Στηρίξτε μας

Μόνο τα ελληνικά δικαστήρια μπορούν να επιβάλλουν ποινή στον δολοφόνο της Μάγκυ

21 Ιουλίου 2014 20:28 | Επικαιρότητα
Μόνο τα ελληνικά δικαστήρια μπορούν να επιβάλλουν ποινή στον δολοφόνο της Μάγκυ

Δεν μπορεί να γίνει προσφυγή σε Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!

Πολλά ακούστηκαν χθες κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στα Νέα Στύρα της Εύβοιας έξω από την ταβέρνα της οποίας ο ιδιοκτήτης στις 17 Ιουλίου άρπαξε μια καρέκλα και κοπάνισε ένα κουτάβι 3,5 μηνών θρυμματίζοντας του το κεφάλι.

Μέλη φιλοζωικών σωματείων και φορέων, φιλόζωοι κάτοικοι της Εύβοιας αλλά και πολλοί από την Αθήνα συγκεντρώθηκαν εκεί, κάθισαν για αρκετές ώρες - έξω από το κλειστό μαγαζί – φωνάζοντας συνθήματα και καταδικάζοντας το φριχτό έγκλημα.

Φυσικά ήρθαν αντιμέτωποι με την επιθετική στάση των ντόπιων που δεν φάνηκε να θίχτηκαν από το έγκλημα αυτό καθαυτό και τη στάση του συντοπίτη τους – που είναι γνωστό ότι έχει βίαιο χαρακτήρα αφού μεταξύ άλλων είναι και αλκοολικός – αλλά ενοχλήθηκαν μόνο από τον κίνδυνο δυσφήμησης του τόπου τους και την πιθανή οικονομική ζημία.

Οι φιλόζωοι κρατώντας πανό, πλακάτ και μοιράζοντας φυλλάδια ζήτησαν τη δικαίωση για τη Μάγκυ την κουταβίτσα, που οι ντόπιοι προσπάθησαν να παρουσιάσουν ως ένα μικρόσωμο τέρας για να δικαιολογήσουν τον δράστη.

Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει στο www.zoosos.gr δικογραφία εις βάρος του δράστη έχει σχηματιστεί από το Λιμεναρχείο Νέων Στύρων αλλά καθώς δεν συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δικάσιμος για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, γιατί με αυτούς τους ρυθμούς λειτουργεί η δικαιοσύνη στη χώρα μας.

Όμως υπάρχει ένας επίσης αποτελεσματικός και άμεσος τρόπος για να τιμωρηθεί ο δράστης και αυτός δεν είναι ούτε η διαπόμπευση του ούτε η καταστροφή της επιχείρησης του.

Prostimo30.000euroKatheZooΤο απόσπασμα του νόμου.

Το άρθρο 21 του νόμου 4039/2012 προβλέπει την επιβολή διοικητικού προστίμου από την Αστυνομία (και το Λιμενικό) έως και 30.000 ευρώ για την θανάτωση ζώου. Και αυτό το πρόστιμο για να επιβληθεί ΔΕΝ χρειάζεται να γίνει κανένα δικαστήριο. Τα μεγάλα λόγια που ακούστηκαν χθες περί προσφυγής στα ευρωπαϊκά δικαστήρια είναι αέρας κοπανιστός!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ε.Δ.Α.Δ.), που συχνά αναφέρεται ανεπίσημα και ως «Δικαστήριο του Στρασβούργου», είναι ακατάλληλο για την εκδίκαση της υπόθεσης καθώς το θύμα εδώ είναι ζώο. Άλλωστε μια υπόθεση π.χ. κακοποίησης ανθρώπου για να φτάσει στο Ε.Δ.Α.Δ. πρέπει να έχει τελεσιδικήσει στην Ελλάδα δηλαδή να έχει εκδικαστεί η υπόθεση και από τον Άρειο Πάγο κάτι που απαιτεί περίπου 10 χρόνια (Πρωτοδικείο – Εφετείο – Άρειος Πάγος).

Θυμίσουμε ότι η εκδίκαση της υπόθεσης της θανάσιμης κακοποίησης της Μάγκυ – που δεν πέθανε ακαριαία από το χτύπημα αλλά της έγινε ευθανασία λίγε ώρες αργότερα από την κτηνίατρο η οποία την εξέτασε και διαπίστωσε ότι η κατάσταση της είναι μη αναστρέψιμη – δεν έχει ξεκινήσει ούτε σε πρώτο βαθμό!

Από την άλλη η προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Δ.Ε.Ε.) δεν είναι δυνατή καθώς η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αφορά σε μη τήρηση της ενωσιακής νομοθεσίας. Οι νόμοι που ισχύουν στην Ελλάδα για την προστασία των ζώων ακολουθούν το πνεύμα των νόμων της Ε.Ε.

Το ότι δεν οδηγούνται οι δράστες αμέσως στα δικαστήρια για να δικαστούν δεν σχετίζεται με την ασυμβατότητα των νόμων.

Καταλήγουμε λοιπόν λέγοντας ότι μόνο τα ελληνικά δικαστήρια θα κρίνουν την ποινή που θα επιβληθεί στον άνδρα ο οποίος κοπάνισε το κουτάβι για να το εξοντώσει. Μόνο οι ελληνικές αρχές όπως είναι το Λιμενικό και η Αστυνομία μπορούν να του επιβάλλουν το διοικητικό πρόστιμο που ορίζει ξεκάθαρα ο νόμος 4039/2012.

Είναι περιττό το να αναφέρουμε ότι καμιά φιλοζωική ομοσπονδία δεν μπορεί να ζητήσει τον φάκελο μιας υπόθεσης που βρίσκεται στα χέρια της Αστυνομίας ή έχει ήδη μεταβιβαστεί στην αρμόδια Εισαγγελία από κάποια ομάδα εθελοντών φιλόζωων. Τα έγγραφα με τα στοιχεία μιας υπόθεσης τα έχουν μόνο οι αρμόδιες αρχές ώστε η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο και να γίνει η δίκη αρχικά στο αρμόδιο Πρωτοδικείο. Όλα τα άλλα που λέγονται είναι ωραία λόγια τα οποία μόνο χαϊδεύουν αυτιά αλλά δεν είναι αλήθεια.

Διαβάστε επίσης:

Καταδικάστηκε με αναστολή ο άνδρας που σκότωσε σκύλο στα Νέα Στύρα Εύβοιας το 2014

28-1-2019 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ της σκυλίτσας που σκότωσε ταβερνιάρης στα Νέα Στύρα Εύβοιας

17-10-2018 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ της σκυλίτσας που σκότωσε ταβερνιάρης στα Νέα Στύρα Εύβοιας

18-12-2017 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Στις 7-12-2016 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Στις 6-4-2016 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Στις 21-9-2015 η δίκη του δολοφόνου της Μάγκυ στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας

Η Άννα Ανδριανού για την πρώην δήμαρχο που υπερασπίζεται τον δολοφόνο της Μάγκυ

Έκλεισε η ταβέρνα του δολοφόνου της Μάγκυ στα Νέα Στύρα Εύβοιας

Στις 15-12-2014 η δίκη του δράστη που κακοποίησε θανάσιμα τη σκυλίτσα στα Νέα Στύρα

Επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ στο δολοφόνο της σκυλίτσας στα Νέα Στύρα

Νέα Στύρα: Σε εξέλιξη η διαμαρτυρία για τη θανάσιμη κακοποίηση του κουταβιού

Το Λιμενικό μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 30.000 ευρώ στον δολοφόνο του σκύλου στα Νέα Στύρα!

Στην ΕΛ.ΑΣ. οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας και για τα ζώα συντροφιάς

Ο Δήμος Καρύστου καταδικάζει το έγκλημα εις βάρος της σκυλίτσας στα Νέα Στύρα

Νέα Στύρα Εύβοιας: Ο ταβερνιάρης σκότωσε το αδέσποτο χτυπώντας του το κεφάλι με μια καρέκλα

Tagged: , , ,

Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για όσα συμβαίνουν στα ζώα στην Ελλάδα ενισχύοντας το www.zoosos.gr

12 Σχόλια

  1. καρολος

   Καλή προσπάθεια πονηρόβλαχε,άλλα θα μιλήσω τη γλώσσα σου." Εδώ σκοτώνονται παιδάκια στη Συρία κι εσύ ασχολείσαι με ένα δάγκωμα σκύλου; " Άντε στη τρύπα σου τώρα.

 1. appodimos

  lete,dia,dikeosini,afou,aftei,tou,deini,to,deikeoma,na,to,kanei,
  xero,apo,dikastiko,pou,den,xonevei,ta,skilia,ti,perimenete,na,tou,
  kanoun,tipotes,mono,eseis,mporite,na,ton,katastrexete,kai,to,
  arxisate,mein,to,telionete,eime,mazisas,tha,me,dite,telei,augoustou.
  kali,antamoseis,stin,nea,stura.?????

 2. appodimos

  lete,dia,dikeosini,afou,aftei,tou,deini,to,deikeoma,na,to,kanei,
  xero,apo,dikastiko,pou,den,xonevei,ta,skilia,ti,perimenete,na,tou,
  kanoun,tipotes,mono,eseis,mporite,na,ton,katastrexete,kai,to,
  arxisate,mein,to,telionete,eime,mazisas,tha,me,dite,telei,augoustou.
  kali,antamoseis,stin,nea,stura.?????

 3. ΔΩΡΑ ΕΛΛΑΝΙΑ

  ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΣΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΟΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΕΡΠΑΤΙΣΕΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ,

 4. Electra

  Το θέμα είναι πως αυτός θα την βγάλει καθαρή!!! Μετά από 2 χρόνια, με το καλό, που θα εκδικαστεί η υπόθεση, σίγουρα θα ζητήσει αναβολή, θα αναβληθεί και θα ξανά οριστεί μετά από περίπου 1 χρόνο και θα ξαναπάρει αναβολή, κ.ο.κ. Όπως πάντα, κυνηγάμε την ουρά μας! Με τρελαίνει αυτός ο άρρωστος κύκλος!!!

 5. αλκηστη σταμπουλη

  πειτε μου σας παρακαλω...είναι ακομα ελευθερος αυτος???
  Εχει εκδοθεί εστω ένα ενταλμα συλληψεως του...Ποια είναι η διαδικασια που ακολουθείται???Οι φιλοζωικες με ισχυ δεν μπορουν να πιεσουν καταστασεις ώστε να τιμωρηθεί??? Δεν είναι δυνατον να τη βγαλει λαδι με τετοια αποτρόπαια πραξη...από τη στιγμη μαλιστα που υπαρχουν και μαρτυρες.Σας παρακαλω ενημρωστε μας.
  ευχαριστω πολύ

 6. Θεοδώρα Καράμπελα

  Ε ξ ο σ τ ρ α κ ι σ μ ό ς ...των παρασίτων ανθρωποειδών απο τις κοινωνίες..Ψάξτε και μέσα στις οικογένειές σας ,όπως έπραξα εγώ προ πολλών ετών και αποκληρώθηκα!,απειλήθηκα .με .δολιοφθορές κι ολα τα ωραία !!!, ..αλλα όσο αναπνέω τηρώ τους Ορκους της Ιερής αποστολής μου!

  ........... Πως τον άφησαν και έκανε το έγκλημα ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;Απ αυτή την αντίδραση τούτο τα εξηγέι ολα!!!!!!!!!!!!!! Ιδιοι δαίμονες κι αυτοί που δεν αντέδρασαν τη καίρια στιγμή διάσωσής της Μάγκυ! Αρα ειναι τόσο σπάνιο να ευρεθεί ..........ο άνθρωπος που δεν ειναι ενσαρκωμένος διάβολος!!!!!!!
  Λαμβάνουν θέση και στις ενημερωτικές εκπομπές διάφοροι απο 'σωματεία'ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ !!!τα 'διακοσμητικά σωματεια"Εχω κατα καιρούς δημοσιοποιείσει βάσει ερευνών μου φρικτά στοιχεία!
  Τι έχουν κάνει όλοι αυτοί που κόπτονται εκ των υστέρων; Ξεκίνησαν ένα 'σαφάρι'εντοπισμού βασανιστών δηλητηριατών στην επαρχία;Λύση θα δοθεί και οριστικό τέλος εάν ο κάθ ένας απ αυτούς τουλάχιστον, καταγγείλει ένα γνωστό του,έναν συγγενή του ,ένα ψηφοφόρου του ...για έναν της οικογενείας του;Αφήστε το αυτό το έπραξα μονον εγώ που κατάγομαι απο άλλο Γαλαξία!!!(Καταγγελία Πα-τέρα,αστυν,τσιγγάνων και Υπουργού!.. για γέρικο γαιδαράκο που κατέληξε βρώση θηρίων σε τσίρκο το 2001!)
  Διαφορετικά .........η φρίκη κατά κάθε Αμοιρης ζωής και φύσης θα διαιωνίζεται και θα βρίσκουν τρόπο διαφήμησής τους τα 'σωματεία"!.
  Ακομη και για κόψιμο δύο υπεραιωνόβιων Δρυών δεν σχημάτιζαν δικογραφία κατά ψηφοφόρου μου στη Πύλο!
  Προχθές η ανακρίτρια δεν γνώριζε το νόμο 4039/12και ο νεαρός αστυνομικός του Βύρωνα μου τόνιζε πως ο Γατούλης ειναι όπως το έπιπλο!

  το τηλέφωνο του ανθρωποειδούς Τέρατος!
  .Η ΤΑΒΕΡΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ " Ψησταριά ο ΚΩΣΤΑΣ" , ΤΗΛ. 2224042066 ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΤΥΡΑ ΕΥΒΟΙΑΣ".

 7. anth

  εγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι οταν αυτο το τερας σκοτωνε την σκυλιτσα αυτοι που ηταν στο μαγαζι του απλα τον κοιτουσαν?αλλη πρεπει να ειναι η τιμωρια του..αν δεν τιμωρηθει αναλογως αυτοσ ο .....κας θα το ξανακανει

 8. Θάνος

  Πάλι δεν έπιασε το κόλπο ΄΄Να το κάνουν οι άλλοι΄΄.
  Πάλι εμείς πρέπει να ζοριστούμε.

  Ελένη, μας προσγείωσες ανώμαλα.

  Ρε γαμώτο… ό,τι και να φανταστούμε, η πραγματικότητα πάντα είναι άλλη. Γιατί μας το κάνει αυτό; Πώς θα στριμώξουμε τώρα τις αρχές να στριμώξουν τον δολοφόνο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μοιραστείτε

και βοηθήστε κι εσείς!

error: Απαγορεύεται η αντιγραφή περιεχομένου.