίκες

Λαμία: Της επιτέθηκε με τσουγκράνα επειδή ταΐζει τα αδέσποτα (βίντεο)

Λαμία: Της επιτέθηκε και την έφτυσε επειδή φροντίζει τ’ αδέσποτα

Έσφαξε 30 σκυλιά ψυχοπαθής - εκπαιδευτής στον Σίβα της Κρήτης

Κρήτη: O πατέρας του ψυχασθενή εκπαιδευτή σκότωσε το 1 από τα 3 σκυλιά που επέζησαν της σφαγής

Χανιά: Ο γιος του βοσκού που απειλούσε την Ν. Μπομπολάκη δολοφόνησε εν ψυχρώ έναν 25χρονο

Ημερίδα για την κακοποίηση των ζώων και τη σύνδεση της με την ενδοοικογενειακή βία

Θα δηλητηρίαζες ποτέ ένα μωρό;

Επιστήμονες, φιλόζωοι και Αστυνομία συζητούν για τα εγκλήματα σε βάρος των ζώων

ΕΛ.ΑΣ.: Η κακοποίηση ζώων είναι προθάλαμος για εγκλήματα εις βάρος ανθρώπων

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.