Στηρίξτε μας

Ο Πάτρικ, το ορφανό αρκουδάκι, μεγαλώνει και ζωηρεύει στην αγκαλιά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (βίντεο)

28 Απριλίου 2015 09:35 | Τα καλά νέα
Ο Πάτρικ, το ορφανό αρκουδάκι, μεγαλώνει και ζωηρεύει στην αγκαλιά του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ (βίντεο)

Σε μεγαλύτερο περιφραγμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στη Φλώρινα έχει μεταφερθεί ο Πάτρικ που βρέθηκε ορφανός στις 17 Μαρτίου οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών σε δασώδη περιοχή στο Βροντερό Φλώρινας. Σύμφωνα με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ ο μικρός σταδιακά θα σταματήσει το τάισμα με μπιμπερό.

Το χρονικό της διάσωσης του

Το μωρό που γεννήθηκε πριν από περίπου έναν μήνα εντοπίστηκε μόνο στις 17 Μαρτίου σε δασώδη περιοχή στο Βροντερό Φλώρινας από τους φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών.

PatrikArkoudaki%20%284%29Ο μικρός Πάτρικ πίνει όλο το γάλα του.

Παρόλο που επί δύο μέρες έγιναν έρευνες για να εντοπιστεί η μητέρα του αυτό δεν κατέστη δυνατόν γι’ αυτό και το μικρό αρκουδάκι μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όπου και θα μεγαλώσει ενώ στη συνέχεια θα επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον. Το μικρούλη το ονόμασαν Πάτρικ επειδή την ημέρα που βρέθηκε πολλές χώρες γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Πατρίκιου.

PatrikArkoudos4 2015 (3)Ένα πανέμορφο μωρό που θέλει να παίζει, να τρώει και να κοιμάται.

Το αρκουδάκι παρόλο που έχασε τη μητέρα του μόλις λίγες εβδομάδες μετά τη γέννησή του, σε ηλικία δηλαδή που είναι αδύνατον να επιβιώσει μόνο του, ανταποκρίνεται εξαιρετικά στην περίθαλψη που του παρέχεται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Ήδη έχει επανακτίσει τις δυνάμεις του και πίνει με μεγάλη όρεξη όλο το γάλα του.

PatrikArkoudos4 2015 (2)

Το μικρό αρκουδάκι στα χέρια της Υπεύθυνης του Προγράμματος Περίθαλψης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Μελίνας Αυγερινού, που αναλάβει την καθημερινή φροντίδα του μέχρι την τελική επανένταξη. Επειδή το αρκουδάκι είναι πολύ μικρό και φυσιολογικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός της φωλιάς, τις πρώτες ημέρες παραμένει σε εσωτερικό χώρο.

Ο Πάτρικ πίνει όλο το γάλα του!

Η περίθαλψη του Πάτρικ θα συνεχιστεί στα πρότυπα των δύο προηγούμενων αντίστοιχων επιχειρήσεων που έχουν γίνει στην Ελλάδα, της Ζωής και του Μικρού Τζον με το Νικήτα. Η απελευθέρωση του Πάτρικ προγραμματίζεται για τις αρχές του 2016.

Η Μελίνα Αυγερινού παίζει με το αρκουδάκι!

Παράλληλα ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ φροντίζει και δύο πολύ σοβαρά τραυματισμένες αρκούδες. Πρόκειται για τον Γιωργάκη, που είχε βρεθεί πυροβολημένος στο Μέτσοβο και την αρκούδα που βρέθηκε και αυτή πυροβολυμένη αλλά στο Βροντερό λίγες ημέρες μετά τον Πάτρικ. Και οι δύο έχουν πυροβοληθεί στο κεφάλι και χρειάζονται ακόμη αρκετό χρόνο περίθαλψης.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε κι αυτές οι αρκούδες να επιστρέψουν στη φύση, ωστόσο προς το παρόν παραμένει άγνωστο εάν θα θα αναρρώσουν σε βαθμό που να επιτρέπει την ασφαλή επανένταξή τους.

Διαβάστε επίσης:

Ο Πάτρικ μεγαλώνει και ζυγίζει πλέον 10 κιλά

Πυροβολημένη στο κεφάλι νεαρή αρκούδα στο Βροντερό Φλώρινας

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα φροντίσει ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε στην Καστοριά

Η ορφανή Ζωή… ζωήρεψε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Ελεύθερη στη φύση η ορφανή Ζωή που μεγάλωσε στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Τα ορφανά αρκουδάκια θα επιστρέψουν σταδιακά στο φυσικό τους περιβάλλον

Τα αρκουδάκια επέστρεψαν στη φύση. Εσείς μπορείτε να τα παρατηρείτε μέσω Facebook καθημερινά!

Φιλαράκια τα αρκουδάκια που επανεντάχθηκαν επιτυχώς απ’ τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

1 Σχόλιο

  1. Iωάννα

    Η καλύτερη δουλειά του κόσμου! Πολύ την "ζηλεύω" την κα Αυγερινού και τους συναδέλφους της. Και φυσικά, τους αξίζουν και συγχαρητήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.