Στηρίξτε μας

Νεαροί πετάνε την γάτα από τον 2ο όροφο για να κάνουν πλάκα με τους φίλους τους (βίντεο)

24 Ιουνίου 2015 13:37 | Καταγγελίες
Νεαροί πετάνε την γάτα από τον 2ο όροφο για να κάνουν πλάκα με τους φίλους τους (βίντεο)

Με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε το www.zoosos.gr για να καταγγείλει τους νεαρούς που για να σπάσουν πλάκα πετούν μια γάτα από τον δεύτερο όροφο ενός κτιρίου. Ο ένας βιντεοσκοπεί, ο δεύτερος παρατηρεί και ένας τρίτος πετάει με φόρα το ζώο στο έδαφος όπως ξεκάθαρα φαίνεται και στο σχετικό βίντεο.

MavromatisAntonisGataFacebookΤο προφίλ από το οποίο ανέβηκε το βίντεο.

Η ξανθιά γάτα χτυπάει στο χώμα και φεύγει τρέχοντας και οι τρεις νεαροί ξεκαρδίζονται στα γέλια! Ένας εκ των συμμετεχόντων στην κακοποίηση του ζώου – που πιθανότατα είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης – ανέβασε το βίντεο στο προφίλ του στο facebook για να κάνει πλάκα. Μάλιστα απαντώντας στο σχόλια των φίλων του, που του δίνουν συγχαρητήρια για την κακοποίηση της γάτας, εξηγεί κάτω από το βίντεο που το έχει ονομάσει «μαθημα πτησης #vol1» ότι την έχει εκπαιδεύσει και ότι το ζώο «έχει κάνει αλεξιπτωτιστής». Το www.zoosos.gr έχει στείλει τα σχετικά στοιχεία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για περαιτέρω ενέργειες ώστε οι δράστες να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012 

Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.MavromatisAntonisGataFacebook (2)Τα σχόλια είναι απόδειξη του πως αντιμετωπίζουν ένα συναισθανόμενο πλάσμα.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Διαβάστε επίσης:

Δύο αδέρφια έκαψαν γάτα και ανέβασαν το βίντεο το Facebook

Από χωριό της Λιβαδειάς τα δύο αδέρφια που ανέβασαν το βίντεο της φρίκης

3 μικροί τύραννοι βασανίζουν γάτα σε πισίνα ξενοδοχείου στην Αμοργό

Ανέβασε στο facebook φωτογραφία με το κομμένο κεφάλι λύκου!

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Ηράκλειο Κρήτης: Έπνιξε το γατάκι με τα χέρια του και ανέβασε τη φωτογραφία στο facebook

Tagged: , , , , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

22 Σχόλια

 1. ΜΑΡΙΑ

  ΠΟΣΟ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ????ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΚΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΕΤΑΝΕ??????ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ????ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗ.............

 2. Ιωάννα

  Προσωπικά, δεν με ενοχλούν οι "επαρχιώτες", αλλά ο "επαρχιωτισμός". Ο οποίος απαντάται παντού, σε διάφορες περιστάσεις του βίου και σε διάφορους τόπους και φυσικά και στην Αθήνα, το μεγάλο χωνευτήρι πλέον (παράδειγμα το περιστατικό στον Διόνυσο, που δημοσιεύεται σε άλλο σημείο του ιστότοπου).
  Αυτά τα αγρίμια που πέταξαν το γατί, πιθανότατα δεν ξέρουν γιατί φέρονται έτσι. Ποιά άραγε διαδικασία, οικογένεια, σχολείο, παρέες τους διαμόρφωσε αυτόν τον χαρακτήρα;
  Μιά τιμωρία χειρωνακτικής εργασίας σε άσυλο αδέσποτων θα τους άξιζε πάντως!

 3. Αθηνά Τσιγκουράκου

  Σε όσους ζητούν τα ονόματα, να ενημερώσω ότι η δημοσιοποίηση ονομάτων ότι κι αν έχουν κάνει δυστυχώς απαγορεύεται από το νόμο και θεωρείται συκοφαντική δυσφήμιση. Ελληνικοί νόμοι γαρ... Μονο μετά απο εισαγγελική άδεια μπορεί να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα...

 4. Νικος Κουτσοπουλος

  Καλά κάνει και κρύβει τα ονόματα γιατί με την εμφάνιση τους , ακόμα και αν είναι δημόσια ανάρτηση θα μπορούσε να έχει νομικό θέμα. Από την στιγμή που έχει κοινοποιηθεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος, πλέον είναι δουλειά δική της να κάνει τα δέοντα

 5. Leda

  Αυτή την περίοδο παίζει σε ραδιόφωνο και τηλεόραση μία διαφήμιση εταιρείας τηλεφωνίας με έναν σκύλο που τον "απογειώνουν" ως το ταβάνι του δωματίου. Αυτή η διαφήμιση δίνει κατά τη γνώμη μου άσχημα μηνύματα για την συμπεριφορά στα ζώα.

 6. αθηνά

  νομίζετε ότι είσαστε μάγκες;;;;;; αν θέλετε να το παίξετε μάγκες λοιπόν να τα βάλετε με κάποιο ισάξιο και όχι με ένα απροστάτευτο ζωάκι. αλλά τέτοιοι είστε. κλασόμαγκες, θρασύδειλοι. σας χαρίζω την περιφρόνησή μου!!!

 7. Αθηνά Τσιγκουράκου

  Ευχαριστούμε πάρα πολύ zoosos για την καταγγελία των ανεγκέφαλων, κακομαθημένω, εγωιστικών και αναίσθητων "ανθρώπων".
  Εύχομαι στη ζωή τους να πάθουν ότι κάνουν στους άλλους, μπας και κάποτε καταλάβουν ότι δεν είναι όλα πλάκα και εικονικό παιχνίδι στον υπολογιστή, υπάρχει και η πραγματικότητα και ο πόνος.
  Ελπίζω η γατούλα να είναι καλά...

 8. ginger

  Κωλοπαιδια κ αυριανοι δολοφόνοι ανθρώπων γιατί δείχνουν το ποιόν τους....,.. καμαρωστε γονείς αυτών των τεράτων τι βγάλατε! !!!!!

 9. Maria Boogert

  Δεν καταλαβαίνω γιατί κρύβετε όλα τα ονόματα! Όσοι σχολίασαν ηλίθια θα πρέπει να θεωρηθούν εξ ίσου ένοχοι με τους 2 αρχι-ηλίθιους!

 10. Αλκμηνη

  Προσπαθείς να μην μιλήσεις άσχημα. ....αλλα.....τα κωλοπαιδα.τυχερος ηταν που δεν του εβγαλε κανενα ματι...

 11. Vasilis

  Γι αυτό φωνάζουμε παιδεία, παιδεία, παιδεία. 14 likes, 14 σκατοβλαχάκια βρήκαν την κακοποίηση διασκεδαστική. Το καθίκι που την πέταξε παραδέχεται στα σχόλια φανερά ότι την πετάει συνέχεια από ύψη. Αυτά τα άτομα το πιο πιθανό να μην έχουν βγεί ποτέ από τη Λαμία. Έχουν μεγαλώσει σε μια ακραία ελληναρίστικη, βλάχικη, κλειστοφοβική κοινωνία όπου τα ζώα είναι ή φαϊ, ή εργαλείο. Αυτό έχουν μάθει να βλέπουν από μικρά. Ζωά να ξυλοφορτώνονται, να σφάζονται, να δηλητηριάζονται. Καταλάβετε το στην επαρχία, όπως σε όλες τις τριτοκοσμικές κοινωνίες τα ζώα είναι αντικείμενα. ΄Ισωα χειρότερα κι από αντικείμενα. Το καγκουροαυτοκινητάκι τους το προσέχουν περισσότερο μην γρατζουνιστεί ή καεί στον ήλιο.

  Τραγικό είναι επίσης ότι δεν έχουν καν αίσθηση του χιούμορ. Ένας συνομήλικος τους Ολλανδός ή Αυστριακός θα έφριττε όχι μόνο με το έγκλημα, αλλά και με το γεγονός ότι η αίσθηση του χιούμορ τους περιορίζεται σε κάτι τόσο ηλίθιο, που ούτε 5χρονο δεν θα γέλαγε.

  Κι όμως αυτοί οι έφηβοι είναι τα αυριανά καθίκια, που θα ρίξουν φόλα, θα γίνουν κυνηγοί για "χόμπυ", θα παντρευτούν από τα 25 και θα ξυλοκοπούν τα παιδιά τους, θα ψηφίζουν ό,τι ψήφιζε ο μπαμπάς κλπ κλπ. Γι αυτό κυνηγήστε τα τώρα...αλλάξτε τους τα φώτα σε τιμωρίες αλλά και ΠΑΙΔΕΙΑ.

  Αν ανοίξουν τα μυαλά τους, αν μπορέσουν να ξεφύγουν από την ηλιθιότητα του οικογενειακού τους περιβάλλοντος ίσως και να αλλάξουν.

  Για τους γονείς του δεν έχω να πω τίποτα. Είναι χαμένη/καμμένη γενιά που όσο προλάβουν θα βασανίσουν όποιο πλάσμα βρεθεί στο διάβα τους. Μια καταστροφική γενιά που ας ελπίσουμε ότι σιγά σιγά θα πάει απο κει που ήρθε, και δεν θα ξαναεμφανιστεί στη χώρα αυτή μια τόσο κομπλεξική, σιχαμερή γενιά ανθρώπων.

  Για το γατάκι ας ελπίσουμε ότι θα το απομακρύνει η εισαγγελία,ως οφείλει εκ του νόμου για αποδεδειγμένη κακοποίηση, καθώς κι όποιο άλλο πλάσμα έχει την ατυχία να βρίσκεται σε ένα τέτοιο σπίτι. Απλά ελπίζω, όλοι αυτοί οι σκατόψυχοι φίλοι του που κάναν like, να μην έχουν στο σπίτι τους ζώα, και ιδιαίτερα κτηνοτροφικά, τα οποία στην επαρχία θεωρείται αδιανόητο ότι μπορεί να πονάνε ή να έχουν συναισθήματα, και τα βασανιστήρια που περνάνε μέχρι να τα σκοτώσουν είναι απίστευτα.

  1. ΘΑΝΑΣΗΣ

   Vasillis,
   Λυπάμαι για την άποψη που βλέπω να διατυπώνεται για μια επαρχιακή πόλη,"14 σκατοβλαχάκια βρήκαν την κακοποίηση διασκεδαστική", "μια ακραία ελληναρίστικη, βλάχικη, κλειστοφοβική κοινωνία όπου τα ζώα είναι ή φαϊ, ή εργαλείο". Κατάγομαι από μία τέτοια, μένω στην Αθήνα, και πιστεύω ότι "βλάχοι" στο μυαλό, υπάρχουν και στο Κολωνάκι.... Και βέβαια, δεν είναι όλοι οι κάτοικοι της επαρχίας έτσι, ναι, εκτρέφουν και ζώα, ναι, τα τρώνε κιόλας, αλλά δεν βασανίζουν ένα ζώο για διασκέδαση..... Εγώ προσωπικά, δεν έχω δει ποτέ κανέναν... Το σχόλιο, είναι απόλυτα ισοπεδωτικό και απόλυτα απαξιωτικό για όλους τους κατοίκους της συγκεκριμένης πόλης, αλλά και τους κατοίκους της επαρχίας γενικώτερα, μάλλον από υπερβάλλοντα ζήλο του σχολιαστή, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση θα το θεωρούσα έως και ρατσιστικό.
   Και για αποφυγή παρεξηγήσεων, τα "παλληκάρια" που έκαναν αυτή τη χοντράδα, καλό θα ήταν να αλλάξουν τουλάχιστο νομό, η ηλιθιότητα ΔΕΝ είναι άλλοθι !!!
   Και κάτι ακόμα, τα "σκατοβλαχάκια" που έκαναν like δεν είναι σίγουρα κάτοικοι επαρχίας, θα μπορούσαν να είναι και γείτονές σας ...

 12. Αλεξία

  Μονο ντροπη και απεχθεια προκαλουν κατι τετοια "μαγκακια"...
  Ζωντανο, δυστυχως,παραδειγμα κατωτατου επιπεδου και παντελους ελλειψης παιδειας!

 13. Lisa Jonas

  Εύχομαι μόνο να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.. Και αν είναι ανήλικοι, τα πρόστιμα να τα πληρώσουν οι ΓΟΝΕΙΣ ή κηδαιμόνες τους!!! Μαζί με ΌΛΑ τα κτηνιατρικά έξοδα για την θεραπεία και τη νοσηλεία του ζώου!!!! Όχι να τα φορτώνουν όλα στους φιλόζωους πολίτες, όπως κάνουν!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.