Στηρίξτε μας

Ανέβασε στο facebook φωτογραφία με το κομμένο κεφάλι λύκου!

25 Ιουνίου 2015 17:22 | Καταγγελίες
Ανέβασε στο facebook φωτογραφία με το κομμένο κεφάλι λύκου!

Με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε το www.zoosos.gr για να καταγγείλει τον άνδρα που στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook στις 5 Οκτωβρίου του 2014 ανέβασε την φωτογραφία ενός λύκου, που κείτεται νεκρός ενώ σε μια άλλη φαίνεται μόνο το κεφάλι του άγριου ζώου.

ApokefalismenosLykos10 2014aΟι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στις 5 Οκτωβρίου 2014.

Το www.zoosos.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Ηλιόπουλο πού είναι δρ Βιολογίας και επιστημονικός συνεργάτης του συλλόγου «Καλλιστώ» με ειδίκευση στο θέμα των λύκων, ο οποίος και μας επισήμανε ότι πρόκειται για λύκο και όχι σκύλο, αλλά λόγω της κακής ανάλυσης της εικόνας δεν μπορεί να καταλάβει αν πρόκειται για δύο διαφορετικά ζώα ή ένα.

ApokefalismenosLykos10 2014Σε δύο φωτογραφίες φαίνεται ολόκληρο το πτώμα του ζώου.

Ποινικά κολάσιμη δεν είναι μόνο η θανάτωση λύκου - που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποδεικνύεται - αλλά και  η δημοσίευση τέτοιων φωτογραφικών στο διαδίκτυο. Θυμίζουμε ότι Ν.Δ. 86/69 απαγορεύει το φόνο αρκούδας και λύκου που είναι ήδη υπό εξαφάνιση και υπό προστασία.

LykosNekros10 2014

Τι απαγορεύει ο νόμος 4039/2012

Ο νόμος 4039/2012 στο άρθρο 16, τονίζει ξεκάθαρα ότι: «α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόµενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νοµοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισµός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση µεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέµασµα, ο πνιγµός, το κάψιµο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασµός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη µε θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασµός.

β. Απαγορεύεται, εξαιρουµένων των περιπτώσεων κινηµατογραφικών ταινιών και γενικότερα οπτικοακουστικού υλικού εκπαιδευτικού προσανατολισµού, η πώληση, εµπορία και παρουσίαση – διακίνηση µέσω διαδικτύου οποιουδήποτε οπτικοακουστικού υλικού, όπως βίντεο ή άλλου είδους κινηµατογραφικού ή φωτογραφικού υλικού στα οποία απεικονίζεται οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον ζώου, καθώς και σεξουαλική συνεύρεση µεταξύ ζώων ή µεταξύ ζώου και ανθρώπου µε σκοπό το κέρδος ή τη σεξουαλική ικανοποίηση ατόµων που παρακολουθούν ή συµµετέχουν σε αυτά. Στην ανωτέρω απαγόρευση συµπεριλαµβάνεται και η περίπτωση της µονοµαχίας µεταξύ ζώων».

Διαβάστε επίσης:

Περιέφερε το κομμένο κεφάλι του λύκου πάνω στη μοτοσυκλέτα του!

Ατιμώρητοι οι δράστες που σκότωσαν και κρέμασαν τον λύκο στους Στάβλους Ευρυτανίας

Βασάνισαν και σκότωσαν λύκο στη Δράμα

Σχετικά με τον βασανισμό του λύκου στη Δράμα

Κοζάνη: Λύκος νεκρός από πυροβόλο όπλο

Ημαθία: Σκότωσαν τρεις λύκους

Σέρρες: Γεμάτο σκάγια το σώμα του άρρωστου λύκου

Tagged: , , , , , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.