Στηρίξτε μας

Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής απείλησε φιλόζωη επειδή ταΐζει τα αδέσποτα

10 Ιανουαρίου 2012 11:38 | Καταγγελίες
Ο πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Χαλκιδικής απείλησε φιλόζωη επειδή ταΐζει τα αδέσποτα

Στα Μουδανιά του Δήμου Νέας Προποντίδας στον Νομό Χαλκιδικής, όπως γράφαμε πριν από μερικούς μήνες, τα ζώα, που οι ντόπιοι δεν θέλουν, τα ξεφορτώνονται παρατώντας τα σ’ ένα μη επαρκώς περιφραγμένο οικόπεδο, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, το οποίο έχει γίνει το άτυπο «κυνοκομείο» της περιοχής.

Ο χώρος αυτός βρίσκεται δίπλα από το σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» και είναι στην είσοδο της πόλης. Αυτό το οικόπεδο ανήκει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής σύμφωνα με αυτά, που είπε χθες ο Φώτης Γλαράκης, πρόεδρος της συγκεκριμένης ένωσης στην Άντα Σαλαμανούδη.

Η Άντα Σαλαμανούδη, κάτοικος της περιοχής με σημαντικό φιλοζωικό έργο προσπάθησε μαζί με μερικούς ακόμη φιλόζωους να φέρει στην επιφάνεια το πρόβλημα της συστηματικής κακοποίησης αυτών των ζώων με φόλες και συρμάτινες θηλιές και μέσω του www.zoosos.gr δόθηκε η διάσταση, που αρμόζει και στο πρόβλημα και στο έγκλημα.

Έτσι αναγκάσαμε τον Δήμο Νέας Προποντίδας να αντιληφθεί, ότι πρόβλημα και υπάρχει και πρέπει η δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες, που της αναλογούν, για τη διαχείριση των ζώων. Ο Δήμος Νέας Προποντίδας μετά την πίεση που ασκήθηκε και μετά την δημοσιοποίηση των εγκλημάτων, συγκάλεσε στις 15 Νοεμβρίου 2011 σύσκεψη στην οποία πολλές υποσχέσεις δόθηκαν και ελάχιστα έγιναν.

Moudania

Η σύσκεψη αυτή – που διαφημίστηκε από τον δήμο – είχε ως αποτέλεσμα μόνο κάποιοι φιλόζωοι κτηνίατροι, οι οποίοι προσέφεραν δωρεάν τη δουλειά τους, χάρη στη χορηγία ιδιώτη, να καταφέρουν να στειρώσουν δεκάδες ζώα… καταβάλλοντας οι ίδιοι μεγάλο κόπο. Όμως πέραν τούτου ουδέν… αφού ο Δήμος Νέας Προποντίδας δεν βοήθησε ούτε με την περισυλλογή των ζώων που πήγαιναν προς στείρωση… Στο μεταξύ οι φόλες στην περιοχή έπεφταν βροχή…

Ο κ. Γλαράκης συνάντησε χθες την κα Σαλαμανούδη να ταΐζει τα αδέσποτα σε αυτό το οικόπεδο και παραγνωρίζοντας το γεγονός, ότι τα ζώα δεν της ανήκουν, της απαγόρευσε να μπαίνει στον χώρο του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου και να τους δίνει τροφή. Προσπάθησε μάλιστα να φέρει την Αστυνομία για να την τρομοκρατήσει και να την απειλήσει. Όπως μας εξηγεί η κα Σαλαμανούδη πρόθεση του είναι να εξοντώσει με κάποιο τρόπο τα ζώα και δεν θέλει να ακούσει τίποτα για στειρώσεις, περίθαλψη, τάισμα κ.ο.κ..

Αν ο κ. Γλαράκης δεν το γνωρίζει, οφείλουμε να τον ενημερώσουμε, ότι το τάισμα των αδέσποτων ζώων δεν απαγορεύεται και υπάρχουν και πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις, που το αποδεικνύουν. Αν δεν θέλει τα ζώα να βρίσκονται στον χώρο ιδιοκτησίας της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής πρώτον ας τον περιφράξει επαρκώς, γιατί τα σκυλιά και τα γατιά δεν έχουν φτερά, αλλά πόδια και με αυτά κινούνται… και δευτερευόντως ας απευθυνθεί στον Δήμο Νέας Προποντίδας για να κάνει εκεί τα παράπονα του, καθώς οι δημότες του εγκαταλείπουν ή δε στειρώνουν τα ζώα τους με αποτέλεσμα αυτά να αναπαράγονται…

Ενημερώνουμε τον κ. Γλαράκη, ότι αυτό το άτυπο κυνοκομείο δεν το δημιούργησε η κα Σαλαμανούδη και δεν τοποθέτησε εκείνη τα ζώα σε αυτό το σημείο. Πηγαίνει εκεί μόνο για να τα ταΐσει και για να απαλύνει το δράμα, που βιώνουν στα χέρια των ντόπιων… Ενημερώνουμε τον κ. Γλαράκη, ότι αν τα ζώα ξαφνικά εξαφανιστούν ή δηλητηριαστούν, θα συγκαταλέγεται και εκείνος μεταξύ των υπόπτων…

Οι ελάχιστοι φιλόζωοι της περιοχής και τα σωματεία, που συμμετείχαν στην περιβόητη σύσκεψη με τα πολλά «θα», έδειξαν με πράξεις, ότι μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά και ενεργά, αλλά δεν γίνεται να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Πρέπει ο Δήμος Νέας Προποντίδας να μην αρκεστεί στο φιλοζωικό έργο μόνο μέσα από τα δελτία Τύπου, είναι υποχρεωμένος να δεσμευτεί επί της ουσίας και να κάνει τα παχιά λόγια πράξεις…

Στη φωτογραφία βλέπετε τον Φώτη Γλαράκη, πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής, να χαιρετά τον πρώην πρωθυπουργό.

Διαβάστε επίσης:

Μουδανιά: Πνίγουν τα σκυλιά με συρμάτινες θηλιές!

Τα «μαντάτα» για τα εγκλήματα στη Νέα Προποντίδα έφτασαν και στη Βουλή

Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

Σύσκεψη στον Δήμο Νέας Προποντίδας για την διαχείριση των αδέσποτων που συστηματικά κακοποιούνται

Θα ασχοληθεί με τα αδέσποτα δηλώνει ο Δήμος Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής

Μαζική εξόντωση αδέσποτων και στη Νέα Ηρακλειά Προποντίδας

Υπερήλικας ξυλοκοπούσε κουτάβι στην αυλή του σπιτιού του στη Νέα Καλλικράτεια

Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής: Πυροβόλησε τον σκύλο παραλίγο να πετύχει και τους ανθρώπους

Βρήκαν τον σκύλο με ανοιγμένη τη μουσούδα στα δύο στη Νέα Προποντίδα

Νέα Καλλικράτεια: Διέφυγε τον κίνδυνο το πυροβολημένο σκυλί αλλά δεν συνελήφθη ο δράστης

Χαλκιδική: Τον συνέλαβαν επειδή κοπάνησε με λοστούς τα κουτάβια

Απαγχόνισαν γάτα στα Νέα Μουδανιά

Μουδανιά Χαλκιδικής: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τα αδέσποτα

Φόλα και σε παιδική χαρά; Μα φυσικά, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής!

Φιλόζωοι και Αστυνομία είχαν προειδοποιήσει τον άνδρα που βάζει φόλες στην Καλλικράτεια

Καλλικράτεια Χαλκιδικής: Τον πέτυχε την ώρα που έβαζε τις φόλες…

Πρόγραμμα στειρώσεων σε εξέλιξη στη Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε για τον ξυλοδαρμό αδέσποτου σκύλου ηλικιωμένος άνδρας, πατέρας γνωστού τραγουδιστή

Αναρρώνει ο σκυλάκος που πυροβολήθηκε στο κεφάλι στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Συνεχίζουν να δηλητηριάζουν αδέσποτα μέσα στο προαύλιο του Λυκείου Ιερισσού

Ιερισσός: Ξεπαστρεύουν τ’ αδέσποτα εντός του σχολείου;

Tagged: , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

4 Σχόλια

  1. Sophia P

    Απορώ πως κάποιοι συνάνθρωποι μας θεωρούν αδιαμφισβήτητο δικαίωμα τους να ζούν αξιοπρεπώς και να έχουν όλες τις ελευθερίες που τους διασφαλίζει η δημοκρατία, ενώ παράλληλα αρνούνται τα αυτονόητα σε ζωντανά και συνανθρώπους τους που νοιάζονται γι'αυτά.Ποια μηνύματα περνούν στην νεολαία αυτοί οι άνθρωποι; Κρίμα στον πολιτισμό που υποτίθεται πως διαθέτουμε και στην Ελληνική "λεβεντιά" μας. Έτσι είναι οι πολιτισμένοι λεβέντες; Αν τολμήσει κανείς να τους πει αυτούς "ουστ απο δω" θα βρει και το μπελά του... Κρίμα, μα πολύ κρίμα... Και ας είναι όλο στο λαιμό τους!!

  2. ANASTASOPOYLOY ANASTASIA

    Αυτοί οι άνθρωποι που ντροπιάζουν το ανθρώπινο είδος πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης ή τουλάχιστον να περιθωριοποιηθούν. Πιστεύω ότι λάθος συμπεριφορά μας τους έχει κάνει να αποθρασυνθούν. Βλέπω ότι ο κύριος έχει γνωριμία με το γνωστό που το παίζει τρελός. Εμείς όμως τον αναδείξαμε. Προσοχή που λέμε καλημέρα...

  3. Ελενη Νιτσοτολη

    Καλημερα,ενημερωνω πως εριξαν δηλητηριωδη δολωματα στην περιοχη της Ολυνθου Χαλκιδικης προκειμενου να εξαφανισουν καποια αδεσποτα.Επισης,φολες ριχτηκαν και μεσα στις αυλες.Προκειται για φυτοφαρμακα σε τεραστια δοσολογια,ενα δεσποζομενο που επιβιωσε το νοσηλευω στο ιατρειο μου σε βαρια κατασταση(προκειται για σκυλακι 7 κιλων).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.