Στηρίξτε μας

Οδηγίες αντιμετώπισης περιστατικών κακοποίησης κάθε μορφής (για ιδιώτες και σωματεία)

4 Δεκεμβρίου 2011 23:59 | Χρηστικά
Οδηγίες αντιμετώπισης περιστατικών κακοποίησης κάθε μορφής (για ιδιώτες και σωματεία)

Τι κάνουμε ως σωματεία και ως ιδιώτες όταν πέσει στην αντίληψη μας η κακοποίηση ενός ζώου; Ακολουθήστε τις οδηγίες... Αν η περιοχή που βρίσκεται το ζώο είναι μακριά από τον τόπο κατοικία μας ή την έδρα του φιλοζωικού σωματείου:

1. Παίρνουμε τηλέφωνο στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, που έγινε ή γίνεται το έγκλημα, και ζητάμε ευγενικά αλλά με δυναμικό τρόπο να πάνε να ελέγξουν την καταγγελία.

2. Ταυτόχρονα τους στέλνουμε με φαξ και μια επιστολή, (προσαρμοσμένη στα δεδομένα κάθε καταγγελίας), στην οποία αναφέρεται ξεκάθαρα το τι ζητάμε να κάνουν, δηλαδή το να τηρηθούν οι νομικές διατάξεις για την ευζωία του ζώου, τους οποίους και αναφέρουμε στην επιστολή (φαγητό, νερό, στέγη κ.τ.λ.).

3. Παρακολουθούμε ΣΤΕΝΑ την εξέλιξη της υπόθεσης παίρνοντας τηλέφωνα στο Αστυνομικό Τμήμα μέχρι να έχουμε απάντηση. Ο χειρισμός της υπόθεσης στη συνέχεια είναι ανάλογος με αυτά που θα μας πει η Αστυνομία σχετικά με τα όσα διαπίστωσε. Αν κάποιος δεν βγάζει άκρη με τις αστυνομικές αρχές επικοινωνεί με την Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στο email: [email protected] για να λάβει οδηγίες για τα περαιτέρω.

Η υπόθεση θα έχει κλείσει, μόνο όταν αποκατασταθούν οι συνθήκες διαβίωσης του ζώου και αφού γίνει μήνυση αυτεπάγγελτα από την Αστυνομία. Και εδώ όμως ισχύει το αυτόφωρο και αυτό το επισημαίνουμε στην επιστολή μας και ζητάμε από την Αστυνομία να το τηρήσει.

Σε βαριές κακοποιήσεις ζητάμε με επιστολή μας προς τον Εισαγγελέα της περιοχής να δώσει εντολή για την προσωρινή αφαίρεση του ζώου από τον ιδιοκτήτη του. Η επιστολή που θα βρείτε εδώ αποτελεί ένα παράδειγμα το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλογα ώστε να γνωρίζετε το τι ζητάμε από τις Εισαγγελικές Αρχές.

Όταν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του ζώου, το παίρνουμε αμέσως και το πάμε στον κτηνίατρο και κάνουμε μετά την επιστολή στον Εισαγγελέα εξηγώντας το έκτακτο της ανάγκης, αφού ζωή του ζώου διέτρεχε άμεσο κίνδυνο!

Αν η κακοποίηση συμβαίνει κοντά στην έδρα του σωματείου ή στο σπίτι μας

1. Αρχικά πάμε και ελέγχουμε το αν αληθεύει η καταγγελία.

2. Αν βρούμε τον ιδιοκτήτη και αντιληφθούμε, ότι είναι συζητήσιμος - παρόλο που παραμέλησε το ζώο του ενδεχομένως λόγω άγνοιας (ανοησίας, βλακείας, αδιαφορίας) - τότε του εξηγούμε τις αλλαγές που πρέπει να κάνει δηλαδή… τον πάμε με το μαλακό, βοηθάμε αν μπορούμε στην αποκατάσταση των συνθηκών διαβίωσης και παρακολουθούμε, αν αυτές διορθώθηκαν.

3. Αν είναι εριστικός και αδιόρθωτος, τότε πάμε στην Αστυνομία και κάνουμε καταγγελία, ΟΧΙ ΜΗΝΥΣΗ, γιατί κάνοντας μήνυση θα πρέπει να πληρώσουμε το παράβολο που στοιχίζει 100 ευρώ.

Κρατάμε πάντα μαζί μας:

α. Την Εγκύκλιο της ΕΛ.ΑΣ. (η οποία περιλαμβάνει οδηγίες προς τους αστυνομικούς) δείχνοντας τους ότι είναι υποχρεωμένοι να ασχοληθούν με τις καταγγελίες για κακοποίηση ζώων). Έτσι ενημερώνουμε του άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονται στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, οι οποίοι ενδεχομένως να μην μας πάρουν στα σοβαρά.

β. Το έγγραφο της Αντιεισαγγελέως Εφετών Κρήτης που βλέπετε εδώ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για το ίδιο σκοπό.

Εισαγγελική Παραγγελία και Πρωτόκολλο Ευζωίας

Εντολή Γενικού Αστυνομικού Διευθυντής Κρήτης

Εγκύκλιος ΕΛ.ΑΣ. για την Αντιμετώπιση των Καταγγελιών από τα Αστυνομικά Όργανα

AstynomiaPoliceΑν οι αστυνομικοί αδιαφορούν, ειρωνεύονται κ.τ.λ., τους βάζουμε στη θέση τους και τους ενημερώνουμε, ότι θα προχωρήσουμε άμεσα σε αναφορά σε βάρος τους στα ανάλογα υπηρεσιακά τους όργανα καταγγέλλοντας τους στους προϊσταμένους τους, αν δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Εκεί συνήθως οι ειρωνείες και τα γελάκια τελειώνουν!

Από την Αστυνομία φεύγουμε, αφού έχουμε κάνει την καταγγελία και αφού την έχουμε υπογράψει. Κανονικά μετά την καταγγελία η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει εκείνη σε μήνυση.

Μπορούμε όμως να τους ζητήσουμε να πάνε πρώτα επιτόπου, εκεί δηλαδή που βρίσκεται το ζώο, και να κάνουν συστάσεις στους ιδιοκτήτες, να δώσουν προθεσμία συμμόρφωσης μιας εβδομάδας περίπου, να τους επιστήσουν την προσοχή, ώστε να μην εξαφανίσει το σκυλί, και τους εξηγήσουν ότι η θέση τους επιβαρύνεται περαιτέρω αν δεν κάνουν ότι λέει ο νόμος.

Αν παρ’ όλα αυτά δεν συμμορφώνονται τότε θα γίνει η μήνυση. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο δράστης - ιδιοκτήτης ακόμα και αν του γίνει μήνυση μπορεί να συνεχίζει να αδιαφορεί για να μη βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου του. (Αυτό το κενό θα το καλύψει το νομοσχέδιο, αν ψηφιστεί, με τα πρόστιμα, τα οποία προβλέπεται να είναι άμεσα καταβλητέα!).

4. Αν συντρέχει το αυτόφωρο (24 ή 48 ώρες ανά περίπτωση) το αναγράφουμε στην καταγγελία μας, και ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ να πιέζουμε την Αστυνομία παίρνοντας τηλέφωνα διαρκώς κατά τη διάρκεια του 48ωρου για να δούμε αν ο δράστης της κακοποίησης συνελήφθη. Αν οι αστυνομικοί αδιαφορούν και λένε διάφορες δικαιολογίες όπως π.χ., έχουμε πολλά άλλα σοβαρά περιστατικά κ.τ.λ., τους ενημερώνετε ότι κατά την γνώμη σας ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους και πως επίσης αυτά θα τους αναφέρεται στους ανωτέρους τους!

Ακόμη και αν δεν γνωρίζουμε τον δράστη, κάνουμε ΠΑΝΤΑ την καταγγελία κατ’ αγνώστων. Αν έχουμε ενδείξεις για το ποιος το έκανε, π.χ. αν κάποιος απείλησε, ότι θα το κάνει, τις αναφέρουμε ΠΑΝΤΑ και ας λένε οι αστυνομικοί, ότι δεν είναι στοιχείο αυτό. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΟ και υπάρχουν και σχετικές δικαστικές αποφάσεις γι’ αυτό.

Θα επιμένετε να διεξάγουν έρευνα στην περιοχή, πριν στείλουν τη δικογραφία στον εισαγγελέα. Συνήθως αυτό κάνουν - στέλνουν δηλαδή τη δικογραφία στην Εισαγγελία χωρίς έρευνα - αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Πρέπει να κάνουν έρευνα πρώτα και μετά να διαβιβάσουν τη δικογραφία στον εισαγγελέα. Η έρευνα αποσκοπεί στο να συγκεντρωθούν στοιχεία ή και να βρεθεί ο δράστης.

Συνήθως αυτό δεν είναι εύκολο, οπότε η έρευνα αποσκοπεί στο να μάθουν οι κάτοικοι, ότι η Αστυνομία ερευνά, και αυτό για κάποιους λειτουργεί ανασταλτικά, δηλαδή φοβούνται και δεν το επαναλαμβάνουν. Η έρευνα δρα και προληπτικά αφού είναι μια μορφή παραδειγματισμού - εκφοβισμού.

Δημοσιοποιούμε το περιστατικό

1. Μπορούμε να γράψουμε μια σύντομη επιστολή αναφορικά με το συμβάν (απαντώντας στα εξής βασικά ερωτήματα: ποιος, που, πότε, που και γιατί) και μαζί με φωτογραφικό υλικό (που μπορούμε να έχουμε τραβήξει και από το κινητό μας) το στέλνουμε μ’ ένα email στις τοπικές εφημερίδες, στις ιστοσελίδες και στα blog της περιοχής μας αλλά και τα φιλοζωικά σάιτ που ασχολούνται συστηματικά με τέτοια ζητήματα και γνωρίζουν πώς να τα προβάλουν.

2. Σε ιδιαίτερες περιπτώσεις μπορούμε να καλέσουμε και τα τοπικά κανάλια αμέσως, αλλιώς την άλλη ημέρα κάνουμε δήλωση στο τηλεοπτικό κανάλι, η οποία μεταδίδεται στα δελτία ειδήσεων.

3. Κολλάμε αφίσες στην περιοχή, ρίχνουμε υλικό (αν το σωματείο διαθέτει ή αν δεν διαθέτει είναι πολύ εύκολο να βρείτε) στα σπίτια που είναι κοντά στην περιοχή.

4. Σε κάποιες περιπτώσεις, που το όνομα των δραστών και το που μένουν είναι γνωστό, έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα και διαμαρτυρίες φιλόζωων έξω από το σπίτι αυτών που εγκληματούν… ώστε όλη η γειτονιά να μάθει ποιος κάνει τι.

Θυμηθείτε ότι ειδικά στις μικρές - κλειστές κοινωνίες ο διασυρμός είναι η καλύτερη τιμωρία… Εννοείται ότι ποτέ δεν βρίζουμε, μόνο διαμαρτυρόμαστε! Έτσι ώστε να μη βρεθούμε εμείς υπόλογοι!

Τι κάνουμε για τις δηλητηριάσεις

Αν το ζώο ζει

1. Η πρώτη μας μέριμνα είναι να το σώσουμε παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες, τις οποίες πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι και να είμαστε εφοδιασμένοι με τα απαραίτητα (π.χ. ενέσεις ατροπίνης – αντίδοτο των δηλητηρίων τις οποίες έχουν σχεδόν όλοι οι κτηνίατροι).
2. Αμέσως μετά το πάμε στον κτηνίατρο.
3. Από τον κτηνίατρο ζητάμε γνωμάτευση.
4. Τραβάμε φωτογραφίες (ακόμα και από το κινητό μας).
5. Ενημερώνουμε την Αστυνομία κάνοντας καταγγελία και κάνουμε ΌΛΑ τα παραπάνω που αναφέρουμε για τις κακοποιήσεις.

ELASLykoskylo

Αν το ζώο είναι νεκρό

1. Καλούμε την Αστυνομία να έλθει στον τόπο του συμβάντος. Συνήθως οι αστυνομικοί αδιαφορώντας, αρνούνται να έρθουν και λένε διάφορα («δεν μπορούμε, δεν έχουμε περιπολικό, έχουμε σοβαρότερα ζητήματα»). Επιμένουμε λέγοντας τους ότι πρέπει να έλθουν, επειδή υποχρεούνται να έλθουν. Φυσικά τους ενημερώνουμε ότι θα προβούμε σε νόμιμες ενέργειες και ότι θα ενημερώσουμε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τα κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ., τις τοπικές εφημερίδες και τα κανάλια για την αδιαφορία που επιδεικνύουν.

2. Αν η μέρα και η ώρα είναι εργάσιμη, πρέπει να έρθει και η Κτηνιατρική Υπηρεσία για να πάρει σπλάχνα από το ζώο, ώστε να γίνει τοξικολογική ανάλυση και να εντοπιστεί το δηλητήριο που χρησιμοποιήθηκε. Την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφέρειας κανονικά πρέπει να την ειδοποιήσει η Αστυνομία.

Διαφορετικά το κάνουμε εν ανάγκη και εμείς, καλώντας τον Δήμο της περιοχής, ώστε να μάθουμε, που πρέπει να καλέσουμε, ή στον τηλεφωνικό κατάλογο του Ο.Τ.Ε. στο 11888 ή σε όποια άλλη γραμμή πληροφοριών θέλουμε, ώστε να μας συνδέσουν και απευθείας.

Στη συνέχεια ακολουθούμε τις ενέργειες, που ήδη έχουμε περιγράψει σε συνεργασία με την Αστυνομία, καταγγελία (όχι μήνυση για να μη πληρώσουμε το παράβολο των 100 ευρώ) και όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα.

Αν το ζώο, που έχει κακοποιηθεί, είναι αδέσποτο και ο δράστης άγνωστος κάνουμε καταγγελία στο Α.Τ. της περιοχής απλά για να υπάρχει η καταγραφή του συμβάντος!

Διαβάστε επίσης:

Οδηγίες για το πως κάνουμε καταγγελία στην Αστυνομία για κακοποίηση ζώου

Η νέα διαταγή της ΕΛ.ΑΣ. για την κακοποίηση και κακομεταχείριση των ζώων συντροφιάς

Θυμίζουμε συνοπτικά τι ισχύει για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

29 Σχόλια

 1. κατ

  Καλησπερα..εδω κ 2 εβδομαδες μ εχουν κλεψει τον σκυλο..εχω κανει καθε νομικη ενεργεια,πηγα στην αστυνομια οπου την πρωτη φορα με αγνοησαν ,την 2η αναγκαστηκαν να δωσουν βαση γιατι τους παρεδωσα εισαγγελικη παραγγελια με συστασεις.το θεμα ειναι οτΙ γνωριζω το ατομο που το εχει κανει και που βρισκεται το σκυλακι μου
  Παρολα αυτα δεν κινητοποιπυνται και σημερα θα παω για καταθεση οπου θα στοιχειοθετηθει κ δικογραφια.ο προβληματισμος μου ειναι οτι θελω το σκυλο μ αμεσα..τι αλλο μπορω να κανω;εχω απελπιστει.

 2. sissy

  MHN ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ ΕΠΩΝΥΜΑ.ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ.ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΖΩΑΚΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΑΠΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑΤΕ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ Η ΑΡΡΩΣΤΟ.ΘΑ ΣΩΣΕΤΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ. 2 ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΕΡΙΘΑΛΨΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.ΚΟΥΡΑΣΗ,ΠΟΝΟΣ,ΑΔΕΙΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΟΝΙΜΑ ΟΜΩΣ Η ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ! ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ!

 3. anna!

  Καλησπερα σας εχω μετακομιση στα ιλισια περιπου 4 μηνες ο απεναντι μας εχει ενα ακιτα ...το θεμα ειναι πως το σπιτι μοιαζει αδειο και συνεχεια τα παραθυρα ειναι ορθανοχτα με κλειστα φωτα ανθρωπο δεν βλεπουμε και ο σκυλος να μπαινοβγαινει και να γαβγιζει κυριως ολη νυχτα...τι μπορουμε να κανουμε να δουμε αν υπαρχει ανθρωπος μεσα η ειναι παρατημενο εκει? Καλεσαμε την αστυνομια αλλα δεν ξερουμε αν πηγε...βοηθηστε μας να δουμε εστω οτι τ σκυλι ζει σε καταλληλες συνθηκες...

 4. Maria

  Λόγια,λόγια,λόγια.την πρώτη φορά που επικοινώνησα με τη φιλοζωικό για ένα σκύλο που ήταν σε κακή κατάσταση μου ζήτησαν να τον πάρω και να τους τον πάω. Τη δεύτερη φορά που ανέφερα γνωστό pet shop που έχει κουτάβια σε βιτρίνες με παρέπεμψαν στην αστυνομία όπου ο αστυνομικός μου είπε οτι για να προχωρήσει σε έλεγχο πρέπει να κάνω επώνυμη καταγγελία.Τιποτα δεν εφαρμόζεται και κανείς δεν ενδιαφέρεται συμπεριλαμβανομένης και της φίλο ζωικής.

  1. Αντα

   Και τι κακό έχει η επώνυμη καταγγελία? Τί έχεις να φοβηθείς? Αν νομίζει κάποιος ότι κακομεταχειρίζονται ένα ζώο, αυτός που το κάνει θα πρέπει να αρχίσει επιτέλους να φοβάται και όχι αυτος που ενεργεί για το καλό του.

   1. ΑΝΩΝΥΜΑ

    Αυτός που το κάνει είναι ήση άρρωστο άτομο και άκρως εκδικητικός και επικίνδυνος γι αυτόν που θα τον καταγγείλει. Γι αυτό ο κόσμος αδιαφορεί. Αν θέλουνμε οτ καλό των ζώων, να υπάρχει ομα΄δα δράσης [πυ θα δραστηριοποιείται, γιατί έτσι θα γυοστάρει όπως η Greenpeace κάνει ταρζανιές, και θα πηγαίνει να σώσει τα ζώα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Θα πάω εγώ να γίνω επώνυμα εχθρός του νακομανή άρρωστου γείτονα για να σώσω το σκυλί του; Κια να διαλυθεί η ψυχική μου ηρεμία μετά για πολύ πολύ καιρό, ίσως και η σωματική μου ακεραιότητα;

    1. Effie

     Η καταγγελία για κακοποίηση ζώου αντιμετωπίζεται από τα Α.Τ. και τα δικαστήρια όπως όλες οι καταγγελίες: πρέπει να υπάρχει μάρτυρας. Και αυτός είσαι ΕΣΥ που βλέπεις την κακοποίηση του ζώου. Αν ο γείτονας ναρκομανής βασάνιζε ένα παιδάκι, δεν θα έκανες καταγγελία γιατί θα τον φοβόσουν? Ε, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την κακοποίηση ζώου. Αν θέλουμε να βελτιωθούν τα πράγματα για τα ζώα, θα πρέπει τουλάχιστον να πάψουμε να φοβόμαστε. Έχω μία γιαγιά που "τόλμησε" και έκανε καταγγελία σε γείτονά της (άνθρωπος της νύχτας) γιατί σκότωσε μία γάτα. Την απείλησε αλλά η γιαγιά δεν μάσησε. Νομίζεις πως εσύ είσαι πιο ευάλωτος από μία γιαγιά? Και αυτό που λες, να υπάρχει ομάδα δράσης, μια χαρά μου ακούγεται, μπορείς να ξεκινήσεις εσύ μία. Αν ενδιαφέρεσαι για τα ζώα. Κι αν δεν σου χαλάει την ψυχική σου ηρεμία.

  2. eleni

   Και γιατί δεν κάνατε επώνυμη καταγγελία; Εσείς είστε ο αυτόπτης μάρτυρας, εσείς λέτε ότι νοιάζεστε για τα ζώα; Γιατί αναθέτετε την ευθύνη σε άλλον;

   Έχετε καταλάβει ότι τα μέλη των φιλοζωικών σωματείων ΔΕΝ είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή υπάλληλοι γενικώς αλλά εθελοντές;

   Τι ΔΕΝ είναι ένας εθελοντής φιλόζωος

   Για το http://www.zoosos.gr

   Ελένη Ηλιοπούλου

    

    

    

 5. ΑΝΕΤΑ

  ενημερωθηκα οτι μπορουμε να προβουμε στην κατα τοπους εισαγγελια και να καταθεσουμε εγγραφη "ανωνυμη καταγγελια " για καθε ειδους κακοποιηση και να ενημερωνομαστε για την εξελιξη της βασει του αρ πρωτοκολλου που θα μας δωσουν.Ευχομαι να ισχυει αλλα καποιοι φιλοι επιμενουν οτι μπορεις να κινηθεις κι ετσι

 6. χρυσα

  θελω την βοηθεια σας,εχω εναν καινουριο γειτονα στην γειτονια μου ο οποιος εχει ενα σκυλο που τον εχει δεμενο 24 ωρες το 24ωρο.το σκυλι κανει τα κακα του εκει που κοιμαται και οταν το βλεπει αυτος τον χτυπαει του δινει χαστουκια και το σκυλι ουρλιαζει απο πονο.οχι μονο αυτο,μετα περνει το λαστιχο να καθαρισει τισ βρωμιες και το δενει σε μια γωνεια και του ριχνει με το λαστιχο σε ολο του το σωμα και προσωπο χωρις να μπορει το σκυλι να κανει τιποτα.τι μπορω να κανω εγω σε αυτον τον ανθρωπο? θελω την βοηθεια σας.

  1. eleni

   Να επικοινωνήσετε με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία της περιοχής και να τον καταγγείλετε για την κακοποίηση του ζώου του!

   Για το http://www.zoosos.gr

   Ελένη Ηλιοπούλου

 7. βαξεβανοπουλου μαιρη

  sas parakalw boithiste me enas geitonas sto katw diamerisma exei ena labrador 1 etous edw kai mhnes to exei sthn beranta olh mera to skylaki klaiei kai kanei opws kanoun oi lykoi sta bouna olh mera. tou eipa tha kalesw astynomia kai filizwikh kai mu eipe kane oti theleis den me noiazei. exw akousei pws to xtypaei kiolas kai klaei . boithiste me na to swsw. phra thl se filozwikh kai mou eipe pare sth dhmotikh astunomia alla den erxontai. ti na kanw? sas parakalw boithiste me...........

  1. eleni

   Να πάτε στην Αστυνομία και στη Δημοτική Αστυνομία και να κάνετε επισήμως καταγγελία εις βάρος του.

   Ζητήστε το όνομα του υπαλλήλου της Δημοτικής Αστυνομίας που αρνείται να έρθει και στείλτε το μας στο email: [email protected].

   Για το http://www.zoosos.gr

   Ελένη Ηλιοπούλου

 8. LILI SKARPA

  ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΤΙ ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΛΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΟΥ.ΙΣΧΥΕΙ?ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΩ ΤΑΙΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΜΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ,ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ,ΜΟΥ ΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΓΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 2 ΦΟΡΕΣ (ΤΗΝ 1 ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΑ ΕΓΩ.ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ 2 ΦΟΡΕΣ,ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ.ΑΥΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ?ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΡΚΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΝΟΧΛΟΥΝ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

 9. Αφροδίτη

  Εαν το σκυλι ειναι κακοποιημενο αλλα το εχει δραπετευσει και ειναι αδεσποτο πως το βοηθαω με σκοπο να ξανα εμπιστευτει τους ανθρωπους?

  1. Effie

   Με πολλή αγάπη και υπομονή. Αρχίστε να το ταίζετε σε μέρος που μπορεί να φάει ήσυχα και σε συγκεκριμένες ώρες. Μην το ζορίζετε για να το χαιδέψετε. Όση ώρα τρώει, μπορείτε να κάθεστε παράμερα και να του μιλάτε ήρεμα, αν φοβάται απομακρυνθείτε. Γενικά αφιερώστε του χρόνο και δείξετε υπομονή.

 10. cherry maltezidou

  mporoume na paroume thl sthn astunomia kai na kataggeitoume to sumvan xoris na mas zhthsoun onoma? exoume peristatiko sthn geitonia alla tha prepei na xalasoume tis sxeseis mas. thelo na kano kataggelia alla me travaei piso auto. to zoo to exoun olh mera alusodemeno stous tesseris toixous sto piso meros ths aulhs. auto pou me kanei na distazo akomh perissotero einai oti o idikthths tou einai dikhgoros...

  1. eleni

   Επικοινωνήστε μαζί μου στο [email protected]. Για να μη φανείτε εσείς πρέπει να κάνει την καταγγελία κάποιο σωματείο. Στείλτε μου μήνυμα για να έρθουμε σε επαφή μαζί σας!

 11. eleni

  Οι κινήσεις που μπορείτε να κάνετε:

  3. Κάποιος σύλλογος να κάνει αίτηση στον εισαγγελέα προσωρινής αφαίρεσης του ζώου, αφού προηγουμένως θα έχει εξασφαλίσει που θα πάει το σκυλί. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να του καταστεί σαφές, ότι σε περίπτωση που απομακρύνει το σκυλί, είναι υποχρεωμένος να καταδείξει που βρίσκεται αυτό διαφορετικά θα διωχθεί και για εγκατάλειψη ζώου.

  4. Να μάθετε τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και να του στείλουμε επιστολή με κοινοποίηση σε εισαγγελία, αστυνομία, δήμο κλπ.
   

 12. eleni

  Οι κινήσεις που μπορείτε να κάνετε:

  1. Ή να του κτυπήσετε την πόρτα και να πείτε ότι είστε από το φιλοζωικό σύλλογο της περιοχής και να δυο δώσετε το πρωτόκολλο ευζωίας (που έχουμε αναρτήσει στις οδηγίες και εξηγεί τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένα ζώο πρέπει να ζει σύμφωνα με τη νομοθεσία) και να του κάνετε συστάσεις. 

  2.Να πάτε κατευθείαν στην αστυνομία για καταγγελία με τον 3170 και τον 1197 και να ζητήσει να του κάνουν συστάσεις.

 13. φωτεινη τσιορβα

  ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΣΩΜΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΝΑ ΒΡΕΧΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΑΚΙ Η ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ.ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???

  1. eleni

   Σε ποια περιοχή μένετε; Μπορείτε να πάτε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας δείχνοντας τους τον νέο νόμο 4039/2012 και να ζητήσετε να κάνουν συστάσεις στους ιδιοκτήτες...

   Διαβάστε εδώ κάτι σχετικό:

   Κατάφεραν να το σώσουν από τη σκλαβιά του μπαλκονιού!

 14. ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

  Πού χρήσιμες και πολύτιμες πληροφορίες και οδηγίες για ένα θέμα που μας αφορά όλους! Να είστε καλά!

 15. ΕΛΕΝΗ ΞΥΔΗ

  Αν δεν ειναι ιδιοκτητο το ζωο αλλα προκειται για την συνηθη κακοποιηση αδεσποτων,τι κανουμε?Δυστυχως οταν δουμε κατι τετοιο στο δρομο,ο δραστης δεν καθεται κιολας να τον πιασει η αστυνομια..ουτε εννοειτε μας δινει και ταυτοτητα..

  1. ELPINIKI

   Η ΓΕΙΤΟΝΙΣΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΜΑΛΤΕΖΑΚΙ.ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΣΜΕ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Κ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΟ.ΒΡΩΜΙΚΟ,ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΤΖΙΒΕΣ ΚΛΠ
   ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ????

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.