Στηρίξτε μας

Το ορφανό αρκουδάκι που μεγάλωσε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επέστρεψε γερό και δυνατό στη φύση (βίντεο)

6 Απριλίου 2016 13:00 | Τα καλά νέα
Το ορφανό αρκουδάκι που μεγάλωσε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επέστρεψε γερό και δυνατό στη φύση (βίντεο)

Μία δεύτερη ευκαιρία να ζήσει ξανά ως ελεύθερη αρκούδα στη φύση έχει και πάλι ο Πάτρικ, το ορφανό αρκουδάκι που φρόντιζε επί έναν χρόνο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Όταν βρέθηκε ο Πάτρικ, στις 17 Μάρτιου 2015 στο Βροντερό Φλώρινας από τους φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών, ήταν μόλις μερικών εβδομάδων και χωρίς τη μητέρα του, σε μία ηλικία που η επιβίωσή του στη φύση θα ήταν αδύνατη. Το αρκουδάκι μεταφέρθηκε τότε στο Περιβαλλοντικό Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όπου και παρέμεινε υπό στενή παρακολούθηση και φροντίδα για αρκετούς μήνες. Σε όλο αυτό το διάστημα οι φροντιστές του έδειξαν τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση που θα του μάθαινε η μητέρα του.

Αυτή τη φορά το πρόγραμμα περίθαλψης του Πάτρικ παρατάθηκε κατά 1-2 μήνες λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, που δεν του επέτρεψαν τελικά να πέσει σε χειμέριο ύπνο. Έτσι, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις η επανένταξη γινόταν μέσα στο χειμώνα και το αρκουδάκι τοποθετούνταν σε φωλιά διαχείμασης, αυτή τη φορά η επανένταξη έγινε απευθείας στο δάσος.

Θα τον παρακολουθούν με κολάρο – πομπό

Η μικρή αρκούδα ναρκώθηκε και μεταφέρθηκε με απόλυτη ασφάλεια σε δασική περιοχή μακριά από ανθρώπους και κατοικημένες περιοχές. Η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μάλιστα άφησε στο σημείο της επανένταξης τροφή, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στις πρώτες μέρες που θα ζει ως ελεύθερη αρκούδα.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον Πάτρικ μέσω ενός κολάρου - πομπού που του έχει τοποθετηθεί, ώστε να γνωρίζει πού βρίσκεται και εάν τα έχει καταφέρει. Το κολάρο θα μεταδίδει το στίγμα του και έτσι η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα μπορεί να τον παρακολουθεί ολόκληρο το 24ωρο.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν καρέ - καρέ την ανάπτυξη του κατά την διάρκεια των 12 μηνών.

 

Αυτή ήταν η τρίτη επιχείρηση επανένταξης ορφανής αρκούδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Ήταν μάλιστα και η πιο δύσκολη δεδομένου ότι ο Πάτρικ βρέθηκε σε πολύ μικρή ηλικία και για μερικές εβδομάδες μεγάλωσε υπό πολύ στενή ανθρώπινη φροντίδα. Όταν βρέθηκε ζύγιζε τρία περίπου κιλά και ήταν αδύναμος. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, είναι μία θαρραλέα νεαρή αρκούδα με βάρος 45 κιλά, που έχει μάθει να επιβιώνει μόνη της στη φύση, χάρη στη φροντίδα των ειδικών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ!

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ευχαριστεί την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών, χάρη στην επέμβαση των οποίων βρέθηκε και σώθηκε ο Πάτρικ. Η ολοκλήρωση του εγχειρήματος όμως θα ήταν πολύ δύσκολη δίχως την πολύτιμη συνδρομή των πολιτών που υποστήριξαν οικονομικά το πρόγραμμα ανατροφής και επανένταξης, καθώς και της εταιρείας iSquare, επίσημου διανομέα των προϊόντων Apple σε Ελλάδα και Κύπρο, η οποία με χορηγία της κάλυψε τα έξοδα για τη διατροφή και περίθαλψη του Πάτρικ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πάτρικ, ο ορφανός αρκούδος, αν και απελευθερώθηκε στη φύση επέστρεψε στο καταφύγιο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μόνος του (βίντεο)

Έτοιμος ο Πάτρικ για να αφεθεί ελεύθερος στη φύση μετά από 10 μήνες φροντίδας στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Μα γιατί κρύβουν το φαγητό μου;

Ο Πάτρικ μεγαλώνει και ζυγίζει πλέον 10 κιλά

Ο Πάτρικ, το ορφανό αρκουδάκι, μεγαλώνει και ζωηρεύει στην αγκαλιά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Πυροβολημένη στο κεφάλι νεαρή αρκούδα στο Βροντερό Φλώρινας

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα φροντίσει ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε στην Καστοριά

Tagged: , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

0 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.