Στηρίξτε μας

Π.Φ.Π.Ο.: Ας ψηφίσουμε όλοι ΝΑΙ για την συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων

1 Ιουλίου 2017 13:22 | Επικαιρότητα
Π.Φ.Π.Ο.: Ας ψηφίσουμε όλοι ΝΑΙ για την συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) προτρέπει όλους να ψηφίσουν θετικά για την συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων, μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και εδώ μπορείτε να βρείτε αναλυτικές οδηγίες.

Για την σημασία αυτής της αλλαγής η Π.Φ.Π.Ο. επισημαίνει: «Η Ομοσπονδία μας από το 2012 έχει σαν κεντρικό στρατηγικό της στόχο την Συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των Ζώων και έχει δώσει αγώνες για να το πετύχει.

Με αφορμή την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος είχε συναντήσεις με την Επιτροπή αναθεώρησης και άλλους αρμόδιους φορείς και προσωπικότητες (Παρέμβαση Π.Φ.Π.Ο. για την συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των ζώων | Η Ομιλία του Συνταγματολόγου και Ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου και της Προέδρου Π.Φ.Π.Ο. στην Συνέντευξη Τύπου στις 18-6-2014) και κατόρθωσε με την εμπεριστατωμένη πρότασή της και τα αδιάσειστα επιχειρήματά της να πείσει την Επιτροπή να συμπεριλάβει στο ερωτηματολόγιο και στην ειδική διαβούλευση, που γίνεται τώρα, θέμα για τα Ζώα.

Αυτό είναι ένα μικρό βήμα, μια μικρή νίκη μας, που ελπίζουμε όμως δυνατά, οτι θα μας οδηγήσει στην επίτευξη του στόχου μας στην προστασία δηλαδή της πανίδας της χώρας μας μέσω του ανώτατου θεμελιώδους νομοθετήματος της χώρας, το Σύνταγμα, γεγονός που θα επιφέρει αλυσιδωτές αλλαγές σε πολλά επίπεδα στην υπόθεση των Ζώων.

Καλούμε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας που πιστεύουν, την ιστορική ρήση, ότι ο σεβασμός μας στα Ζώα αποτελεί υψηλό πολιτιστικό δείκτη για κάθε κοινωνία, να συμμετάσχουν στη ειδική διαβούλευση συμπληρώνοντας ΝΑΙ στο ερωτηματολόγιο, που έχει αναρτήσει η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, για το αν στο Σύνταγμα πρέπει να συμπεριληφθεί η προστασία των Ζώων, όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε μια πλειάδα άλλων χωρών στο κόσμο

Φυσικά καλούμε την Κυβέρνηση της χώρας και τους Βουλευτές να υπερθεματίσουν της συνταγματικής κατοχύρωσης της προστασίας των βιολογικών μας εταίρων και να περάσουν από τα ευχολόγια στην πράξη. Ας κάνουμε όλοι μας ένα βήμα μπροστά και ας γίνουμε κι εμείς το παράδειγμα για άλλες χώρες. Το αξίζουμε σαν λαός και βέβαια το αξίζουν κυρίως τα πλάσματα εκείνα, τα πλήρως νοήμονα και συναισθανόμενα, που δεν έχουν φωνή για να το ζητήσουν. Ας γίνουμε όλοι μας η δική τους φωνή.

Μόνο με χιλιάδες ψήφους στο ΝΑΙ θα τους υποχρεώσουμε να το κάνουν, θα τους υποχρεώσουμε να μπει το άρθρο 24 του Συντάγματος στα υπό αναθεώρηση άρθρα, θα καταδείξουμε ότι συνταγματική κατοχύρωση της προστασίας των Ζώων είναι απαίτηση της κοινωνίας και όχι μια απλή ευχή» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης ώστε να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των ζώων

Με εκπροσώπους της Π.Φ.Π.Ο. συναντήθηκε η επιτροπή Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Π.Φ.Π.Ο.: Συνταγματική αλλαγή για να μην αντιμετωπίζονται τα ζώα ως αντικείμενα!

Συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στο Σύνταγμα ώστε τα ζώα να μην αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα

Π.Φ.Π.Ο.: Σειρά δράσεων για την καλλιέργεια της φιλοζωικής κουλτούρας στην Ελλάδα

 

 

Tagged:

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.