Στηρίξτε μας

Λαμία: Της επιτέθηκε και την έφτυσε επειδή φροντίζει τ’ αδέσποτα

22 Μαΐου 2015 09:47 | Καταγγελίες
Λαμία: Της επιτέθηκε και την έφτυσε επειδή φροντίζει τ’ αδέσποτα

Μήνυση εναντίον του άνδρα που της επιτέθηκε την έριξε κάτω και την έφτυσε στο πρόσωπο επειδή φροντίζει τα αδέσποτα ζώα θα καταθέσει η Τίνα Δερβίση που κατοικεί στην Λαμία. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στην περιοχή Ισιαδάκι κοντά στο τουριστικό περίπτερο. Εκεί στο δασύλλιο η κα Δερβίση είχε βγάλει βόλτα τα τρία δικά της σκυλιά όταν ο ιδιοκτήτης της αναψυκτήριου - ταβέρνας, που βρίσκεται εκεί, βλέποντας την της επιτέθηκε, την άρπαξε από το λαιμό, την έριξε στο έδαφος και την έφτυσε στο στόμα δύο φορές!

Και όλα αυτά επειδή η γυναίκα παράλληλα με τα δικά της ζώα φροντίζει και επτά αδέσποτα που ζουν στο άλσος. Η κα Δερβίση, που πάσχει από κώφωση, δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα ενός αχρείου επειδή φροντίζει ζώα. Στις 9 Νοεμβρίου 2014 ένας γείτονας της της επιτέθηκε με τσουγκράνα. Όμως αυτή την φορά έπεσε και θύμα της αδιαφορίας της Αστυνομίας η οποία δεν κατέγραψε το γεγονός ούτε στο βιβλίο συμβάντων ως όφειλε.

Η γυναίκα κάλεσε από το κινητό της τηλέφωνο το Α.Τ. Λαμίας οι αστυνομικοί πήγαν επί τόπου και μετέφεραν και τον δράστη και το θύμα στο τμήμα αλλά απλά ζήτησαν από τον άνδρα που της επιτέθηκε να… ηρεμίσει!

Η κα Δερβίση απευθύνθηκε στο www.zoosos.gr και μας περιέγραψε ότι ο δράστης που ήταν έξαλλος, αφού την έφτυσε, την αποκαλούσε πουτάνα και καργιόλα επειδή πάει στο άλσος με τα σκυλιά της, ενώ άρπαξε μια καρέκλα την οποία και πέταξε στο Σέττερ της ενώ άλλη μια κοτρόνα την πέταξε στον άλλο σκύλο της.

Οι περίοικοι αντί να υπερασπιστούν την γυναίκα, που δέχτηκε την επίθεση, έλεγαν στους αστυνομικούς ότι δεν έπρεπε να της δίνουν σημασίας γιατί είναι κουφή! Και έτσι η Αστυνομία απλά συνέστησε ψυχραιμία!

Η 55χρονη γυναίκα όταν πήγε στις 21 Μαΐου στο Α.Τ. Λαμίας για να ζητήσει αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων διαπίστωσε ότι το γεγονός της επίθεσης σε βάρος της δεν είχε καταγραφεί αν και η Αστυνομία είχε κληθεί και οι εμπλεκόμενοι είχαν μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Όμως η κα Δερβίση αντιμετώπισε και την χλεύη των αστυνομικών οι οποίοι όταν άκουσαν την γυναίκα να τους λέει ότι δεν ακούει, πως είναι δηλαδή κουφή, γέλασαν. Τα γέλια τους κόπηκαν μόνο όταν τους εξήγησε ότι πρόκειται για αναπηρία και όχι για κάτι το αστείο.

Το ότι οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Λαμίας αντιμετώπισαν την επίθεση η οποία δέχτηκε μια γυναίκα κουφή, μόνο και μόνο επειδή φροντίζει τα αδέσποτα – κάτι απολύτως νόμιμο και ηθικό – δείχνει το ήθος κάποιων ένστολων, οι οποίοι ντροπιάζουν με τις συμπεριφορές τους την ΕΛ.ΑΣ.

Υποχρεώσεις των κηδεμόνων ζώων κατά τη διάρκεια της βόλτας

Ο νόμος λοιπόν για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους δεν απαγορεύει σε κανένα δημόσιο πάρκο ή πλατεία να κάνετε βόλτα με τον σκύλο σας. Όμως επιβάλλει και ο νόμος και η κοινή λογική να μαζεύετε τα κόπρανα του κατοικίδιου σας και να το κρατάτε υποχρεωτικά από το λουρί.

Ο νόμος 4039/2012 (άρθρο 9 παράγραφος 10) ορίζει ξεκάθαρα μόνο το σε ποια σημεία απαγορεύεται να επανατοποθετούνται αδέσποτα που π.χ. έχουν στειρωθεί, έχουν εμβολιαστεί κ.ο.κ. από τους δήμους αλλά από εκεί δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να περνάμε μαζί με το ζώο μας.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν επιτρέπεται επαναφορά σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, λιμάνια, αεροδρόμια και αρχαιολογικούς χώρους».

Συνεπώς όλες οι πινακίδες σε δημόσιους χώρους που απαγορεύουν την διέλευση αδέσποτων ζώων (που φυσικά δεν ξέρουν να διαβάζουν) ή δεσποζόμενων είναι παράνομες.

Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν τα κόπρανα των τετράποδων τους όπως ο νόμος ορίζει - αφού η παράβαση αυτή τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ - αλλά και να τα κρατάνε από το λουρί. Το άρθρο 46 του νόμου 4235/2014 αναφέρει σχετικά με τις υποχρεώσεις κηδεμόνων ζώων: «γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του».

Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει στο www.zoosos.gr θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων δεν είναι ανώτερες της ισχύουσας εθνικής ή κοινοτικής νομοθεσίας. Γι’ αυτό και μπορείτε να καταγγείλετε ακόμα και τους ιδιώτες που σε δημόσιους χώρους τοποθετούν παράνομες πινακίδες.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Της επιτέθηκε με τσουγκράνα επειδή ταΐζει τα αδέσποτα (βίντεο)

Λαμία: Νεαροί σκότωσαν για πλάκα ένα γατάκι κλωτσώντας το επανειλημμένα

Πυροβολημένη από 3 διαφορετικά όπλα είναι η σκυλίτσα που βρέθηκε παράλυτη στη Λαμία

Λαμία: Παλεύει να σώσει τον γάτο που κάποιος έλουσε με βενζίνη!

Λαμία: Έκλεισαν την επιχείρηση και εγκατέλειψαν τον σκύλο τους στο περιφραγμένο οικόπεδο

Λαμία: Φόλα με αγκίστρι και σαλάμι

Ηρακλειά Φθιώτιδας: Απαγχόνισε τον σκύλο που φρόντιζαν οι γείτονες

Tagged: , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

3 Σχόλια

  1. Πελεκις

    Ονομα Ταβερνας οπωσδηποτε να μαθετε απο την κυρια ειναι σημαντικο για οσους ειναι απο Λαμια..αν δεν μπορειτε να το κανετε δημοσια στειλτε μου mail..

  2. Giorgos

    "Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει στο http://www.zoosos.gr θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων δεν είναι ανώτερες της ισχύουσας εθνικής ή κοινοτικής νομοθεσίας. Γι’ αυτό και μπορείτε να καταγγείλετε ακόμα και τους ιδιώτες που σε δημόσιους χώρους τοποθετούν παράνομες πινακίδες."
    Ισχύουν όμως ως συμπληρωματικές σε περιοχές που συντηρούνται λειτουργούν από τους δήμους και αφορά πλατείες, πάρκα, χώρους κοινής συνάθροισης. Δεν ισχύουν για χώρους που χρησιμοποιούνται ως χώροι μετακίνησης (δρόμοι, μονοπάτια,...) Κρίμα να πληρώσει κάποιος κακομοίρης πρόστιμο, ή να χάνει την ωρα του στο τμήμα από τις χαζομάρες που γράφετε...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.